• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Merhaba 2010da dış gebelik gecirdim kanama başladığından kapali ameliyat oldum tupumu almadilar 2012de normal yolla kizim oldu gecen ay tekrar bebek istedik ama beta hcg 16ile başladı 340a cikti kanamalar vs derken düştü az çıktı doktorum kurtaj kararı verdi kurtaji yaptik beta hcg ogunden beri dusuyor en son cumartesi 20 oldu doktorum artik hersey yolunda dedi patolojide plesental bişey çıkmadı doktorum cok kucuk bi gebelikte bebekle igili seyler bulunmayabilir dedi bu konuda burda kapandi ama son muayenede bence 2 ay bekle ve karar verdiğinde gel film cekelim dedi doktor zaten kizimin olmasina da pek inanamadi cunku ameliyat olmustum ve Tüpum yapisik olmaliydi ona göre cok moralim bozuldu nettede arastirinca bende suphelendim dis gebelik ve bu son olayda artik neydi bende bilmiyorum dusukmu disgebelikmi ne oldum bilmiyorum acaba film sart mi dis gebelik yaşadım diye tupum tikali olabilirmi offff

Çok geçmiş olsun canım
İlk dış gebelikten sonra 2 yıl olmadı mı bebeğin yoksa korundun mu.
Çünkü bnm normal yolla olmuyor aşılama oldum öyle hamile kaldım nasıl mutlu oldum ama çok kısa sürdü dış gebelik yaşadım ve artık korkuyorum aşılama yaptırmaya normal yolla olur mu bilmiyorum.

Merhaba 2010da dış gebelik gecirdim kanama başladığından kapali ameliyat oldum tupumu almadilar 2012de normal yolla kizim oldu gecen ay tekrar bebek istedik ama beta hcg 16ile başladı 340a cikti kanamalar vs derken düştü az çıktı doktorum kurtaj kararı verdi kurtaji yaptik beta hcg ogunden beri dusuyor en son cumartesi 20 oldu doktorum artik hersey yolunda dedi patolojide plesental bişey çıkmadı doktorum cok kucuk bi gebelikte bebekle igili seyler bulunmayabilir dedi bu konuda burda kapandi ama son muayenede bence 2 ay bekle ve karar verdiğinde gel film cekelim dedi doktor zaten kizimin olmasina da pek inanamadi cunku ameliyat olmustum ve Tüpum yapisik olmaliydi ona göre cok moralim bozuldu nettede arastirinca bende suphelendim dis gebelik ve bu son olayda artik neydi bende bilmiyorum dusukmu disgebelikmi ne oldum bilmiyorum acaba film sart mi dis gebelik yaşadım diye tupum tikali olabilirmi offff
Ya sen ne kadar şanslı olduğunun farkında misin bir evladın var Allah ne güzel sana annelik duygusunu tattirmis hemde dış gebelik gibi ciddi bir ameliyattan sonra ve kendiliğinden bu Allahın lütfu değil de neee sen bence kızına sarıl ve şükret ve dua et daha önce nasip etmiş bu sefer niye sinamak istemesin ki bakalım gecebilcen bu sınavdan hemde önce hamd etmen gereken yerde sen hala karamsar mi olucan ????

Tabiki sukrediyorum bu ay yasadigim olayda sadece sagligim açısından üzüldüm ve kizima sarıldım ama biliyomusun etrafindaki arkadaşlarının kardesleri olup benden istemesi ne zor biliyo musun hele doktorda kardesim gelmismi demesi buda bi sınav biliyorum ama çözüm aramayada çalışıyorum ne yapim dinavim deyip çözüm aramiyimmi kendi haline birakincada yine dış gebelik olma korkusu var ve ben hastaneye giderken kızımı birakmak ne zor biliyomusun ve onun annem hasta olecekmi diye korkmasi umarim brnide anlayabilmissindir simdi tabi ki sukrediyorum ama ne yapim dis gebelik ameliyati olurken doktorum hic kokrma bhna bisey olsa diger tuple kalirsin dedi ama bu doktorum cok karamsar ne yapim aman tupler hasarlidir yapmiyim cocukmu diyim

