- 29 Temmuz 2008
- 1.170
- 11
buradan başka dış gebelikle ilgili paylaşım sitesi yok galiba.nerdeyse bütün bilgileri yaladım yuttum fakat ben paylaşım ve tecrübe istiyorum,ben bilmeden hem hamile olduğumu hemde dış gebelik geçirdiğimi öğrendim 40 günlükmüş bhcg 924 tü,tek taraflı ağrıyla sabaha karşı 15 gün önce hastaneye gittim,doktor seni acil ameliyata alıyoruz yoksa bunu atlatamazsın dedi ama ilaçta var fakat bu senin için yeterli olmaz dedi,tüpün gitmiş dedi ve ben şok oldum,karın içinde iç kanama geçiriyormuşum,bağırsaklarım kan içinde yüzüyormuş,doktorum şoka girip ölüm tehlikesiyle karşıkarşıya gelmemden korktu,benim psikolojim altüst oldu,eşiminde tabi,ben bir yanda tüpü,diğer tarafta hamile oluşumu düşünüyorum eşim benim ölümle burun buruna gelişimi ve ne kadar çok acı çektiğimi düşünüyor,onun o an gözlerinden okudum bana sen lazımsın dedi,ama kararı bana bıraktı.arakadaşlar o an acıdan pek birşey anlamadım ama ben 40 gndür bebiş taşıyormuşum ve ben bunu bir yıldır bekliyordum,ben ayrıca haşimato hipotiroidiyim ve hipofizde kitlem var 2 mm lik ben bu zorluklara rağmen hamile kalmışım ama sonuç hüsran.şimdi inanın acısını ve birdaha gebe kalamam yada gene dış gebelik korkusu var :çok üzgünüm:
canım benimm çok geçmiş olsun bende seninle aynı şeyleri yaşadım ve sol tüpümü kaybettim :çok üzgünüm:doktor anlayamadı ve geç kalındı iç kanama başlamış tüp patlamıştı 3 saatlik ameliyat oldum ve ameliyattan çıktıktan 5 saat sonra doktorum gelip bana bilgi verdi o ana kadar ne olduğunu bile bilmiyordum mafoldumbenAllahım kimseye yaşatmasın ne zor olduğunu çok iyi biliyorum senin de acın taze benim aklıma geldikçe hala oturur ağlarım ama takdiri ilahi Rabbim ol dediği sürece yine olurburadan başka dış gebelikle ilgili paylaşım sitesi yok galiba.nerdeyse bütün bilgileri yaladım yuttum fakat ben paylaşım ve tecrübe istiyorum,ben bilmeden hem hamile olduğumu hemde dış gebelik geçirdiğimi öğrendim 40 günlükmüş bhcg 924 tü,tek taraflı ağrıyla sabaha karşı 15 gün önce hastaneye gittim,doktor seni acil ameliyata alıyoruz yoksa bunu atlatamazsın dedi ama ilaçta var fakat bu senin için yeterli olmaz dedi,tüpün gitmiş dedi ve ben şok oldum,karın içinde iç kanama geçiriyormuşum,bağırsaklarım kan içinde yüzüyormuş,doktorum şoka girip ölüm tehlikesiyle karşıkarşıya gelmemden korktu,benim psikolojim altüst oldu,eşiminde tabi,ben bir yanda tüpü,diğer tarafta hamile oluşumu düşünüyorum eşim benim ölümle burun buruna gelişimi ve ne kadar çok acı çektiğimi düşünüyor,onun o an gözlerinden okudum bana sen lazımsın dedi,ama kararı bana bıraktı.arakadaşlar o an acıdan pek birşey anlamadım ama ben 40 gndür bebiş taşıyormuşum ve ben bunu bir yıldır bekliyordum,ben ayrıca haşimato hipotiroidiyim ve hipofizde kitlem var 2 mm lik ben bu zorluklara rağmen hamile kalmışım ama sonuç hüsran.şimdi inanın acısını ve birdaha gebe kalamam yada gene dış gebelik korkusu var :çok üzgünüm:
canımm keşke ameliyatı kabul etseydin(( çünkü senin de tüp patlamış onu ilaçla tedavi edemiyorlar mutlaka ameliyat gerekiyor kii kurtarılabilecek durumdaysa dikiyorlar..ben ameliyattan sonra 1 ay korundum doktor 1 ay yeter dedi kasım ayında oldu bugüne kadar hala hamile kalamadım ((
kızlar sizlere birşey anlatayımda çok olun ve buaradada tecrübeniz olmuş olur benim ablam rahim içi aletle korunuyor spreymi ne diyorlar adına ablamın rütin adet kanaması olup bitiyor aradan 3gün geçiyor tekrar ara ara kanaması başlıyor beni aradı gel karnımda bir agrı var doktora gidelim biz beraber doktora gittik doktor muayne etti ve ablama hamile oldugunu söyledi ablam spreyim var nasıl olur dedi doktor bebekte spreyde yan yana dedi eniştem bebeyi duyunca sevindi doktor ablamdan evde dinlenmesini istedi ablamda madem olmuş yapacak birşey yok bebeyi istedi ama aradan 2gün sonra kanaması başladı hastaneye gittik bebek düşüyor almak zorundayız dediler ve aldılar biz ertesi gün eve geldik aradan 4gün geçti yada geçmedi ablamın sancıları ve kanaması durmuyor biz gine acile gittik doktorlar ablamı muayne ettiler ne deseler hastayı amaliyata alıyoruz bebekler ikizmiş biri rahime gelmiş biri tüplerde kalmış ve doktor 1saat daha gelmeseydiniz herşey çok geç olabilirdi dedi ben sizlerle paylaşmak istedim şimdiden herkese iyi geceler
çok ilginç olmuş gerçekten hem kurtaj hemde ameliyat stresi zor vallahi.
