Din yznden ayrlmak istemiyorum :( Bu durumda ne yaplr?

Din demek yaşam demek yaa
bi erkek için değiştirmeyi düşünmek bile bence imkansız :1shok:

Biraz yalnış anlaşılma oldu.. O kesinlikle beni bole bişey için zorlamadı talep etmedi de..sadece aile için sorun olabileceği soyledi bunu dusunen ben.. ve hepiniz haklısınız biri için asla oyle birşey yapılmaz, o şuanda dusundugum cozumlerden biri sadece..
çocuk konusuna gelince pek dusunmedim musulman olmasında da hiç bi sakıncası yok benim açımdan. savaşması gerekiyo.. şuanda pes etmedi sadece bilmiyorum diyor ve dusunceli takılıyor.. neden bole ilişkiye başladık? cunku aşk bu.. dinlemez kuralları vs. o zaman ole bişey dusunmuoduk..sonunu dusunen kahraman olamaz derdik hep. ama baktık ki aile meselesi bizi bozdu..belki de konusuodur ailesiyle bana anlatmıyor olumsuzlukları uzulmıyım diye.bilmiyorum.

İşte bunu yapma? bak ben ilk haftalar iyi değilim die ailem beni istanbul dışına çıkardı 1 haftalık tatile sonra döndüm kendimi kandırmışım iyi olduğuna ve yine bunalımlara girdim 1 ay boyunca yemek yemedim ailemle konuşmadım ve antidepresyanlar kullandım sinir boşalttım yani olan bizlere oluyor ve ailelerimize oluyor onlar çok üzülüyor bak ben nasıl yaşıyorum nasıl yavaş yavaş ailemin desteğiyle toparlanıyorum?? ben küsmediysem kimse küsmez arkdaşım, bunu neden diyoprum çünkü bizim ilişkimiz çok farklıydı burda her günümü paylaştım mutluluğumu sevincimi gelecekleri gün için neler giyeceğimi bile kızlarla seçtik gece yarılarına kadar konuştuk burda, kimse inanamıyor bittiğine hala daha ve bak ne hale geldim nerdeeen nereye geldim.. evet kötüyüm alışkanlık var aşk var sevgi var ama şunuda bil BENİ BEN OLDUĞUM İÇİN SEVMEMİŞ AİLESİNİN İSTEDİĞİ GİBİ BİRİ OLMAM İÇİN YÖNETMEK İÇİN SEVMİŞ DEĞİŞTİREBİLRİİM UMUDUYLA SEVMİŞ ..
Bence ilk önce kendinle yüzleş mantığınla konuş ve sonrda erkek arkadaşınla bir yemektee oturup enine boyuna konuşun durumunuzu.. ve şunu ona sor.. " BEN FEDAKARLIKLRDA BULUNURUMDA SEN NELER YAPABİLİRSİN BENİM İÇİN?" Bakalım bu soruya ne cevap vericek...

ayrıca dinini değiştirdikten sonra
senden baska istekleri de olacaktır (kapanmak gibi) bunu unutma..
ve daha sonra baska istekler daha,sonunda bakmışsın "SEN" kalmamışsın....
seni böyle sevdiyse böyle kabul etmesini bilmeli..
sonucta kimse bununla evlenicem diye bi ilişkiye baslamaz
ama;evlenmeyeceği kesin olan biriyle de başladıysa,bu bile bile lades olur
sırf gönül eğlendirmek olur.
bunca zaman aklı neredeymiş?

senden din değiştirmeni istememiş bu 1
adam seninle geleceğini göremiyo sen onun için din değiştirmeyi düşünüyosun 2bu sorunları hallederseniz de madem hristiyan olarakda dinin bütün vazifelerini yapmadığını söylüyosun çok zor olmaz senin için müslüman olmakda bence bu kadar anlaşıyoken sende müslüman ol derimkaydirigubbakcemile5

