Nikah Dini nikahınızı ne zaman yaptırdınız

düğün günü yapıldı ama hiç hoş olmadı eve geldik gelinliğimi kendim çıkardım abdest falan aldım evde hoca kaynanamlar şahidler,,, hiç hiç hoş olmadıı kesinlikle düğünden önce rahat bi zamanda yaptırmanızı öneririm... mutluluklar canımm
 
Düğünümüzden bir gün önce annemim evinde yapıldı......
 
19 aydır daha tık yok ailelerden.
düğün akşamı olacak herhalde
 
biz sözlendik 2 gün sonra eşim erzuruma döndü 15 gün sonrada annem babam ve ben erzuruma geldik nasıl yer merak ediliyodu birde eşyaları alacaktık o zaman abiside imam zaten nikahımızı kıymıştık çünkü nişanlıyken geziyoruz filan o bile günah iyide oldu zaten
nişandan 2 gün sonrada resmi nikahımız kıyıldı
1 ay sonrada düğünümüz oldu zaten
toplam tanışma evlenme filan 6 ay içinde oldu
 
Son düzenleme:
Evlendiğimiz gece yaptırmıştık gelinlikle herkez bizdeydi çok güzeldi bence imam nikahı kesinlikle olmalı
 
Dini nikahınızı ne zaman yaptırdınız?
Konumuz bu, acik, net, anlasilir cevaplar yazilsin lütfen, konu disi yazismalar olmasin yerimseniben
 
Son düzenleme:
düğün gecesi yapıcaz bizde..
annemler çok istedı nıkahla bu olsun gibilerine ama ..
aşkımla gerek duymadık..
 
arkadaşlar dini nikah önemli bir mesele, öncelikle şunu söylemek istiyorum ki resmi nikah olmaksızın dini nikahın bir hükmü yok. yani, dini nikah tek başına insana bir takım serbestlikleri asla getirmez.

islam fıkhında nikahın geçerli olması için belli kurallar vardır, öncelikle nikahın alelen yapılması, şahitler huzurunda olması ve tarafların kanuni haklarını koruması gerekir.

nikahın dinisi resmisi diye bir ayrım olmamalı. osmanlı devletinde ve daha öncelerde, devlet bu işi imamlara vermiştir, bugünkü belediyenin görevini onlar yapıyordu, kıyılan nikahlar imamlar tarafından kayda geçiriliyor defterler tutuluyordu.

şimdi, günümüzde gizli bir şekilde kıyılan dini nikahın geçerliliği olamaz, şartlara uymuyor çünkü.

oysa bakıyorumda etrafıma çiftler rahat olalım diye kafalarına göre kıydırıveriyor nikah, sonrada istedikleri gibi davranıyorlar.

bir kere evlenme niyetini ciddi bir şekilde taşıyan insanların belli çerçeve içerisinde görüşmelerinde, birbirlerini tanımalarında bir sakınca yoktur dinimizde bunu tavsiye etmiştir. ama nikah var diye istediğimizi yapmaya hakkımız yoktur.

şimdi sonuçya şunu söyleyebilirim ki en uygun zaman resmi nikahla birlikte aşağı yukarı aynı zamanda olandır.

faydalı olmuşumdur umarım, evlenecek herkese bir ömür boyu mutluluklar...
 
biz nisanlandigimizda esimin enisdesi hocaydi nisan nikahi kiydi bize
bildigim kadariyla nisan nikahi yok ama yinede ufak defek yaramazliklarimiz olursa eger allah katinda günaha girmeyelim diye annemi kandirdi nisan nikayhi diye oysa dini nikahimizi kiymis ama bizede tembih etdi bu demek diilki herseyiniz selbest diye
sonrada dügün günümde yine nikahimizi kiydi saolsun
 
Resmi nikahım kıyıldıktan sonra dini nikahımı kıydırdım, 2 gün sonrada düğünümüzü yaptık. Normalde resmi nikahtan önce dini nikahı kıymak yasaklanmıştı ama formelite icabı var mı resmi nikahın var diyorsun cüzdana bakmıyorlar bile aman ben önce resmi nikah ondan sonra dini nikah taraftarıyım.
 
valla biz kıydırmamıştık, 1 ay sonra kayınpeder kıyalım dedi, kıyarken mehir'i beğenmedim reddettim sonra da kabul ettim olduysa olmuştur..
nikahın amacı kadının hakkını korumak, toplum içinde ilan etmek ve aile rızası almak ise hepsi mevcuttur.
resmi nikahımızla mutluyuz biz..
 
bizim dini nikahımızda nikahtan önce olmuştu
düğün salonuna gitmeden önce evde dini nikahı kıyıp öyle gitmiştik
normalde resmi nikahı olmayana dini nikah kıyılması yasak diye biliyorum
 
benim de nişandan 7 ay sonra kıyıldı
rahat oldu yaa geliyor kalıyor bizde, aile içinde hareketlerimiz rahat
bosu bosuna neden gunaha gireyim ki
 
Benim daha kiyilmadi...1,5 yildir nisanliyiz...Dügün ve nikah arasi olabilir, yada nikah´tan sonra..! Ben imam nikahini Resmi nikah´tan önce kiydirmanin yasak oldunu biliyorum...kimi hocalar o yüzden Evlilik cüzdanini görmeden imam nikahini kiymiyormus..!

Suanki düsünce bu ama pratikte nasil olur göreceeeeeez artik...
 
arkadaşlar bizde imam nikahını resmi nikahtan sonra yapmayı planlıyoruz. İmam nikahını kıyacak kişinin mutlaka bir camide görevli imam mı olması gerekir ? Yoksa din işleri ile ilgilenen yada konuyla ilgili bilgisi olan herhangi bir kişi de imam nikahı kıyabilir mi ? bilen varsa çok sevinirim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…