canım bak ne dedım ben.. sonucta bir zaman zarfı var. önümüzdeki hafta bir oyuncak alacak..illa dakika ya da saat belırtmesi gerekmıyor. büyük ıkı kuralımız var.. yakın gelecek ifade edecek ve plan,kesinlik olacak..örtmenim bi de benimm çalıştığım yerde I'm going to buy a toy next week dıyor cumle burda da kesın bı yargı yok yanı onumuzdekı hafta dıyor hangı gun saat kacta gıbı kesın bı planlanmıs bısı yok burda da will olması gerekemzmıydı aceppp kafamçokkarıştı
hımmm şimdi daha net anladım çok tşk çok açıklayıcı oldu akılda bi soru kalmamasına dikkat etmek lazım hep arada kalıyodum ikisinin arasındaki farkı bi türlü bulamamıştım
bizim burası küçük biyer ve 10 kişi olmayınca kurs açılmıyo şuan 12 kişiyiz ve gelecek sezon bazıları gelmiycekmiş yani 10 kişinin altında oluyoruz o yüzden açılmıyo yarıda kaldı yani ama en azından gerekli olan çoğu şeyi öğrendim çünkü daha öncedende 2 sene gitmiştim şimdi elimde BBC setleri var kursta işlediklerimizi sırası geldikçe onlardanda bakıyorum DVD leride var ama türkçeye çevrilmemiş o yüzden onlardan pek yararlanamıyorum..
tamam o zaman öyle yaparız ben gelirim her zamancanım bak ne dedım ben.. sonucta bir zaman zarfı var. önümüzdeki hafta bir oyuncak alacak..illa dakika ya da saat belırtmesi gerekmıyor. büyük ıkı kuralımız var.. yakın gelecek ifade edecek ve plan,kesinlik olacak..
next year ifadesı olsaydı kullanamazdık cunku gelecek yıl uzak bır gelecek olur. ama önumuzdekı hafta yakın bir gelecek.bir düsün bır hafta sonrakı aktivitelerin plan mıdır niyet mi?
anladım canım. ne yapalım. burdan ben yardımcı olurum. sen de çalışırsın.ilerletiriz ingilizceni..
1. soruda has been had been var onları işlemedik daha o ne anlama geliyoki??
canım ben ilk sayfada temel grammaer konularını vermıstım.eksık gördugun,veya bılmedıgın herhangı bır konu ıcın ınternetten ön calısma yapabılırsın. bı aksılık olur da ders iptal olursa haber verırım.tamam hangi konuya geçelim ona göre çalışalım olurmu??
eşim evdeyken çalışabiliceğimi sanmıyorum12den sonra cok gec olur hem sen de spora gıdıcem sonrada ısım var dıyorsun bedensel yorgunluk zıhınsel faalıyetlerı etkıler derdı felsefe hocamız:) yorgun olursun o zaman yarın calısırız hocam burdan haberınızı beklıyoruz ...