Direksiyon sınavı

2 kere kaldım direksiyondan.

Ikisinde de ilk stop ettiğinde indirdiler beni arabadan.

Eskisi gibi değil artık. En küçük 1 hatada "araçtan inin" diyorlar.

Bana dediler en azından. Çok gücüme gitmişti.

Sorma aslında dünyanın sonu değil ama o durum çok kötü. İnsan ister istemez kafasına takılıyor gücüne gidiyor birde hiç beklemediğin bir hataysa daha kötü oluyor.

Hocamın ayağı kırıktı. Sınavdan hemen once kırılmıştı. O gelmiyordu sınava.

Bize hata hatadır kalırsınız demişlerdi. Ve öyle de uygulamışlardı. Sinava mufettislerle ben yalnız girmiştim.
Yokuştan kaldirmak ya da park etmede sorun çıkmamıştı.

Bana bi sey de dememislerdi açıkçası.

In kızın arabadan baska kelam etmiyorlardı.

Ilk girişimi hatırladım bakın şimdi anlatirken. Arabayi daha ilk çalıştırırdım. Azıcık ilerledim.

Orda sınav alanından yola çıkan araçlar dizilmiş. Art arda yola çıkmayı bekliyorlar..ben de girdim bekliyorum.

Hepsi cıktı. Ben çıkamadım. In kızım dediler. Indim.

Zaten biliyordum da ineceğimi.sesim çıkmadı. Indim.

Öncesinde hata yapabileceğim bir durum olmadı. Biner binmez indim.

Ama su da varki. Ben ehliyetimi aldığım zaman sürücü olmuştum. Gerçekten çok iyi kullanıyordum. Eşimle 2 ay pratik yaptım. Sonra kendi başıma sehirlerarasi bile kullandım.

Demek geçebilirmişim de haberim bile yokmuş

Şu durumda cok da zor değil sınavdan geçmek. Korkulacak bi sey yok.

haksızlık etmişler size, keşke hakkınızı arasaydınız. millete ne komisyonlar denk geliyor ki bana da denk geldi, hata yapıyoruz ama bazıları görmezden gelip saymıyor, insiyatif kullanıyor, kolaylık sağlıyor vs.

Kızlar merhaba bende direksiyon derslerine gidiyorum ilkten iyidi tabi basitti şimdi soğumaya başladım. Dikkatimi pek toplayamıyorum bide öyle pek kabiliyetli bir insan değilimdir herseyde benim mutlaka çok uğraşmam gerekir kimisi şak diye işi çözerken ben günlerce uğraşabilirim. Yani birden fazla şey olması durmak için önce debrijaya bas vites değiştirrken yine bas bunları yapsam sinyali unutuyorum vitesi ikiye alsam kalkarken bir e almayı unutuyorum şuan çok yeniyim ama kendimide tanıyorum birden fazla işi kafamda tutabilir miyim bilmiyorum bazen aynalara bakmayı unutuyorum direksiyonu tek elle kullanmak kavramaya çalışıyorum ama zor keske yazılmasa mıydım diyorum

Öyle düşünme bak ben derslerde iyiydim ama sınavdan iki kere kaldım haftaya 3. kez giricem. Burdaki arkadaşlarda sağolsunlar cesaret verdiler bana da. Hepsi biranda olmuyor tabi bende ilk derslerimde ayna kontrolü, sinyalleri takip edemiyordum ama alışkanlık haline getirmeye çalış sonuçta hızlı yapacaksın diye bişey yok yavaş yavaş oturtursun.

Ben ehliyet alirken 5 hak vardi 5. Cide aldim :) stresten oluyor sona yaklastikca ehlieyti vermek icin sakinlestiriyor komisyonda. 8 yil kullanmadim simdi arabam var basladim kullanmaya uzulmeyin halledersiniz

Karakter olarak çok stresli ve karamsar biriyim belki de ondan bilmiyorum ama sınava sakin başlamıştım.

aynı sıkıntıları çektim.
1.de kaldım,2.de kaldım,3.de kaldım valla sokakta bağıra bağıra ağladım :)
Ama babam demişti ki '' arabada kimse yokmuş gibi davran ve kullan, diğerlerinin araçta olduğunu unut '' 4.de öyle yaptım , sakinleştim ve geçtim ki zaten geçecek kadar öğrenmiş oluyorsunuz yalnızca kendinizden emin olmanız lazım.
umarım siz 4. sınava kalmadan geçersiniz.

