Ben rahim filmi cejtirmedim canım bilmiyorum ama umutsuzluğa kapılmayın olcak elbet bizim de olmdi alternatif yolları deniycez tüp bebek fln Rabbim nasip edecek inş zor bir süreç ten geçiyoruz bazen güçlü olmak gerçekten zor. umudumuzu kaybetmeden devam etmeliyiz bugünlerde anılarda kalacak umarımSelam kızlar yine ben.2 mayısta çekindim ben rahîm filmini bugün regl oldum.korunmuyordum da ama olmadı maalesef.rahim filminden hemen sonra gebe kalma olasılığı yüksekmiş ya.ama olmadı.siçe de oluyor mu sanki hiç çocuğunuz olmayacak gibi.aslında umutsuzluğa kapılmak istemiyorum ama umutlanmaya da korkuyorum.oyle işte
Evet canm süreç çok yipratti bizi özellikle bu dış gebelik.tehdit altında yasiyoruz bir de risk artiyormus ya tekrar hamile kaldiginda yine dis gebe olma riskiSelam kızlar yine ben.2 mayısta çekindim ben rahîm filmini bugün regl oldum.korunmuyordum da ama olmadı maalesef.rahim filminden hemen sonra gebe kalma olasılığı yüksekmiş ya.ama olmadı.siçe de oluyor mu sanki hiç çocuğunuz olmayacak gibi.aslında umutsuzluğa kapılmak istemiyorum ama umutlanmaya da korkuyorum.oyle işte
Canm yumurtladigin gün illa ilişki olmasi gerekmiyor spermler 48 saat bazen de 72 saat canli kalabiliyorlar.yumurtlamadan iki üç gün once bile ilişkiye girsen hamile kalma ihtimalin var.yumurta ise 24 saat yaşıyor.bir de yumurtladigin gün ve sonraki gün gebelik oluşabiliyor.onun haricinde olusamiyor zaten.senin gönlünden kiz geçiyor galiba yanlis anlamadiysam.kiz bebek için ilişki yumurtlamadan iki üç gun önce olmaliymis.erkek içinse yumurtladigin gun olmaliymis.eşim de erkek bebek delisi.yumurtlama gününü özellikle o istiyor bu sebepten.arastirmis bunlari hep :) benm icin farketmez saglikli olsun yeter.Ben erken yumurtladim o halde o günde ilişki olmadı zaten kandildi dediğin gibi. Kız erkek fark etmez sağlıklı olsun da gerçi gönlümden kadar z geçiyor tabihayirlisi bakalım
Ne yaptın canım ben herhalde yine dış gebelik geçiriyorumGeçmiş olsun canım ben varım. Geçen sene Ağustos'ta sağ tüpüm patladı acil ameliyatla alındı ama laparoskopi ile oldum. Üç ay korunduk.4 aydır çalışıyoruz, Hala hamile kalamadım. Senin tüpün duruyor mu?
Geçmiş olsun cnm umarım normal gebeliktir. Tüplerin duruyor muydu seninBeta perş 137 idi bugün 734 olmuş dr dış gebelik olbilir dedi hatırlarmısın temmuzdada dış gebelik geçirmiştim çok korkuyorum
Evet tüplerim duruyordu bu ay rahim filmi çekilecektim ama bu işler geldi başıma sen nasılsınGeçmiş olsun cnm umarım normal gebeliktir. Tüplerin duruyor muydu senin
137 olan beta nın üstünden 5 gün geçmiş cnaım iki gün bir artması gerektiğine göre senin beta artışın normal gibi neden dış gebelikten şüphelendikiBeta perş 137 idi bugün 734 olmuş dr dış gebelik olbilir dedi hatırlarmısın temmuzdada dış gebelik geçirmiştim çok korkuyorum
Canım şimdi hatırladım klomen kullanacaktın di mi? Kullandın mı peki? Bence seninki bu defa normal gebelik stres yapma. Benim son iki aydır yumurtam sağdaydı ve klomen kullanamadım çünkü sağ tüpüm alınmıştı benim. Geçen ay smear sonucumda iltihap hatta yara gibi birşey çıktı bugün antibiyotiğe başladım. Dr antibiyotikle klomene başlamayalım dedi yine kullanamadımEvet tüplerim duruyordu bu ay rahim filmi çekilecektim ama bu işler geldi başıma sen nasılsın
1000 lerde olmalıydı az artmış dedi137 olan beta nın üstünden 5 gün geçmiş cnaım iki gün bir artması gerektiğine göre senin beta artışın normal gibi neden dış gebelikten şüphelendiki
Çatlatma iğnesi oldum o ay olmadı sonraki ay oldu birde eşime pressed verdi doktorCanım şimdi hatırladım klomen kullanacaktın di mi? Kullandın mı peki? Bence seninki bu defa normal gebelik stres yapma. Benim son iki aydır yumurtam sağdaydı ve klomen kullanamadım çünkü sağ tüpüm alınmıştı benim. Geçen ay smear sonucumda iltihap hatta yara gibi birşey çıktı bugün antibiyotiğe başladım. Dr antibiyotikle klomene başlamayalım dedi yine kullanamadım
İnşallah bana moral oldu çok teşekkürler hepinize arkadaşlar
Evet benim açık ameliyatla sonlanmıştı doktorum tüpün hasar görmemiş demisti almadık demisti sormustum o tupten tekrar gebe kalma sansim var mı diye evet demistiKizlar dis gebelik gecirdigimiz tupten saglikli bir gebelik sansimiz var midir bunu doktoruna soran oldu mu?
