future tenses ile ilgili olan bölümde 5. soruyu anlayamadım orda
5) They............. to London on Friday evening. (to fly) var cevabıda
5) They are flying to London on Friday evening buymuş
ben onu be going to yapısıyla yaptım nasıl şimdiki zaman oluyo şuan uçmuyolarki cuma akşamı uçucaklar????
''schedule''ifadesi varsa present continious tercih edilir. schedule belli bir kesınlık ıceren program demektir. tren-ucak saatleri,sinema matineleri,sınav saatleri gibi resmi ifadeleri kapsar. biraz türkce düsünebilirsin. mesela ben yarın saat 1de izmire ucuyorum,demez misin?sımdı sen diyeceksın ki be going to da plan vardı.evet onda "plan" ,pre.cont da ise "schedule"var. aradaki net farkı sözlük karıstırarak görebilirsin. ama schedule daha cok programdır. plan ise plandır.will de ise ne vardı? "intention" yani niyet.
ayrıca ezgi dil de mantık aranmaz fazla..dil cok tekrarla cok kullanmakla ögrenılır.herseyde bir mantık arama.kuralları bileceksin. dil ögrenmek sürekli istisna kurallar ögrenmek demektır.ve ögrendiğin dili sorgulama canım.kabullen.sorgulamak dil öğrenirken ögrenmeyi olumsuz etkiler.
4) On Sunday at 8 o'clock I am meeting my friend.
bide bunda aynı sorunu yaşadım ne anlama geliyo bu cümle ve pazar günü neden başa gelmiş sona gelmiyomu???
zaman zarfları basa gelebilir. zaman zarfları sonda olacak dıye bır kuralımız yok.burda da yukarıda yazdıgım kurallar gecerlı. kesınlık ıceren bir program var.
ayrıca benden sana bir tüyo.. bu dili konusan insanlar bu kadar ayrıntıya takılmıyorlar konusurken.. begoing to demıssın,present cont. demişsin cok farketmez. ikisini de anlarlar ama daha pratik olanı bu durumlarda pre. cont. ve detay da olsa dooruyu ögrenmekte yarar var bence.
Cevaplarını yazdığınız cümleler passive mi oluyor?
Yada passive yapmam gerekiyorsa, nerden anlamam lazım.
hepsi passive deil.bazıları passive idi. ödev dediğinize göre. belli bir ingilizce öğrenme programını takıp edıyorsunuz. size daha passive voice konusu verılmeden,bu ödev verıldıyse itiraz ediniz. öğrenmek hakkınız.konu verildiyse eger ögrenmek için gayret gösteriniz.ayrıca sınavınıza 1 gun kala passive voice konusunu ögrenemezsınız.ama gene de
ben sıze kısaca acıklayayım burdan, cumlenın anlamına göre passive ya da active cumle cıkarımı yapılır.
mektup....(göndermek)
a)mektup gönderildi
b)mektup gönderdi
hangısı dooru? mektup kendını gönderemez.ancak gönderılır. nesne bastaysa eger cumle genelde passivedir.
umarım anlatabılmısımdır.