• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Canım açık ameliyat mi oldun,ben laparoskopi ile oldum.agrim sizim pek olmadı oyuzden sadece ameliyattan on gün sonra kas sıkışması olduğu için baya sancı çektim bitane ilaç geçirdi.takipteyim canim seni Allah yardımcımız olsun.en kisa zamanda da ağrıların gecicek merak etme.mide bulantısı narkozdan.iki haftada anca çıkar vucuttan.sabır hayatim
Ya şu an içimi ne kadar rahatlattiniz anlatamam ne güzel burda destek oluyosa uz bayram günümuz buruk geçti evet açık ameliyat oldum ilaç verdiler sonra tüpüm patlamış ve kan kaybedince açığa döndüler yani büyük ve riskli bi ameliyat geçirmişim inşallah toparlaniriz

Ya şu an içimi ne kadar rahatlattiniz anlatamam ne güzel burda destek oluyosa uz bayram günümuz buruk geçti evet açık ameliyat oldum ilaç verdiler sonra tüpüm patlamış ve kan kaybedince açığa döndüler yani büyük ve riskli bi ameliyat geçirmişim inşallah toparlaniriz
Ozaman dahada moralini duzelteyim.kuzeniminde tüpü patladı hatta zehirlenme başlamıştı.acil ameliyata aldılar açık ameliyat.beş on dakika ile hayatı kurtuldu.onun ameliyat sonrasi içerden dışarıya bir boru bıraktılar.okadar ağır yani.doktor tupunu aldı.solda da hasar var hamile kalmam cokcokvok zor.bir süre pskolojik destek al dedi.4ay koruma verdi.o kendi isteği ile 6ay korundu.tam korunmayı bırakacak hamile olduğunu öğrendi.yani n asipten ötesi yok buna ınan.onun ağrıları 10gun sürdü hatta kalkamadi yataktan.şimdi oğlu bir yaşında.Allah nasip ettiyse bebeklerimiz her zorluğa rağmen gelir.sevgiler

Canım bende 4 aylık evliyken dış gebelik geçirdim benimde iç kanamam başlamıştı açık ameliyat oldum ve bidaha anne olamayacak mıyım korkularını çok yaşadım tekrar dış gebelik olursa korkularını çok yaşadım doktorum 3 ay korunma verdiği halde korktuğum için 7 8 ay korundum korunmayi bıraktım 2. Aydan bebeğim geldi ama bu kez de düşükle sonuçlandı :( sonrasında düşükten 1 ay sonra rahimde polip görüldü histereskopi ameliyatı oldum şimdi 3 aylık ilaç tedavim var ama bu yasadiklarim benim umudumu hiç yitirmeme sebep olamadı ben herseye rağmen ümit doluyum Allahın izniyle bizlerde anne olacaz.yasadiklarimiz zor seyler ama korkularının anne olma isteğinin önüne geçmesine izin verme canım.cok geçmiş olsun Rabbim bidaha yasatmasin

Ozaman dahada moralini duzelteyim.kuzeniminde tüpü patladı hatta zehirlenme başlamıştı.acil ameliyata aldılar açık ameliyat.beş on dakika ile hayatı kurtuldu.onun ameliyat sonrasi içerden dışarıya bir boru bıraktılar.okadar ağır yani.doktor tupunu aldı.solda da hasar var hamile kalmam cokcokvok zor.bir süre pskolojik destek al dedi.4ay koruma verdi.o kendi isteği ile 6ay korundu.tam korunmayı bırakacak hamile olduğunu öğrendi.yani n asipten ötesi yok buna ınan.onun ağrıları 10gun sürdü hatta kalkamadi yataktan.şimdi oğlu bir yaşında.Allah nasip ettiyse bebeklerimiz her zorluğa rağmen gelir.sevgiler
Böyle şeyler duydukları insanın cidden morali düzelir burası cidden umut oluyo insana teşekkür ederim cnm

