Bu tupte sivi birikmesi rahim filminde mi gorunuyor.Vajinal ultrasonda gorunmuyor di mi?Tüpünü kaybetmekten korkma benim bi arkadaşım defalarca tup bebek yaptirdi ya tutmadı ya düştü basta 1 kere dış gebelik gecitmisti daha sonra hamile kalamayinca hep tup bebek yaptırdı en son bi merkeze gitti sana hic rahim filmi cekildi mi dedi doktor once rahim filmi cekti bide ne gorsunler iki tuptede sıvı birikmesi var doktoru tuplerini baglamamiz lazim bu sıvı tutunmaya engel oluyor dedi iki tüpünü de bagladilar tüp bebek yapildi tuttu suan 7 aylik hamile ve kızı olacak 1 dış gebelik ve sayısını tam bilemiyorum ama 5 ti galiba negatif tup bebek sonrası oldu
Tupler ancak rahim filmiyle gorulebiliyor normal ultrasonla gorunmuyor canımBu tupte sivi birikmesi rahim filminde mi gorunuyor.Vajinal ultrasonda gorunmuyor di mi?
Ben de sizin yasadiklarinizi yaşadım bana da 3.yu dene dediler hep ama ben rahim filmi cektrdim ve denemedim tuplerimde tıkanıklıklar olduğu anlaşıldı istdan birkaç doktorla görüştüm kesinlikle tekrar deneme ve hatta tup bebek de yaptırma önce laparoskopi yapılsın dediler tüpte de dis gebelik riski çok fazla hele ki senin durumunda çok daha fazla diyorlar tekrar denemememi soylediler laparoskopi olacağım ben de sanirjmYa ne kadar guzel doktorlariniz var.Aciklama yapiyorlar en azindan.Benim gittigim doktorlarin 3u de ayni seyi soyluyor ve bana hic mantikli gelmiyor.Bir sefer daha normal yoldan denemem gerektigini 3. De dis gebelik olursa tupumu alacaklarini soyluyorlar.Ve ben bu psikolojiyi kaldiracak durumda degilim.Ilk dis gebeligin hangi tupte oldugu da belli degil.Temmuz ayinda tup denemeyi dusunuyorum ama ondada dis gebelik ihtimali varmis.O kadar kararsizim ki ne yapmam gerektigi konusunda.Hic boyle ikilemde kalmamistim.Bi yandan normal denemek istiyorum bir yandan da tupumjukaybetmekten korkuyorum.Ki neyden korksam basima geliyor...
Kizlar dis gebelik gecirdigimiz tupten saglikli bir gebelik sansimiz var midir bunu doktoruna soran oldu mu?
Benim sol tüpteydi dis gebelik.rahim filmi çekildim tüpün ikisi de açik çıktı.yani doktorun yaptigi yorum şu :senin tupunde sorun yok denemelere devam edebilirsin.bu demek oluyor ki tüpte tıkanıklık vs yoksa normal olarak denemeye devam edilebilir.ama tikaniklik varsa tekrardan dis gebelik ihtimali de cok fazla olacaktir zaten.hos bazen tüp açik olsa bile dis gebelik olusabiliyor bende oldugu gibiKizlar dis gebelik gecirdigimiz tupten saglikli bir gebelik sansimiz var midir bunu doktoruna soran oldu mu?
Ben de sizin yasadiklarinizi yaşadım bana da 3.yu dene dediler hep ama ben rahim filmi cektrdim ve denemedim tuplerimde tıkanıklıklar olduğu anlaşıldı istdan birkaç doktorla görüştüm kesinlikle tekrar deneme ve hatta tup bebek de yaptırma önce laparoskopi yapılsın dediler tüpte de dis gebelik riski çok fazla hele ki senin durumunda çok daha fazla diyorlar tekrar denemememi soylediler laparoskopi olacağım ben de sanirjm
Tuplerimde tıkanıklıklar varmış benim o yüzden laparoskopi dediler açılabilir sen açılacak olmazsa bağlayıp tüp bebek dedilerLaparoskopi de dia gebelik riskinj artirmiyor mu?kafam cok karisik ne yapacagimi bilmez haldeyim.Size neden laparoskopi onerdiler?ben ilk dis gebelikten sonra film cekildim 2tup de acik cikti.2.kez gecirdim ve doktora sordum rahim filmine gerek yok diyor.Cok caresizim.Ayni durumu yasayanlar siz neler dusunuyorsunuz paylasin lutfen..
