Dil renmek isteyenlere cretsiz yardm

Merhaba çok güzel bi topic olmuş öncelikle teşekkürler yardımsever tavrınız için..Ben size bişey danışmak istiyorum,yıllardan beri ingilizce görüyorum (ilkokuldan beri) kpds sınavından 63 aldım ilk girişimdi ben artık mükemmel ingilizcem olsun istiyorum fakat üniden geçen sene mezun oldum artık ingilizce eğitimi alabileceğim bir yer kalmadı :KK43: nasıl devam edebileceğimi bilmiyorum...Bugüne kadar öğrendiklerimi unutmak ve körelmek istemiyorum ne yapmamı tavsiye edersiniz?benim seviyemdeki bi öğrenci ne yapmalı?şimdiden teşekkürler..

Merhaba çok güzel bi topic olmuş öncelikle teşekkürler yardımsever tavrınız için..Ben size bişey danışmak istiyorum,yıllardan beri ingilizce görüyorum (ilkokuldan beri) kpds sınavından 63 aldım ilk girişimdi ben artık mükemmel ingilizcem olsun istiyorum fakat üniden geçen sene mezun oldum artık ingilizce eğitimi alabileceğim bir yer kalmadı :KK43: nasıl devam edebileceğimi bilmiyorum...Bugüne kadar öğrendiklerimi unutmak ve körelmek istemiyorum ne yapmamı tavsiye edersiniz?benim seviyemdeki bi öğrenci ne yapmalı?şimdiden teşekkürler..

öncelikle hedefinizi netleştirmelisiniz.. amacınız kpdsden daha üst bır puan almaksa; varsa eger grammar acıklarınızı kapatın-bu konuda ben de yardımcı olurum- ,ardından kpdsye yönelik soru tiplerıne calısmanızı öneririm..

amacım iyi sevıyede bir ingilizce diyorsanız.. imkanınız varsa ingilizceyı aktıf olarak kullanabılcegınız bir mesleğiniz olsun.her zaman taptaze kalır ingilizcenız,hatta gelişir.. imkanınız yoksa bır takım ingilizce yayınlara abone olabılır.aktüel ingilizcenızı gelıstırebılırsınız.. roman okumak da işe yarar.. pratik içinse ingilizce konusabılecgınız arkadaslar edıne,bılrsınız(uluslararası chat sitelerini öneriyorum bunun ıcın)
bunlardan başka;internet gibi engin bır dunya elınızın altında,ingilizce yazılmıs makaleler,yazılar,içerik kalitesi hiç önemli değil,ingilizce yazılmış hersey ingilizcenızı canlandıracaktır..bu dedıklerımı yaparken üşenmeyip sözluk kullanmanızı rica edıyorum sizden.. biraz meraklı olmak cok fayda saglar ..emın olun.ama sözluk secımı olarak ingilizce-ingilizce sözluk kullanmanızı şiddetle tavsıye ederım..

şimdilik önerilerim bunlar.. yardım edebılecegım baska bır durum söz konusu olursa ben burdayım..çekinmeden danışabilirsiniz.

ek yapmak istiyorum;

kpdsnın ingilizce ölçen bir sınav olduğu kanısında değilim.. imkanınız varsa şansınızı Toeic,Toefl ya da Ielts da denemenizi öneririm.

Yüksek lisans için hazırlanıyorum bu yüzden kpds den daha yüksek bir düzeye ulaşmam gerekiyor,yoksa toefl a girmeyi tercih ederdim :KK43: Dediğiniz gibi çok okumaya çalışıyorum ne bulursam filmleri altyazısız izliyorum gerçekten yararlı oluyor..Kafama bişey takıldığında size danışabilirsem çok mutlu olurum.Sanal ortamda bu tür karşılıksız bir yardımlaşma bulmak beni çok mutlu etti,gerçekten YÜREKTEN teşekkür ederim..

Yüksek lisans için hazırlanıyorum bu yüzden kpds den daha yüksek bir düzeye ulaşmam gerekiyor,yoksa toefl a girmeyi tercih ederdim :KK43: Dediğiniz gibi çok okumaya çalışıyorum ne bulursam filmleri altyazısız izliyorum gerçekten yararlı oluyor..Kafama bişey takıldığında size danışabilirsem çok mutlu olurum.Sanal ortamda bu tür karşılıksız bir yardımlaşma bulmak beni çok mutlu etti,gerçekten YÜREKTEN teşekkür ederim..

ne demek rica ederim..
yardımcı olabilirsem asıl ben çok mutlu olurum.
imkanlarım dahilinde her zaman size yardımcı olacağımı bilmenizi isterim..

gelelim konumuza; kpds için önerim,kesinlikle ve kesinlikle o sınava yönelik çok fazla soru görmeniz, geçmiş sınavlarda cıkmıs soru tiplerini cok iyi incelemeniz,hatta gecmıs sınavlarda cıkmış size yabancı kelımelerle ilgili ingilizce-ingilizce sözluk arastırmaları yapıp bu kelımlerı listelemenızdir..kpds aşina olduğum bir sınavdır , bu sınava öğrenci hazırlamışlığım da vardır.kpds genelde dönüp dolaşıp aynı kelimeleri kullanır..soru tipleri birbirine cok benzer..şunu söyleyebilirmki bı sınavdan basarılı olmak ıcın ingilizcenızın advance olması yetmez.. cunku "ezbere" bir sınavdır..hiç hoşlanmasam da bu sınavda A seviyesi almanız için ezbere iş yapmak zorundasınız..
takıldığınız her konuda ben buradayım
başarılar..

