Din yznden ayrlmak istemiyorum :( Bu durumda ne yaplr?

arkadasim benimde esim yabanci ve yinede bu dünyaya gelsem esimi secerdim
ama senin sevdigin insan daha evlenmeden seni degistirmeye kalkiyor yada sen onun icin herseyi yapmaya hazirsin ama acaba sorun bumu yoksa kendi düsüncelerine yenik düsüp bu beraberligin daha fazla gitmedigini anladida simdide dinimi sorun yapiyor sen bence onu ögren eger sen herseyi yapacaksan yarin diyecek sen söyle degilsin onuda degistir bunu sevmiyorum sunuda degistir bunlara hazirmisin?

kaldiki okudugum kadariyla dinini degistir dememis
ben suna inaniyorum insan sevdigini öyle kabul ettikce iliskiyler yipranmiyor

zaten sevdigin icin degil insan kendi icin dinini degistirir kendi inanci degistigi icin bunu yapar sevdigin icin bunu yapsan bile sanirim onun icin pek onemi olmayacak zaten ilgilenmemis bir insan sevdiyse onu herseyi ile kabul eder bagrina basar ve inanclarina saygi gosterir bence seni sevmekten ote oda seninle iyi zaman geciriyor ani degerlendiriyor gunu geldiginde de sana dini one surup tak sepeti koluna diyecek bence dikkatli ol buna hazirlikli ol

canim konuya el atmisken birde 2 kadının şahitliğinin 1 erkeğe eşit olması, Erkeğin aldığı mirasın yarısını alması konularina aciklik getiri ver lmaz:

neden konu baska bir eksene cekiliyor

bence sorununuz sadece din değiştirmek değil..şimdi ailesi tutucu demişsiniz..diyelimki dinini değiştirdin müslüman oldun..yarın öbür gün o tutucu aile kimse yanlış anlamasın örnek veriyorum..kapan derse ne yaparsın..birde bu evlendikten sonra olursa o zaman boşanacakmısın diyelimki boşandın hangi dinde kalacaksın..veya müslüman oldun ama ailesi giyimine karışıyor ne yapacaksın bunlara hazırmısın..din değiştirmek sadece sözle olacak bir iş değil..erkek arkadaşın için yapabilecekmisin bütün bunları..

hehe cnm ben ole arastiriyorum internet ten, ama bakiim o konularada. sadece oncelikle sunu dusuyorum soliim, Allah bizden emretmis, oncelikli insan olarak vazifemiz sartsiz kosulsuz bizden istedigi seylere inanmamiz.a yapmaya calisiriz ama yapamayiz, insh Allah affeder diye umut ediyruz, sonucta insaniz.ve gunah isliyoruz ama tekrar Allah a donup affetmesini istememiz lzm..hani bir seyi aklimiz ca sorarken, bu mantiksiz ya dememek lzm tabi eger Kuran da ve hadiste varsa..hocalarin soledikleri, kafadan yorumlarina degil...Cunku biz Allah tan daha fazla bir bilgiye sahip degiliz, en iyisini o bilir,muhakkak bir hikmeti vardir acaba nedir bu isteginin emrinin ardinda ki hikmet diye sormaliyiz...bu seye benzer abdest alirken mesela aman canim ayagimi yikamasamda olur zaten temiz, di demek gibi..abdest bir temizlik ama kuralina uymak gerekiyor, uymazsan sayilmaz..cunku kuralari belirleyen Allah biz degiliz..bu Kuran da gecen her emir icin gecerli..oncelikle biz bilmesek te vardir bir hikmeti dememiz lazm..sonucta su dunyacik ta test icin gelmisiz, sonsuz guzellikler bizi bekliyor, oraya gitmemiz de bu kitap yani Kuran yoluyla oluyor...tabi biz musluman inanisi..arkadas hristiyan farkli onun inanisi, onu kirmak icin yazmiyorum bunlari, sadece senin sorunu arastirmadan once aciklik getirmek istedim...bir hikmeti muhakkak vardir ama biliriz ama bilmeyiz..Kuran da neler simdi hikmeti anlasiliyor..bebegin ana rahminde gecis suresi mesela anlatiliyor..amerika da bir doktor okuyunca hemen musluman oluyor cunku yeni bulduklari bulgu, yuzyillardir zaten Kuran da yaziyor..eskiden belki anlasilmiyordu ama dedigim yinede inanmak gerekiyor butun kalbimizle...