Ayrica bu ay 20gun kanama yasadim kurtaj oldum sonuclar cikti ama bana ne dis gebelikti nede dusuk hicbi net cevap vermedi eve yolladi 20e dustu beta hcg takibide birakalim dedi ne yapim sifir olmadan takibi birakti kafamda soru isaretleri rima85 arkadasim ameliyattan sonra domtorum 1 sene korun dedi korundum

Ayrica bu ay 20gun kanama yasadim kurtaj oldum sonuclar cikti ama bana ne dis gebelikti nede dusuk hicbi net cevap vermedi eve yolladi 20e dustu beta hcg takibide birakalim dedi ne yapim sifir olmadan takibi birakti kafamda soru isaretleri rima85 arkadasim ameliyattan sonra domtorum 1 sene korun dedi korundum
Sen beni çok yanlışsin ben kimsenin sıkıntısı küçük gören biri değilim ama sana iyi tarafından bakman için yardımcı olmak istedim beterin beteri var senin yasadiklarindan kat be kat fazlasını yaşayan üstelik hiç teselli olabileceği sarilacagi bir tek evladı bile olmayan arkadaşlar var aramızda o yüzden umutsuzluk senin için değil aslında Allah varken kimse için değil veren Allah sonuçta ama senin tutanacak dalın var o yüzden asıl senin bugünleri daha sağlam atlatman gerekir.
Ve tabii ki araştırcaksin sağlık sorunun hakkında çözümler bulucaksin ama benim dikkatimi çeken senin mesajının sonundaki "offf" tu. İsyan anlamı içerir bence kimse kullanmamalı!!

O of isyan ofu degil sadece belirsizlik doktorlar umursamiyo bitanesi ben kanamaliyken ben burda senle ugrasmam benim dogumlarim var git devlete hastaneye yatirsinlar dedi biri takma dedi biri tikalidir bence dedi ne yapicami sasirdim ofu kimseye guvenip inanamiyorum kurtaj oldum ama niye oldum onu bile demiyolar cok sorsan surati asiliyo guvensem direk tup bebek bile derler beni gereksiz hormon testleri yaptirip gunlerce aglattilar sonrada bisy yokmus deyip yolladilar ben sadece para icin kesilip bicilmekten yoruldum ilk dis gebeliktede git evde dusur deyip yolladilar ickanamayla bes dakkada ameliyata alındım ben kime guveneyim hatta ben guvenip film cekileyimmi eşim diyo korkutuyolar birak takibi bosluktayim ofum ona yoksa kizimiz gik dese pesindeyiz hergece koklayip ona bisey olmasin diye dua ediyorum

