Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Teşekkür ederim haklisin aslinda degerim düşük bir sonraki ölçümü mü beklesem diyorum dr beklemeye gerek yok dedi ama yarın bir daha goruseyim diyorum doktorla.

13 ocak 16
15 ocak 54
17 ocak 137
21ocak 464
25nde kanamam basladi 200 kusurlere dustu.
4subatta tekrar 400lere cikmisti.
Teşekkür ederim.seninki normal gebelik gibi başlamış ilk degerlerin guzel.benimki 211 ile baslayip hep dusmustu 92.5 olana kadar.simdi de 125 olmuş.ilginç ötesi.neden ya neden biz ?tıp neden bir şey yapamiyor.tüp de açik çıkmıştı hsg de.demek ki yer yapiyor bu.gidip gidip takiliyor oraya.

Ah canim bir bilsem...Bunun caresi bulunacak mi acaba bulundugunda bizim tuplerimiz yerinde kalmis olacak mi bilemiyorum..Degerlerim cok guzel katlamisti progesteronum da 10 cikmisti.Beta 16 iken.Doktorum bana dis gebelikte progesteron 10un altinda olur demisti ve benimki tam sinirdaydi.Progesteron 10un uzerinde ise igne ile basarili olamama ihtinali varmis.

Teşekkür ederim haklisin aslinda degerim düşük bir sonraki ölçümü mü beklesem diyorum dr beklemeye gerek yok dedi ama yarın bir daha goruseyim diyorum doktorla.
Görüşmende yarar var benim değerim takılı kaldığı halde devlet hastanesi takipte tuttu korkudan gittim özelde yaptırdım iğneyi 89 du değerim çok pişman oldum çünkü iğnenin bütün yan etkilerini fazlasıyla yaşadım üstelik iğne tüplere de zarar veriyormuş diye öğrendim ki oda başıma geldi galiba sonradan da bi kayıp daha yaşadım 118 di değerim çok ağır düştü tam 3 ay lekenmem oldu ama iğne olmadım hızlı bi şekilde yükselişe geçmezse hcge iğne olmıycam dedim takibimi de kendim yaptım 3 ay boyunca bi tane doktora gitmedim hiç birine güvenmiyorum vucüdüm kendi kendine üstesinden geldi Elhamdulillah. Doktorlar düşüklerim neden olduğunu bulamıyorlar bütün gerekli testleri yaptırdım ama işte Allah ol demeden olmuyor

Tuplerimizi kaybetmeyi filan geçtim.daha ne kadar acı çekip ne kadar bekliycez bir tane çocuk için çok merak ediyorum.

Tuplerimizi kaybetmeyi filan geçtim.daha ne kadar acı çekip ne kadar bekliycez bir tane çocuk için çok merak ediyorum.

Aynen bende isin psikolojik kismindayim.
1bucuk yillik evliyim ne evlilikten birsey anladim ne hayattan ne cinsellikten.
Bir de olacak mi olmayacak mi endisesi var.
Hersey zaten moral ile oluyor.
Stres de yumurtayi etkiliyor,adeti etkiliyor.offff.offf..

Haklısın her sey kader.Ol demeden olmuyor.Allah istemeli öncelikle.biz ne yapsak boş.3 ay boyunca takip yaptirman beta hcg ye baktirman stres yapmadi mi peki ?haklisin o ignenin de yan etkileri fazla ama vücuttan çabuk atiliyor diyorlar.tuplere nasil zarar veriyor olabilir acaba ki ?bizim tuplerimiz artik iş yapmaz oldu canim.bir kere gecirsek hadi neyse.dis gebelik iki kere oldu mu tamam artik normal yoldan deneme şansı kalmadi bence.tekrarlama riski kat be kat artiyor.sürekli bunla mi ugrasilir.tüp bebek herhalde bunun çaresi .

Çok haklisin ben de tam bir buçuk yildir düşük ve dis gebeliklerle ugrasiyorum.çevre sorup duruyor sizde yok mu bir sey diye.çok zor gerçekten.tam bir kısır döngü.çocuk olmayinca kafaya takiyorsun ister istemez.eee bu da stres olusturuyor.stres de her şeye zarar veriyor zaten.bilmiyorum ne yapmak lazim.çikilmaz bir çukur sanki durumumuz.

