Diş eti hastalıkları ...Bilgi ve paylaşım...

diş kök ucu rezeksiyonu amelıyatı ıse ben geçirdim Subat ayında çapa tıp fakultesınde profesor yaptı kaplamamın altındakı dısın kokunde kist varmıs once kanal tedavısı yapıldı sonrasında tıp fakultesınde bır profesore amelıyat oldum ama gecmedı sorunlarım bır dıs hekımıne gıttım dısımdekı ıltıhap hala devam edıyordu sureklı agrım vardı o gunden bu yana dısım cekıldı ve rahat ettım dıs hekımım bu tur amelıyatları hocaların sov amaclı olarak talebılerıne gosterdıklerını ve cogunda basarısız olduklarını soyledı bende aynı sekılde oldu mutlaka ıyı bır dıs hekımıne tekrar danıs amelıyat olurken hıc bır sekılde acı duymuyorsun ama arkasında yuzün sisiyor morarıyor ben bosu bosuna acı cekmısım cekıldı dişim kurtuldu cunku artık o dısın tedavısı mumkun degılmıs ....

QUOTE=darkblue;3723969]diş kök ucu rezeksiyonu amelıyatı ıse ben geçirdim Subat ayında çapa tıp fakultesınde profesor yaptı kaplamamın altındakı dısın kokunde kist varmıs once kanal tedavısı yapıldı sonrasında tıp fakultesınde bır profesore amelıyat oldum ama gecmedı sorunlarım bır dıs hekımıne gıttım dısımdekı ıltıhap hala devam edıyordu sureklı agrım vardı o gunden bu yana dısım cekıldı ve rahat ettım dıs hekımım bu tur amelıyatları hocaların sov amaclı olarak talebılerıne gosterdıklerını ve cogunda basarısız olduklarını soyledı bende aynı sekılde oldu mutlaka ıyı bır dıs hekımıne tekrar danıs amelıyat olurken hıc bır sekılde acı duymuyorsun ama arkasında yuzün sisiyor morarıyor ben bosu bosuna acı cekmısım cekıldı dişim kurtuldu cunku artık o dısın tedavısı mumkun degılmıs ....[/QUOTE]

walla tam olarak ne olacağını bilmiyorum fakültedeki doktor bişey demedi ben ön dişleri porselen yapayım sonra ameliyat edin dedim onlarda bana sadece dişleri çürükten temizle gel dedi porselen yapasan ameliyatta bakı yapar kemik erimesi yapabilir dedi onun için bekletiyorum bizim tanış diş doktoru dedi öyle olacağını filime bakıp söyledi korkulacak bişey yok dedi 3 diş ve dişeti olacak dedi ama ilk defa olacak ve nasıl bişey karşılaşacağımı bilmediğim için korkuyorum ve sadece fakülte yapıyormuş 12 eylüldede 20 kasıma gün alacaz artık bakalım ayrıca 2 tane özel doktorada gittim sadece fakülte yapabilirmiş umarım iyi geçer hayırlısı artık umarım sorunsuz geçer dualarınız eksik etmeyinnn :Saruboceq: senağlama

canım geçmiş olsun evet bu tür ameliyatları fakültelerde cerrahlar yapıyormuş bana da oyle demişlerdi ama ben bosu bosuna ameliyat olmusum yüzün gözüm şişti cunku benımkı kaplama altındaydı kaplamamı kırarlar dıye sokmek ıstemedıler once kanal tedavı sonra kök ucu rezeksıyonu bende hersey denendı sonuc vermeyınce gecen hafta cekıldı su anda kaplamalarım degısıyor zaten aralanmalar olmustu degısmesı gerekıyordu 1,5 sene boyu cektıgım agrıdan çekılınce kurtuldum dısle dısetı arasında ıltıhap varmıs cekınce aktıgını doktor cekerken soyledı amelıyat olayından korkma uyusturuyorlar duymuyorsun sonrasında yalnız sısme yapıyor antıbıyotık verıyor ve bol bol eczanelerde buz posetlerı var ondan koykı şişme yapmasın ben subat ayında yaptırmıstım havada soguktu ustunede buzları koyunca haliyle nezle oldum ama buz çok ıyı gelıyor tekrar geçmiş olsun canımmm...