konuya dini bilgilerle açılım yapan
ayet sure yazan arkadaşlarımı tebrik ediyorum
bu forumda din konuşmak yasak değil devam edin
hatta ayetler yetmez bütün hepsini kopyalayıp yapıştırın
çünkü bir sizin aklınız çalışıyor araştırmaya
sizin bulduklarınız çok gizli bilgiler biz istesek bulamayız
o yüzden bizi düşünüp bunları yazdığınız için çok teşekkür ederim
aynen devam aynen...

ne diyim allah mod arkadaşlar yardım etsin sabır versin bol bol...
konunun miladının dolmasına az kaldı

ayet görünce niye bu kadar rahatsız olunuyo hala anlamış değilim. dini tartışmıyoruz buraya var olan kurallar yazılmış açıklama yapılmış. nedir yani? yok efendim erkekler için yazılmış diye müslümanları rahatsız edici şeyler yazılıyor amenna ediliyor, ayet yazınca rahatsız olunuyor. :umursamaz:

cloudy canim, her seyi arastiriyoruz ama bence dinimizi pek arastirmiyoruz..kendi adima konusuyorum, ay sacimi nasil yapsam, hangi renk moda bu sene hepsini biliyorum ama bu ilgimi dinime verdigimi dusunmuyorum, bir cok insan da turkiyede kesinlikle arastirmiyor, o yuzden tv ye cikan abuk sabuk hocalara her kes inaniyor..iki soru karsisinda her zmn takilip kaliyoruz..cunku tam olarak dinimizi arastirip inanarak baglanmadigimiz icin hasa Kuran i sorguluyoruz, bir bakima acizligimizi unutup Allah i sorguluyoruz..bu mantiksiz falan diyerek..keske cnm herkes arastirsa, keske ben arastirabilsem ve uygulamaya koyabilsem..

bir de canimcim sanki biz bilmiyoruz biz arastiramazmiyiz demissin..cok kirildim bu forum sitesi herkes bildiklerini ve dusuncelerini paylasiyor..ki ben sana benim fikrimi soylemiyorum bile Allah in bu konuda ki bizim aydinlanmamiz icin olan soylediklerini yaziyorum..herkes ten butun canlilardan Akilli olan Allah in emrini yazmistim, herseyin en iyisini bilen O sonucta..bilmeyen arkadaslar vardir diye paylasmak istedim direk tercumeden ve dogrulugu ilede iki dil arasinda baktim cunku genelde biz turk toplumu olara ay su soyleymis hoca falan dedi, yada ay kuran yaziyor deriz ama yazmaz yada tam emin degiliz yazdigindan..
aman ne guzel keske birbirimizi hep aydinlatsak ve hep arastirark konussak, duyduklarimizdan degil..

arkadaşım kırıcı olduysam kendi adıma özür dilerim
ama gerçekten çok fazla oldu bu konuda
canım bak defalarca yazıldı bundan öncede yazdım
hatta december neden yazılmaması gerekiyor dediğinde bizzat neden yazılmaması gerektiğini yazdım
ve hala neden rahatsız olunuyor diyor anlayabilmiş değilim
rahatsız falan olduğum yok
bende bir müslümanın bu sizin dininizin gereğiyse benimde dinimin gereği
ona bir şey dediğim yok asla..
ama ikide birde şu ayette böyle bu ayette böyle yazılıyor
canım araştırmak isteyen araştırır bulmak isteyen bulur
bu konuda dinini değiştirmek isteyen kişi eğer istiyorsa araştırır
sizde bunu anlamak istemiyorsunuz nedense sanki bulunamazmış gibi ayetler yazıyorsunuz
bakın bu forumda dini bilgilerden konuşmak yasak..!!!!
neden mi???
sen müslümansın ben müslümanın belki bir başkası değil
bu forumu okuyan üçüncü bir kişi müslüman değil
herkesin dini kendine öğrenmek isteyen öğrenir bu konu öznel bir konudur
ayrıca burda bir kişi islam dinini seçmeyi düşünüyor
ayetler ise tam tersi niteliğinde bir müslümanın hristiyanla evlenmesine kadar kafirliğe kadar gelmiş
yani çoğu konu dışı..!!!
bilmem farkındamısınız???

