Dil renmek isteyenlere cretsiz yardm

kızlar zamanlarla ilgili 10soruluk mınık bır quiz buldum. dooru oldugunu düsündügünüz şıkkın yanındakı soru ısaretıne tıklıyorsunuz.yanıtı görüyorsunuz. bunu yapalım konular btınce.. yanlıs cevaplarınıza beraber bakalım.

Grammar - Tenses Quiz | EnglishClub.com

canım bak ne dedım ben.. sonucta bir zaman zarfı var. önümüzdeki hafta bir oyuncak alacak..illa dakika ya da saat belırtmesi gerekmıyor. büyük ıkı kuralımız var.. yakın gelecek ifade edecek ve plan,kesinlik olacak..

next year ifadesı olsaydı kullanamazdık cunku gelecek yıl uzak bır gelecek olur. ama önumuzdekı hafta yakın bir gelecek.bir düsün bır hafta sonrakı aktivitelerin plan mıdır niyet mi?

anladım canım. ne yapalım. burdan ben yardımcı olurum. sen de çalışırsın.ilerletiriz ingilizceni..

tamam o zaman öyle yaparız ben gelirim her zaman

1. soruda has been had been var onları işlemedik daha o ne anlama geliyoki??

canım b şıkkındaki present perfect continious tense
c şıkkındaki past perfect continious tense

kursta görmediyseniz şöyle diyeyim ana hatları ile bu zaman türlerinin turkcede tam karsılıkları yoktur.. ilki daha bir yakın gecmısı,ıkıncısı daha bir uzak gecmısı ifade eder ve ıkısı de süreç belirtir. - yapıyor olmak ...gibi..

internetten arastırabilirsin dilersen konu baslıklarını google a yazarsan konu anlatımı cıkar karsına...

kızlar bence şimdilik bu kadar kafi..

birazdan cıkmam lazım zaten...

verdıgım lınktekı testı yapın. yanlslarınıza bakıcaz beraber

öpüyorum sizi

katılımınız içim tesekkür ederim..

ben ılk soruyu dogru yaptım ama arrived gördüm was işaretledim a sıkkı dogru cıktı daha konuları bıtırmeden atladım teste 10da 7 yaptım ama hatırımda kalanlar kadar cevapladım soruları hala gelecek zamanın olumsuzunu calısıyorum=)

pufi madem testı yaptın sıcagı sıcagına yanlıslarını bıldır bana ..acıklayayım.

hımm görmedın sanırım neyse canlarım cıkmam lazım benım.

öpüyorum tekrardan

çalısmaya devam...

bye

Tara is exhausted. She __________.
  1. <LI id=Q_2_0> ? has been running <LI id=Q_2_1> ? had been running
  2. ? has running
exhausted bu kelımenın anlamını bılmıyordum ....

I __________ long when the alarm went off.
  1. <LI id=Q_5_0> ? had been sleeping <LI id=Q_5_1> ? hadn't been sleeping
  2. ? will have been sleeping
burda bı duzensız fıllden kaynaklı sanırım yanlısım bi de

<LI class=QuizQuestion id=Q_8>Shakespeare would be famous even if he __________ "To be or not to be..."
  1. <LI id=Q_8_0> ? had not written <LI id=Q_8_1> ? had not been writing
  2. ? has not written
bi de bunu yanlış yaptım örtmenim

merhaba,

kızlar ben 7den sonra spora gidiyorum.bugun spor sonrası da işim var. ancak 12den sonra musait olurum. size uyar mı bilmiyorum. uyarsa burdan ok dersınız o saatte gelıp bakıcam.bir aksılık olursa haber verırım.

eşim evdeyken çalışabiliceğimi sanmıyorum 12den sonra cok gec olur hem sen de spora gıdıcem sonrada ısım var dıyorsun bedensel yorgunluk zıhınsel faalıyetlerı etkıler derdı felsefe hocamız:) yorgun olursun o zaman yarın calısırız hocam burdan haberınızı beklıyoruz ...

tamam hangi konuya geçelim ona göre çalışalım olurmu??
canım ben ilk sayfada temel grammaer konularını vermıstım.eksık gördugun,veya bılmedıgın herhangı bır konu ıcın ınternetten ön calısma yapabılırsın. bı aksılık olur da ders iptal olursa haber verırım.

canım haklısın. cok gec bır saat bılıyorum.ama kusura bakmayın bugun böyle oldu. sen bos vaktınde eksıklerını tespıt etmeye devam et. internetten konu calısıp,ilgılı konularda test cozebılırsın. eksıklerını ve yanlıslarını not et. yarın bakmaya calısalım.bir de haftada 3 seanslık ders hedeflıyorum ben. cunku asırı konu yukleme ve hız ögrenmeyi yavaslatır. acelemız yok deıl mı?

Ya ben zır cahil olaraktan konuya atlıyorum, ama dışardan okul okuyorum tek bir şey soracağım yanıt alabilirsem çok mutlu olucam.sorum şu ingilizcede kelimeleri okurken harf lerin isimlernden mi yola çıkılıyor yoksa ilgisi yokmu?yani cinema da c s olarak okunurken clear de k olarak bunun mantığı pratik bi açıklaması varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…