Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Lekelenmen var mi?

Öncelikle geçmiş olsun.Allah tekrarını yaşatmasın diyelim.Benim iğneyle sonlandı doktorum 6 ay korunma verdi.Aslında 3 ay da yeterli olabiliyormuş ama doktor ilacın etkisi vucuttan iyice gitsin diye acelen yoksa 6 ay bekle demişti.

ben de ekim ayında 6 haftalık sağ tüpte dış gebelik geçirdim. metotreksat ile yok edildi. doktor 6 ay korunma verdi. hemarojik kistler vardı.onlar gitmiş.. her şey çok iyi gözüküyor dedi.. bir üç ay daha korun dedi. tekrar sağ tarafta dış gebelik olursa tüpü almak zorunda kalırız dedi. ben de rahim filmi istedim. haziranda adet günü ara randevu verelim dedi. bakalım ne olacak. bir de 2 yaşında bir oğlum var.. inşallah tekrar sağlıklı bir gebelik geçiririm.. bir de folik asit başlattı doktorum.. 27 yaşındayım.. sanırım o yüzden korunma süremi uzattı diye düşünüyorum çünkü yaşımı sordu.. sanırım beklemek dış gebelik olan yerin eski şeklini alması için önemlii..

merhabalar ben geçtiğimiz hafta salı günü kurtaj oldum ve doktorum parça alıp patalojiye gönderdi ve methotrexate 50 mg/5 ml iğne yaptı bn gebeliğin sonlandığını düşünüyordum cumartesigünü tekrar kan tahlili vermemi istedi ve değerim salı günü 740 iken cumartesi günü 1791 e yükseldı düşmesi gerekirken düşmedi sinir bozucu oldu ve doktorum salı günü tekrara kan testi yapılacak duruma göre iğne tekrarlanacak dedi eger hala düşmez ise ameliyat olacağımı söyledi ve ben psikolojik olarak çökmüş durumdayım. iç kanama riskinden dolayı panik atağım çok sıklaştı ve benim 1 gün bile tahamül edecek gücüm kalmadı. sizce doktoruma hemen amaliyata almasınımı söyliyim değeribn düşmesi gerekirken çok yükseldi lütfen bana benimle aynı durumu yaşayıp atlatmış olan arkadaşarım öykülerini yazsın çok ihtiyacım var

Geçmiş olsun.igneden sonra kaçıncı gün değeriniz yükselti 4.gun mu .eğer öyleyse iğne etkisini zaten 4.gunden sonra göstermeye başlıyor. 2.doz iğne olmalısınız kesinlikle ameliyat en son çare olarak düşünün sizi conii anlıyorum. Bende cok sikildigimdan iğne mi ameliyat mı kararsız kalmıştım iyiki de iğneyi tercih etmişim. Çünkü ameliyatta eğer sorun büyükse tüpü alma durumu var

evet geçtiğimiz hafta salı kanamam oldu 740 a düşmüştü ve kürtaj yaptı doktor ben bebğin alındığını sanıyordum cumartesi günü yani 4, günü tekrar test yaptırdım 1791 e çıkmış doktor 4, günde yükselebilir diyor ama ben psikolojik olarak bitmiş durumdayım yarın birdaha kan tahlili yaptıracam 1 sn bile bekleyecek gücüm kalmamdı iç kanamadan çok korkuyorum 4. gün yükselmesi normal mi acaba

Sabret cnm ben tam 52 gun sabrettim..insani gercekten felaket yipratio,bende cok korkuodum sabahlari zor ediodum.. Doktorun bu konuda seni pek aydinlatmamis,mtx ignesi ilk basta betani yukseltir 4. Gununden sonra dususe gecer,sana kendimden ornek vereyim beni hastaneye yatirdiklarinda betam 4100 oldu daha sonra 4200 oldu ve igneyi vurdular betam 4. Gun 6750 cikti,sonra zamanla gunasiri test yaparak 52 gun sonunda betam sifirlandi.. Bu arada kurtaj yapmalarindaki sebep senin rahim duvarin kalinlasmistir cunku vucudun senin gebelige hazirlaniodu kurtajda rahim duvarini inceltmek icin yapildi, parca almalarinin sebebide emin olmak olumsuz baska bi durum var mi onu incelemek icin..

