Diş eti hastalıkları ...Bilgi ve paylaşım...

merhaba kızlar yaa.benim diş etlerim çok şişti 1 yıldır falan böyle.doktora gösterdim dişeti hastalıkları uzmanına görün dişetlerini kesmeleri gerek sanırım dedi:1no2: napıcam ben yaa.çok korkuyorum dişeti hastalıklarına görünmeye.hiç dişetlerini kestiren oldu mu ki acaba.

mrb,geçmiş olsun umarım dişeti hastalıkları uzmanına göründüğün zaman önemli bişey deildir ve diş etlerine bişey yapmaz.Ama gerçeği söylemek gerekirse hiç böyle bir olay duymamıştım .Bazı yakınlarımdan sadece sonradan yapılan dişlerden dolayı damakla uyumsuzluk olduğundan yapılan dişlerden damağın hastalandığını ve yapılan dişlerin sokulup yerine başka takışdığını duydum sizin kendi dişinizmi yoksa protez dişmi?

Canım öncelikle geçmiş olsun. Malesef aynı dert bende de var. Diş etlerimizin iltihaplanmasından dolayı kesmeleri gerekiyor. Bildiğim kadarıyla 15 dikiş üste 15 dikiş alta atılıyor. Benim gittiğim dişeti uzmanı öyle söylemişti. Ben 3 sene önce gitmiştim. Eğer yaptırmazsan 4 seneye kadar bütün dişlerin dökülür demişti. Ramazandan sonra gidicem inşallah. Biraz zor olacak ama bu yaşta takma diş takmak istemiyorum. Sende fırsatın varsa biran önce yaptır. Benim gibi ertleme.

Bu arada nedeni olarak da sigara içimi ağıdan nefes alma yani bunlar dişetlerin kurumasına neden oluyormuş ve buda iltihap yapıyormuş.

arkadaşlar benm diş etlerim ve damağım şişti özllikle damağım dilim deydiinde bile acıyo e yapıyım lütfen yardım edin:a015:senağlama

intihap olmuştur canım..mutlaka doktora gitmende fayda var...çok geçmiş olsun...diş önemli tabbiki ilerde takma diş takmak istemiyorsan..sevgiler...

geçmiş olsun cnm doktora gidene kadar evde tuzlu suyla gargara yapabilirsin.bir su bardağı suya yarım çay kaşığı tuz.ama kesinlikle doktora git.

kızlar sagolun..benim sigara ve benzeri şeyler kullanmıyorum..dişlerimde iltahap olmadıgını söylemişti dişçi.iltahap olsa zaten agrı olur.dişlerim kendi dişim.ama neden böyle dişetlerimin şiştigini anlayamıyorum bu yüzdende tek çare dişeti hastalıklarına ögrünmek ama cesaretim yok:çok üzgünüm::1no2: inş cesaretimi toplar da giderim.bide şimdi bebiş için ugraşıyoruz bide hamiş kalırsam çok zor olacak...offff

bende 6 yıl önce oldum iltahap öndişetimin üstünden baloncuk gibi şişmişti kimi doktor dişi çekecekti ameliyat olduğum doktor bende diş çekilmesi olduğu için ve sağlam diş olunca ameliyatı önerdi birkaç tane iğne vuruyorlar çoğu yapılan işlemi duymuyorsun ağzında herhangi bir tad almıyor.30-40 dk sürüyor.Ameliyattan sonrası zor dikişlerden dolayı yemek yemek ve su içmek çok zor konuşamıyorsun.ağrın oluyor mutlaka sık sık buz koyman lazım yoksa şişiyor yüzün aslan şeklini alıyor ben koyduğum halde şişmeye engel olamadım.dikişlerim çabuk iyileşmediği için iki hafta bekledim.ayrıca doktorum filim çekmediği için iltahaplı bölge onun tahmininden fazla olduğu için arka arkaya 2.kez ameliyat oldum.korksanda korkmasanda bu ameliyatı olman gerekiyorsa ol zorluklarını bil istedim ama en azından kendi dişin kurtulacak yapay diş inan kendi dişinin yerini tutmuyor dediğim gibi ameliyat sırasında hiç bir şey hissetmiyorsun ama sonrası zor dikkat etmen lazım dikişler patlamasın.Ameliyattan yaklaşık 1 ay sonra herşey normala dönüyor dişetindeki yaralar çabuk iyileşirse okadar bile sürmez.