Canım savaşmayı şu anlamda kullandım ben ne bileyim sevdiği için arkadaşlarında dedikleri gibi sizi böyle kabullenmesi gerekir ailesi istemese bile madem sizi seviyor ki sevmek her türlü kabul etmek demektir..Hiç o düşüncelere girmemeliydi
Belki sadace geleceğinizi her yönden düşündüğü için düşünceli takılıyor buda kötü birşey değil tabiki..
Genede hakkınızda hayırlısı olsun diyorum zaten sizi seviyorsa devam edersiniz eğer olmuyor derse de yol verin gitsin hangi acı unutulmuyor ki zor olsa da?:1hug:

Canım öncelikle şunu söyleyelim..Ben karşımdaki insan kim olursa olsun dinimi değiştirmemi istese umursamam bile:Saruboceq:...Sen değiştir müslüman ol derim çok seviyorsam ve ayrılamıyorsam!

Sen hristiyanım ama pek koyu değilim diyorsun,annem müslüman ama pek sayılmaz diyorsun..Ben bir müslüman olarak müslüman olmanı canı-ı gönülden isterim fakat ben yada o yada herhangi biri için değil kendin içinturkbayragi..Kendi isteğinle olursa olur olmazsa olmaz böyle birşey..herşey sende bitiyor...:uhm
:

bugün ailesine kabul ettirmek din değiştirmeni teklif eden, yarın gene ailesine kabull ettirmek için kapanmanı teklif eder..
bunun sonu yok..

ben de ne yaparsan yap eğer bir şeyi gerçekten istiyorsan , önce kendin için yap derim. hakettiğine inanıyorsan onunla devam et.ama iyi düşünmek gerekiyor sanırım.

canım yaşadığın zor bir durum tabi aslında bu devirde bu ayrımı yapmak ne ayıp ama belliki sen erkek arkadaşını çok seviyorsun dinini bile değiştirmeye karar verdiğine göre ama değiştirsende sorun olur ben ve eşim müslüman olmamıza rağmen ailesi benim aileme göre kapalı olduğu için bile sorun çıktı.he sende nasıl sorun çıkar yok babası hristiyan yok bi aralar şöyleydi şimdi böyle oldu güvenemiyoruz sonra seni kapatmaktı dini abluka altına almaktı falan bu tür şeyler yaparlarsa bu sefer evliliğinde biter bence zamana bırak bu konularıda hiç konuşmayın belki herşey düzelir canım.

ailesi bilmek zorundamıymışki senin dinini
onlara ne senin dininden
bence sorun yapan kendisi
gerçekten seven kabul eden insan bunu ailesine söyleme gereği bile duymaz

ilonacığım,isminden soyadından anlaşılır zaten müslüman yada hristiyan olduğu.

madem öyleydi neden bunu söylemek için 1.5 sene beklemiş ki? ailesini sana tercih ediyorsa evlenseniz bile sorun olur ilerde kesin

bu kadar tutucuysa neden evlenmeden seninle tatile gidiyor.

yukarıdaki yorumların hepsine katılıyorum. seninle hıristiyanken evlenmek hiç bir sorun teşkil etmiyor normalde. ama ailesini bahane etmiş. bugüne kadar aklı neredeydi?ayrıca bu isteklerin arkası da gelebilir.

seven sevdiğini olduğu gibi kabul eder. değiştirmek istiyorsa sevmiyordur bencildir bence.

Bir erkek için dininizi değiştirmek istediğinize eminmisiniz ?
Bir buçuk sene hiç sorun etmemiştte , şimdimi sorun ediyor anlamadımki..
Sanki ayrılmak için bahaneler arıyormuş gibi geldi erkek arkadaşınız..

Benimde böyle bir derdim var bakmak istersen konuma neler yaşadığımı görürsün..

http://www.kadinlarkulubu.com/ask-hikayelerimiz-dertlerimiz/277333-yine.html

seninkinin tersi bir durum ben müslüman onlar süryani ve hristiyan..
ve benim erkek arkadaşım müslüman oldu benim için
çünkü ben onun hristiyan olduğunu bilmiyodum ve öğrendiğimde 1 gün bile devam etmedim onla.. çünkü olmıyacağını ve benim ailemin kabul etmiyeceğini biliyodum neden bu ilişkiyi devam ettiriyimki imkansız olduğunu bile bile..

