Diş eti hastalıkları ...Bilgi ve paylaşım...

merhaba cok geçmiş olsun hamıleler ıcın ozel ağız bakım seti olarak bıotene markası onerılıyor gargara macun kullanırsan bence cok etkılı olur tamamen doğal enzımlerden uretılıyor.turkıyede olsaydın eczane yada dental marketlerde bulurdun ama almanyada nerede var acıkcası bılmıyorum google bıotene yaz ıstersen ...

hamılelıkten sonra benede vard... kokuda yapıyordu... iğrenc bıseydi.. diş tası temızlettım. cok kanadı ılk gunler gectı sonra..

cnm isin enteresani bende koku sisme ve öyle asiri cok kanama yok
tek dislerimi fircalarken hemen kaniyor birde biseyler icersem hemen agri basliyor doktorumda cok hafif iltihaplanmis dedi :sm_confused: a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benimde sorunum bu..Disciden randevu almam lazim aslinda ama suan burada noel bayrami nedeniyle 2 hafta tatil var.

sağol canım yaa umarım çekim falan olmaz 1 değil 2 değil sızlayan dişim dişsiz kalırım ya da hep dolgu.ama o sızlayan dişler çürük değil yani dıştan bişey yok içi nasıl bilmemde.

sağol canım yaa umarım çekim falan olmaz 1 değil 2 değil sızlayan dişim dişsiz kalırım ya da hep dolgu.ama o sızlayan dişler çürük değil yani dıştan bişey yok içi nasıl bilmemde.

ins. cnm benim dis etim bugün cok kötü oldu
gece bi agriyla uyandim hayla daha agriyor dudagimin sa tarafi sisti dis etime baktim cok hafif bi sisme var ,bir saat sonra aksam yemegi yenicek bizde ve ben sabahtan beri bir kase yogurt ve bir tane muz yiyebildim
cok agriyor isin kötüsü hic bir sey yiyemiyorum
ilac olarakta cok bi imkanim yok uff bilmiyorum tamda bayrama giriyoruz uzun bi süre doktorlarda kapali olucak cnm :çok üzgünüm:
görüsürüz cnm öpt seni

zaten hep böyle aksi zamanlara denk gelir.bu hafta ihmal etmede git bari doktora canım yaa hiç bi şey yiyemiyormuşun hamilesin bir de iyi beslenmen lazım, ağrısı da bi yandan.diş ağrısı çok kötü oluyor yaa.ağrı kesici alamıyor musun hamilelikten dolayı??çok geçmiş olsun.öptm.

cnm doktorum bu sabah erkenden gelicegini söylemisti ,sabah ilk isim ona gitmek oldu alt katimda discim
ama kimse yoktu geldi gitti sanirim dün zar zor gecirdim günü devamli su ictim
papatya cayina pamuk bandirip koydum agriyi kesti biraz birde parasetamol sürdüm dis etime sonra uyudum
bu sabah sislik gecmisti hafif kirmizi simdi ,cok sükür yemek yiyebildim bugün hihoyyyt
gelecek hafta pazartesine kadar discim kapali cnm suan agrim falan yok cok sükür hihoyyyt öpt cnm

bendede aynı sorun vardı bundan 1 yıl once bır operasyon gecırdım dıs etlerım acıldı ıcı temızlendı ve dıkıldı 1 hafta sonra dıkısler alındı, ama aradan 1 yıl gectı yıne aynı sorun basgosterdı yanı cektıgım acılar operasyndakı zorluklar yanıma zarar kaldı

merhaba
dişeti çekilmesi ve dişeti kanaması aslında bir problemin belirtisi. öncelikle ağızında neden bu problemin oluştuğunu bilmen gerekiyor. eğer bu problem tespit edilip çözülmemişse dediğin gibi bu acılar yanına kar kalır ve bu sorunları sürekli yaşarsın

