elimde düzensiz fiillerle ilgili liste var ama bu dediğim yok içinde bende öle olabileceğini düşündüm bide bunlar varcan burda kuvvetli ihtimal -e bilmek anlamında kullanılmıstır. tum cumleyı göremedıgım ıcın tahmın yürütme durumundayım.. can modal'ini ingilizce de could olarak past ediyoruz. kursta bu konu gecmedı mı? konu gecmeden mı bu calısma verıldı sıze? yoksa siz mı hatırlayamadınız..
bende inceliyorum tekrar etmiş olurum tşklerSimple Present Tense, Genis Zaman - ingilizce dersleri - online ingilizce, ingilizce gramer, ingilizce chat, ingilizce hikayeler, ingilizce kelimeler, ders verenler, sözlük, English Tenses, ingilizce kitap özetleri... canım sana link yollamayı unutmusum.pardon. burdan önce genıs zamanı inceleyelım. gecmıs zamana gelınce de fiil listesı verırım sana..
elimde düzensiz fiillerle ilgili liste var ama bu dediğim yok içinde bende öle olabileceğini düşündüm bide bunlar var
he..... (become) the best known writer in his time burdaki become 2. hali nasıl oluyo
he made (make) a study of wather and.........(discover) many principles of hydrodynamics burdaki discover a ed eki mi gelicek
we .............(laugh) at the funny clowns
bide bunları bulamadım geçmiş zaman halini
fiume cnm yolladıgın lınktekı genıs zamanları olumlu olumsuz soru sekıllerını ornek cumlelerle bırlıkte not ve tekrar ettım sımdı ....alkisalkisalkis
bide hikayede bi çocuk kıza papağan yolluyo ve kızda diyoki thank you for the parrot bob. ıt tasted much better than a chicken burda papağanın tadı tavuktan güzeldi gibi bişey anladım ama doğrumu bilmiyorum
soru soruyo ve cvp vericez soruda what did the girl do with the parrot var burda kız papağanı naptı diye soruyo sanırım yedi dememiz için she ate parrot yaptım parrottan önce bi ek gelicekmiydi
heryer anlasılmıstır cnm genıs zamanda sımdık ıkıncı bolumle devam edelım :)her nokta anlasıldıysa eger Present Continuous Tense, Simdiki Zaman - ingilizce dersleri - online ingilizce, ingilizce gramer, ingilizce chat, ingilizce hikayeler, ingilizce kelimeler, ders verenler, sözlük, English Tenses, ingilizce kitap özetleri... bu linkte present continious tense ile ilgili konu anlatımı var. burdan devam edelım cnm..
canım dogru anlamışsın. tebrık ederım senı..
cevabın da dogru bana göre..( her ne kadar papagan yenmez bu noktada bu ödevi sana veren ögretmeni anlayamıyorum)
she ate the parrot dersen tam dogru olur.. cunku orda belirli bir parrot ' tan bahsedilmekte. o yuzden belirli article the yı kullanmak gerekır. bılmıyorum bu konulara geldınız mi ama..
şimdiki zaman da bitti örtmenimmmm
evet bencede öyle ama neden o zaman will ile verilmiş onu anlamadım be going to kalıbı daha uygun olmazmıydı??I will buy a big cake for my daughter's birthday party
bu cümle planlanmıs canım bencedeturkbayragi
tamam cnm onları da yapayım bıtınce haber verırım sana :)ooo calıskan kızım benım sekerim o sayfada sol tarafta konuların bulunudugu bır tablo var.. o tablodan future tense konusunun bıtımıne deek olan konuları tekrar edersen sevınırım. bu zaman da ben de senın ıcın konu ile ilgili bır worksheet arastırıyorum.
gelecek zamandada will ile be goig to arasındaki farkı anlayamadım bi türlü be goig to planlanmış durumlardaymış ama will ile olan cümlelerde planlanmış gibi duruyo mesela
I will buy a big cake for my daughter's birthday party
burdaki durum önceden planlamış gibi geliyo bana bu cümle de will buy kısmı seçenekler arasındaydı be goig to da seçenekler arasında olsaydı yani am going to buy olsa arada kalırdım hangisini seçiceğimi karıştırırdım
yaşa örtmenimmmm anladımmmmmturkbayragicanım tek cumle ile will ve be going to arasında secım yaptırılması uygulamasını dogru bulmuyorum öncelıkle ama maalesef ilk kurlarda illaki bu tarz uygulamalar yapılıyor.. benim de yapmak zorunda kaldııgım oldu.
be going to kullanmak ıcın... bıraz daha net ifade bulmak lazım cumlede.. zaman zarflarına dikkat etmek gıbı mesela yarın şu şu saatte gıbı bır ıfade kullanıldıgnda tam olarak planlanmıs oluyor ama kızımın dogumgunu partisi için buyuk bır pasta alacagım derken, ne zaman neden gıbı sorular yöneltileblır. karsı tarafta bır zaman ,iste sırası gelınce gıbı kararsızlık yasayabılır.. sonucta bız bu dogumgunu ne zaman bılmıyoruz. o yuzden burda bir intention(niyet) söz konusu.. intention varsa will kullanmak daha dogru..
anlatabıldım mı?
ayrıca kursa 2.kura devam edebılırısn...