Öncelikle çok geçmiş olsun dış gebelik süreci çok ama çok yıpratıcı bir süreç agustos ve eylül aylarımı bu süreci atlatma sürecinde geçirdim ben. İlk başta beta da düzensizlik vardı ama çok daha yeni oluşuyor olabilir bekleyelim dedi dr.sonra birden yükselişe geçti betam hatta rahimde kese oluşumuna benzer oluşum görüldü. En son beta 2000lere çıktı ve rahimde görülen kese oluşumunun sönmüş oldugunu ve kese oluşumunun olmadıgını tüpte genişleme görüldüğünü söyledi dr um. Hemen iğne vurmayalım kendiliğinden sonlanma iht. var dendi. Bu arada beta azda olsa düşmeye başlamıştı dedik böyle böyle düşecek sanırım. Sonraki 2gün yaptırdıgım betada degerin 3000lere çıktığını ve tüpteki genişlemenin arttıgını hemen iğne olmam gerektiği teşhisi kondu. Bebek tüpte yerleşmiş ve tüpü gittikçe genişletmeye başlamıştı. 75 mg lık tek doz iğne vuruldum iğneyi serum şeklinde almamı önerdi dr um. Sonrasında ne agrılar ne kasılmalar yaşadım Allah kimseye yaşatmasın ben bilirim çektiğim acıları. Bu sırada diken üstünde bekliyordum tabi acil bir müdehale iç kanama durumuna karşılık. Bu arada kürtajda oldum rahim temizlendi ve patalojiye gönderildi kesin dış gebelik teşhsi kondu. İğneden sonra kanama sancı derken 1 ay sonunda degerim düştü. Dr um sabırla bekledi bende sabırla bekledim dr uma çok güveniyordum çünkü. 2.dozu vurmamak için. Çok şükür ki 3000lerdeki deger tek doz 75 mg iğne ile sonlandı. Yaşadıklarımı anlattım nacizane sizlere de umut olsun degerim çok yüksekti çünkü. Şimdi normal yolla deniyoruz korunma bitti. Dr um tüpe geçelim diyor öncesinde kimyasal gebeliğimde vardı ama ben biraz daha bekleyecegim. Rahim filmi çektirmeme gerek olmadıgını söylüyor dr um. Rabbim hepimizin gönlüne göre versin. Sormak istedikleriniz olursa yardımcı olabileceğim her soruyu cevaplarım bu süreci yaşamayan anlayamaz.