Direksiyon sınavı

Sıkıntı orada aslında şansıma komisyondakiler iyiydi ilk stop ettiğinde sakin ol tekrar dene dediler ve tekrar oldu. Eğer devam edebilseydim ilk stopu göz ardı edeceklermiş. Araba kullanmada, hakimiyetimde, sinyallerde bir sıkıntım olmadığını söylediler. Ama ilk olumsuzluktan sonra stres yaptım sanırım.

Derslerde bütün ayakkabıları denedim neredeyse en rahat hissettiğimle sınava girdim.

Sakin ve soğukkanlı olmak gerek.
Ben sakin yapıdayım zaten kolay kolay paniklemem. Sınavda klasik ayna kontrol etme,kemer bağlama gibi detayları atlamıştım mesela unutup,arabam vardı kullanıyordum onda kontrol etmediğim için aynayı,bu arabada da görebiliyorum diye ellememiştim,yalandan da olsa dokunmak gerekiyor puan kırıyorlar. Neyse çıktık 1de gidiyoruz,araba bağırıyor zaten,kimse söylemeden 2.vitese taktim devam ettim sordular neden biz söylemedik sana dediler,dedim araba bağırıyor. Hocamda chokky hanımın arabası hazır vs dedi,kaldım diye düşünürken hoca gelip söylemişti geçtin diye. Hoş benim ehliyet aldığım dönemde biraz daha serbestti ama yine de puan kırıyorlardı, benden de kemer ve ayna için kırmışlardı.
Yapamıyorum diye şartlandırmayin kendinizi ,herşeyi sıfırlayip ilk kez giriyormuş gibi gidin.
Başarılar.

bende ilk sınavda kaldım. parkta kaldırıma değdim diye direk kaldım ilk sınavda ki komisyonda çok mesafeli soğuk idi.
2. sınavda geçtim ama bu sefer parkı yapıp çıkarken stop etti araç heycandan:) nasıl oldu anlamadım komisyon çok iyi insanlardı. bana sakin ol hemen çalıştırma kendine gel öyle devam et dediler.

bence sende heyecan yapıp nasıl stop olduğunu anlamıyorsun. (bende ne öğrendiysem kursta öğrendim)

Bende de aynısı vardı geçtim.
Heyecanı yenmek için bol bol pratik yapmalısınız.
Başka çözümü yok malesef.

Direksiyon sinavından 2 kez kalmış ve şu an şehirlerarası yol giden biri olaraktan bir iki ip ucu vereceğim.

Öncelikle ehliyeti eski olan arkadaşların yorumlarını dikkate alma. Çünkü onların zamanında direksiyon sınavından kalmak için arabayı takla attırıp refujleri aştıktan sonra karşı seride gecmek gerekiyordu.

Halbuki şu anda sinyal vermemek sınavdan kalmak demektir.

2 kez kaldım direksiyondan ikisi de düz yolda öndeki arabanın ilerlemesini beklerken arabayi stop ettirmektendi.

Yani yokuşta arabayı 1 cm kaydırmadan kaldırmak ya da iki araç arasına park etmek beni zorlamamıştı. Fakat özellikle trafiğin olduğu yerlerde dur kalk yapmak bana zor geliyordu.

Heyecan yapmadım diyorsun
Ama yaptın. Heyecan yapmasan ayağın debriyajın ayarını kaçırmazdı.

Ispat edemem ama yemin edebilirim ki o bir sinav olmasa stop filan ettirmezdin arabayı.

Daha çok pratik yapmaya çalış
Ve unutmaki sen su an araba kullanmayi öğrendin. Sadece pratiğin yok.

Korkma. Bu herkesin başına geliyor.

ilk araba kullanmaya basladigimda istisnasiz her kirmizi isikta durdugumda stop ettiriyordum yasadigim sehirde arkamdan kufretmeyen kalmamistir. Ama simdi benim diyenden daha iyi araba kullanirim. Pes etmeyin araba stop etti diye panik olmayin yillarin soforu bile stop ettirebilir bunda bisey yok. debriyej gaz ayarini yapamiyorsaniz bi tuyo vereyim tuyo degilde ben oyle ogrenmistim yani devir 1500 civarina geldiginde ayaginizi cekin debriyajdan. Panik olmazsaniz hicbisey olmaz gecersiniz

yanlış :) 2 kere stop ederse kalır. 1 ciddi hata yapması (sinyal unutmak vs) sınavdan kalması için yeterlidir.