evet bu rahatsızlık ilerlediğinde diş hekimi aşaması biraz eziyetli maalesef :1no2: diş etlerine bir operasyon yapılıp dikiliyor falan.. ama ondan da çok korkmayın ... iğneyle uyuşturuyorlar.. ama daha sonra bir süre yeme içme problem oluoyor..
bununla birlikte bu operasyon aşamasına gelmeden diş ve diş etlerinize çok iyi bakın lütfen... sert fırçalamayın, tartar ve diş taşı oluşumuna izin vermeyin... sık olmamakla birlikte işinin ehli bir diş hekimine gip en az yılda bir dişlerinize baktırıp diş taşlarınızı temizletin... uygun bir gargara çeşidi bulup düzenli kullanın... diş ipi mutlaka ve mutlaka kullanın.. ama diş ipinin çeşidi ve kullanım şekli de önemli... diş ipi naylon ip gibi sert olmamalı.. esnek ve yumuşak yapıda olmalı... bir de nazikçe kullanın diş ipini.. hart hurt kullanırsanız diş etlerini kanatırsınız yine ...

canım benden sana demesi:kesinlikle sirke kullan .sirke ile çalkala ağzını.özellikle elma sirkesi.1-2 dk ağzında durdur.etkisini görürsün.

canım benden sana demesi:kesinlikle sirke kullan .sirke ile çalkala ağzını.özellikle elma sirkesi.1-2 dk ağzında durdur.etkisini görürsün.

supersin peki o sirkedeki asit dişlere ne yapıcak sonra ...
düşünsene turşu yaparken içindeki malzemeleri ne hale getiriyor..
bence sende yapma artık ...
hemen danışman hekimine gorun ve uygun olan macun ve gargarayı kullan ..
ağız bu vucudumuzun ihtiyaçlarını giderdiğimiz en önemli yer öğle değilmi..
geçmiş olsun canım tekrar..

kızlar elma sirkesinin iyi nimetlerini geçenlerde bir doktor anlatıyordu.ağızda aft oluşmasını falan önlüyormuş.bende ondan duyduğumdan beri arada ağzımı elma sirkesiyle çalkalıyorum.yalnız dişetlerin ağrıyorsa muhakkak doktora git.benim yengminde dişetleri ağrıyordu.dişeti hastalığı olmuş.zaman kaybetmeden dr a görün canım

canım turşu gibi maddelerle ağzımızı karıştırmayalım.turşuda haftalar hatta aylardır duruyor.ağzında 1-2 dk durduracaksın.çok mu?ben denediğim için söylüyorum.kesinlkile ağzımızı yara yapmıyor.diş etleri problemini büyük oranda onarıyor.sevgiler

canim benimde agriyordu marketletde satilan agiz calkalamak icin sular var onlar iyi geliyor dis fircaladiktan sonra kullan 2 güne kadar gecer.türkcesini bilmedigim icin adinin ne oldugunuda söyleyemiyorum dis macunlarinin yaninda oluyor genelde.

tantum gargara kullanın hemen kanama ağrı geçiyo kızlar...........................

Her doktora gitmediğin gün senin zararına kesinlikle hemen doktora sonra pişman olmanı istemem ve doktora gitmedikçe hastalığın gittikçe ilerleyecek!

benimde diş etlerimde buna benzer sorun lar var normal diş doktoruna mı gideyim yoksa nereye gitmem gerek

kesınlıkle en kısa zamanda bir diş hekımıne gorunmen gerekıyor..
bunun dısında yumusak bır manuel fırça yada elektırıklı dıs fırçası ki onların masaj bolumlerıde oluyor kullanmalısın bide ozel olarak gıngıtıvıs hastalığını onleyıcı diş macunu kullanmalısın bır donem ..

normal diş hekimleri diş eti çekilmesinin tedavisi yok deyip antibiyotik veriyorlar..halbuki sadece diş eti hastalıklarına bakan doktorlar var..benimde diş eti problemim var üstelik 1 gecede oldu diyebilirim.. 4 kere operasyon geçirdim lakin %o 1 vaka olduğu için çekilme ilerlemedi ama tamamen kapanmadıda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…