İnşallah çok takılıyorum ya debriyajdan ayağımı uzun süre çekemiyorum sanki çekersem stop ettircekmişim gibi korkuyorum bazende hızlıca çekiyorum tak kalıyo araba bide sanki çok basmadı kafam bu işi benim baya pişmem gerekcek şayet ilk sınavda geçersemde trafiğe hemen çıkamam. Bakmadan vites atmakta zor 3 e atcağıma boşa attım araba başladı ötmeye Derslerde trafiğe çıktım ama kırmızı ışıkta dururken hemen kalkış yapamıyorum ben yapana kadar insanlar çil yavrusu gibi dağılıyor

Yeğenim parktan 4 defa kaldı ama sonunda aldı. Pes etmeyin.
Bizim zamanımızda ne kolaydı ehliyet vallaha 100 mt gittim, gitmedim tamam diyip vermişlerdi ehliyeti. Aman iyiki 2005'te almışım Hemde Allah ne verdiyse kullanabilen ehliyet şimdikinde otomatik ayrı manuel ayrı minibüsü ayrı çok iş çıkmış. Millete Allah kolaylık versin zor artık.

Ne guz3l kullanabiliyorsun ya ben hic beceremiorum kursa yazilmadim henuz ama cok hevesle basladim esim ogretiodu ama yok direksiyon hakimiyetim yok bana normal gidiorum gibi gelio ama esim kenara carpicaksin dio biraz daha calismayla gayette kolay bi sekilde gecersin cok ufak bir problrmin varmis pes etme sakin

Seni çok iyi anlıyorum dosya yakmış biri olarak bu yeni sistemle sınava giren ilk gruptaydim ben. Hayatımda direksiyona oturmamıştim derslere kadar. Hocam bile şaşırıyordu çok iyi kullanmama. Derslere koşarak gidiyordum araba kullanmak için. Sınav için kalırsak nolur dediğimde sen niye kalasin kızım diyordu hocam hatta.

Sonra sınav günü geldi çattı. Hoca beklerken bakın sakın 3. Vitese geçmeyin hız yaptınız diye birakirlar dedi (hızlı kullanmayi seviyordum o zamanlar) neyse geldi bu kurul. Öne bir kadın oturdu. Merhaba dedim beni şöyle bi süzüp ağız ucuyla merhaba dedi. Arkada hoca ve kuruldan bir adam daha. Bunlar başladı muhabbete bana hiç bakan yok. Erken bitirdim bir tür daha döndürdü kaş.r. Sıfır heyecanla bitirdim sınavı. İnerken nasıl sizce durum dedim. Kaş.r valla bakicaz hiç hata yapmadınız ama çok yavaş gittiniz bundan hata yapmadınız bence dedi. Sonuç: bırakmış

2.de badem bıyıklı bir abimiz oturdu öne, merhaba dedim ne bana baktı, ne selamımı aldı. Ya sabır dedim çıktım yola her şey süper. Tek hamle ile Park yaptım. Adam dedi ki kaldırıma mesafe 30 cm olacak. Dedim kaç cm olmuş ki? 40 var bu dedi. Hocama döndüm hocam? bize böyle bir şey demediniz? Evet dedi biz demedik, kursta gösterdiğimiz gibi çok güzel park etti bence dedi. Olmaz dedi bıyıksız bıyıklı, bir Daha alalım. Öyle olunca tabi stresle çıkayım derken dubaya minicik dokundum asla vurmadim. Bıyıklı demesin mi kaldınız inin lütfen. İnin mi? Otobandayim vızır vızır arabalar geçiyor. Ne otobüs geçer ne taksi. Adam bana inin diyor. Hoca arkadan olmaz sınav yerine birakicaz diyordu dinlemedim bile çarptım kapıyı çıktım. O gün nasıl eve döndüm Allah biliyor.

