Diş eti hastalıkları ...Bilgi ve paylaşım...

yaaa kızlarr diş etlerim çok şiş benim yaa.1 yıldan fazla oldu böyle.erteledim hep tedaviyi.şimdi damaklarım acıyor ve sanki dişlerim dökülecekmiş gibi geliyor.tzbiri yerindeyse bütün diş etlerim zonkluyorr.dişçiye gösterdim dedi dişeti uzmanına baktırın.bide diş etlerimde beyazlık var sanki dişim fırlayacakmış gibi.çok korkuyorum.bir arkadasımız da çene kemigi erimesinden bahsetmiş.offff inş hemen atlatırım.kesilmesi mi gerek ne olacak onu da bilmiyorum gidemiyorum doktora korkumdan.

Canım bendede aynı dert vardı diş etlerim şiş kırmızı ve hergün kanıyorlardı. Burda bir doktora sormuştum sağolsun periodontoloji uzmanına gözükmemi söğledi bende gittim önce diş taşı temizliği yaptı sonrada şiş olan diş etleri kesti operasyonla şimdi çok memnunum. Artık ne kanama var nede şişlik çok güzel oldular. Hiç korkma bende kortum ama korkulcak birşey yokmuş hemen git bence:teselli:
Çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim.

Arkadaslar duzenli olarak dis etlerinizi de cok iyi fircalamaniz gerekiyor sirf dislerinizi degil fircalamadiginiz takdirde boylesi ve daha farkli sorunlarla karsilasirsiniz. :çok üzgünüm:

1-2 hafta içinde günlük hayata geçebiliyorsun değil mi bide ameliyat öncesi çürük dişleri temizledin değil mi şimdiden tşkler

hamilelik dönemımde dişetlerim cok kanadı ve midem bulandığı icin uzun süre diş fırcalayamadım,,,,,
dr kalsiyum verdi,,,neyse bir yıl gecti hala kanama devam ediyordu,,,

üstüne birde agız kokusu eklendi,,senağlama

15 ün önce dr,a, gıttım,,,diş taşı olduğunu temizlenince gececeğini söyledi,,,

temizledi her neyse ik zamanlar koku yoktu,, yıne başladı ve kanamada hala devam,, dişlerimi kaybetmek istemiyorum,,:Saruboceq:,
kücüklüğümden beri cokta özenirim,, nası kurtulacam yaaaaa su aptal seyden,,,CADIARZU

En doğru diş fırçalama tekniği hangisidir ?

Doğru bir fırçalama için;

dişlerin , ön , arka ve çiğneme olmak üzere fırçalanması gereken 3 yüzeylerinin olduğu bilinmelidir.

Erişkinlerde dişler ; ağız açılarak ,sol üst ön yüzeylerden başlanarak sırayla fırçalanmalıdır.

Öncelikle fırça 45 derecelik bir açıyla dişe yaklaştırılmalı ,dişin dişetiyle birleştiği yere yerleştirilmelidir.

dairesel hareketlerle dişlerin ön yüzeyleri her bir diş için 10 sn. süre ile fırçalanmalıdır,

fırça yüzeyinin 2 diş genişliğinde olduğu unutulmamalıdır,

arka yüzeyler ; diş etinden dişe doğru tek yönlü süpürme hareketiyle temizlenmeli ,

özellikle ön dişlerin iç yüzeyleri dar olduğundan bu bölgelerde fırça dik konumda olmalıdır,

arka dişlerin girintili çıkıntılı çiğneme yüzeyleri ise ; fırça yüzeyi paralel tutularak ileri geri hareketlerle temizlenmelidir.

Unutulmamalıdır ki bakteri plağı ve yiyecek artıklarının yoğun olduğu dişlerin arka yüzleri, arka dişler ve dil de temizlenmelidir. Genellikle sadece ön dişlerin ön yüzeyleri fırçalandığından çürükler daha çok arka bölgelerde oluşmakta , diş taşları ise çok az fırçalanan alt ön bölgede olmaktadır.

Uygun bir teknik kullanılmazsa dişler zarar görür mü ?