Canım bende 4 aylık evliyken dış gebelik geçirdim benimde iç kanamam başlamıştı açık ameliyat oldum ve bidaha anne olamayacak mıyım korkularını çok yaşadım tekrar dış gebelik olursa korkularını çok yaşadım doktorum 3 ay korunma verdiği halde korktuğum için 7 8 ay korundum korunmayi bıraktım 2. Aydan bebeğim geldi ama bu kez de düşükle sonuçlandı :KK43: sonrasında düşükten 1 ay sonra rahimde polip görüldü histereskopi ameliyatı oldum şimdi 3 aylık ilaç tedavim var ama bu yasadiklarim benim umudumu hiç yitirmeme sebep olamadı ben herseye rağmen ümit doluyum Allahın izniyle bizlerde anne olacaz.yasadiklarimiz zor seyler ama korkularının anne olma isteğinin önüne geçmesine izin verme canım.cok geçmiş olsun Rabbim bidaha yasatmasin
Rabbim hepimize sabır versin umit versin zor günlerimiz geride kalsın inşallah inşallah bundan sonra sağlıklı bebeklerimiz olusur

Ya arkadaşlar ben de ameliyattan sonra arada bi mide bulantısı oluyor korkuyorum acaba beta değerim hala yükseliyor mu iyi yapmadılar mi

Ya arkadaşlar ben de ameliyattan sonra arada bi mide bulantısı oluyor korkuyorum acaba beta değerim hala yükseliyor mu iyi yapmadılar mi
Canım kontrole cagirdimi doktor?yani her ihtimale karşı beta degerine bakar sıfırlandı mi diye.bana kontrolde hem idrarda hem kanda enfeksiyon testi yaptırdı ve betama sıfırlandı mi diye baktı.mide bulantısı bende de bir hafta az az oldu.doktoru aradım sordum narkoz bunyeden bazen geç çıkabilir normal dedi.ameliyat sonrasi verilen ilaçların yan etkisi de olabilir.doktorunuzu arayıp sormanız en mantiklisi.ama korkmayın geçici birşeydir eminim.geçmiş olsun

Merhaba
15 gunduz dıs gebelikle ugrasiyoruz.igne ile sonlandırma yontemını seçtim ilkinde deger dusmesi aksine yukseldi sonra bir doz daha verildi 5 gun sonraki testinde cok sukur dusus basladi ama tabi henuz hersey bitmemiş 1 hafta sonra tekrar kan vereceğim.
Diğer forumlarda dıs gebelik sonrası korunma konusu okudum benim Dr henuz birsey demedi bana belki de deerim daha henuz sıfırlanmadıgındandır

Son düzenleme:
canım buraya çok kişi uğramıyor. bende çok yakın zamanda dış gebelik geçiren biri olarak sorunu yanıtlayayım.rahim filmi zorunlu değil ama doğal yolla gebelik düşünüyorsan çektirmende fayda var. dış gebeliğe bağlı tüplerde tahribat tıkanıklık durumları varsa bilgin dahilinde olsun ve ona göre tedavine devam et. mesela dr um bana tüp bebek dedi artık normal yolla denemek yok dedi bu yüzden rahim filmine de gerek yok dedi. cevabım bir fikir sahibi olmanı sağlamıştır umarım.sana da geçmiş olsun dış gebelik süreci çok yorucu ve yıpratıcı bir süreçtir. bu ayın ortasında kurtuldum bu durumdan ben daha. C ceylin1907

Canım bende yeni dış gebelik süreci atlattım.sağ tupum alındı.doktorum sola baktım ameliyat sırasında açık o yüzden doğal yolla hamile kalabilirsin dedi.Ben kent hastanesinde başka bir doktora daha gittim ameliyat sonrasi.bana asla rahim filmi cektirmememi istedi.rahim filmi esnasında açık olan tüp ,operasyon bitiminden sonra kapanabilirmis.rahim filmini en son seçenek görüyoruz dedi.ilaçla sonlandirilan dış gebelikte durumu bilemem.çünkü tahribat olabilir.yine aynı yerden hamile kalirsan dış gebelik şansın yüksek.benimki alındı risk kalktı.cok cok iyi bir doktora danis.bu konu hassas bir konu.umarım hayırlısı ile sende bende bekleyen herkeste sağlıkla bebeklerimize kavusurz.amin

