merhaba
ben 6 ayda bir discime kontrole gidiyorum en son 3 ay önce falan gitmistim ve hersey yolunda dislerin cok saglikli hic bir sorun yok demisti
fakat 3 gün önce ön disimin sizlamasiyla acil tekrar discime gittim röntgen cekemedi ilac veremedi 31 haftalik hamileyim
dislerimi tekrar kontrol etti hic bir cürük yok
dün tekrar agriyinca tekrar gitmek zorunda kaldim ön üc disimin oldugu bölgede dis etim iltihaplanmis ,hamilelikte gingivit daha cok ortaya cikabiliyormus
biseyler icemiyorum ictigim an agri basliyor ilik su icebiliyorum ,esime dün pipet aldirttim pipet yardimiyla su icebiliyorum simdi ... doktorum papatya cayini yaptiktan sonra pamugu bandirip dis etinin üstüne koy o biraz yardimci olur dedi
yumusak dis fircasiyla devamli fircaliyorum agrisada kanasada ihmal etmiyorum
asil sorum dün annem bana tuzlu su ile kargara yap dedi :1shok: bu dis etine daha cok zarar vermezmi yani bende normalde dislerimi fircaladiktan sonra tuzla tekrar fircaliyorum ama simdi iltihapliyken nekadar dogru bilmiyorum ,bence daha cok dis etime zarar vericek bu tuzlu su ...
sizin doktorlariniz tuzlu suyu önermiymisydi arkadaslar ??
yardimlarinizi bekliyorum simdiden tesekkür ederim a.s.
hamılelıkten sonra benede vard... kokuda yapıyordu... iğrenc bıseydi.. diş tası temızlettım. cok kanadı ılk gunler gectı sonra..
sağol canım yaa umarım çekim falan olmaz 1 değil 2 değil sızlayan dişim dişsiz kalırım ya da hep dolgu.ama o sızlayan dişler çürük değil yani dıştan bişey yok içi nasıl bilmemde.
zaten hep böyle aksi zamanlara denk gelir.bu hafta ihmal etmede git bari doktora canım yaa hiç bi şey yiyemiyormuşun hamilesin bir de iyi beslenmen lazım, ağrısı da bi yandan.diş ağrısı çok kötü oluyor yaa.ağrı kesici alamıyor musun hamilelikten dolayı??çok geçmiş olsun.öptm.
bendede aynı sorun vardı bundan 1 yıl once bır operasyon gecırdım dıs etlerım acıldı ıcı temızlendı ve dıkıldı 1 hafta sonra dıkısler alındı, ama aradan 1 yıl gectı yıne aynı sorun basgosterdı yanı cektıgım acılar operasyndakı zorluklar yanıma zarar kaldı
canım benden sana demesi:kesinlikle sirke kullan .sirke ile çalkala ağzını.özellikle elma sirkesi.1-2 dk ağzında durdur.etkisini görürsün.
supersin peki o sirkedeki asit dişlere ne yapıcak sonra ...
düşünsene turşu yaparken içindeki malzemeleri ne hale getiriyor..
bence sende yapma artık ...
hemen danışman hekimine gorun ve uygun olan macun ve gargarayı kullan ..
ağız bu vucudumuzun ihtiyaçlarını giderdiğimiz en önemli yer öğle değilmi..
geçmiş olsun canım tekrar..
benimde diş etlerimde buna benzer sorun lar var normal diş doktoruna mı gideyim yoksa nereye gitmem gerek