Hcge takibi stresli oldu tabii ama değer düşük olunca bide çok yavaşta olsa düşmesi beni hep beklemem için daha cesaretlendirdi. beni daha çok lekenmem sterslendirdi ilk defa başıma geldi adetlerim çok düzenlidir çünkü hastalık gibi geçmiyordu bi türlü. hormonal dengesizlik yaptı hcgeyi vucüd atmaya çalışırken ama değer sıfırlandıktan sonra düzeldi çok şükür. İğne bende mide bulantısı saç dökülmesi kasık ağrısı yaptı acillik oldum 3 gün çok kötüydüm. vucüddan çabuk atılsa 6 ay korun niye diyorlar en küçük hücrelerine varana kadar yıkıma uğruyor vucüd.
Tüplere de zararı ne tam bilmiyorum ama olduğunu okumuştum .

O kadar çaresiz ve zor ki bu durum.beklesen sıkıntı beklemesen de sıkıntı.iğneden sonra normalde 6 ay korunun diyen de var.3 ay diyen de var.ama sonuc olarak vücutta tahribat yaptığı kesin.bilmiyorum ben de.birkaç ölçüm daha yaptirayim diyorum.ona göre karar vereyim diyorum.

canım aynen bı kaç kez daha b hcg olçtr bakalım bende dış gebelıgımde degerım 750 lerdeydı 1500 oldu cok ıı artıo deıdm 4 gun sonra 300 e duştu kımyasal dedıler mudahele etmedıler sonra bı gıttım 800 fılan kürtaj yaptı emın olamadı dış gebelık dıe kürtajlada değer düşmedı 900 e cıktı hemen ıgne vurdular ... değerlerin daha ufak o yuzden bıraz bekle 2000 e kadar tek doz ıgne yetıyor sanırım Allah yardımcımız olsun bıdaha gebe kalmaya korkar oldum 4 ay oldu korunalı tedırgınım

Ben ilk dis gebeligimde 700 lerde iken iğne oldm ve tek dozla düşmedi.sabit kaldi biraz düştü.ikinci dozu olmak zorunda kaldim.ahhh ahhh çok zor bir dertmis bu.üstelik ikinci kere ayni seyi yaşamak çok çok kötü.benim de artik cesaretim kalmadi.normal denemeyi düşünmüyorum zaten artik.hele şundan bir kurtulayim iyileseyim normal denemek istemiyorum da heves de kalmadi cesaret de.tüp bebekte de risk var diyorlar ama o risk hiç dis gebelik gecirmemis biriyle ayni yuzdede.bizimki cok yüksek şu anda.ust uste iki dış gebelik ne demek ya

Arkadaşım çok geçmiş olsun düşük beklerken yine mi dış gebelik çıktı çok üzüldüm ne desek seni teselli etmeyecek pufff ya kötünün iyisi diyorduk inşallah iğneye gerek kalmadan düşer.Bugün benim de çok ağrım var sol kasığımda hafif hafif kanamam da oldu ama gitmedim doktora Pazartesi'ye kadar bekliycem bıktım doktorlardan kötüyü duymak istemediğim için diil ne olursa olsun artık doktora gitmek istemediğim için gitmiyorum yoruldum çünkü Allah hepimizin yardımcısı olsun

Sagolasin canimsin tesellisi yok çok fena durumdayim kac gündür haklisin.benim gebelik çok degisik bir sey oldu.önce değerler hep düştü.sonra birden yükselişe geçti.şimdi de yerinde sayiyor.doktorum igne yapalim dedi.beklemenin anlami yok dedi.ama bilmiyorum birkac ölçüm daha yaptiricam.yarın tekrar olcturucem eğer yukseldiyse yine. İğne olmaktan başka çare yok.düşüşe gectiyse bekliycem.offf çok yoruldum ya.senin de gebeligin umarim saglikli ve normaldir canm.ne diyeyim ki.canını sıkmak istemem ama kendini her sonuca da hazırla.kahverengi leke ve kasik agrisi dis gebeliklerimde oldu benim.bunda da var su anda.umarim seninki degildir ya.sen bir kere yasadin degil mi dis gebeligi? Bence beta hcg olcumlerini ihmal etme.en azindan gebelik sagliksiz da olsa saglikli da olsa teşhis daha çabuk koyulabilir.elinde ne kadar ölçüm olsa senin için o kadar iyidir.Ayni şeyle ikinci kere sinaniyorum ve burada iki kere dis gebelik yaşayan çok arkadaş da oldu .ne denir ki neden yine biz diye sormaktan alikoyamiyorum kendimi.isyan değil asla.belki bir yakarış belki bir acizlik.yoruldum ya .yarın o igneyi ağlaya ağlaya vurulmak istemiyorum yine