canım buraya çok kişi uğramıyor. bende çok yakın zamanda dış gebelik geçiren biri olarak sorunu yanıtlayayım.rahim filmi zorunlu değil ama doğal yolla gebelik düşünüyorsan çektirmende fayda var. dış gebeliğe bağlı tüplerde tahribat tıkanıklık durumları varsa bilgin dahilinde olsun ve ona göre tedavine devam et. mesela dr um bana tüp bebek dedi artık normal yolla denemek yok dedi bu yüzden rahim filmine de gerek yok dedi. cevabım bir fikir sahibi olmanı sağlamıştır umarım.sana da geçmiş olsun dış gebelik süreci çok yorucu ve yıpratıcı bir süreçtir. bu ayın ortasında kurtuldum bu durumdan ben daha. C ceylin1907
Canım neden normal yolla olmaz dedi doktorun.tuplerin ikisidemi sorunlu.

Cok tesekkur ederim cevap için. Benim doğal yolla olmus bir oğlum var çok şükür.inşallah en kısa zamanda sen de mucize ne kavustursun.

Canım bende yeni dış gebelik süreci atlattım.sağ tupum alındı.doktorum sola baktım ameliyat sırasında açık o yüzden doğal yolla hamile kalabilirsin dedi.Ben kent hastanesinde başka bir doktora daha gittim ameliyat sonrasi.bana asla rahim filmi cektirmememi istedi.rahim filmi esnasında açık olan tüp ,operasyon bitiminden sonra kapanabilirmis.rahim filmini en son seçenek görüyoruz dedi.ilaçla sonlandirilan dış gebelikte durumu bilemem.çünkü tahribat olabilir.yine aynı yerden hamile kalirsan dış gebelik şansın yüksek.benimki alındı risk kalktı.cok cok iyi bir doktora danis.bu konu hassas bir konu.umarım hayırlısı ile sende bende bekleyen herkeste sağlıkla bebeklerimize kavusurz.amin

İlk fırsatta doktoruma danısacagım canım cok tesekkur ederim. İnsallah hayırlısı ile saglikli bir gebelik yasarsınız sizler de. .

Kızlar bir sorum daha var;
Kanamanız ne kadar surdu? İlk igne uygulama sondan beri kesilmesi hiç o da bugün tam 2 hafta oldu.evvelden de vardı ama o kürrajdan sonra bitmiş gibi idi..haa kürtaj demişken size kürtaj yapıldı mı?

Canım neden normal yolla olmaz dedi doktorun.tuplerin ikisidemi sorunlu.
Benim durumlar biraz farklı canım.2014ekimde ben ik yumurtalıgımdan da açık kist ameliyatı oldum ve kistler büyüktü hatta yumurtalıklarımı kaybetme riskim vardı. Kistler temizlendi ve içerde saglam yumurtalık dokuları bırakıldı sadece. Buna ragmen cok şükür döllenme gerçekleşti ilki kimyasal ikincisi dış gebelikle sonlandı.ilaçla tek dozla sonlandı beta 3000leri görmüştü. Dr um riske giremiyor yeniden çünkü ufak bir sorunda içerdeki kalan yumurtalıklar zarar görür diye. Uzun oldu ama işin özeti riske atmamak için.

Cok tesekkur ederim cevap için. Benim doğal yolla olmus bir oğlum var çok şükür.inşallah en kısa zamanda sen de mucize ne kavustursun.

İlk fırsatta doktoruma danısacagım canım cok tesekkur ederim. İnsallah hayırlısı ile saglikli bir gebelik yasarsınız sizler de. .
Rica ederim. İnşallah.

Kızlar bir sorum daha var;
Kanamanız ne kadar surdu? İlk igne uygulama sondan beri kesilmesi hiç o da bugün tam 2 hafta oldu.evvelden de vardı ama o kürrajdan sonra bitmiş gibi idi..haa kürtaj demişken size kürtaj yapıldı mı?
Bana kürtaj yapıldı dr um içeriyi temizledi. İğneden sonra kanamam oldu ama az az oldu hep iki hafta kadar sürmüştü.

Back