- 13 Nisan 2017
- 4.931
- 11.164
- 208
- Konu Sahibi mavikelebek34
-
Sıkıntı orada aslında şansıma komisyondakiler iyiydi ilk stop ettiğinde sakin ol tekrar dene dediler ve tekrar oldu. Eğer devam edebilseydim ilk stopu göz ardı edeceklermiş. Araba kullanmada, hakimiyetimde, sinyallerde bir sıkıntım olmadığını söylediler. Ama ilk olumsuzluktan sonra stres yaptım sanırım.Stop ettikten sonra tekrar tekrar mı hata yaptınız? 3 stop hakkınız var diye biliyorum..
Tabi bir stop ettikten sonra başka hatalar yaptıysanız 3 hakkı beklememişlerdir.
Ek ders verirler zaten. Sınavda sınavdaymış gibi şartlanmayın. Dersteymiş gibi düşünün..
İnce tabanlı ayakkabının da faydası oluyor..
Otomatik vites ehliyeti dusunmez misiniz?
Cok rahat aliniyor.
ilk araba kullanmaya basladigimda istisnasiz her kirmizi isikta durdugumda stop ettiriyordumKızlar iyi akşamlar. Bugün ikinci kez direksiyon sınavına girdim ve yine kaldım. İki hafta sonra tekrar sınav var ama girip girmeme konusunda çok kararsızım. Moralim çok bozuldu hadi ilkinde heyecandı stresti dedim ama bu sefer gerçekten çok takıldım. Derslerde sıkıntım yok herşey normaldi. Bugün sakindim heyecanda yapmadım ve gayet güzel başladım ama birden araba stop etti ve modum düştü üstüne tekrar. Komisyondakiler araç ve yol hakimiyetimin iyi olduğunu gayet iyi kullandığımı söylediler kurs hocası da dahil. 2 hakkım kaldı ve yapabileceğimi düşünmüyorum artık. Benzer şeyleri yaşayan veya yardımcı olabilecek var mı aranızda ☹☹
yanlış :) 2 kere stop ederse kalır. 1 ciddi hata yapması (sinyal unutmak vs) sınavdan kalması için yeterlidir.Hatanı biliyorsun. Panik yapma . Ayağını debriajdan yavaş çek alttan iteklesin o seni. Birde duracağını hissetiğin an debriaja bas. 3 kere istop edilince geçersiz oluyor sınavın. Sınava kadar hocadan 1 ders daha alabilirsin. Bütün olay debriajda bitiyor.
Evet ilk sınav gibi düşünürsem daha iyi olabilir diye düşünüyorumSakin ve soğukkanlı olmak gerek.
Ben sakin yapıdayım zaten kolay kolay paniklemem. Sınavda klasik ayna kontrol etme,kemer bağlama gibi detayları atlamıştım mesela unutup,arabam vardı kullanıyordum onda kontrol etmediğim için aynayı,bu arabada da görebiliyorum diye ellememiştim,yalandan da olsa dokunmak gerekiyor puan kırıyorlar. Neyse çıktık 1de gidiyoruz,araba bağırıyor zaten,kimse söylemeden 2.vitese taktim devam ettim sordular neden biz söylemedik sana dediler,dedim araba bağırıyor. Hocamda chokky hanımın arabası hazır vs dedi,kaldım diye düşünürken hoca gelip söylemişti geçtin diye. Hoş benim ehliyet aldığım dönemde biraz daha serbestti ama yine de puan kırıyorlardı, benden de kemer ve ayna için kırmışlardı.
Yapamıyorum diye şartlandırmayin kendinizi ,herşeyi sıfırlayip ilk kez giriyormuş gibi gidin.
Başarılar.
Direksiyon sinavından 2 kez kalmış ve şu an şehirlerarası yol giden biri olaraktan bir iki ip ucu vereceğim.
Öncelikle ehliyeti eski olan arkadaşların yorumlarını dikkate alma. Çünkü onların zamanında direksiyon sınavından kalmak için arabayı takla attırıp refujleri aştıktan sonra karşı seride gecmek gerekiyordu.
Halbuki şu anda sinyal vermemek sınavdan kalmak demektir.
2 kez kaldım direksiyondan ikisi de düz yolda öndeki arabanın ilerlemesini beklerken arabayi stop ettirmektendi.
Yani yokuşta arabayı 1 cm kaydırmadan kaldırmak ya da iki araç arasına park etmek beni zorlamamıştı. Fakat özellikle trafiğin olduğu yerlerde dur kalk yapmak bana zor geliyordu.
Heyecan yapmadım diyorsun
Ama yaptın. Heyecan yapmasan ayağın debriyajın ayarını kaçırmazdı.
Ispat edemem ama yemin edebilirim ki o bir sinav olmasa stop filan ettirmezdin arabayı.
Daha çok pratik yapmaya çalış
Ve unutmaki sen su an araba kullanmayi öğrendin. Sadece pratiğin yok.
Korkma. Bu herkesin başına geliyor.
Deneyeceğim tavsiyeniilk araba kullanmaya basladigimda istisnasiz her kirmizi isikta durdugumda stop ettiriyordumyasadigim sehirde arkamdan kufretmeyen kalmamistir. Ama simdi benim diyenden daha iyi araba kullanirim. Pes etmeyin araba stop etti diye panik olmayin yillarin soforu bile stop ettirebilir bunda bisey yok. debriyej gaz ayarini yapamiyorsaniz bi tuyo vereyim tuyo degilde ben oyle ogrenmistim yani devir 1500 civarina geldiginde ayaginizi cekin debriyajdan. Panik olmazsaniz hicbisey olmaz gecersiniz
Ben alırken 3 tu sanırım. 3 sene oldu hatırlamıyorumyanlış :) 2 kere stop ederse kalır. 1 ciddi hata yapması (sinyal unutmak vs) sınavdan kalması için yeterlidir.
2 kere kaldım direksiyondan.yanlış :) 2 kere stop ederse kalır. 1 ciddi hata yapması (sinyal unutmak vs) sınavdan kalması için yeterlidir.
en küçük bir hatada değil, hataların dereceleri var ve renklerle ifade ediliyor. iki sınacda da ilk stopta indirdilerse siz öncesinde sarı renkli bir hata daha yaptınız muhtemelen. belki mavi renkli hatalar yapmış olabilirsiniz, söylememiş olabilirler. böyle bir hakları yok yani, konunun üstüne hiç gitmediniz mi? sınava girmeden önce hangi hata ne renk, hangi hatayı yaparsanız kalırsınız hangisini yaparsanız geçersiniz bunları hiç araştırmadınız mı? MEB Direksiyon Sınav Sonuçları Sorgulama 2020-Sınavdan Geçtim mi?2 kere kaldım direksiyondan.
Ikisinde de ilk stop ettiğinde indirdiler beni arabadan.
Eskisi gibi değil artık. En küçük 1 hatada "araçtan inin" diyorlar.
Bana dediler en azından. Çok gücüme gitmişti.
3 sene öncesi 2017 o zaman, ben de 2017de aldım. hataların renk kodları var ama, bazı hataları bir kere yapmak bile yeterli indirmeleri için.Ben alırken 3 tu sanırım. 3 sene oldu hatırlamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?