ve son olarak bu kuralı ben koymadım sitenin kuralı bu ister yazın ister yazmayın beni rahatsız etmiyor
ama yasak ve bu yasağa uymak zorundasınız .....

ayy cok yazdim ama burda bir de mors arkimiz dedigi icin ona itafen oldu, kacirmis olabilir kacirmis oldugu yeri gosterme icin.erkeklerin de koymadigini ki ole bir tenezzulde bile bulanamayacaklarina itafen, erkek yada kadin farketmez Allah ben Kuran i kiyamete kadar koruyacagini yani degismeyecegini bizlere soylemesini yazdim...
bu arada morscum sana karsi bize yazmadim cnm..sadece bu konu hakkinda ki bildiklerimi yazdim

din yüzünden ayrılmak istemiyorum başlıklı bir konu açılabiliyorsa demekki bu forumda din konuşulabiliyor. ben din "tartışılamaz" diye biliyorum, konuşulamaz diye değil.

madem konuşulabiliniyordu neden dini içerikli bir alt forum
karşıt görüşler ve tartışmalar çıktığı için kapatıldı???
bende böyle bir kural var ve konuşulması ve ve veee ayet sure yazılması konunun dine kadar uzanması yasak diye biliyorum
lütfen yanlışsam mod arkadaşlardan rica ediyorum biri bu bilgileri doğrulasın
yada yanlışsın desin...

dini içerikli alt forum alevi sünni tartışması yüzünden kapandı. burada böyle herhangi bir karşıt görüşle tartışma durumu yok. arkadaş Kuran'da geçenleri yazıyor, bütün islam dininin temeli olan Kuran'ı... şu iyidir, şu kötüdür gibi bir tartışma ortamı yok, bana kalırsa bu yüzden sorun da yok. ben rahatsız değilim.

burda herhangi bir karşıt görüş ve tartışma durumu yok ve olmayacağıda garanti değil mi???
ben ne demek istediğimi anlatamıyorum galiba
ben bu konuda yetkili değilim site kuralı budur diye biliyorum
bir yetkili bizimle ilgilenir bilgilerin doğruluğunu veya yanlışlığını onaylarsa o zaman kesin bilgiye ulaşırız
benim diyeceklerim bu kadar..
ayrıca bende rahatsız olmuyorum lütfen...

Bir ortamda tartışma olması için iki taraf olması gerekir ve bu iki taraf birbirine karşıt görüşleri savunması gerekir bu ayrı birşey, dinin herhangi bir konuda ne söylemiş olduğunu örneklerle dile getirip sıkıntıdaki arkadaşımıza yol göstermek başka birşey dolayısıyla burada konunun özü forum kurallarına aykırı olduğuna inanmıyorum. ama konu saptırılmıştır konu dışına çıkılmıştır bu da başka birşey ve eğer böyle birşey olduysa moderatorler gerekeni yaparlar.

Elbetteki dinimizin gereklerini ögrenmek için konuşabiliriz bunda bir kötülük yokki dinin gereklerini ögrenmek için konuşmak dini tartışmak demek değildir. Burada diğer dinden kişilere de herhangi bir saygısızlık söz konusu da değil niye olsun ki...

kimseyi hedef almadan söylüyorum amacım kırıcı olmak değil: konuyu saptıranlar ve ya fetva verme düzeyinde ahkam kesenler var ise - burada var ise mesleği icabı bilgili olanları tenzih ederim - bu da üyenin kendisini bağlar, gene moderatorler gereğini yapar.

Şimdi lütfen bizden yardım ve fikir isteyen bir arkadaşın açtığı konu başlığı içerisinde ona yardımı dokunacak fikirler üretelim. Umarım iyi gelişmeler olmuştur...

sevginize saygı duyarım ama ...bence sonu yoksa ayrılın derim çünkü o size açıkca sölemiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…