O of isyan ofu degil sadece belirsizlik doktorlar umursamiyo bitanesi ben kanamaliyken ben burda senle ugrasmam benim dogumlarim var git devlete hastaneye yatirsinlar dedi biri takma dedi biri tikalidir bence dedi ne yapicami sasirdim ofu kimseye guvenip inanamiyorum kurtaj oldum ama niye oldum onu bile demiyolar cok sorsan surati asiliyo guvensem direk tup bebek bile derler beni gereksiz hormon testleri yaptirip gunlerce aglattilar sonrada bisy yokmus deyip yolladilar ben sadece para icin kesilip bicilmekten yoruldum ilk dis gebeliktede git evde dusur deyip yolladilar ickanamayla bes dakkada ameliyata alındım ben kime guveneyim hatta ben guvenip film cekileyimmi eşim diyo korkutuyolar birak takibi bosluktayim ofum ona yoksa kizimiz gik dese pesindeyiz hergece koklayip ona bisey olmasin diye dua ediyorum
Allah bagislasin yavrunu acısını göstermesin. Canım drlarla ugrasmak ve iyi bi Dr bulmak çok zor bende yaşadım biliyorum belirsizlik kötü benimde değerlerim düşerken birden 80 de takılı kalmıştı bi Dr dış dedi biri düşük dedi biri hemen kürtaj pataloji dedi ama ben değerlerin düşerken kendinden ve kanamam çok yoğun olmayınca kurtaj olamadım kendiliğinden düşsün istedim rahimim temizlendi ama Değerim sifirlanmadi hiçbiri Dr bana kesin dış gebeliksin demediği halde iğne oldum çünkü bende belirsizlikten yorulmuştum sonra sıfırlandı ama bu anlattım iki ay da oldu sadece 1 hafta hamileliğin mutluluğunu yaşadım sonra 2 ay belirsizlikle geçti ve hala bende yaşadım belli değil üstelik tekrar dış gebelik yaşar miyim yoksa düşük yapar miyim ki bi tanede kimyasal olmuştu geçen sene hiç belli değil hüsran sonuçlanan iki gebelik test yaptım kendi istediğimle Dr araştırmaya gerek yok dedi şimdilik sanki yaşadıklarım çok basitmis gibi ama ben yaptırdım kan pıhtılaşma ve kromozom testi şükür bişey çıkmadı gerisini bıraktım kurcalamiyorm çünkü ne düşünürsem düsüniyim kafamdakini değil Allahın yazdığı kaderi yasicam ben de o yüzden dua ediyorum Allah hakkımızda en hayırlısı neyse onu versin

Dis gebelik yasayanlardanim durup dururken aglamisliklarim var. Ben ne yaparim anne olamayacak miyim etraftan soranlar hamile haberleri ya cok kotuydu anlatamiyorum. Esim kizip duruyodu aglama diye yine agliyodum. Hicbir tedawi gormeden 1.5 yil sonunda hamileydim hemde beta hcg 2ye katlaniyodu kesede gorundu ben yine aglayan taraftim bu kez mutluluktan. Simdi oglumu bekliyorum. Rabbim ol deyince tuplermis yapisiklikmis ne yazar. Sizide sewindirsin insaAllah

Amin cumlemizi güldürsun rabbim benim 340a kadar cikti sonra 140a indi çıktı kurtaj yapildi dusme hızlandı en son 109dan 20e dustu bi haftada doktorda tamam artık takip etmesek olur dedi kanamada bitti ama sifiri gormeden bırakması korkutuyor ama dedigi dis gebelikmolsa simdiye taaa nerelere cikardi bu deger simdi bu kadar dususten daha yukari asla çıkamaz dedi bence dis gebelik degil bu cok erken bi gebeligin sonlanmasi dedi patolojiden bebekle alakali bisey cikmayinca boyle dedi cok kucuk oldugundan bebek materyali olusmamis olabilir dedi ne yapim inandım evdeyim simdi

Dis gebelik yasayanlardanim durup dururken aglamisliklarim var. Ben ne yaparim anne olamayacak miyim etraftan soranlar hamile haberleri ya cok kotuydu anlatamiyorum. Esim kizip duruyodu aglama diye yine agliyodum. Hicbir tedawi gormeden 1.5 yil sonunda hamileydim hemde beta hcg 2ye katlaniyodu kesede gorundu ben yine aglayan taraftim bu kez mutluluktan. Simdi oglumu bekliyorum. Rabbim ol deyince tuplermis yapisiklikmis ne yazar. Sizide sewindirsin insaAllah
Allah sağ salim kucağına almayi nasip etsin bizim hayalimiz sen şimdi yaşıyorsun maşallah bizde bi gün hayalimizi yaşarken buluruz inşallah kendimizi umutsuzluk yok bende tam da bunu anlatmak istiyordum veren Rabbim olduktan sonra bütün sıkıntılar geçer onun mucizesi hiç bitmez yeter ki kalbten inanalim ve isteyelim... Sen çok güzel bi orneksin ya bugün benim anlatmak istediğim şeyin üzerine yazdın şimdi daha umutluyum çok sağol canım benim