2017'de sınava 3. girişimde aldım ehliyeti. benim de sorunum stoptu :) parkta vs sorun yok ama lanet olası stobu yapıyordum işte. 2 kere kaldım ve stop yüzündendi. benim de modum düşüyordu, moralim bozuluyordu. yaptığım hata etkiliyordu ve stres de yapıyordum. heyecana, strese iyi gelen şeylerden biri, nefes egzersizleri yapmak. bunu sahiden deneyin çok işe yarıyor. diyaframdan nefes alma olayından bahsediyorum, zaten çok kolay öğrenirsiniz bunu. son dakikaya kadar o nefes egzersizlerini yaptım ve gerçekten de heyecanımı bastırmıştı.

Evet ilk sınav gibi düşünürsem daha iyi olabilir diye düşünüyorum
Evet kesinlikle katılıyorum yazdıklarına arabayı stop ettirmemdeki sebep öndeki aracın gitmesini beklemekti sonuç o gitti ben kaldım.

Şuan iki hafta sonraki sınav için kayıt yaptırdım tekrar ders falan inşAllah bu sefer geçerim

Deneyeceğim tavsiyeni

Kızlar yazdıklarınız için teşekkür ederim gerçekten moralim yerine geldi tavsiyelerinizi dikkate alıcam bu arada 15 kişi içinde kalan tek kişi benmişim

2019 yılında 3.girisimde aldım ehliyetimi desem ama bir sorun niye 3.? Yolda, sinyalde, herhangi bir şeyde sorun yok. Derslerde bile bir kez belki anca stop ettirmisimdir. Parkları da muntazam yaparım. İlkinde çizgi olmadığı halde park ederken çizgiye değmedi tekerin diyip bırakmışlardı? Hangi çizgi dediğimde olsun varmış gibi durman lazımdı dediler gelde delirme. İkinci girdiğimde ise tam çizginin üstune tekeri getirdim bu seferde bu çizgiyi geçmen lazımdı diyip bırakmışlardı. Hakkımı helal etmiyorum o insanlara asla. 3.de artık canıma yetti dedim biirakiyolarsa bıraksınlar saldım rahat kullandım yine ve geçtim, çünkü komisyondaki hocalar iyi niyetli davrandılar. Uzun yazdım ama çok doluyum bu konuda hep rahat oldum ama 3.de gecebildim.

yanlış :) 2 kere stop ederse kalır. 1 ciddi hata yapması (sinyal unutmak vs) sınavdan kalması için yeterlidir.
2 kere kaldım direksiyondan.

Ikisinde de ilk stop ettiğinde indirdiler beni arabadan.

Eskisi gibi değil artık. En küçük 1 hatada "araçtan inin" diyorlar.

Bana dediler en azından. Çok gücüme gitmişti.

Almanyada 5. girisimde aldim
artik gerisini sen düsün, ki iyi sürüyorum baya cok ders aldim öyle böyle degil dünya kadar da para verdim 4, 5 bin euroya geldi bana
Simdi hergün araba kullaniyorum mecbur zaten
pes etme

2 kere kaldım direksiyondan.

Ikisinde de ilk stop ettiğinde indirdiler beni arabadan.

Eskisi gibi değil artık. En küçük 1 hatada "araçtan inin" diyorlar.

Bana dediler en azından. Çok gücüme gitmişti.
en küçük bir hatada değil, hataların dereceleri var ve renklerle ifade ediliyor. iki sınacda da ilk stopta indirdilerse siz öncesinde sarı renkli bir hata daha yaptınız muhtemelen. belki mavi renkli hatalar yapmış olabilirsiniz, söylememiş olabilirler. böyle bir hakları yok yani, konunun üstüne hiç gitmediniz mi? sınava girmeden önce hangi hata ne renk, hangi hatayı yaparsanız kalırsınız hangisini yaparsanız geçersiniz bunları hiç araştırmadınız mı? MEB Direksiyon Sınav Sonuçları Sorgulama 2020-Sınavdan Geçtim mi?

mesela kırmızı hatadan 1 tane yaparsak direkt kalıyoruz. sinyal unutmak kırmızı hata ve yapıldığı an sınav gitti zaten. sarı renkli hatadan 2 tane yapılırsa indiriyorlar. mavi renkli hatalardan da beş tane yapılırsa indiriyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…