Yalnız değilsin bendede 3 kayıp var .Evde yalnız kaldığmda birden ağlama geliyo mesela ..favebook instagram her yer bebek dolu sankiKızlar bizlerle ayni dönemde hamile kalanlar ( aralik-ocak-subat) tabi normal hamilelikten bahsediyorum.su anda bebeklerinin cinsiyetini çoktan öğrendi.hamileliklerini yariladilar bile.biz de hala ugrasalim gün sayalim yumurtlama günü hesaplayalim.ben kendimden çok yoruldum ya.bazen hiç çocuğum olmayacak hissine kapiliyorum.ümitsiz olmamaliyim biliyorum ama yasadiklarim bu hale getirdi beni.bence yalniz degilimbu psikolojiyi nasil aşabiliriz kizlar gerçekten desteğe ihtiyacimiz var ben her şeyden soğudum nereye baksam kaybettigim iki bebeğim aklima geliyor bir daha hamile kalabilecek miyim kalsam da saglikla dogurabilecek miyim kaygisi.psikolojik destek almayi bile düşünüyorum bir uzmandan.bence yalniz degilim
Bana çalışmak da iyi gelmiyor sanki.haklısın nereye baksan bebek haberi kimi yeni hamile onu ilan veriyor faceden instagramdan kimi cinsiyetini öğrenmiş onu ilan veriyor kimi dogumunu ilan veriyor vs vs. bize de seyretmek düşüyormuş demek kiYalnız değilsin bendede 3 kayıp var .Evde yalnız kaldığmda birden ağlama geliyo mesela ..favebook instagram her yer bebek dolu sankiama bana çalışmak çok iyi geldi yoğunluk yeni insanlar tanımak falan..Çok zor çok umarım bir gün bu yazdıklarımız burada kötü bir anı olarak kalır..
Istanbul'da yasamiyorum.ama ilk çocukta yaşıyorum evet.başka çocuğum yok.zaten inan bir tane olsaydi kafaya takmazdim.bir tane var deyip sükrederdim.sadece seyrediyoruz herkes hamile herkes doguruyor biz de ha ugrasalim de ugrasalim yok yumurtlamayi kaçırma yok hesap yap.hayattan soğudum.çevre desen zaten hiç deme.çevre yüzünden eşimle iyice içine kapanik kimseyle gorusmeyen insanlar olduk.
Çalıştığım iş yerinde (okul zaten)düşüklerimi kimse bilmiyor sonuncusunuda çalışıyoken düşürdüm daha yeni hatırlarsın..annemin bile dış gebeliklerimden haberi yok hiç bir arkadaşımın..1 kürtaj oldum ve çocuk düşünmüyorm diye biliyor ailem .Yüzüm gülüyor ama içim kan ağlıyor o moddayım sürekli doktor araştırıyorum. kafayı yiycem bende, ama dışarı çıkmak bişeylerle uğraşmak iyi geliyor evde olursam senin gibi iyice kapatırım kendimi.Eşim bir bebek severken bile ağlama geliyo şimdi bunları yazarken bile..Ağır imtihan umarım geçeriz bu sınavdan hepimizBana çalışmak da iyi gelmiyor sanki.haklısın nereye baksan bebek haberi kimi yeni hamile onu ilan veriyor faceden instagramdan kimi cinsiyetini öğrenmiş onu ilan veriyor kimi dogumunu ilan veriyor vs vs. bize de seyretmek düşüyormuş demek kieşime diyorum biz kötü insan miyiz diyorum niye böyle olduk.o da garibim ne dese tesellisi yok biliyor dis gebelik geçirirken ben her gün agliyordum hala da ara ara ağlama seanslari geliyor.burasi da olmasa ne yapardim bilmiyorum.kendim gibi insanlari gorup teselli bulmak degil elbet.çünkü tesellisi yok kayiplarin.ne bileyim avunmak dertlesmek belki.Allah hepimizin yardimcisi olsun.Mübarek günlere giriyoruz herkesin gönlündekini nasip etsin Rabbim.Bu arada faceyi instagrami kapattik esim de ben de.bu manzaralari gormezsin en azindan.tavsiye ederim:)