Evet. Dişler çok sert bir tabaka olan mine ile kaplı olmasına rağmen sadece yanlış bir teknikle uygulayacağınız bir fırçadan bile büyük zarar görebilir. Hem dişin üst kısmında, hem de kökü kaplayan tabakada aşınmalara, dişetlerinde de çekilmelere yol açabilir. Bu durumda dişler çürüğe daha yatkın hale gelir. dişleri aşındıracak kadar büyük bir kuvvetle diş fırçalamaktan kaçınılmalı ve yumuşak hareketlerle fırça oynatılmalıdır.

Ara yüz temizleyicileri ne işe yarar ?

Diş fırçasının ulaşamadığı alanlarda dişler arasındaki ve dişetinin altındaki artıkları temizlemek için kullanılır. bu alışkanlığa sahip değilseniz başlamak için geç kalmış sayılmazsınız.

Diş ipi kullanırken şu noktalara dikkat etmelisiniz:

----İlk kullanımda kolay kullanım amacıyla mumlu ve naneli diş ipleri tercih edilir. Ayrıca florlu diş ipleri de tercih edilebilir

---- Diş ipi her iki elimizin işaret parmağına dolanarak ve baş parmağımızın yardımıyla kullanılır.

----- Dişipini dişlerinizin arasından yavaş hareketlerle ve kontrollü olarak geçirin. Dişetini yaralayacak sert ve ani hareketlerden kaçınmalısınız.

------ Dişin üzerinde ipi, c harfi çizecek şekilde yukarı-aşağı yönde hareket ettirerek arayüzü temizleyebilirsiniz.

Arkadaşım en kolay yöntem çektirmek tabi ama tavsiye etmem. O dişe kanal tedavisi yapılarak kurtarılabilir. Daha sonra dolgu yapılması gerekiyor. İnsanın kendi dişi gibi olmuyor. Bazı diş hastanelerinde dört, beş taksit yapıyorlar. Dişinizi ihmal etmeyin derim. Sağlıklı günler dilerim.

kızlar benimde diş etimde küçük sivilce büyüklügünde bişey oluyo kanayıp boşalıncada düzeliyo iltihap var bence daha önce kanal tedavisi gören dişimin üst kısmında oluyoda bilmiyorum dr hatasından çok çektim artık gitmekte istemiyorum ne yapıcam onuda bilmiyorum

çok geçmiş olsun.. ağız kokusunun en büyük nedeni diş eti iltihapları.....
diş etlerinde herhangi bir ağrı varsa, ya da yoksa bile doktara git ve film çeksinler. benimde görünürde bir iltihap belirtisi yoktu film çektirdim diş kökünde yani kanalda iltihaplanma olmuş.:çok üzgünüm:

canım geçmiş olsun dr gidip diş taşlarını temizletmen gerekl
aksi taktirde bu rahatsızlık dişlerin dökülmesene neden olur

kızlar bana da yardım edin diş eti kanamam var ne yapabilirim. çok rahatsız oluyorum bu durumdan

Genelde ön üst dişetlerim ağrıyordu şimdi %70 i ağrıyor elma falan yerken hafif kanıyor benim sinüzitimde var ondanmıdır bu dişeti ağrısı başka bişeymi

aynı şeyler bendede var malesef ya çok şiş dediğin gibi elma yerken fln kanıyo bu ağzı çalkalamak için kokular var onları kullanıyorum acıyo ama ferahlıyo brz :teselli:

arkadaşlar diş eti çeklmesini tarif ediyorsunuz... ciddi bir rahatsızlıktır... lütfen vakit kaybetmeden işinin ehli bir diş hekimine başvurup tedavi görün... aksi takdirde daha ilerik safhalarında diş kaybına kadar gidebilir.... bu arada çok sert fırça kullanmayın... çok geçmiş olsun

bende aynı sikayetten gittim dis etlerim acıyodu kanıyosu bide, dis taslarımı temizledi birde 10 gunluk tedavi oluyorum simdiden gecti sayılır. dr bana adacayı ve papatyayı demleyip gargara yapmamı onerdi sizede bildireyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…