Ya ben zır cahil olaraktan konuya atlıyorum, ama dışardan okul okuyorum tek bir şey soracağım yanıt alabilirsem çok mutlu olucam.sorum şu ingilizcede kelimeleri okurken harf lerin isimlernden mi yola çıkılıyor yoksa ilgisi yokmu?yani cinema da c s olarak okunurken clear de k olarak bunun mantığı pratik bi açıklaması varmı?
İngilizcesi iyi olan bir arkadaş var mı, online?
Bugün sınavım var ve anlayamadığım yerler var
Yardımcı olabilecek olan var mı?
1) The boat .sinked/had sinked.......(sink) quickly but fortunately everybody .... rescued....(rescue)
2) The letter ......was posted(post) a week ago and it ...arrived..(arrive) yesterday.
3) I was born in London but I .had grown/grew......(grow) up in the north of England.
4) Why .......did Ali resign.(Ali/resign) from her job? Didn't she enjoy it?
5) İt is a big. factory. Five hudred people ..employ.....(employ) there.
6) Water ..covers..... ( cover) most of the Earth's surface.
7) There is no need to the wedding. Why didn't you go?
8) İn the United States, elections for Pdesident ...are held....(hold) every four years.
9) İf you ...press....(press) this button the machine ..starts.....(start).
bu soruların cevapları lazım bana. Yapmaya çalıştım ama emin değilim.
7yi yanlış yazmışım, düzeltiyorum.
There is no need to leave a tip. Service ....includes.(include) in the bil.
future tenses ile ilgili olan bölümde 5. soruyu anlayamadım orda
5) They............. to London on Friday evening. (to fly) var cevabıda
5) They are flying to London on Friday evening buymuş
ben onu be going to yapısıyla yaptım nasıl şimdiki zaman oluyo şuan uçmuyolarki cuma akşamı uçucaklar????
of yaa bize kursta was were cümlelerini fiilsiz öğrettiler örn.
I was at school
I was born in.....
I was 21 years old last year
fiil gelen cümlelerde 2. hallerini kullanıyoduk ama şimdi burda fiilin 2. hali var hemde was var nasıl oluyo
''schedule''ifadesi varsa present continious tercih edilir. schedule belli bir kesınlık ıceren program demektir. tren-ucak saatleri,sinema matineleri,sınav saatleri gibi resmi ifadeleri kapsar. biraz türkce düsünebilirsin. mesela ben yarın saat 1de izmire ucuyorum,demez misin?sımdı sen diyeceksın ki be going to da plan vardı.evet onda "plan" ,pre.cont da ise "schedule"var. aradaki net farkı sözlük karıstırarak görebilirsin. ama schedule daha cok programdır. plan ise plandır.will de ise ne vardı? "intention" yani niyet.future tenses ile ilgili olan bölümde 5. soruyu anlayamadım orda
5) They............. to London on Friday evening. (to fly) var cevabıda
5) They are flying to London on Friday evening buymuş
ben onu be going to yapısıyla yaptım nasıl şimdiki zaman oluyo şuan uçmuyolarki cuma akşamı uçucaklar????
zaman zarfları basa gelebilir. zaman zarfları sonda olacak dıye bır kuralımız yok.burda da yukarıda yazdıgım kurallar gecerlı. kesınlık ıceren bir program var.4) On Sunday at 8 o'clock I am meeting my friend.
bide bunda aynı sorunu yaşadım ne anlama geliyo bu cümle ve pazar günü neden başa gelmiş sona gelmiyomu???
Cevaplarını yazdığınız cümleler passive mi oluyor?
Yada passive yapmam gerekiyorsa, nerden anlamam lazım.
of yaa bize kursta was were cümlelerini fiilsiz öğrettiler örn.
I was at school
I was born in.....
I was 21 years old last year
fiil gelen cümlelerde 2. hallerini kullanıyoduk ama şimdi burda fiilin 2. hali var hemde was var nasıl oluyo
gelecek zaman olması için next mi olması gerekiyodu yani ikisinin ayrımını yapabilmek için??
5) İt is a big. factory. Five hudred people .......(employ) there.
örneğin şu cümle bu haliyla passive mi?
ben are employed şeklinde düşünmüştüm.Yanlış mı benımkisi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?