merhaba
ben tüm sayfalara baktım ama link görmedim ya
yani bir kaç sınav var ama benim bilgim sıfır olduğundan ordada ingilizce yazdığın pek bişe anlamadım
ama bir sıralama vermişsinz derslerle ilgili ona sırayla bakcam takıldığım yerde yardımcı olursanız sevinirm
ama bu günlerde çalışmam biraz zor gibi
çok da heycanlıyım

merhaba
ben tüm sayfalara baktım ama link görmedim ya
yani bir kaç sınav var ama benim bilgim sıfır olduğundan ordada ingilizce yazdığın pek bişe anlamadım
ama bir sıralama vermişsinz derslerle ilgili ona sırayla bakcam takıldığım yerde yardımcı olursanız sevinirm
ama bu günlerde çalışmam biraz zor gibi
çok da heycanlıyım

siz konu baslıklarından eksıklerınızı tamamlamaya calısın.takıldıgınız konularla ilgili bana bilgi verın.ben sizin için internetten arastırma yapayım.

yüksek lisans ise üds ye girebilirsin alanın ne bilmiyorum ama kpds den daha kolay diyorlar sonucta kendı alanınla ılgılı kelımelerı ogrenıyorsun esas bılmen gereken kelımeyı bılmıyosan bıle alanınla ılgılı oldugu ıcın dıger kelımelerı bılıyosan anlayabılırsın :)

ben kpds kursuna gıdıcem ama bızım burda halk egıtım merkezı kursu acmıs yarın baslıyo ama 150 tl hemen ıstedıklerı ıcın babam hemen bulamam dedı pazar ya pzt kayıt olcam kayıt suresı bıtmezse tabı

yarın bi gramer tekrarı yapayım :) aslında kpds hıc aklımda yoktu ama hep ıngılızce ıstıyorlar kpds den sonrada ılerı derecede ıngılızce kursu olcak mart ta falan onada gıderım devlet desen oda ıngılızceden gecıyor :KK43: ozel ıngılızce devlet ıngılızce :) napalım zorla ogren dıyolar bende ogreneyım barı nasılsa bıde kurs ucuzmus bende 1 mılyar 2 mılyar dıe gıtmıyordum bılseydım halk egıtımın kurs actıgını bos oturcagıma gıderdım bu yıl neyse gec olsun güç olmasın hayırlısı olsun :)

:) baktım ıngılızcem ıyı ıs yok yıne bende kacarım ıngıltereye falan :)

Son düzenleme:
süper bir topic olmuş.teşekkürler..
bende öğrenmek istiyorum birazda anlıyorum konuşma yavaş ve tane taneyse :kedi:
day&light setim var aslında ilgim alt yazılı filmlerle başladı baktım bazı şeyleri anlıyorum konuşmalarda sözlük okumaya başladım.nette birşeyler buldum konularla ilgili vakit ayırmaya çalışıyorum.sizin önceki sayfalarda yazdıklarınızı okudum.sizden hangi kitapları okuyabilirim.bu konuda bilgim yok.roman adı verebilirmisiniz.aktüel dergilerden bahsetmişsiniz bu konuda da fikir verebilirmisiniz.ingilizce şarkı sözlerini ve türkçelerini okuyorum ne derece faydalıdır bilmiyorum.tamamen amatörce çalışmalar.sözlük yardımı ile kitap çevirerek öğrenmenin yanlış olacağını yazmışsınız sanırım şarkı sözleri işide yanlış.
tşk..

siz konu baslıklarından eksıklerınızı tamamlamaya calısın.takıldıgınız konularla ilgili bana bilgi verın.ben sizin için internetten arastırma yapayım.

saolun yarıdımınız için
en kısa zamanad çalışmaya başlıcam çoçuk bir iyileşsinde
ama benim elimde hiç kaynaggım yok netten araştırmam lazım işte bite falan epey zaman ama
fono mu alsam diyorum hepsi elimde hazır olur tak tak çalışırım
kararsızım
kaynağım yok birde

hi fiume,,how are you?i'm studying Industrial Engineering.English always was a problem for me.Actually my grammer is middle level but i'm not memorizing to word..i will do training period this summer.And i and english will be to face all the time..Can you learn how you do memorizing? i'm waiting your answer with a big hope.please help me.

