Dil renmek isteyenlere cretsiz yardm

maalesef ingilizce dil yapısında kesin ifadeler içeren telafuz kuralları yok.fonetik yapısı sistemli değil yani. ama genellemeler yapılabilir ancak. mesela c ler genelde s ve ya k ile okunur. senın verdıgın örnekte oldugu gibi..

ayrıca zırcahil ne demek.estagfurullah..

kızlar bir dahaki görüşmemize dek temel ingilizce eğitimdeki bazı konu baslıkları ıle ilgili minik testler içeren linkler gönderiyorum. buyrun.

ilk testimiz sıfatlarla ilgili çözün.yanlıslarınızı ve eksıklerınızı not edın.

Adjective or adverb

ikinci egzersizimiz article konusuyla ilgili. ezgicim senin sorunun vardı diye hatırlıyorum bu konu ile ilgili.buyrun..

The definite article the - Exercise

bu test ise gelecek zamanla ilgili(will ve be going to üzerine tartısmıstık. o yuzden ihtiyac duydum)

Future tenses in English - Exercise

bunları bitirdikten sonra o siteden karısık cözebılırsınız.kendınızı zayıf hissettiğiniz konularda...

kızlar yüzyüze ders imkanı olmadıgı ıcın cok programlı calısamıyoruz. bu durumda size daha fazla iş düsüyor. eksıklerınızı siz tespit edeceksınız. ben ise size yardımcı olacagım,rehberlik edecegım.

öpüyorum sizi...

ıngilizcesi iyi olan bir arkadaş var mı, online?
Bugün sınavım var ve anlayamadığım yerler var
Yardımcı olabilecek olan var mı?

1) The boat .........(sink) quickly but fortunately everybody ........(rescue)

2) The letter ......(post) a week ago and it .....(arrive) yesterday.

3) I was born in London but I .......(grow) up in the north of England.

4) Why ........(Ali/resign) from her job? Didn't she enjoy it?

5) ıt is a big. factory. Five hudred people .......(employ) there.

6) Water ....... ( cover) most of the Earth's surface.

7) There is no need to the wedding. Why didn't you go?

8) ın the United States, elections for Pdesident ........(hold) every four years.

9) ıf you .......(press) this button the machine .......(start).

bu soruların cevapları lazım bana. Yapmaya çalıştım ama emin değilim.

7yi yanlış yazmışım, düzeltiyorum.

There is no need to leave a tip. Service .....(include) in the bil.

7yi yanlış yazmışım, düzeltiyorum.

There is no need to leave a tip. Service ....includes.(include) in the bil.

"/" işareti ile ayrılmıs olanlarda, ıkı durumda doğru demektir.ya tercih yapın ya da ikisini de yazın.

future tenses ile ilgili olan bölümde 5. soruyu anlayamadım orda
5) They............. to London on Friday evening. (to fly) var cevabıda
5) They are flying to London on Friday evening buymuş
ben onu be going to yapısıyla yaptım nasıl şimdiki zaman oluyo şuan uçmuyolarki cuma akşamı uçucaklar????

4) On Sunday at 8 o'clock I am meeting my friend.
bide bunda aynı sorunu yaşadım ne anlama geliyo bu cümle ve pazar günü neden başa gelmiş sona gelmiyomu???

Cevaplarını yazdığınız cümleler passive mi oluyor?
Yada passive yapmam gerekiyorsa, nerden anlamam lazım.

of yaa bize kursta was were cümlelerini fiilsiz öğrettiler örn.
I was at school
I was born in.....
I was 21 years old last year
fiil gelen cümlelerde 2. hallerini kullanıyoduk ama şimdi burda fiilin 2. hali var hemde was var nasıl oluyo

canım bodoslama daldım da hemen cevap verem dedim

şimdi burda going to eki yapacak edecek anlamındadır o ayrı bi kalıp canım cümlede demek istediği önümüzdeki cuma akşamüstü londraya uçuyorlar.