benim dişetim biraz pis kolay iyileşeceğini zannetmiyorum ama umarım çabuk iyileşir zaten az kaldı kasıma olmam şart korksamda korkmasamda

ben yaşadım bunların hepsini dişetlerimde şişme vardı dişlerdeki hafif çarpıklık ve iyi fırçalayamamaktan oluşmuştu şişmeler.dişetlerim kesildi 4.5 ay kadar oldu düşündüğünüz gibi zor değil bende sizin gibiydim korkudan hep erteliyordum ama en sonunda gittim ve oldu bitti.hiçbirşey hissetmiyorsunuz emin olun sonrasında hafif bir ağrı olabilir ama inanın hiç acı yok.dikiş atılırken bile bişey hissetmiyorsunuz.bir hafta falan sonra dikişler alınıyor ondada aynı şekilde acı hissetmiyorsunuz.ama insanın ağzı ferahlıyor.gittiğinize değecek.boşuna beklemişim diyeceksiniz.geçmiş olsun.

çok sagol canım içim rahatlattın inanki..dikiş nası oluyo ki izler kalıyo mu :çok üzgünüm:

hayır canım hiç iz falan kalmıyo gerçekten için rahat olsun her konuda zaten işlemi yapanda bi uzman olucak sonuçta.operasyon adı altında yapılan en kolay işlem bu diyebilirim.için rahatladıysa çok mutlu olurum gerçekten.bende senin gibiydim.biri bu konu hakkında bana bişeyler yazsın istiyordum.hatta bu forumda var istersen bi bak dişetlerim kesilecek diye yazılmıştı sanırım başlık.

öncelikle geçmiş olsun! ihmal etmeyin vedee ertelemeyin derim çünkü aynı durum yüzünden teyzemin kızı tüm dişlerini kaybetti üstelik henüz 35 yasındaydı

sana şimdiden geçmiş olsun canım.Sana karamsar bir tablo çizmek istemedim başına gelecekleri bilmeni istedim.Tek sıkıntı dediğim gibi dikişlerden kaynaklanıyor sen ameliyattan önce buz torbalarını hazırlaki sana kolaylık olsun genelde çorba yiyebilirsin bir tanıdığımda ameliyat olmuştu o beli bir süre biberon kullandı sanırım onun dikişleri daha çoktu.Çok korkmana gerek yok insanlar daha büyük ameliyatlar geçiriyorlar ama bak acıları iyileşince unutuluyor.Kafana takmaki herşey olacağından daha kolay geçsin.

cok sagol canım:1hug: okudum onları sonradan.çok teşekkür ederim.ama sen,n yazdıgını okuyunca daha bi iyiyimş şimdi..hamişligimle çakışmaz inşallah çok ihmal ettim off yaa.

öncelikle geçmiş olsun! ihmal etmeyin vedee ertelemeyin derim çünkü aynı durum yüzünden teyzemin kızı tüm dişlerini kaybetti üstelik henüz 35 yasındaydı

ayy ne kötü yaa.ben daha 26 yım..inş çok geç kalmadan hallederim.sagol tatlım:1hug:

bende alt ve ust on 5-6 dısımın etlerı ıle ılgılı operasyon gecırdım anlatılanlara gore ınanılmaz korkuyorsun ıste dıs etlerı ayrılacak dıs koklerındekı ıltıhaplar temıslenıp dıkılecek, uyusturuyor zaten hıcbırsey hıssetmıyorsun 1 gun hafıf agrın oluyor ondada zaten agrı kesıcı verıyor, 7 gun dıkısler agızda kalıyor ama sunu ogrendımkı vucudumuzda en cobuk kaynayan ve ıyılesen yer dıs etlerımızmıs... dıkısler alındı yıne bısey duymuyorsun bakmıssın rahatsın... bu soylenen ıslemler yaklasık 15-20 dk surmekte

bende alt ve ust on 5-6 dısımın etlerı ıle ılgılı operasyon gecırdım anlatılanlara gore ınanılmaz korkuyorsun ıste dıs etlerı ayrılacak dıs koklerındekı ıltıhaplar temıslenıp dıkılecek, uyusturuyor zaten hıcbırsey hıssetmıyorsun 1 gun hafıf agrın oluyor ondada zaten agrı kesıcı verıyor, 7 gun dıkısler agızda kalıyor ama sunu ogrendımkı vucudumuzda en cobuk kaynayan ve ıyılesen yer dıs etlerımızmıs... dıkısler alındı yıne bısey duymuyorsun bakmıssın rahatsın... bu soylenen ıslemler yaklasık 15-20 dk surmekte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…