Dilenci gibi komsu

duygu_28

uğur böceğim
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2011
210
3
Anlatmassam catlicam artik.. komsum iki gunun birinde bizde.. surekli duduklu tencere ver yag ver sut ver bunlari gectim bize geldiginde evimdeki biblolara kadar istyor buyuk sus cicegim vardi uc parcaydi utanmadan kirk kere soyledi sonunda aldi cicegimi dunde gelmis suslu puslu bi cakmagim var onu istiyo bende veremem esimin dedim. Evimde ne gorse banada al diyo ben alcakmisim o bana parasini vericekmis cayci istedi inat ettum almadim disari cikarken gordu beni 100 tl elime sıkıstirdi bende tamam dedim napim gittim alfim 120 tl tuttu faturasiyla getirdim verdim 20 tl sini bi ay gecti uzerinden vermedi kendisi yoneticinin esi bende ortak gider parasini yollarken 20 tl eksik verdim ii yaptim.. dun cop kovami gordu ondan siparis verdi viledami gordu kendininki kirilmis ben almaliymisim parasini vericrkmis bide pasakli cocuklari var allahim bembeyaz halim onlar gelip gidince resmen siyah oluyo. Daha bitmedi.. bayramda tulum almistim onu uzerumde gormus bi gostersene dedi bende odama gidip gardiropu actim kosa kosa geldi butun kiyafetlerime bakti bide su bana olur bu olmaz diye ayikliyo salas bluzlarima gi koydu ben 38 kendi 44 hatta 46 beden terbiyesiz ya bende duskunumdur esyama veremem versemde bida alip giyemem.. sesimi cikarmadim dugunu varmis o zamn gelip bikacini isticekmis o zamna kadar birazda zayiflarmis. Bi hirkami gordu ben ne zamandir ariyorum abla bende var niye demiyosun dedi sanki ben ayakli dukkanim vermek zorundayim ya napcam bu dilenciyle basim dertte yemek yolluyo sofraya koymadan dokuyorum allah affetsin o kadar da pis cunku

Kimseyle Konuşmak zorunda değilsin komşu diye. Söyle rahatsız olduğunu mesafe koy gitsin. Başkası kırılacak diye hayatını çekilmez kılma

bukadar yüz vermişsiniz artık geri alma zamanı .
biraz ağırlığınızı koyun varsın kırılsın bukadar da olmaz ki

sizde suç niye alışıtıryorsunuz ki, ben eşyamı veremem kimseye diyin söyleyin yani

neyse Allah tan bikaç şeye haır diyebilmişsiniz
bunun devamını getirin ve net olun
hiç olmadı komşunuzun eşini gördüğünüz bir gün
"abi sen hanımına bişey mi almadın ne yaptrın bu zamana kadar.. kadın yazık ne görse özeniyor" diyin şaka ile karışık :)
yoksa düşmez yakanızdan

Dilenci degil de sanki seni ayakci gibi kullaniyor. Yani kendi eli ayagi yok mu, evine esya alamiyor mu? Sen de her istedigini yapma, madem huyunu biliyorsun gidip gardrop acma onunde. Esya isterse duymazdan gel, benim malim kiymetlidir veremem de. Git al derse babanin usagi mi var de. Yani dencek cok sey var.

kısacası evine alma görüşme biri vardı markete gidiyorlarmış sonra diyelimki şeker istiyormuş kadın yok diyormuş az önce gördüm aldınız diyormuş onun gibi seninkide suratını as kapat kapını cevap verme merhaba deme

Mesafe koymalısın mutlaka.
sendeki herşeyi beğenen kadının mazallah bir gün kocanı beğeneceği tutar.

Valla korkar oldum allahtan kocamdan ve brnden 10 yas buyuk.. zaten kocasini sikayet eder durur.ya yuzum tutmaz kimseyi kirmaya bu gune kadar bole biseyle karsilasmadim bu kadarinida gormedim ben yaa.. ben degil ama esim kovacak az kaldi. Surat yapiyo esim ona hala anlamiyo

var öyleleri var benimde yengelerim öyledir.
elbise alsam, çok yakışmış demeden önce bunun 40 bedeni var mı derler
4 5 senedir aklova yı hep bizden alırlar.. annem bu bayram vermemiş. bakın bu bir evin ihtiyacı kendinize alın demişler. bu sefer gidip yan komşudan istemiş ama baklava tepsisi için yine bize geldi

bitmez bunlar en son sepha aldık. asmunikale söyleyin bize de alsın parasını vercez dedi. tabi ben eve kadarda taşırım dedim

ne yapabilirsin? inan hiç bişi.. çünkü anlamıyorlar.. istemek okadar normalki onlar için..

Açık konuşmak daha iyi, vermek istemediğinizi bu tarz muhabbetlerden hoşlanmadığınızı nazikçe dile getirin.
Baktınız olmuyor yine yapıyor görüşmeyi kesersiniz.

bence hata sende. sana faydası olmayan bir insana bu kadar taviz vermişsin.

açık açık konuşup mesafe koymazsan evinde huzur bulamazsın.
maalesef iyi niyetli olunca suistimal eden çok olur.

Kendinizi neden katlanmak zorunda hissediyorsunuz, ben o kısmı anlamadım. Bazı insanlar kendiliğinden haddini bilir, bazılarına da bildirmeniz gerekir. Şikayet etmek yerine, iyi niyetinizi böylesine su istimal eden birini hayatınızdan çıkarmalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…