:) baktım ıngılızcem ıyı ıs yok yıne bende kacarım ıngıltereye falan :)

ben halk egitimin cok faydalı olacagını sanmıyorum ama madem ekonomıkmiş.. en azından sisteme sokar senı..burda da orda anlamadıgını sorarsın..yardımım dokunur umarım..

süper bir topic olmuş.teşekkürler..
bende öğrenmek istiyorum birazda anlıyorum konuşma yavaş ve tane taneyse :kedi:
day&light setim var aslında ilgim alt yazılı filmlerle başladı baktım bazı şeyleri anlıyorum konuşmalarda sözlük okumaya başladım.nette birşeyler buldum konularla ilgili vakit ayırmaya çalışıyorum.sizin önceki sayfalarda yazdıklarınızı okudum.sizden hangi kitapları okuyabilirim.bu konuda bilgim yok.roman adı verebilirmisiniz.aktüel dergilerden bahsetmişsiniz bu konuda da fikir verebilirmisiniz.ingilizce şarkı sözlerini ve türkçelerini okuyorum ne derece faydalıdır bilmiyorum.tamamen amatörce çalışmalar.sözlük yardımı ile kitap çevirerek öğrenmenin yanlış olacağını yazmışsınız sanırım şarkı sözleri işide yanlış.
tşk..

öncelikle çabanız için sizi takdir ediyorum fakat ben kaliteli öğrenme taraftarıyım.bu nedenle tam anlamıyla hedef dile ve o kültüre vakıf olmadan çeviri yapmayı önermiyorum.afedersiniz ama pazarcı ağzıyla bir dili öğrenmek o dile yapılacak en büyük kötülüktür..kaliteli öğrenme içinse bir dilin kurallarını iyi ögrenmek gerektiğini düşünüyorum. bence sistemli bir sekılde dil kurallarını öğrenmeye calısır-bunun için elimden geleni yaparım sizin için-bir yandan da dil kulağını geliştirmek için ingilizce sarkılar dinlemek,film izlemek güzel aktiviteler olabılır dil öğrenme açısından.
benım kastettiğim yabancı basın idi aktüel dergıler ıle..burdan isim vermem hoş olmaz..arastırırsanız bulursunuz.kelime dağarcığını geliştirmek ve kültür öğrenmek acısından cok yararlı olur.roman için se herhangı bır kitap evine gidip sevıyenıze uygun romanlar edınebılırsınız dıye düşünüyorum.

saolun yarıdımınız için
en kısa zamanad çalışmaya başlıcam çoçuk bir iyileşsinde
ama benim elimde hiç kaynaggım yok netten araştırmam lazım işte bite falan epey zaman ama
fono mu alsam diyorum hepsi elimde hazır olur tak tak çalışırım
kararsızım
kaynağım yok birde

kaynak önerisinde bulunmak ıstemıyorum.ne alırsanız alın faydasını görürsünüz az cok bence.acil şifalar bebek için..iyilesir iyileşmez baslayalım sizinle çalısmaya..

hi fiume,,how are you?i'm studying Industrial Engineering.English always was a problem for me.Actually my grammer is middle level but i'm not memorizing to word..i will do training period this summer.And i and english will be to face all the time..Can you learn how you do memorizing? i'm waiting your answer with a big hope.please help me.

katılımcıların sevıyelerı genel olarak basic ve ya altı oldugundan ve tavsıyelerımden herkesın yararlanması gerektıgınden türkce yazıyorum ezzoo..

bence staj esnasında ingilizce konusma (bılemeıyorum mecbur kalacagın durum direk iletişim mi,terimsel mi yoksa mail trafiği yönetmek mi..ama..) durumunda olman cok güzel bir avantaj olacak senın ıcın cunku ögrenmeye mecbur olacaksın..ingilizce ögrenmek bıraz da yüzme ögrenmek gıbıdır..derinlere bırakılınca mecburiyetten ögrenırsın ya yüzmeyı de öyle birsey..
kelime dagarcıgını gelıstırmek ıcın öncekı sayfalarda önerılerım oldu..göz atmanı tavsıye ederım.
staj esnasında senden ricam dili dogru kullanmaya calıs hem kültürel anlamda hem de dilbilgisi olarak hem de kelıme anlamı olarak.google dan ingilizce kalıplarla ilgili faydalanabılrsınız.sözlugun olsun mutlaka ama ingilizce-ingilizce lütfen.bol bol kitap oku..ne alanda (sektör ya da kullanım tarzı olarak)ingilizce kullanacagını bana bildir..sana ona göre özel tavsıyelerde bulunayım.
basarılar...

ben yanlış anlattım galiba.stajım inglizce değil..ben stajda we sonraki iş hayatımda hep karşımda olucak demek istedim.aslına bakarsanız pratik yapmak istiyorum.ama nerde yapabilirim.inglizce sözlüğüm war(elektronik).ama ing_ing bölümüne hiç bakmamıştım.bundan sonra ordan çalışırım.dergiler war elimde kendi alanımda (makine we işletme) onlara bakıyorum ama ağır geliyor bana.zorlandığımda da çalışmak işkence gibi geliyor.ing kalıplarla ilgili kaynağımda war..
:KK43:iş çalışmaya kalıyor..

ilk sorum çeviri yaparken kullanabileceğim hatta metini sağlıklı çevirebilecek bir sözlük var mı_ikinci sorum üds ye hazırlanıcam bu yıl önerebileceğiniz bir kitap var mı?şimdiden tşkler

X