3.de ilk 2 sınavın verdiği stresle 1 kez stop ettirdim diye bıraktı, ama insaflıydi inin falan demedi okula kadar geri gittik. 4.sinava ehhh başlarım sınavına deyip gitmedim. Kursa birlikte başladığım kız arkadaşıma heyecandan formaliteden olan aynayı ayarlamadi diye Daha gaza basmadan in kaldın demişler. Kizcagiz 2.sinava bile girmeden yaktı dosyayı

Şimdi bunlar seni ve burayı okuyanları korkutmasin. Tamamen o kuruldaki vicdansızlar yüzünden kalıyor insanlar. Kullanamiyor muyum acaba deme sakın. Kadınları bilerek bırakıyorlarmis zaten tekrar sınav parası bi daha dosya masrafı vs. için.

Vazgeçmedim, 2.ye yeni bir kursa yazıldım sonra. Ki araba kullanmayı sular seller gibi öğrenmiştim o süreçte ama kurs şartı olduğu için ülkemizde, mecbur bir daha en baştan ders aldım. Bu sefer ilk sınavda geçtim inanılmaz adaletli bir insana denk geldim, heyecan yapmamam için beni rahatlatti sohbet etti, inanılmaz güzeldi her şey. Bittiği gibi geçtiniz hayırlı olsun dedi ay üzerimden nasıl yük kalktı anlatamam

Ay ne dertliymisim destan yazmışım, hala okuyan varsa hakkını helal etsin tavsiyem çok heyecanlı biriysen öncesinde yarım dideral al inanılmaz rahatlatiyor. Uyku, sersemlik falan yapmıyor sadece paniklemeni önlüyor bana çok fayda etti zaten googleda falan görürsün ehliyet sınavında heyecan için ilaç yazınca bu çıkıyor :) bol şans diliyorum inşallah tereyağından kıl çeker gibi alırsın ehliyeti bu sefer

Aşırı panik bir insanım elim ayağıma dolanır ama heyecanımı yendim nasil olduysa tek seferde geçtim herkes kalmamı bekliyodu. Komisyonda cok onemli

Ya bizim araba otomatik vites ehliyetide ole alicam esimde otomatik kullanio onu ogrenmeye calisiorum ama direksiyonum cok kotu zamanla duzelir mi kizlar sanki ben hic ogrenemiycem gibi

İnşAllah bakalım bekliyorum haftasonu sonucunu yazarım size.

Ya kızlar haksızlık falan diyorsunuz da trafik bu,can taşıyoruz.karşı taraf da canlı.ehliyeti almak demek,4*4 lük araba kullanıyor, trafiğe çıkabilir demek.eh hadi alsın cüzdanına koysun da lazım olunca kullanırken öğrenir demek değil.
Sinyal vermedim diye bıraktı diyenler var sinyal ne kadar önemli bilemezsiniz.trafikte hızınız düşük olsa bile o sinyal yüzünden yapacağınız kazanın şiddeti çok büyük olur
Arabayı stop ettiren bi zahmet çıkmasın zaten trafiğe.park yapamayanlara ne desem bilemiyorum
Trafik olmuş arapsaçı,önde bir araç park yapıcam diye 99.cu manevrasını yaparken biz arkada sucuk ekmeğe girişsek mi diyoruz
O değdim dediğiniz duba gün gelir Porche olur o zaman anlarsınız komisyonu

Konu sahibi sınavınız oldu mu acaba ? Benimde az kaldı heyecandan kalbim ağzımda geziyorum son 5 dersim kaldı sonra sınav var debriyajdan ayağımı çekerken korkuyorum zorla çekiyorum ve ışıklarda çok panik oluyorum ya kalırsam ortada diye korkudan da iki kez stop ettirdim derste kaldım saf gibi hemen hoca çalıştırdı devam ettik. Yokuşlarda çevirirken de sıkıntı. E ne kaldı geri ? Öff daha haftalar var ama heyecandan ölücem komisyon hocası nasıl çok merak ediyorum elim ayağım titriyor hocalarda çok heyecanlısın dedi

Sınavdan yeni geldim çok şükür bu sefer sorunsuz geçtim. Daha derslerin varmış 5 derste neler değişiyor.ilk sınavda bende çok heyecan ve panik yaptım muhtemelen ondan hata yaptım. Sakin olursan daha rahat kullanırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…