Ben iki kere gecirdim ikiside igne ile sonlandi ama cok korkuyorum psikolojik olarak yiprandim.Ama iste tekrarlama ihtimalii yuzde 30 falan artiyor her nekadar o tupten kalabilsek de.Offf....Allah kimseyi bu dert ile sinamasin mubarek aylarda isteyen ve hakeden herkese bebek versin insllah amin...Evet benim açık ameliyatla sonlanmıştı doktorum tüpün hasar görmemiş demisti almadık demisti sormustum o tupten tekrar gebe kalma sansim var mı diye evet demisti
Ben 1 kere dis gebelik 1 dusuk 1 kimyasal yasadim 4. De simdi normal gebelik ama basta kese yine gorunmedi doktor yarin igne vuralim bu degerde hayli hayli keseyi gormemiz lazimdi dedi baska doktora gittim 2 gune goruruz bekleyecez gerekirse 4 gun bile bekleyecez ben ic gebelik diyorum dedi iyi ki tek doktorla kakmamışım.bana bu doktor 2. Kez dis gebelik yasarsan sana daha asla normal yola denemeye izin vermem tup bebege gideceksin demisti size doktorunuz ne diyor pekiBen iki kere gecirdim ikiside igne ile sonlandi ama cok korkuyorum psikolojik olarak yiprandim.Ama iste tekrarlama ihtimalii yuzde 30 falan artiyor her nekadar o tupten kalabilsek de.Offf....Allah kimseyi bu dert ile sinamasin mubarek aylarda isteyen ve hakeden herkese bebek versin insllah amin...
Ben 1 kere dis gebelik 1 dusuk 1 kimyasal yasadim 4. De simdi normal gebelik ama basta kese yine gorunmedi doktor yarin igne vuralim bu degerde hayli hayli keseyi gormemiz lazimdi dedi baska doktora gittim 2 gune goruruz bekleyecez gerekirse 4 gun bile bekleyecez ben ic gebelik diyorum dedi iyi ki tek doktorla kakmamışım.bana bu doktor 2. Kez dis gebelik yasarsan sana daha asla normal yola denemeye izin vermem tup bebege gideceksin demisti size doktorunuz ne diyor peki
Tüpünü kaybetmekten korkma benim bi arkadaşım defalarca tup bebek yaptirdi ya tutmadı ya düştü basta 1 kere dış gebelik gecitmisti daha sonra hamile kalamayinca hep tup bebek yaptırdı en son bi merkeze gitti sana hic rahim filmi cekildi mi dedi doktor once rahim filmi cekti bide ne gorsunler iki tuptede sıvı birikmesi var doktoru tuplerini baglamamiz lazim bu sıvı tutunmaya engel oluyor dedi iki tüpünü de bagladilar tüp bebek yapildi tuttu suan 7 aylik hamile ve kızı olacak 1 dış gebelik ve sayısını tam bilemiyorum ama 5 ti galiba negatif tup bebek sonrası olduYa ne kadar guzel doktorlariniz var.Aciklama yapiyorlar en azindan.Benim gittigim doktorlarin 3u de ayni seyi soyluyor ve bana hic mantikli gelmiyor.Bir sefer daha normal yoldan denemem gerektigini 3. De dis gebelik olursa tupumu alacaklarini soyluyorlar.Ve ben bu psikolojiyi kaldiracak durumda degilim.Ilk dis gebeligin hangi tupte oldugu da belli degil.Temmuz ayinda tup denemeyi dusunuyorum ama ondada dis gebelik ihtimali varmis.O kadar kararsizim ki ne yapmam gerektigi konusunda.Hic boyle ikilemde kalmamistim.Bi yandan normal denemek istiyorum bir yandan da tupumjukaybetmekten korkuyorum.Ki neyden korksam basima geliyor...