• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Direksiyon sınavı

Heyecanli bir yapiniz yoksa 3.sinavda gecersiniz. Bosverin 4 hak var nasilsa. Arabayi stop ettirmeyip parklari da yaparsaniz gerisine takilmiyor komisyon

Ders ekletin ,alışkanlık halini almamis demek ki ,pes edecek bisi yok oluyor boyle dutdurumlar umlar

Kızlar iyi akşamlar. Bugün ikinci kez direksiyon sınavına girdim ve yine kaldım. İki hafta sonra tekrar sınav var ama girip girmeme konusunda çok kararsızım. Moralim çok bozuldu hadi ilkinde heyecandı stresti dedim ama bu sefer gerçekten çok takıldım. Derslerde sıkıntım yok herşey normaldi. Bugün sakindim heyecanda yapmadım ve gayet güzel başladım ama birden araba stop etti ve modum düştü üstüne tekrar. Komisyondakiler araç ve yol hakimiyetimin iyi olduğunu gayet iyi kullandığımı söylediler kurs hocası da dahil. 2 hakkım kaldı ve yapabileceğimi düşünmüyorum artık. Benzer şeyleri yaşayan veya yardımcı olabilecek var mı aranızda ☹☹
Hakkın bitince nolucak bastanmi sinavlara gircen

Ben 4.de geçtim sakin pes etmeyin. Üçüncüden sonra artık girmesem direkt otomatik için tekrar kursa yazilsam diye düşünüyordum o kadar moralim bozulmuştu. Ama sonuncuda geçtim yani üzülmeyin.

Kızlar iyi akşamlar. Bugün ikinci kez direksiyon sınavına girdim ve yine kaldım. İki hafta sonra tekrar sınav var ama girip girmeme konusunda çok kararsızım. Moralim çok bozuldu hadi ilkinde heyecandı stresti dedim ama bu sefer gerçekten çok takıldım. Derslerde sıkıntım yok herşey normaldi. Bugün sakindim heyecanda yapmadım ve gayet güzel başladım ama birden araba stop etti ve modum düştü üstüne tekrar. Komisyondakiler araç ve yol hakimiyetimin iyi olduğunu gayet iyi kullandığımı söylediler kurs hocası da dahil. 2 hakkım kaldı ve yapabileceğimi düşünmüyorum artık. Benzer şeyleri yaşayan veya yardımcı olabilecek var mı aranızda ☹☹
Kilit nokta sakin kalmak. Yapabileceğine inan ve yola çık. Yol boyunca yapacağın hareketleri içinden tekrar et böylece hem sinyali falan unutmuyorsun ve sakinleşiyorsun .

Neden peki duz vites girdin kursa, yani aracınmi duz vites ? Benim.zamanimda hepsi icin ortakti kolaylik yoktu otomatikle ders alamiyorduk.Boyle bi sansin var.Bu arada bende ilk direksiyon sinavinda park dugmesine basmadim diye kalmistim :D ikincide gecmistim.

Neden peki duz vites girdin kursa, yani aracınmi duz vites ? Benim.zamanimda hepsi icin ortakti kolaylik yoktu otomatikle ders alamiyorduk.Boyle bi sansin var.Bu arada bende ilk direksiyon sinavinda park dugmesine basmadim diye kalmistim :KK70: ikincide gecmistim.

Açıkçası çok arabadan anlayan biri değilim kendi arabamızda yok olsaydı daha erken alırdım öğrenirdim. Bu zamana kadar da almayı hiç düşünmemiştim ama olur ya maddi olarak kendimi toparlarım veya ileride eşimin arabası olur diyerek kayıt oldum biranda. Manuel otomatik farkını da sonradan öğrendim kurs uyardı ama bilmeyince pekte farklı olmuyor. İnşaAllah alabilirim bende

Ben 4.de geçtim sakin pes etmeyin. Üçüncüden sonra artık girmesem direkt otomatik için tekrar kursa yazilsam diye düşünüyordum o kadar moralim bozulmuştu. Ama sonuncuda geçtim yani üzülmeyin.

Karakter olarak çok stresli ve karamsar biriyim belki de ondan bilmiyorum ama sınava sakin başlamıştım.

O güne kadar bir arabayla çalışsanız?
Panik ve heyecan sizi engelleyen sınavda da sanırım.

Babanın arabası varsa çalış yoksa kurstan ek ders al halledersin onlar basit sorunlar daha zoru tek başına trafiğe çıkmakta

Babamın arabası yok maalesef. Sadece kurs arabasıyla ne kadar çalışırsam o. Eniştemden rica ettim bakalım ondan haber bekliyorum şuan. Derslerde sıkıntım olmuyor arabayı derse giderken de ben kullanıyorum ama benimki sınav psikolojisi sanırım.

Ben ikinci seferde almıştım.ilk sefer alamama sebebim de başka bir aceminin benim üstüme direksiyon kırması ve benim panik olup arabayı taşa sürtmem:olamaz:hiç kafaya takmamıştım inan ikincide sanki hiç hatam olmamış gibi sürdüm aldım.hemde daha zor bir güzergahtan.sizde önceki başarısızlıkları kafaya takmayın ilk sefer gibi düşünün.

Direksiyon sınavları çok zorlaştı ben de zor aldım çünkü komisyon en ufak hatada uyarmadan eliyor. Tabiki yapsınlar ama çoğu da hak yiyor bence. Her kaldığında para yatırıyorsun sonuçta. Çok saçma sebeplerden hiç uyarmadan eliyorlardı benim bulunduğum şehirde. İnşallah iyi bi komisyona düşersiniz ben ilk direksiyona kursta oturmuştum sadece kursla çalıştım zor olsa da geçtim.

Merhabalar, ders gördüğünüz arabayla mı sınava giriyorsunuz, yoksa farklı bir araba mı ? Her arabanın kavrama noktası farklı oluyor, eğer farklı arabaysa o yüzden de stop ettiriyor olabilirsiniz. Ayağınız ders gördüğünüz arabaya alışmış olabilir.

Stop ettikten sonra tekrar tekrar mı hata yaptınız? 3 stop hakkınız var diye biliyorum..

Tabi bir stop ettikten sonra başka hatalar yaptıysanız 3 hakkı beklememişlerdir.
Ek ders verirler zaten. Sınavda sınavdaymış gibi şartlanmayın. Dersteymiş gibi düşünün..

İnce tabanlı ayakkabının da faydası oluyor..

Merhabalar, ders gördüğünüz arabayla mı sınava giriyorsunuz, yoksa farklı bir araba mı ? Her arabanın kavrama noktası farklı oluyor, eğer farklı arabaysa o yüzden de stop ettiriyor olabilirsiniz. Ayağınız ders gördüğünüz arabaya alışmış olabilir.
Evet kursta çalıştığım arabayla sınava girdim ama derslerde stop ettirmemiştim hiç

Back