bitanem burda was eki iydim iyken gibi bir yardımcı fiil

yani son cümle geçen sene 21 yaşındaydım. diyor

''schedule''ifadesi varsa present continious tercih edilir. schedule belli bir kesınlık ıceren program demektir. tren-ucak saatleri,sinema matineleri,sınav saatleri gibi resmi ifadeleri kapsar. biraz türkce düsünebilirsin. mesela ben yarın saat 1de izmire ucuyorum,demez misin?sımdı sen diyeceksın ki be going to da plan vardı.evet onda "plan" ,pre.cont da ise "schedule"var. aradaki net farkı sözlük karıstırarak görebilirsin. ama schedule daha cok programdır. plan ise plandır.will de ise ne vardı? "intention" yani niyet.
ayrıca ezgi dil de mantık aranmaz fazla..dil cok tekrarla cok kullanmakla ögrenılır.herseyde bir mantık arama.kuralları bileceksin. dil ögrenmek sürekli istisna kurallar ögrenmek demektır.ve ögrendiğin dili sorgulama canım.kabullen.sorgulamak dil öğrenirken ögrenmeyi olumsuz etkiler.
4) On Sunday at 8 o'clock I am meeting my friend.
bide bunda aynı sorunu yaşadım ne anlama geliyo bu cümle ve pazar günü neden başa gelmiş sona gelmiyomu???
zaman zarfları basa gelebilir. zaman zarfları sonda olacak dıye bır kuralımız yok.burda da yukarıda yazdıgım kurallar gecerlı. kesınlık ıceren bir program var.
ayrıca benden sana bir tüyo.. bu dili konusan insanlar bu kadar ayrıntıya takılmıyorlar konusurken.. begoing to demıssın,present cont. demişsin cok farketmez. ikisini de anlarlar ama daha pratik olanı bu durumlarda pre. cont. ve detay da olsa dooruyu ögrenmekte yarar var bence.

Cevaplarını yazdığınız cümleler passive mi oluyor?
Yada passive yapmam gerekiyorsa, nerden anlamam lazım.

hepsi passive deil.bazıları passive idi. ödev dediğinize göre. belli bir ingilizce öğrenme programını takıp edıyorsunuz. size daha passive voice konusu verılmeden,bu ödev verıldıyse itiraz ediniz. öğrenmek hakkınız.konu verildiyse eger ögrenmek için gayret gösteriniz.ayrıca sınavınıza 1 gun kala passive voice konusunu ögrenemezsınız.ama gene de
ben sıze kısaca acıklayayım burdan, cumlenın anlamına göre passive ya da active cumle cıkarımı yapılır.
mektup....(göndermek)
a)mektup gönderildi
b)mektup gönderdi

hangısı dooru? mektup kendını gönderemez.ancak gönderılır. nesne bastaysa eger cumle genelde passivedir.
umarım anlatabılmısımdır.

gelecek zaman olması için next mi olması gerekiyodu yani ikisinin ayrımını yapabilmek için??

5) İt is a big. factory. Five hudred people .......(employ) there.

örneğin şu cümle bu haliyla passive mi?

ben are employed şeklinde düşünmüştüm.Yanlış mı benımkisi?

was/were am/is/are(to be) yapısının past formudur.böyle bir kural olamaz. sana bir ingilizce eğitmeninin böyle bir kuraldan söz ettiğine inanmak istemiyorum.to be yapısı gecmıs zaman kullanımında was/were ile yapılır.

gelecek zaman olması için next mi olması gerekiyodu yani ikisinin ayrımını yapabilmek için??

öyle bir kural yok. bunların ayrımının nasıl yapıldıgını detaylı olarak acıkladım.öncekı sayfaları tekrar et canım.

5) İt is a big. factory. Five hudred people .......(employ) there.

örneğin şu cümle bu haliyla passive mi?

ben are employed şeklinde düşünmüştüm.Yanlış mı benımkisi?

employ:hem çalısmak hemde iş verilmek anlamında gecer kaynaklarda.. are employed da yanlıs bir ifade deıl.

fiumecim
çok çok özür dilerim canım kusura bakma ben birden konuya masaja göre girdiğimden herkes birbirine yardımcı oluyor sanarak girdim kusura bakma konu başına şimdi baktım.

çok mutlu oldum böyle bi konu açıldığı için ben de pratik yapmak istiyorum ingilizcem var kelime eksiğim ve biraz pratiğe ihtiyacım var.

ben de çalışmalarına katılacağım. şimdiden çok teşekür ederim kendi adıma yardımların için canım.

Bizlere KK nın en büyük iyiliğini yapıyorsun sağolasın canım.

There is no need to leave a tip. Service ....includes.(include) in the bil

örneğin bu cümlinin anlamı nedir, passive nasıl yapılacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…