Diş eti hastalıkları ...Bilgi ve paylaşım...

Evet diş eti hastalığı bu. Önce diş hekimine gidip dişlerinizi temizletin. sonra fırçalamanın yanında düzenli olarak diş ipi kullanın. Ara sıra tuzlu suyla ağzınızı çalkalayın diş etlerinin sıkılaşmasını toparlanmasını sağlar.

son günlerde benimde başımda bu dertsenağlama
sanırım diş etlerim çekiliyor ve ben diş doktorundan acaip korkuyorum:1no2: ..
şimdilik buradaki tavsiyelerle idare edeyim:sm_confused:
..

kızlar bende 4-5 gündür bu rahatsızlık var ne yapabilirim kızlar ne iyi gelir ilaç falan kullanmam gerekirmi

kızlar ya ameliyatsız başka yolu yokmu bende de var ve çok korkyuroum ben doktora gitmekten tuzlu su uygulucam bakalım allahım inşallah faydası olur

1 çay bardağı ılık suya 1 yemek kaşığı tuz koyup karıştırın ve gargara yapın doktorumun tavsiyesiii umarım iyileşirr

benimde baya oluyoduu,yutkunurken bile dişim kanıyordu..diş doktoruna gittim..iki ialç vermişti birisi demir ilacıydı digerini hatırlayamıyorum..onları kullandıktan sonra geçtii..arada oluyor,oda vitaminsizlikten kaynaklanıyormuş..

kızlar ya ameliyatsız başka yolu yokmu bende de var ve çok korkyuroum ben doktora gitmekten tuzlu su uygulucam bakalım allahım inşallah faydası olur

Sadece dişeti kanaması ise diş taşı temizliğiyle geçiyor, ama şişkinlikte varsa o iltihaplı bölgeyi temizlemeleri gerekiyor.Hiçççç korkma basit acısız bir operasyon uyuşturuluyor zaten.Sonrası çok iyi oluyor rahat edersin çünkü ömür boyu çekilmiyor geçmiyor ve iyice ilerliyor.
Bende bilmediğim için çok korkuyordum ama şimdi herkeze tavsiye ediyorum korkulacak birşey yok.Hemen git başla bence diş taşı temizliği kadar basit bir operasyon.Benim şişkin dişetleri olduğu için kesildide ama şimdi çok iyi.
Çabuk doktora bakiimmkaydirigubbakcemile

1 çay bardağı ılık suya 1 yemek kaşığı tuz koyup karıştırın ve gargara yapın doktorumun tavsiyesiii umarım iyileşirr

Evet tuzlu gargara iyi geliyor ama geçirmiyor operasyon sonrası yapmamı söğlemişti doktorum.

benimde baya oluyoduu,yutkunurken bile dişim kanıyordu..diş doktoruna gittim..iki ialç vermişti birisi demir ilacıydı digerini hatırlayamıyorum..onları kullandıktan sonra geçtii..arada oluyor,oda vitaminsizlikten kaynaklanıyormuş..

Bende zamanında vitaminler kullandım vitaminsizlikten kaynaklanıyor evet.Ama ilacı bırakınca tekrarlıyor.Bu doktorum ilaç kullanmak bir işe yaramaz geçici yani esas olan o iltihabın temizlenmesi orda(diş dibindeki bakterili bölege)derinlemesine temizlik yani.Sonrasındada bakımı ihmal etmemek gerekiyor tabi

merhaba
ben 6 ayda bir discime kontrole gidiyorum en son 3 ay önce falan gitmistim ve hersey yolunda dislerin cok saglikli hic bir sorun yok demisti
fakat 3 gün önce ön disimin sizlamasiyla acil tekrar discime gittim röntgen cekemedi ilac veremedi 31 haftalik hamileyim
dislerimi tekrar kontrol etti hic bir cürük yok
dün tekrar agriyinca tekrar gitmek zorunda kaldim ön üc disimin oldugu bölgede dis etim iltihaplanmis ,hamilelikte gingivit daha cok ortaya cikabiliyormus
biseyler icemiyorum ictigim an agri basliyor ilik su icebiliyorum ,esime dün pipet aldirttim pipet yardimiyla su icebiliyorum simdi ... doktorum papatya cayini yaptiktan sonra pamugu bandirip dis etinin üstüne koy o biraz yardimci olur dedi
yumusak dis fircasiyla devamli fircaliyorum agrisada kanasada ihmal etmiyorum

asil sorum dün annem bana tuzlu su ile kargara yap dedi :1shok: bu dis etine daha cok zarar vermezmi yani bende normalde dislerimi fircaladiktan sonra tuzla tekrar fircaliyorum ama simdi iltihapliyken nekadar dogru bilmiyorum ,bence daha cok dis etime zarar vericek bu tuzlu su ...
sizin doktorlariniz tuzlu suyu önermiymisydi arkadaslar ??

