Vur emri olduğunu nereden biliyorsunuz ?
Ortada bir vur emri olsa ; o eve baskın yapılır , evdekilerle doğrudan çatışmaya girilir.
Yorumun altta ki kısmı sana cevaben değil dansmarue.
Videonun uzun ve kesintisiz şeklini izleyen var mı bilmiyorum ama ; başlangıçta iki tarafta gayet sakin ve ılımlı . Ne polis tepki veriyor galoş istemine , ne aile bu arama işine karşı direniş gösteriyor . Gayet yolunda işleniyor arama prosedürü .
Arama işlemi devam ederken de ( bu arada bilmeyenler için yazayım , evde canlı bomba eylemi yapacağı istihbaratı alınan Hatice Kılıç ya da onunla ilgili bir bilgi aranıyor , bu evle beraber 16 adres daha Hatice Kılıç'ın aranma listesinde. Bu adresin o 16 ev listesinde olma sebebi de geçmiş yıllarda canlı bomba Çiğdem Yahşi nin bu adreste bulunması . Ayrıca ailenin baba-anne-ağabey dahil defalarca göz altına alınmış olmaları da etkendir muhtemelen örgüt suçlarından.) içerde bir sohbet havası var . Ağabey olduğu söylenen sesin sahibi sıkıntı yok sakin olun diyen polise ,yok biz alışığız , ilk defa aranmıyoruz 31 yaşındayım belki 30 defa arandık diyor , poliste tamam ben tamam dediysem tamam sıkıntı yok , arkadaşlar aramasını yapsın çıksınlar diyor . Arama devam ediyor , arkada koridor gibi kısımda konuşma devam ediyor ; abi bir ara celallenir gibi oluyor , sakin ol Mehmet diyor aileden diğer sesler , sanırım baba da adamlar görevini yapıyor diyor , Mehmet te ya git diyorlar geliyorlar , git diyor bir tane y...şak geliyorlar diyor . Yine Mehmet tamam sesleri var . Sonra ağabey Mehmet Ankarada polis olmama olayını anlatıyor ve Kayseride 25 mt de bir kapşonlu polisler var derken polisin ben sana ne dedim sesi geliyor 3 kez ve silah sesi.
Ben bu videoyu bir değil , beş değil ; onlarca kez izledim . Her seferinde de anne babanın o sesleri kulaklarımda çınladı .
Ölüme ve ölüme şahit olan aileye öyle kayıtsız bakılmıyor .
Polis ihmalli davranıştan kasten öldürme suretiyle 26 yıl hapis istemi ile yargılanıyor .
Her şey yolunda giderken ne oluyor da vurulma anı gerçekleşiyor diye düşünmek çok mu zor ? bunu düşünmek polisin Dileği vurmasını meşrulaştırmaz . Sadece derdi arama bitsin gidelim olan ekip amirinin ve diğer polislerin hepsi sanki oraya , şuradan rast gele bir eve girelim , kızlarını da öldürelim demişler gibi yargılamalarını anlamıyorum .
Terör örgütünü , canlı bombaları destekleyen insanların ''dhkp-c nin güvenli ev '' diye isimlendirilen bir evden bahsediyoruz .
Polisin her ne olduysa kendine hakim olamayarak ; bu ölüme sebep olması cezasız kalmamalı ; ama terörle iç içe bir aileyi pür-ü pak ilan etmek ?