Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Aynen... hiç dinleme bile bence onlari.kulakligini tak müzik dinle duymamak daha iyi.kaç yillik evlisin ve bebek düşünmüyor musun diye soranlari cevaplamayi düşünmüyorum ben de artik zaten.yoruldum herkese ifade vermekten.ben de kendimi suçlu hissediyorum eşime karşı.onun baba olma özlemini gideremiyorum diye.Merve Öztürk'un kitabini aldm okuyorum.bizlerle ne kadar da ortak şeyler yaşamış.sonumuz onunki gibi olacaksa şimdiden sevinebiliriz bence :)çok güzel bir kizi var.insallah bizim de olur.daha fazla aramadan.

Kizlar Merve Özturk kitabinda yaşadığı ne kadar deneyim varsa anlatmış.dis gebelikleri,tup bebek deneyimleri, yaşadığı buhranlar...bizlerle ne kadar ortak.ben kendimden çok şey buldum kitapta.Klamidya enfeksiyonu denen bir şeyden de bahsediyor.o da varmis onda.belki dis gebelikleri de o yüzden oluşmuştu.ilk defa duyuyorum bu enfeksiyonu.kan pihtilasmasi da oldugunu öğrenmiş tüp bebek denemelerinde.hamilelik boyunca kanama geçirip sürekli yatmasi da cabasi.okuyun kizlar gerçekten aglarsiniz hikayesine.

Kızlar 9 ay oldu dış gebelikle sağ tüpümü kaybedeli hala tık yok. Artık hamile kalabileceğime dair umudumu kaybettim...

Dış gebelik olabileceğini duyduğum an soluğu bu topikte aldım, okudum okudum. Kiminde umutlandım, kiminde daha çok strese girdim. Allaha bin şükür değerim düşmeye başlamış. Ben ne kadar düşünsem de her şey olacağına varıyor bu gebelik, dış gebelik vs vs bana bunu öğretti. İnşallah isteyen herkes sağlıkla sıhhatle evladına kavuşur...

Kızlar 9 ay oldu dış gebelikle sağ tüpümü kaybedeli hala tık yok. Artık hamile kalabileceğime dair umudumu kaybettim...
Tedavi seçeneklerini denediniz mi acaba?genelde benim gördüğüm ve duyduğum şu yönde dis gebelik sonrasi birkaç ay içinde gebelik olusmazsa doktorlar tedavi öneriyor.Birkac farkli doktorla görüştüm hepsi de bana birkaç aydan sonra tedavi önerdi.doktorlarla gorusun aşilama tüp bebek vs araştırın bence.9 ay uzun bir süre.daha fazla beklemeye gerek yok.

Canım 3 ay mecburi korunmayla geçti 2 doz metotreksat da yapmışlardı çünkü tüp patlamadan önce 6 ay iyi kötü çalışmaya rağmen olmadı. Dr önce klomen deneyelim dedi ama bir türlü nasip olmadı hep bir aksilik oldu. İki kere gittim ikisinde de yumurta sağda klomen başlamayalım dedi Dr çünkü sağ tüpüm yok. önümüzdeki siklusun ortasında da eşim gidiyor her iki reglide kaçırıyoruz Ağustos'ta da il dışında oluyoruz. Yani özetle nasip olmuyor klomen bir türlü...Vardır bu işte de bir hayır...

Geçmiş olsun canım, en kısa zamanda herşey gönlünce olur dilerim

Nasip bu işler ya.kiminin zahmetsizce oluyor kiminin de (bizler gibilerin)ugrastiriyor aylarca hatta yillarca.ne bileyim Allah sabrimizi arttirsin.Tez vakitte yüzümüzü guldursun.Ebru Destan'in kürleri varmış kitabinda bahsediyormus.Deneyen çok kişi sonuç alip hamile kalmış.Deneyen arkadaşlar var mi acaba buradan da merak ettim. Umut dünyası işte bizimkisi.Topigin adı da zaten geleceğe umutla bakanlar değil mi?Umutlu olmak zorundayiz yaşadığımız her şeye rağmen.Ben de kendimi bazen çok çaresiz hissediyorum.ya tekrardan dış gebelik yasarsam diye korku kapliyor içimi ara sira.Bilmiyorum tıp çok çaresiz dis gebelik konusunda. Allah'a sigindik valla.

