Diş çekimi sonrası oluşan iltihap

kararsizkadin

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2015
8
2
16
Kızlar hepinize iyi akşamlar, aranızda dişçi olan ya da daha önce böyle bir durumla karşılaşan varsa yardımcı olsun lütfen. Geçen hafta dişimi çektirdim ve bu ilk çekimimdi. İlk olduğu içinde biraz bilinçsizse davrandım ve kötü bir diş hekimine denk geldim. Şuan dişimde sigaradan dolayı iltihap oluştu başka bir dişçiye gittim ve antibiyotik yazdı, içmeye başladım fakat şuan sigara içip içmemem gerektiğine dair birşey söylemedi. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?

Çekildikten sonra ilk 24 saat yasak. Sonra içebilirsiniz ama ağzınızı temiz tutmaya çalışın. İçtikten sonra dişlerinizi fırçalayın yada gargara yapın

Diş çekiminden sonra dikkat edilmesi gereken bazı şeyler vardır. Bunların amacı nedir isterseniz kısaca onları söyleyeyim. Diş çekiminden sonra, dişin çıktığı boşluğun içini kan doldurur ve burada pıhtı oluşur. Çekim yerinin ilk iyileşmesini bu pıhtı sağlayacaktır. Dolayısıyla buradaki pıhtının yerinden çıkmaması veya bu pıhtının yapısının bozulmaması gerekir. Sigara, bu pıhtının yapısını bozar, çünkü kan pıhtısı hem zehir içeren dumandan etkilenir, hem de ağız içine gelen dumanın sıcaklığı çok yüksektir,bundan etkilenir. Pıhtının yapısı bozulursa alveolit dediğimiz, şiddetli diş ağrısı gibi ağrı yapan, iyileşmesi iki haftayı bulan çekim yeri iltihabı oluşur. Ayrıca ağız kokusu da yapar. Sonuçta sigara çekim sonrası iyileşmeyi direkt etkileyen unsurlardan biridir. Diş çekimi sonrası dikkat edilmesi gereken durumlarla ilgili şu yazıyı okuyabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…