evet baya bir zor oldu bu arada unuttum yazmayı ablamın artık tek tüpü var bebek öbür tüpü parçalamış onuda almak zorunda kalmışlar
evet canım benimde düzensizti ondan öncede doktor primalut-n verdi 3 ay 12 gün içtim 15. günü adet oldum şimdi çok şükür düzenli 5 aydır aynı günde oluyorum..canım hemen hemen aynı zamanlarda olmuşuz demekki adetlerin düzenli mi peki. benim çok düzensizleşti. iki aya bir oluyorum neredeyse.
canım ablacığına çok geçmiş olsun Rabbim ona da öyle yazmış demekki..dilerim bir daha aynı şeyi yaşamaz..kızlar sizlere birşey anlatayımda çok olun ve buaradada tecrübeniz olmuş olur benim ablam rahim içi aletle korunuyor spreymi ne diyorlar adına ablamın rütin adet kanaması olup bitiyor aradan 3gün geçiyor tekrar ara ara kanaması başlıyor beni aradı gel karnımda bir agrı var doktora gidelim biz beraber doktora gittik doktor muayne etti ve ablama hamile oldugunu söyledi ablam spreyim var nasıl olur dedi doktor bebekte spreyde yan yana dedi eniştem bebeyi duyunca sevindi doktor ablamdan evde dinlenmesini istedi ablamda madem olmuş yapacak birşey yok bebeyi istedi ama aradan 2gün sonra kanaması başladı hastaneye gittik bebek düşüyor almak zorundayız dediler ve aldılar biz ertesi gün eve geldik aradan 4gün geçti yada geçmedi ablamın sancıları ve kanaması durmuyor biz gine acile gittik doktorlar ablamı muayne ettiler ne deseler hastayı amaliyata alıyoruz bebekler ikizmiş biri rahime gelmiş biri tüplerde kalmış ve doktor 1saat daha gelmeseydiniz herşey çok geç olabilirdi dedi ben sizlerle paylaşmak istedim şimdiden herkese iyi geceler
kibelecimm demek doğum yaklaştı Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin bitanem senin adına çok mutluyum..Şenizcanlar benim de sol tupum alindi gecen sene temmuzda.insallah bebegimi doguracagim bu sene temmuzda, bir kac gune kadar.
Ameliyattan sonra dr 1 ay korunma verdi dr. benim de ameliyatti ama yani 6 ay bence cok fazla. Tr de dr lara yazmistim. 1 sene diyen bile cikti iclerinde. benim dr um ne zaman hazir olursan o zaman basla dedi. ben amelitay sonrasi dakikada bile hazirdim psikolojik olarak. 1 ay korundum. 3. ay hamile kaldim.
yani iki tuple 7 ay ugrastim. tek tuple 3 ay. yani tek tupmus vs vs diye dusunmeyin. o taraftan yumurtladiginiz anda calismayi artirin. ovulasyon testi ve preseed kullanmanizi oneriyorum.
bir de yani ille tupum yerinde dursun diye de dusunmeyin. hasarli tup yarardan cok zarar verir. tekrarlama ihtimali %25 tir. yuksek bir oran cunku zaten onarilmis daralmis belki de yapismis. eger onarilan tupunuz varsa kesinlikle hsg cektirin ki bakin bir daralma yapisiklik var mi dye.
umudunuzu asla yitirmeyin. gunlerine diokkat ederek calisirsaniz bebek gelir merak etmeyin.
buradan başka dış gebelikle ilgili paylaşım sitesi yok galiba.nerdeyse bütün bilgileri yaladım yuttum fakat ben paylaşım ve tecrübe istiyorum,ben bilmeden hem hamile olduğumu hemde dış gebelik geçirdiğimi öğrendim 40 günlükmüş bhcg 924 tü,tek taraflı ağrıyla sabaha karşı 15 gün önce hastaneye gittim,doktor seni acil ameliyata alıyoruz yoksa bunu atlatamazsın dedi ama ilaçta var fakat bu senin için yeterli olmaz dedi,tüpün gitmiş dedi ve ben şok oldum,karın içinde iç kanama geçiriyormuşum,bağırsaklarım kan içinde yüzüyormuş,doktorum şoka girip ölüm tehlikesiyle karşıkarşıya gelmemden korktu,benim psikolojim altüst oldu,eşiminde tabi,ben bir yanda tüpü,diğer tarafta hamile oluşumu düşünüyorum eşim benim ölümle burun buruna gelişimi ve ne kadar çok acı çektiğimi düşünüyor,onun o an gözlerinden okudum bana sen lazımsın dedi,ama kararı bana bıraktı.arakadaşlar o an acıdan pek birşey anlamadım ama ben 40 gndür bebiş taşıyormuşum ve ben bunu bir yıldır bekliyordum,ben ayrıca haşimato hipotiroidiyim ve hipofizde kitlem var 2 mm lik ben bu zorluklara rağmen hamile kalmışım ama sonuç hüsran.şimdi inanın acısını ve birdaha gebe kalamam yada gene dış gebelik korkusu var :çok üzgünüm:
canımm keşke ameliyatı kabul etseydin(( çünkü senin de tüp patlamış onu ilaçla tedavi edemiyorlar mutlaka ameliyat gerekiyor kii kurtarılabilecek durumdaysa dikiyorlar..ben ameliyattan sonra 1 ay korundum doktor 1 ay yeter dedi kasım ayında oldu bugüne kadar hala hamile kalamadım ((