Canimsin ya.ayni dert ayni bizdeki de.geçen markete gittik eşimle.bir iki aylik bir bebegi market arabasina koymuslar bir de erkek.eşim erkek bebek görünce dayanamaz normalde.bebegi görünce içi gitti tabi ben üzülmeyim diye bebegi sevmedi de dönüp gittik.kendimi eve kapatmadim canm geziyorum ve çalışıyorum ama çalışma hayatimdaki is arkadaslarm da dedikodumu yaptilar.dusuklerimi müdürden öğrenmişler bundan da yoruldum milletin hayatimi arastirmasindan.kaç yillik evlisin himmm çocuk düşünmüyor musun sorularindan artik tiksindim.esimle bas başa takilmayi daha çok seviyorum o da zaten benle iken mutlu.arkadaş ortamlarindan o da koptu.dedigin gibi bu sinav bitsin artik şu mübarek günlerde herkesin gönlündeki şey olsun.başka da temennim yok hayattan.hiçbir sey zevk vermiyor bir yerden sonra.çocuksuzluk çok kötü çok.Çalıştığım iş yerinde (okul zaten)düşüklerimi kimse bilmiyor sonuncusunuda çalışıyoken düşürdüm daha yeni hatırlarsın..annemin bile dış gebeliklerimden haberi yok hiç bir arkadaşımın..1 kürtaj oldum ve çocuk düşünmüyorm diye biliyor ailem .Yüzüm gülüyor ama içim kan ağlıyor o moddayım sürekli doktor araştırıyorum. kafayı yiycem bende, ama dışarı çıkmak bişeylerle uğraşmak iyi geliyor evde olursam senin gibi iyice kapatırım kendimi.Eşim bir bebek severken bile ağlama geliyo şimdi bunları yazarken bile..Ağır imtihan umarım geçeriz bu sınavdan hepimiz
Kazayla hamile kaliyor veya diyor ki ben şu ay hamile kalmak istiyorum diyor kaliyor be.demek ki bizde var bir problem.hoş biz kalsak da sagliksiz çikti bizimkiler.ne bileyim arkadaşım insallah kurduğumuz hayaller gerçek olur be.hayal olarak kalmaz tek.ben aralik ayinda hamileydim ilk öğrendik esim hemen internetteki beşik modellerine bakmaya başladı.sonra öğrendik ki dış gebelikmis.ara ara o beşik bakma telaşı geliyor gözüme.nasil üzülmezsin nasil ağlamazsin ya.baskalarina nasil da kolay geliyor bunlar.bir tane bebek için bizler mücadele verirken insanlar ne kadar kolay elde ediyor bazi şeyleri.bize ise sadece izlemek düşüyor.insana en çok da koyan bu değil miİnsan kendin kandırıyor işte çoğu zaman bu da geçecek çok şükür şöyle böyle diye ama yalnız kalınca ya da bir çocuğun gülüşünü görünce kayış kopuyor bende hele bu ara iyice düşünmeye başladım sağlıklı bı gebelik olsa nasıl olurdu felah diye uyurken elimi göbeğime koyup hayal kuruyorum fln umarım en yakın zaman da bu sınav biter. Yumurtlama uygulaması.indirmekten helak oldum ben bir ay daha denicem sonra eşime proxed alçam sperm sayı ve kalitesini artırıyormus belki b ihtimal şansımız artar. Bı oncekinde de böyle uğraştım son hüsrana oldu gerçi ama yapacak bişey yok artık deniycem. Millet kazayla hamile kalıyor ya bende deli oluyorum ya
Kendini sorguluyorsun ister istemez nerede yanlış yaptım da cezası böyle oldu diye. Beni. Eşim sonuçları getirdiğinde sarılıp ağlamış ti adam geçen gün de ilk defa bizim de çocuğum olsun artık dedi içimde birşeyler koptu gitti acaba ben de mı bı kusur var da adam bu mutluluktan yoksun bırakıyorum diye. İş yerinde midm bulandı desem hamile kışın yoksa muhabbetleri başlıyor korunuyorum! Diyorum ama her ay aynı sorular millete malzeme olsun her sabah gelip aman çocuk uyumadı videolar fln havada uçuşuyor agulu gugulu valla Allah yardımcımız olsunKazayla hamile kaliyor veya diyor ki ben şu ay hamile kalmak istiyorum diyor kaliyor be.demek ki bizde var bir problem.hoş biz kalsak da sagliksiz çikti bizimkiler.ne bileyim arkadaşım insallah kurduğumuz hayaller gerçek olur be.hayal olarak kalmaz tek.ben aralik ayinda hamileydim ilk öğrendik esim hemen internetteki beşik modellerine bakmaya başladı.sonra öğrendik ki dış gebelikmis.ara ara o beşik bakma telaşı geliyor gözüme.nasil üzülmezsin nasil ağlamazsin ya.baskalarina nasil da kolay geliyor bunlar.bir tane bebek için bizler mücadele verirken insanlar ne kadar kolay elde ediyor bazi şeyleri.bize ise sadece izlemek düşüyor.insana en çok da koyan bu değil mi