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, öncelikle herkese çok geçmiş olsun. 25 Haziran'da beta değerim 113'tü. 28 Haziran'da kahverengi lekelenmem oldu ve endişelenip tekrar kan testi yaptırdım, sonucum 400'lerdeydi. Keseyi daha göremeyeceğim için midir bilemem kendimi hiç hamile hissedemedim. 5 Temmuz'da tekrar test yaptırdım, değerlerim 600'lerde çıktı. Forumu da takip ettiğim için dış gebelikten endişelendim. 6 Temmuz'da doktora gittim ve kan değerim 400'lerde idi. Doktor ultrasondan baktı, sadece kist gördü ve dış gebelik olacağını söyledi. Metotreksat ile tedavi olacağımı belirtti.

7 Temmuz'da yani bugün tekrar başka bir doktora gittim, kan değerim yine 400'lerde. ayrıntılı ultrasonla baktılar fakat dış gebeliğe dair bir bulguya rastlamadılar. Doktor rahmini vakumla temizleyelim ve çıkanları patolojiye gönderelim dedi, bunun sonucunda betan düşmezse metotreksat yaparız dedi.

Kafam çok karışık, direkt metotreksat mı olsam, biraz daha takipte mi kalsam bilemiyorum. Anne olmaya dair ciddi endişelerim vardı fakat bu kadar istekli olduğumu fark edememiştim. Hemen hamile kalamadım, anne olmama ihtimali beni çok korkutuyor. Tavsiyelerinize ihtiyacım var, teşekkür ederim şimdiden.

Çok geçmiş olsun Allah yardımcın olsun. Bence en son görüştüğün doktor en mantıklısını söylemiş. Böylece eğer normal gebelikse rahmin temizlenmiş olur ve genetik incelemede yapılabilir bebeğe ait bi sorun muydu bakılabilir? Ama dışsa zaten değerin düşüşe geçmezse iğne yaptırmak zorunda kalırsın ve emin olmuş olursun. Boşa yaptırmış olmazsın iğneyi. Ama şu ki eğer iğneyi yaptırırsan gebelik rahimde de olsa değer düşecektir kürtaj olmadan vucüdün da gelişimi sonlanacak hücre bölünmesi durunca kalan keseyi vucüd kendi kendine Yok ediyormuş dışarı atılmazsa

Evet daha önce dış gebelik geçirdim ben iç kanamam da vardı yeni başlamıştı kürtaj da yaptılar.iğne de yapıldı.bi cesaret ile doktora geldim şuan allahtan doktorum ameliyatta diil sıradayım bekliyorum nasip arkadaşım nasip herşey bizim için kendimizi de yırtsak olacağı varsa oluyor.

Benim degerim düşüyordu ya hep hani o yüzden de düşük yapiyorsun demişti dr.bugün yükselişe geçmiş.dış gebelige çevirdi. Ben böyle sey görmedim canm.yine bir dış gebelik yine iğne olucam
Canım benim yaaa çok zor günler senin İçin şu bekleyiş anları umarım en kısa zamanda netliğe kavuşur. Değerin çok küçük belki yine düşüşe geçer bak benim ikinci de hiç umudum yokken 280 den sonra düşmeye başladı inş kanamayla sende atarsın. Eşekten düşenin halini yine eşekten düşten bilirmiş bu süreçte çok yalnız kalmamaya kendini dinlememeye çalış sevdiğin insanlarla vakit geçir yoksa inan zaman geçmiyor sıkışıp kalmış gibi hissediyorsun kendini sorguluyorsun ve eksik hissediyorsun... inş bu günlerde geçecek bu sabrımızın mukafatını alıcaz çok şükür yumurtlayabiliyoruz elbet kuluçka aşamasına da bi şekilde geçicez. Seni tanımıyorum ama iyi enerjini hissedebiliyorum bizim için de güzel günler gelecek

Merhaba esra benim de ilk dış gebeliğimde %60 oranında artış oluyordu dr emin olamamıştı en son 1700 de karın boşluğunda kanama görünce sağlıksız bir gebelik olduğu kesin deyip müdahale etti kürtaj yaptı ve patolojiye gönderdi aynı zamanda da iğne yaptı riske atmamak için Neyse sonrasında değer düşmeyince ikinci iğneyi oldum ve patoloji sonucu dış gebeliği destekledi. Bence seninkinin de sağlıksız gebelik olduğu belli dr dediği doğrultu da hareket etmek mantıklı gibi bu zor süreç Rabbim sana yardımcı olsun

Umarım mutlu haberler alırsın dualarım seninle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…