Allah sağ salim kucağına almayi nasip etsin bizim hayalimiz sen şimdi yaşıyorsun maşallah bizde bi gün hayalimizi yaşarken buluruz inşallah kendimizi umutsuzluk yok bende tam da bunu anlatmak istiyordum veren Rabbim olduktan sonra bütün sıkıntılar geçer onun mucizesi hiç bitmez yeter ki kalbten inanalim ve isteyelim... Sen çok güzel bi orneksin ya bugün benim anlatmak istediğim şeyin üzerine yazdın şimdi daha umutluyum çok sağol canım benim
Çok geçmiş olsun Rabbim nasip eder inş hepimize ben de seninle aynı şeyleri yaşadım yazdiklarin sanki beni anlatıyor su anda da moralim çok bozuk hep agliyorum

Amin cumlemizi güldürsun rabbim benim 340a kadar cikti sonra 140a indi çıktı kurtaj yapildi dusme hızlandı en son 109dan 20e dustu bi haftada doktorda tamam artık takip etmesek olur dedi kanamada bitti ama sifiri gormeden bırakması korkutuyor ama dedigi dis gebelikmolsa simdiye taaa nerelere cikardi bu deger simdi bu kadar dususten daha yukari asla çıkamaz dedi bence dis gebelik degil bu cok erken bi gebeligin sonlanmasi dedi patolojiden bebekle alakali bisey cikmayinca boyle dedi cok kucuk oldugundan bebek materyali olusmamis olabilir dedi ne yapim inandım evdeyim simdi
Sen her ihtimale karşı bi test daha yaptirsaydin Dr her zaman 5 altında gebelik yoktur dedi beni 1.6 ya inene kadar takip ettirdi inşallah düşmüştür metaryal oluşmuştur ama belki kanaman olduysa önceden atmışsindir kurtaj olana kadar oldu mu önceden kanaman

Çok geçmiş olsun Rabbim nasip eder inş hepimize ben de seninle aynı şeyleri yaşadım yazdiklarin sanki beni anlatıyor su anda da moralim çok bozuk hep agliyorum
Çok geçmiş olsun canım benim ağlama nolur daha yeni mi geçirdin ben Kasım aralıkta yaşadım Allah bi daha hic birimiz göstermesin o günleri

Tabiki yer gök dua ve bence psikolojide cok önemli ilk ameliyatimda cahildim arastirmadim doktor bi daha yasama riskin var ama yuzde 50 dedi bisey olmaz korkma dedi bu tup tikansa öbürüyle kalirsin dedi bende inandim bekledim ve hamile kaldım hamile kaldigimdada hicbi korkum yoktu cahil cesareti derler ya aynrn öyle simdi daha cok sey biliyorum ve kafama takılıyor keske bilmeden bekleyebilseydim kafa rahat olunca vücutta rahat oluyo

Evet ilk adet xamanimda 1 hafta adet oldum 2 gun trmizdim sonra simsiyah parcali kanlar cikti 1 haftada oyle gecti

Çok geçmiş olsun canım benim ağlama nolur daha yeni mi geçirdin ben Kasım aralıkta yaşadım Allah bi daha hic birimiz göstermesin o günleri
Amin cnm ben iki kez dış gebelik geçirdim ilkinde ameliyat oldum tupum alinmadi 11 ay sonra bi kez daha geçirdim ama bu kez kurtaj ve iğneyle sonlandı bir suru doktora gttim hiçbir problem yok diyorlar rahim filmi cektrmene bile gerek olmadığını 4.yu denememi soyluyorlar ama ben çok korkuyorum

InsaAllah size ve isteyen herkese nasip olur

Evet beta hcg dusmedi 204den 222ye çıktı tani amacli yapmaliyim dedi yaptiktan sonrada 190 104 ve en son 20

Back