canım ben yeni aldım ehliyetimi.. hatta daha elime alamadım, parayı denkleştirince gidip alacağım.. sınavı tek girişte geçtim.. bende çok korkuyordum ama korkacak bişey yok aslında.. tamamen heyecan yüzünden kaybediyor çoğu kişi...
verilebilecek tüyoları sıralayım sana..belki bir nebze işine yarar...hocamın bana söylediklerini yazıyorum..
1. heyecanını yenmek için elin ayağın titremesin diye sakinleştirici bir bitki çayı iç.. adaçayı olabilir..eğer titrediğini komisyon anlarsa çok üstüne düşerler.. hata yapman kaçınılmaz olur...
2.sınav anında arabaya oturunca selam ver, bir ki kelimelik bir muhabbet oluştur.. nasıl geçiyor sınav çok kalan varmı gibisinden sorular sor.. o bir kaç saniyelik zaman seni sakinleştirir ve hocalar üzerinde iyi bir ilk izlenim bırakırsın..
3.güleryüzlü ol sürekli tebessüm et, suratın asık olursa bu heyecandan kaynaklanıyor sanırlar yada korktuğunu düşünürler.
4.heyecan varmı gibi soru sorarlarsa, ehh işte birazcık var de geç.. sakın çok aşırı heyecanlıyım korkuyorum falan filan deme..
5.sinyalleri sakın unutma, unutmamak için sürekli sinyal sinyal sinyal diye kendini telkin et..
6.vites değiştirirken sakın vitese bakma.. bakarsan eğer henüz vitesin yerlerini öğrenememiş diye düşünürler..
7.sağa sola bakarken dönüşlerde virajlarda vs. ani kafanı çevirme, hareketlerin hızlı ve ürkütücü olmasın, gayet sakin modda, kendinden emin , bakışların gayet masum olsun.. sert bakışlar, sert kafa çevirmeler, elini ayağını hızlı oynatmalar dikkatlerini çeker.. korktuğun anlaşılır..
ben bunları uyguladım, hatta bütün arkadaşlarım kaldılar gözümün önünde.. ama ben sakinliği elden bırakmadım.. bindim arabaya aynamı kemerimi kontrol ettim bismillah dedim çıktım, hata yapmadım hiç.. hatta yanımda oturan komisyon çok dikkatlisin maşallah dedi..:)
üstelik birçok aksilik yaşadım.. beni listenin en sonuna yazmışlar ve sıra bana gelene kadar hava hafif kararmaya başladı, derken aniden yağmur yağmaya başladı ve silecekleri sürekli çalıştırmak zorunda kaldım, farları yakmak zorunda kaldım, karşımdan araba gelirken kısa farları, geçtiğimde uzunları yaktım.. bunlar konsantremi çok bozdu, ama yine de belli etmedim.. diyeceğim o ki, sen korkudan gebersen bile sakın belli etme. kolay gelsin :)