- 13 Nisan 2017
- 4.931
- 11.164
- 208
- Konu Sahibi mavikelebek34
-
2 kere kaldım direksiyondan.
Ikisinde de ilk stop ettiğinde indirdiler beni arabadan.
Eskisi gibi değil artık. En küçük 1 hatada "araçtan inin" diyorlar.
Bana dediler en azından. Çok gücüme gitmişti.
en küçük bir hatada değil, hataların dereceleri var ve renklerle ifade ediliyor. iki sınacda da ilk stopta indirdilerse siz öncesinde sarı renkli bir hata daha yaptınız muhtemelen. belki mavi renkli hatalar yapmış olabilirsiniz, söylememiş olabilirler. böyle bir hakları yok yani, konunun üstüne hiç gitmediniz mi? sınava girmeden önce hangi hata ne renk, hangi hatayı yaparsanız kalırsınız hangisini yaparsanız geçersiniz bunları hiç araştırmadınız mı? MEB Direksiyon Sınav Sonuçları Sorgulama 2020-Sınavdan Geçtim mi?
mesela kırmızı hatadan 1 tane yaparsak direkt kalıyoruz. sinyal unutmak kırmızı hata ve yapıldığı an sınav gitti zaten. sarı renkli hatadan 2 tane yapılırsa indiriyorlar. mavi renkli hatalardan da beş tane yapılırsa indiriyorlar.
haksızlık etmişler size, keşke hakkınızı arasaydınız. millete ne komisyonlar denk geliyor ki bana da denk geldi, hata yapıyoruz ama bazıları görmezden gelip saymıyor, insiyatif kullanıyor, kolaylık sağlıyor vs.Hocamın ayağı kırıktı. Sınavdan hemen once kırılmıştı. O gelmiyordu sınava.
Bize hata hatadır kalırsınız demişlerdi. Ve öyle de uygulamışlardı. Sinava mufettislerle ben yalnız girmiştim.
Yokuştan kaldirmak ya da park etmede sorun çıkmamıştı.
Bana bi sey de dememislerdi açıkçası.
In kızın arabadan baska kelam etmiyorlardı.
Ilk girişimi hatırladım bakın şimdi anlatirken. Arabayi daha ilk çalıştırırdım. Azıcık ilerledim.
Orda sınav alanından yola çıkan araçlar dizilmiş. Art arda yola çıkmayı bekliyorlar..ben de girdim bekliyorum.
Hepsi cıktı. Ben çıkamadım. In kızım dediler. Indim.
Zaten biliyordum da ineceğimi.sesim çıkmadı. Indim.
Öncesinde hata yapabileceğim bir durum olmadı. Biner binmez indim.
Ama su da varki. Ben ehliyetimi aldığım zaman sürücü olmuştum. Gerçekten çok iyi kullanıyordum. Eşimle 2 ay pratik yaptım. Sonra kendi başıma sehirlerarasi bile kullandım.
Demek geçebilirmişim de haberim bile yokmuş
Şu durumda cok da zor değil sınavdan geçmek. Korkulacak bi sey yok.
Biliyorum ben l parktan kaldım birinci de3 sene öncesi 2017 o zaman, ben de 2017de aldım. hataların renk kodları var ama, bazı hataları bir kere yapmak bile yeterli indirmeleri için.
Kızlar merhaba bende direksiyon derslerine gidiyorum ilkten iyidi tabi basitti şimdi soğumaya başladım. Dikkatimi pek toplayamıyorum bide öyle pek kabiliyetli bir insan değilimdir herseyde benim mutlaka çok uğraşmam gerekir kimisi şak diye işi çözerken ben günlerce uğraşabilirim. Yani birden fazla şey olması durmak için önce debrijaya bas vites değiştirrken yine bas bunları yapsam sinyali unutuyorum vitesi ikiye alsam kalkarken bir e almayı unutuyorum şuan çok yeniyim ama kendimide tanıyorum birden fazla işi kafamda tutabilir miyim bilmiyorum bazen aynalara bakmayı unutuyorum direksiyonu tek elle kullanmak kavramaya çalışıyorum ama zor keske yazılmasa mıydım diyorum
Karakter olarak çok stresli ve karamsar biriyim belki de ondan bilmiyorum ama sınava sakin başlamıştım.