slm kizlarr... adetimin 5 gun gecikmesiyle idrar testi yaptim.. cok silik cikti... daha sonra pazartesi gunu kan testi yaptirdim beta 65 cikti... ve o aksam kanamam basladi.. adet kanamasi gibi.. dun aksam acilden doktora gittim salı aksami... rahimden bakti birsey gozukmuyor dedi. kan testi yapti... deger 83 e yukselmis.... 2 gun sonra tekrar yapicaz dedii.. cok stresliyim.. cok morelim bozuk...sizce dis gebelik olabilirmi ☹

Olabilir ama değerleriniz çooook düşük.. bu durumda zaten kesinleşmez.. değerler 1500 olmadan ne karından ne transvajinal bebek görünmediği için genellikle beta hcgnin düzensiz artışına bakarak karar veriliyor.. benim öyle oldu, drlar kesin diyemeyiz ama sağlıklı gebelik değil diyince iğne oldum. 2 gün aralıkla takip edin mutlaka..yükselip yükselmediğine göre karar verilir.. sağlıklı mı kimyasal mı dış gebelik mi vs vs.. , inşallah bu süreci kolaylıkla atlatırsınız..

off off beklemek cok zor.. ne kadar devam ederki boyle bu süreç..

Benim 1 hafta sürdü değerin düzgün yükselmemesi ve kanama olması sonucunda dış gebelik de sağlıksız gebelik de olabilir denildi ve tedaviye geçtik.. tabi şimdi de betahcg nin düşmesini bekliyorum..

Canım benim de senin gibiydi durumum sonraki beta déerin biraz yol gösterir.benim de 65 di sonra 83 mü ne olmuştu dr tekrar bakalım dedi sonraki baktığında çok az artmıştı 86 mi ne zaten çok düşük seyrettiği için sıkıntı vajinadan baktığında rahîm kalınlaşması da yoktu.benim her şey gebelik aleyhinde olunca dış gebelik oldu.bir de benim bir gece öncesinde acayip ağrı olmuştu kasıkta. Tamam o ki tespit edilmesi bir şey günü alıyor.inş değerlerin yükselir ve sağlıklı bir gebeliktir gerek kalmaz inş ama.ya da en kötü ihtimal sağlıklı gebelikse kendiliğinden düşer inş.

insallah canim ya.. saglikli oldugunu dusunmuyorum.. kanamam da var cunku... eger saglikli deikse insallh kimyasal gebeliktir... sen ameliyatmi oldun canm

Benim 1 hafta sürdü değerin düzgün yükselmemesi ve kanama olması sonucunda dış gebelik de sağlıksız gebelik de olabilir denildi ve tedaviye geçtik.. tabi şimdi de betahcg nin düşmesini bekliyorum..

insallh duser canim en kisa zamanda. hakkimizda hayırlısı artik

insallah canim ya.. saglikli oldugunu dusunmuyorum.. kanamam da var cunku... eger saglikli deikse insallh kimyasal gebeliktir... sen ameliyatmi oldun canm
Yok ameliyat olmadım değerim küçük olduğu için ce bebek de çok küçük olduğu için iğneyle düştü.aynen benim de kanamam vardı.ben de kanamayla gebe olduğumu öğrendim işte.senin bebek kaç haftalık gözüküyor

4+5 gozukuyo canim.. hesabima gore.. son adet 4 mayisti..insallh bende o sekilde atlatirim ya igne yada kendiliginden düşmeyle..

Kızlar işyerindekiler benden hamile olduklarını saklıyorlar. Birinin karnı kocaman oldu da öyle anladım. Nazar etmeyeyim diye mi... çokkk üzüldüm. Kimsenin bebişinde gözümüz yok

Kızlar işyerindekiler benden hamile olduklarını saklıyorlar. Birinin karnı kocaman oldu da öyle anladım. Nazar etmeyeyim diye mi... çokkk üzüldüm. Kimsenin bebişinde gözümüz yok

Allah akıl fikir versin öyle insanlara... Hiç sıkmayın canınızı, rabbim isteyen hepimize nasip etsin en kısa zamanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…