yardimlarinizi bekliyorum simdiden tesekkür ederim a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
tuzlu su diş etlerinde kanaması olana iyi gelir dişetlerinizle iltihapla birlikte diş eti çekilmesi de varmı? Şu anda bende de diş eti çekilmesi oldu hemde kaplamalarımı yaptıralı 2 ay oldu olduğu gibi aralandı çok üzüldüm ne yapacam bilmiyorum dünya para verdim haftaya dişcime gidecem gecen hafta tüm diş etlerim acıyor ve agrıyordu apranax ve tantum verde gargara verdi ama siz hamilesiniz apranax ı kesinlikle kullanmayın gargara yutulmuyor agzın içinde gezdirilip dökülüyor onu da sorun eczanenize bana cok iyi geldi hemde apranax almadım bende...

tantum verde diye arattım google da baktım hamileler kullanamaz diye yazmıyor prospektüsünde
ENDİKASYONLARI
Ağız ve diş eti hastalıkları: Gingivit, glossit, aft, paradental hastalıklar, aşırı zorlanmaya bağlı paradentozlar, yardımcı tedavi olarak konservatif diş tedavileri ve diş çekimlerinde. Boğaz hastalıkları: Anjin, farenjit, larenjit ve tonsillitte uygun antibakteriyel tedaviye yardımcı olarak; kemoterapi, radyoterapi veya diğer fizik sebeplere (Trakeal intubasyon) bağlı ağız boşluğu mukozitlerinde kullanılır.

bu ilacın 2 formu var biri sprey şeklinde bana faranjitken vermişlerdi boğazıma sıkıyordum su anda gargarasını kullanıyorum isterseniz su ile sulandırarakta gargara yapabilirsiniz ama etkisi azalıyor ağızda uyuşukluk hissi yaratıyor bu ilaç ama geçiyor bir süre sonra...

tuzlu su diş etlerinde kanaması olana iyi gelir dişetlerinizle iltihapla birlikte diş eti çekilmesi de varmı? Şu anda bende de diş eti çekilmesi oldu hemde kaplamalarımı yaptıralı 2 ay oldu olduğu gibi aralandı çok üzüldüm ne yapacam bilmiyorum dünya para verdim haftaya dişcime gidecem gecen hafta tüm diş etlerim acıyor ve agrıyordu apranax ve tantum verde gargara verdi ama siz hamilesiniz apranax ı kesinlikle kullanmayın gargara yutulmuyor agzın içinde gezdirilip dökülüyor onu da sorun eczanenize bana cok iyi geldi hemde apranax almadım bende...

tesekkür ederim cnm sanada gecmis olsun ins. sende atlatirsin biarn önce :teselli: dis etlerimde cekilme yok sadece normal isidaki suyla ( soguk icecek ve yiyeceklerde dahil )yada iceceklerle yiyeceklerle temas kurunca acimaya basliyor
iltihapin oldugu bölge diger bölgelere göre daha bi kirmizi daha cok kaniyor ama bi yumusaklik yada sisme suanda yok a.s.

sanada geçmiş olsun canım macun olarak da sensodyn i hassas diş etleri için olanı var onu tercih et, en yumuşak diş fırcasını kullan ve kesinlikle sert fırcalama umarım bir an evvel iyileşir doktoruna da danış hamilelikte vucutta vitamin ve mineral kaybı oluyor süt,yoğurt,peynir ve ekstradanda belki kalsiyum takviyesine ihtiyaç olabilir...

buyuk g. olsun Allah acil şifalar versin ben kekik suyuyla gargara yaptım gecti odur budur sıslamaz dene belki faydası olur buyuk marketlerde bulabilirsin.

sanırım bende de var iltihap bazen öyle sızlıyorki su çay vs içemiyorum:KK43:gideceğim bende doktora diş çeker die korkuyorum ya da dolgularla dolcak die:KK43: nası bi tedavisi vardırki?

sanırım bende de var iltihap bazen öyle sızlıyorki su çay vs içemiyorum:KK43:gideceğim bende doktora diş çeker die korkuyorum ya da dolgularla dolcak die:KK43: nası bi tedavisi vardırki?

aman cnm gecmis olsun sanada daha kötü olmadan git doktoruna :teselli: ... ben sordum dis cekilme falan yok dedi ama benim dislerimde hic birinde cürük falan yok
dis sagligi cok önemli ihmale gelmez tatlim benim halamin cok güzel disleri vardi resmen inci gibi bembeyaz ama dis etinden sorun yasadigi icin tüm dislerini cekmisler ne gibi bi sorunu vardi bilmiyorum :1no2:
benim doktorum bana simdi pek bisey yapamiyor hamileyim diye
sana sanirim röntgen ceker ilk sonra ne gibi bi islem yapicak bilmiyorum ama korkma sirf buyüzden dis cekmezler umarim :sm_confused:

hamılelıkten sonra benede vard... kokuda yapıyordu... iğrenc bıseydi.. diş tası temızlettım. cok kanadı ılk gunler gectı sonra..

X