İnşallah çok takılıyorum ya debriyajdan ayağımı uzun süre çekemiyorum sanki çekersem stop ettircekmişim gibi korkuyorum bazende hızlıca çekiyorum tak kalıyo araba bide sanki çok basmadı kafam bu işi benim baya pişmem gerekcek şayet ilk sınavda geçersemde trafiğe hemen çıkamam. Bakmadan vites atmakta zor 3 e atcağıma boşa attım araba başladı ötmeye Derslerde trafiğe çıktım ama kırmızı ışıkta dururken hemen kalkış yapamıyorum ben yapana kadar insanlar çil yavrusu gibi dağılıyorÖyle düşünme bak ben derslerde iyiydim ama sınavdan iki kere kaldım haftaya 3. kez giricem. Burdaki arkadaşlarda sağolsunlar cesaret verdiler bana da. Hepsi biranda olmuyor tabi bende ilk derslerimde ayna kontrolü, sinyalleri takip edemiyordum ama alışkanlık haline getirmeye çalış sonuçta hızlı yapacaksın diye bişey yok yavaş yavaş oturtursun.
Ne guz3l kullanabiliyorsun ya ben hic beceremiorum kursa yazilmadim henuz ama cok hevesle basladim esim ogretiodu ama yok direksiyon hakimiyetim yok bana normal gidiorum gibi gelio ama esim kenara carpicaksin dioKızlar iyi akşamlar. Bugün ikinci kez direksiyon sınavına girdim ve yine kaldım. İki hafta sonra tekrar sınav var ama girip girmeme konusunda çok kararsızım. Moralim çok bozuldu hadi ilkinde heyecandı stresti dedim ama bu sefer gerçekten çok takıldım. Derslerde sıkıntım yok herşey normaldi. Bugün sakindim heyecanda yapmadım ve gayet güzel başladım ama birden araba stop etti ve modum düştü üstüne tekrar. Komisyondakiler araç ve yol hakimiyetimin iyi olduğunu gayet iyi kullandığımı söylediler kurs hocası da dahil. 2 hakkım kaldı ve yapabileceğimi düşünmüyorum artık. Benzer şeyleri yaşayan veya yardımcı olabilecek var mı aranızda ☹☹
Ne guz3l kullanabiliyorsun ya ben hic beceremiorum kursa yazilmadim henuz ama cok hevesle basladim esim ogretiodu ama yok direksiyon hakimiyetim yok bana normal gidiorum gibi gelio ama esim kenara carpicaksin diobiraz daha calismayla gayette kolay bi sekilde gecersin cok ufak bir problrmin varmis pes etme sakin
[/QUOT
Ehliyet almadan önce eşim ögretiyordu bana ve bizim araba benzinli yani daha fazla gaz istiyor sonra kursa yazıldım yazılı sınavıda geçince direksiyon hocam artık arabanı sürme bu arabaya alış dedi ilk başta çok zorlandım sonra o arabaya alıştım kendi arabamı süremedim Çünkü araba bana o kadar hafif gelidi ki ayagımı debriyajdan kaldırdıgım an araba gidiyordu gaza gerek yoktu((tabii sınavda arabada 4 kişi olunca araba da yük oluyor fazla gaz istiyor o yüzden arabalar genelde sınavda stop ediyor ) yani en güzeli kursta ögrenin hanımlar
Seni çok iyi anlıyorum dosya yakmış biri olarakKızlar iyi akşamlar. Bugün ikinci kez direksiyon sınavına girdim ve yine kaldım. İki hafta sonra tekrar sınav var ama girip girmeme konusunda çok kararsızım. Moralim çok bozuldu hadi ilkinde heyecandı stresti dedim ama bu sefer gerçekten çok takıldım. Derslerde sıkıntım yok herşey normaldi. Bugün sakindim heyecanda yapmadım ve gayet güzel başladım ama birden araba stop etti ve modum düştü üstüne tekrar. Komisyondakiler araç ve yol hakimiyetimin iyi olduğunu gayet iyi kullandığımı söylediler kurs hocası da dahil. 2 hakkım kaldı ve yapabileceğimi düşünmüyorum artık. Benzer şeyleri yaşayan veya yardımcı olabilecek var mı aranızda ☹☹
Zamanla düzelir ilk başta benimde kötüydüYa bizim araba otomatik vites ehliyetide ole alicam esimde otomatik kullanio onu ogrenmeye calisiorum ama direksiyonum cok kotu zamanla duzelir mi kizlar sanki ben hic ogrenemiycem gibi
Seni çok iyi anlıyorum dosya yakmış biri olarakbu yeni sistemle sınava giren ilk gruptaydim ben. Hayatımda direksiyona oturmamıştim derslere kadar. Hocam bile şaşırıyordu çok iyi kullanmama. Derslere koşarak gidiyordum araba kullanmak için. Sınav için kalırsak nolur dediğimde sen niye kalasin kızım diyordu hocam hatta.