walla tam olarak ne olacağını bilmiyorum fakültedeki doktor bişey demedi ben ön dişleri porselen yapayım sonra ameliyat edin dedim onlarda bana sadece dişleri çürükten temizle gel dedi porselen yapasan ameliyatta bakı yapar kemik erimesi yapabilir dedi onun için bekletiyorum bizim tanış diş doktoru dedi öyle olacağını filime bakıp söyledi korkulacak bişey yok dedi 3 diş ve dişeti olacak dedi ama ilk defa olacak ve nasıl bişey karşılaşacağımı bilmediğim için korkuyorum ve sadece fakülte yapıyormuş 12 eylüldede 20 kasıma gün alacaz artık bakalım ayrıca 2 tane özel doktorada gittim sadece fakülte yapabilirmiş umarım iyi geçer hayırlısı artık umarım sorunsuz geçer dualarınız eksik etmeyinnn :Saruboceq: senağlama[/QUOTE]

uyuşturyorlar ama kesicekler ya bidem benim midem kalkıyor bende kasımda antibiyotik dediğiniz hap oluyor heralde ben hapta yutamıyorum ne olacak bilmiyorum çok teşekkürler beni bilgilendirdiğiniz için bende kasım ayında olucam ameliyatı umarım herşey yolunda geçer bizim tanış doktorda dedi kanal tedavısi olunucak diye we dişetinin içindeki dişkökünnü küçültecekler kök ucu rezeksıyonu oluyor heralde peki kök ucu rezeksıyonunu nasıl yaptılar we acı hissetiniz mi sonradan ve kaç ay sonra dişler yapılabilir vede çok teşekkürler canım ya beni bilgilendirdiğiniz için allah razı olsun

ama sen amelıyat olurken zaten duymayacaksın mıden falan kalkmaz yanı dıslerımı ben epey gectıkten sonra yaptırdım ama beklemeye gerek yoktu ben maddı acıdan bırıkım yapmak ıcın bekledım cunku kaplamalarımın atalacagını yerıne yenısının yapılacagını bılıyordum buda bır malıyetdı ....

Korkmana gerek yok ben de şu an ağzında dikişler olan biri olarak yazıyorum:teselli:ameliyatı hissetmeyeceksin zaten çıkınca da ağrı kesicilere başlayınca yüzündeki şişlik dışında bi rahatsızlığın olmaz..O da görüntü rahatsızlığı sadece.Benim de gözümün altına doğru kist yapmış bi dişim kistiyle birlikte ve 20lik alındı aynı anda..Ameliyatı gerçekleştirecek doktor önemli gerçekten ama..Bi kaç ay önce de altlı üstlü gömülü 20'lik dişlerim için ameliyat geçirmiştim.O daha çok etkilemişti mesela uzun sürmüştü son ameliyatıma göre ve yemek yememde uzun süre sorun olmuştu bu seferkinde gayet iyiyim.Belki de artık deneyimli olmamdandır:1rolleyes:

gecmış olsun canım ben 5 yıl asıstanlık yaptım ve bır cok amelıyata gırdım ınan korkacak hıc bısey
yok uyustugu ıcın hıc acı cekmıyorsun uyusukluk gecınce agrı kesıcı falan ıdare edıyorsun
ıyı yapılırsa dısının kurtulması garantıdır amelıyattan sonra 10 dakıka aralıklarla buz kompresı yaparsan
ıyı olur bıraz sıslık olabılır

Korkmana gerek yok ben de şu an ağzında dikişler olan biri olarak yazıyorum ben olacağım gibi bir ameliyat geçirdiniz nasılsınız ağrı oluyor mu yüzün şişmesi önemli değil ya sonra inert zaten 2 hafta içinde umarımm sorunsuz geçti umarım benimkide sorunsuz geçer bide karamelek-07bu tür diş ameliyatları değil mi umarım ya korktuğum gibi olmazzzzzzzzzzzzzz:a015:

nihalcim korkma bak ben korkuyormuyum:1no2:senağlama

mrb bende diş etı cekıslemesı vardı.. O nedenle 2 sene önce diş eti ameliyatı olmustum, korkacak bır yok, uyusturuyolar.. kucuk amelıyathane var orda yapıyolar.. fala acı cekmıyosun..damadıgından ufak bır parca kesıp diş etıne dıkıyolar, 1 hafta sonra dıkısını aldırmaya gıdıyosun, zaten amelıyat ettıklerı yerı sarı ufak jelatın gıbı bıseyle kapatıyolar, damagındanda parça alınan yer 3 gun ıcınde kapanmaya baslıyo.. ama amelıyat sonrası 1 hafta yemek yerken zorlanıyosun, sıvı seyler tuketebılıyosun ve cok sıcak cok soguk yıyemıyosun.. Bıde asıtlı seyler sakın ıcme.. Ben kola ıcmıstım amelıyet ettıklerı yer kanadı ve cok acıdı..

arkadaslar diş eti kanamaları için dişinizi gece yatmadan fırcaladıktan sonra yarım çay bardagı elma sirkesinın uzerıne yarım cay bardagı su ilave edıp agzınızı çalkayın, agızda acımsı bır tad bırakıyor ama 5 dakıka sonra gecıyor.. Çalkaladıktan sonra agzınızı tekrar suyla sakın yıkamayın..Ve asla bır sey yıyıp ve ıcmeyın.. bunu 3 gunde bır yaparsanız diş etı kanamalarına faydasını goruceksınız..

hmm görkemcim sağol umarım ufak bişeydi damağı nasıl kestiler ben biraz sorunluyum kan tadı ağzıma geldimi midem kalkıyor umarım bişey olmadan hallederiz bilgilendirdiğiniz için tşklerr

canım 1 ay öncesine kadar bende yaşıyordum dişeti kanaması doktora gittim antibiyotik verdi 1 hafta kullan bunu tekrar gel dedi.. antibiyotiği kullanırken zaten kanama bitti sonra tekrar gittiğimde dişlerimi temizledi diş ipi ve özel bir diş fırças verdi oral-b'nin şu anda herşey gayet normal ve kanamamda geçti :))

bende bu sorunu yasiyorum, dislerimi yeni temizlettim doktora, ama dislerimi fircalarken kanamasi ziyade, bazen gün boyuncada arada kaniyor hic birsey yapmadigim halde.... bugün oldu mesela ve oructa tabi mavholdu (((((

bende bu sorunu yasiyorum, dislerimi yeni temizlettim doktora, ama dislerimi fircalarken kanamasi ziyade, bazen gün boyuncada arada kaniyor hic birsey yapmadigim halde.... bugün oldu mesela ve oructa tabi mavholdu (((((

canım antibiyotik kullanmadan geçmiyormuş.. ben ilaç almayı sevmediğim için doktora sormuştum ilça almadan sadece temizlesek olma mı diye ama diş diplerindeki yemeler içeride iltihap yapıyormus içerdeki iltihabı kurutmadan hiç bir anlamı yokmuş temizlemenin.. bence sende dr a danış ve bi antibiyotik tedavisinden geçir kendini :1hug:

bende aynı sebeple amelyat oldum hiç korkma ilk başta sana 5 veya 6 yerine iyne yapacaklar dişinin 2 dk sonra hiç acı hissetmiyceksin dişetinimi kesiyorlar saçını mı sorsalar bilemessin:) öyle ki korktuğumdan gözlerimi kapatmıştım bitti dediler kalktıgımda ağzıma elledim kocaman bir şişlik duruyo:) bende dişim şişti sandım ağlıycaktım nerdeyse meğerse o gazlı bezmiş :):) yani bu kadar hissetmiyorsun hiç korkma ama ameleyattan 1 saat sonra hafif bi ağrı oluyor doktor sana ağrı kesici iyne verir günlük yaptırırsın 1 hafta sonra dikişler alınır olay bitmiştir:)

umarım tatlı kıss kaç dikiş atmışlarda 12 eylülde gün almaya gidecez bakalım dualarınızı eksik etmeyin allah razı olsun bütün arkadaşlardan ve sizdende

bilmiyorum ben korktum bakamadım dikişler alındıktan sonra baktım beni kan tutuyor yani kan görünce bayılıyorum ben kendimi küçük bi yara diye teselli ettim sende öyle yap derim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…