ve o da müslüman oldu.. evet çok büyük bir fedakarlık yaptı benim için ama sanırım biraz müslüman olmak için müslüman oldu, kimliğini falan değiştirdi ama..

sadece geçen ramazanda oruç tuttu 15 gün falan ne kadar doğru ne kadar yalan bilmiyorum yalan söylemez normalde ama ömründe hiç yapmadığı bir şey oruç olunca konu bir durup düşünüyor insan..

müslümanlığını geliştirmesi için en azından bir iki dua sure öğrensin diye iki kez falan konusunu açtım, bana baskı yapma Allahla benim arama giremezsin diye biraz çıkıştı bana..

bana sevgisinde, anlayışında ilgisinde hiç kusur yok ama ben hala tedirginim.

ailem kendisi müslüman olduğu halde ailesi hristiyan diye sorun edermi bilmiyorum.
bende dini vazifelerini yerine yerine getirmek isteyen Allaha ve onun gereklerine uygun bir hayat yaşamak isteyen bir insanım ben yapabilirmiyim evlenince onuda bilmiyorum..

hiçbişey bilmiyorum sadece onu seviyorum, ve akışına bıraktım herşeyi çünkü düşünmeler hep kavgayı doğurdu, tedirginliklerim beni hırçın bir insan yaptı, artık takmamaya çalışıyorum ara sıra esmezlerse tabi bana..

yaşım ve yıllar geçiyor ne kadar bu şekilde gideriz bilmiyorum ama
gerçeklerle yüzleşmek zor geliyor çook zor:1no2: .

Erkek arkadaşınızın son derece modern olduğunu hiç ama hiç düşünmüyorum açıkçası ailesinin tutumunu benimsemeyip, farklı bir yaşam tarzı benimseyen bir insan ailem ne der kabul eder mi? etmez mi? diye düşünmez.

Siz arkadaşınızın söylemine karşılık gözünüzü karartıp din değişmeyi bile göze alıyorsunuz ama karşınızdaki kişinin sevinçten havalara uçması gerekirken tepkisiz... Bence sizin önünüze serdiği şeyler bahaneden başka bir şey değil.

Hadi oldu da bir araya geldiniz.
Nasıl güveneceksiniz ki karşınızdaki insana hadi bugün dininizi değiştirdiniz, maksat ailesini memnun etmekse yarın öbür gün değiştirecek bir şey kalmadığında sizden eser kalacak mı geriye bugün ki gibi sevebilecekmisiniz bunları hiç düşündünüz mü?

Sizi gerçekten çok sevseydi, kendine güvenebilseydi gerekirse bütün sülalesini bile karşısına alabilirdi.:umursamaz:

Açıkçası böyle düşünen bir insan için değil din, çorap bile değiştirilmez.

Bence o zaten seninle hic bir zaman bir son düsünmüyordu güzelim...

Ailesi böyle tutucu olan bir insan farkli dinde olan bir insanla evlendiginde ailesinin tepkisini alacagini gayet iyi biliyordur öyle degilmi?

Gittigi yere kadar gider düsüncesi ile sürdürdü bu beraberligi kanimca....senin onun icin belki müslüman olabilirim sözüne bile tepkisiz kaldigi bence bu gösteriyor...

Ne yaparsin ne edersin bilemiyorum güzelim ama bana öyle geliyorki bu masalin sonunda en cok senin canin yanacak...:teselli:..umarim öyle olmaz ama malesef farkli dinlerdeki insanlarin beraberlikleri cogunlukla hüsranla bitiyor....

Yurtdisinda yasayan biri olarak cok kez buna sahit oldum.

canım erkek arkadaşın neden 1.5 sene sonra sana böyle bir laf söylemiş,
neden bunu bile bile senle çıkmaya devam etmiş????
şimdi mi söylemek aklına gelmiş

evet haklisin cok zor.. düşünmek bile istemiyorum. ama dediğin gibi zaman akıp geçio benm için daha erken olsa da (22 yaşındaym) onun yaşı geldi gibi :) hiç bilemiyorum. senin durumunda erkek arkadaşına helal olsun ve guvenmemezlik yapma bence onu yapmak bile cok buyuk fedakarlık. Allah sonunuzu hayır etsin canım opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…