Sonra sınav günü geldi çattı. Hoca beklerken bakın sakın 3. Vitese geçmeyin hız yaptınız diye birakirlar dedi (hızlı kullanmayi seviyordum o zamanlar) neyse geldi bu kurul. Öne bir kadın oturdu. Merhaba dedim beni şöyle bi süzüp ağız ucuyla merhaba dedi. Arkada hoca ve kuruldan bir adam daha. Bunlar başladı muhabbete bana hiç bakan yok. Erken bitirdim bir tür daha döndürdü kaş.r. Sıfır heyecanla bitirdim sınavı. İnerken nasıl sizce durum dedim. Kaş.r valla bakicaz hiç hata yapmadınız ama çok yavaş gittiniz bundan hata yapmadınız bence dedi. Sonuç: bırakmış
2.de badem bıyıklı bir abimiz oturdu öne, merhaba dedim ne bana baktı, ne selamımı aldı. Ya sabır dedim çıktım yola her şey süper. Tek hamle ile Park yaptım. Adam dedi ki kaldırıma mesafe 30 cm olacak. Dedim kaç cm olmuş ki? 40 var bu dedi. Hocama döndüm hocam? bize böyle bir şey demediniz? Evet dedi biz demedik, kursta gösterdiğimiz gibi çok güzel park etti bence dedi. Olmaz dedi bıyıksız bıyıklı, bir Daha alalım. Öyle olunca tabi stresle çıkayım derken dubaya minicik dokundum asla vurmadim. Bıyıklı demesin mi kaldınız inin lütfen. İnin mi? Otobandayim vızır vızır arabalar geçiyor. Ne otobüs geçer ne taksi. Adam bana inin diyor. Hoca arkadan olmaz sınav yerine birakicaz diyordu dinlemedim bile çarptım kapıyı çıktım. O gün nasıl eve döndüm Allah biliyor.
3.de ilk 2 sınavın verdiği stresle 1 kez stop ettirdim diye bıraktı, ama insaflıydi inin falan demedi okula kadar geri gittik. 4.sinava ehhh başlarım sınavına deyip gitmedim. Kursa birlikte başladığım kız arkadaşıma heyecandan formaliteden olan aynayı ayarlamadi diye Daha gaza basmadan in kaldın demişler. Kizcagiz 2.sinava bile girmeden yaktı dosyayı
Şimdi bunlar seni ve burayı okuyanları korkutmasin. Tamamen o kuruldaki vicdansızlar yüzünden kalıyor insanlar. Kullanamiyor muyum acaba deme sakın. Kadınları bilerek bırakıyorlarmis zaten tekrar sınav parası bi daha dosya masrafı vs. için.
Vazgeçmedim, 2.ye yeni bir kursa yazıldım sonra. Ki araba kullanmayı sular seller gibi öğrenmiştim o süreçte ama kurs şartı olduğu için ülkemizde, mecbur bir daha en baştan ders aldım. Bu sefer ilk sınavda geçtim inanılmaz adaletli bir insana denk geldim, heyecan yapmamam için beni rahatlatti sohbet etti, inanılmaz güzeldi her şey. Bittiği gibi geçtiniz hayırlı olsun dedi ay üzerimden nasıl yük kalktı anlatamam
Ay ne dertliymisim destan yazmışım, hala okuyan varsa hakkını helal etsintavsiyem çok heyecanlı biriysen öncesinde yarım dideral al inanılmaz rahatlatiyor. Uyku, sersemlik falan yapmıyor sadece paniklemeni önlüyor bana çok fayda etti zaten googleda falan görürsün ehliyet sınavında heyecan için ilaç yazınca bu çıkıyor :) bol şans diliyorum inşallah tereyağından kıl çeker gibi alırsın ehliyeti bu sefer
Konu sahibi sınavınız oldu mu acaba ? Benimde az kaldı heyecandan kalbim ağzımda geziyorum son 5 dersim kaldı sonra sınav var debriyajdan ayağımı çekerken korkuyorum zorla çekiyorum ve ışıklarda çok panik oluyorum ya kalırsam ortada diye korkudan da iki kez stop ettirdim derste kaldım saf gibi hemen hoca çalıştırdı devam ettik. Yokuşlarda çevirirken de sıkıntı. E ne kaldı geri ?Öff daha haftalar var ama heyecandan ölücem komisyon hocası nasıl çok merak ediyorum elim ayağım titriyor hocalarda çok heyecanlısın dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?