Direksiyon sınavı kabusu

Fatmanurirfan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2017
512
339
29
Merhaba arkadaşlar ben direksiyon sınavından 3 kez kaldim malesef ve iki haftaya kadar son hakkıma girecem ama dün pandemi nedeniyle iptal edilen sınavların tekrar başladığını öğrendiğim anda strese girmeye başladım çok stres yapıyorum normal derslerde surebiliyorum fakat sınav anında resmen kalbim yerinden çıkacak gibi oluyor ve stresten hata yapıyorum sınav anında stresi azaltacak bir öneriniz var mı ilaç bile olabilir

neden bu kadar korkuyorsunuz?

Hata yapmaktan korkuyorsunuz desem zaten 3 kere kalmış ve en kötü ihtimali yaşamışsınız. Peki ondan sonra dünya son buldu mu ? Hayır ve her şey devam etti değil mi?

O zaman bir kere de umursamadan girin. Kaybedecek bir şeyiniz yok.

neden bu kadar korkuyorsunuz?

Hata yapmaktan korkuyorsunuz desem zaten 3 kere kalmış ve en kötü ihtimali yaşamışsınız. Peki ondan sonra dünya son buldu mu ? Hayır ve her şey devam etti değil mi?

O zaman bir kere de umursamadan girin. Kaybedecek bir şeyiniz yok.
Dosyam yanacak 4.kez kaybolan özgüvenim ve maddi kaybım 😔

Ben bir kez girdim ve sınavda değilmişim gibi davrandım müfettişlerle sohbet ederek rahat bir şekilde geçtim. Rahat olmak çok önemli. Sanki arkadaşlarınızla geziyormuşsunuz da sınavda değilmişsiniz gibi sürün. Güzel haberlerinizi bekliyorum, bu kez olacak🤩

Ben bir kez girdim ve sınavda değilmişim gibi davrandım müfettişlerle sohbet ederek rahat bir şekilde geçtim. Rahat olmak çok önemli. Sanki arkadaşlarınızla geziyormuşsunuz da sınavda değilmişsiniz gibi sürün. Güzel haberlerinizi bekliyorum, bu kez olacak🤩
Her seferinde o şekilde kendimi telkin edip heyecanima engel olamıyorum malesef keşke olabilsem inşallah olur bu kez

Biraz araştırdım ve çok fazla kullanan varmış sınav günü bu ilacı bende aile hekimine danışıp almayı dusunuyorun
Bu kalp ritmini düzenleyen bi ilaç heyecanlanınca kalp hızlı hızlı atar ya onun önüne geçiyor.
Tabi danışmanızda fayda var umarım bu sefer başarır yakmazsınız dosyayı. Bol şans 🥰

Kaygilanmaniz normal ama fazlasi kotu etkilemis. Size tavsiyem varsa imkaniniz erteleyin daha sonra girin ben de pandemiden onceki yaz aldim ilk halkimda ama çok strese girmistim . Rahat olun dunyada cogu insanin yapabildiğini siz de yaparsiniz olur ki kaldiniz yine uzulme yin caniniz sagolsun. Otomatik ehliyeti alirsiniz.
Dosyam yanacak 4.kez kaybolan özgüvenim ve maddi kaybım 😔

Sanırım en iyi ben anlarım☺️4.de geçtim 4 yıl önce 😌 Bacaklarım titriyordu, her sınavda aynı noktada rampada stop ettırıyordum. Bır de son sınavıma bisiklet maratonu denk geldi mi, yollar tıkalı dur kalk dur kalk yapa yapa içimden hatim ederek bitirdim. Ama girmeden önce kendımı dersteymiş gibi şartladım. Dersteki rahatlığa soktum psikolojimi. Ha bu arada o bahsedılen ilaçtan bende kullandım ama sıra bana geldıgınde boynumda nabzım patlayacak gibi atıyordu, yıne de aıle hekımıne danısın lütfen. You tube dan nerede sıkıntı yasıyorsam vıdeolar ızledım, aracı kaldırma vıtes değiştirme (manuelse) vs cok faydası oldu. Korkarak girmemeye çalışın yoksa daha da durduk yere zorlaştırırsınız. Son komisyon ise bana kızım biz sizi bırakmak istemıyoruz, heyecan yapma rahat ol korkma dedi. O da rahatlattı bıraz. Araca bınınce kemerını takmayı, sol sınyal vererek kalkmayı unutma sakın, aracı calıstırmadan ındırırler, benden oncekı oyle olunca o yuzden cok asırı heyecan yapıp ateşlenmiştim o derece yani düşün. Sakin ol, maddi manevi dusununce boyle oluyor, bıraz uzaklaş o korkudan bak olacak bu sefer... Başarılar🌸

X