önümüzdeki aylarda bebek düşünen var mı acaba? dış gebelik geçiren arkadaşlar.. haziran ayında rahim filmi çekilecek doktor folik asit başladı.. ilk bebeğim çok sürpriz bir şekilde gelmişti. şimdi 2 yaşında... kardeşimiz olsun istiyoruz inşallah sonuçlarımızı güzel gelir.. rabbim isteyen herkese nasip etsin..

geçmiş olsun benimde haziranda rahim filmim çekilecek dk üç ay bekleyelim vücudun dinlensin demişti bende düşünüyorum filmden sonra ama yine dış gebelik olur diyede çok korkuyorum benim ilk gebeliğimdi hayırlısı artık hakkımızda

ben düşünüyorum canım. 4 ay oldu benimki. hsg çekildim her şey normal çıktı. ama ben çok korkuyorum. geçen ay denedik olmadı, bu ayda galiba regl olucam sancılarım var. yani yine yok bebiş. bidahaki aya inşallah olur sorunsuz şekilde. ne güzel senin bitane olmuş Allah bağışlasın. bitane olsaydı 2. ye hiç endişelenmicem ama sanki hep ters gidecekmiş gibi geliyor. ondan önecede kalp durması olmuştu yani farklı sebeplerden 2 kayıp. 3. ye kısmet

Bende 2 aydır deniyorum bu ay adetim 24 gün geçti tahliller normal çıktı şimdi adetin bitmesini bekliyorum inşallah bu ay gelir bebisimiz temmuzda gecirmistim dış gebeliği 7 ay korundum doktor 3 ay yeterli demişti ama korktum 7 ayda ancak cesaret ettim

Bende haziranda doktor kontrolune gitcem eger bi anormallik yoksa rahim filmi cekicez dedi.. Ben simdi rahim filminden bile korkuorum

Rahim filmini nasil cektirdin,aci falan oldu mu?

Merhaba arkadaslar bende bu forumun eskilrrindenim ara ara yazilanlari takip ediyorum gecen yil 16 mayista sol tupum alinarak ameliyat oldum o kadar kotu gunler gecirdimki anlataman bu sure icinde esimin tayini cikti 1 yillik sureyi ayri gecirdik bu ay nisanda yanima geldi ben sol tarafimdan yumutladim solumda olucagi zaman agrim oluyor bilmiyorum sizdede oluyormu bu ay hamile kalamam derken simdi test yaptim hamile oldugumu ogrendim cok saskinim ins.tekrar dis gebelik degildir saglikli bir gebeliktir hep kendi kendime sunu soyledim eger hamile kalirsam ilk bu topige yazicam diye cunku cok umutsuzdum umarim hersey yolunda gider ins.allah isteyen hic kimsenin kucagini bos birakmaz

Hayırlı olsun Rabbim inşallah sağlıklı bi şekilde kucağınıza almayi nasip etsin

bir buçuk yıl önce dış gebelik geçirdim sağ tüp alındı.o gün bu gündür onca uğraşa ragmen olmadı bu ay tüp bebeğe başlıyorum inşallah artık hayırlısıyla tüp bebekte arayacağım ümidimi

hanımlar sizden bir konuda yardım isteyeceğim.. benim adetlerim şu şekilde;
4 aralık (31. gün)
4 ocak (31. gün )
4 şubat (31. gün)
13 mart (36. gün ) 5 gün geç oldu
7 nisan (26. gün) 5 gün erken oldu
bat 8 mayıs.. 10 gündür hatta dün gece çok şiddetli adet sancılarım oldu.. ama adet olmadım.. korunuyoruz aslında hsg çekilmediğim için ama adetin 6. günü korunmasız ilişkimiz oldu.. adet sonrası diye çok önemsemedim.. 5 mayısta idrar testi yaptımvalla... bekleyeyim dimi? sabah ama negatifti.. her ay aynı stresi yaşamaktan yoruldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…