Dil renmek isteyenlere cretsiz yardm

özellikle son zamanlarda insanlarımımız para kazanmak amacıyla boyundan büyük işlere kalkışıyorlar...nereye gitseniz aynı aynı yazı "ODTÜ fizik bölümü öğrencisinden ingilizce ders verilir ya da Hacettepe matematik, mühendislik bölümü öğrencisinden ingilizce ders verilir " Sorun okul değil şu: Bu işin eğitimini yapmış kişilerin değilde başka bir dalda eğitim almış kişilerin ingilizce ders vermeye cüret etmesi....ve işin kötü yanı biliçsiz velilerin bu yalanlara kanması.... o zman ben de Amerikan Kültürü ve edebiyatı öğrencisiyim gidiyim sırf ilkolul öğrencisi diye bir veliyi kazıklıyım matematik dersi veriyim.... Burada önemli olan ingilizcenin kolay ya da zor olması değil olay öğretme sistemi... oh ya ne güzel iş bu ben 20 yılımı ingilizceye veriyim adam yok bilmem ne mezunu ya da öğrencisi hayatında ingilizceyle karşılaşalı daha 1 yıl olmuş belkide gelsin ingizce desi versin veliler de bu konuda ona yardımcı olsun.... ( bu bir alıntıdır) En azından edebiyatçıların da formsyonla bu işi yapabilceklerini düşünüyorum. çok hoşuma gitti bende aynı fikirdeyim ingilizce öğretmenliği eğitim fakültesi okuyorum. ve ingilizce eğitiminin ne kadar ciddi bir konu olduğunu biliyorum alan dışı kişilerinde bu işi yapmamasını istiyorum. konumuz dışı belki ama ingilizce ile ilgilenen herkesin konu üzzernde düşünmelerini istedim.

Merhabalar,

ıngiliz dili ve edebiyatı mezunuyum. Aynı zamanda ingilizce öğretmenliği üzerine yüksek lisansım var. Buradan ihtiyacı olanlara, boş vakitlerim dahilinde (sizlere,eşlerinize ve ya çocuklarınıza) online yardım etmek isterim.ıngilizcenin her türlü aşamasında yardımcı olabilirim ve bunun içinde herhangi bir ücret talep etmiyorum.

ılgilenenler bu başlık altında toplanalım.

Merhaba arkadaşım sana birşey danışmak istiyorum.. Yurtdışı eğitim düşünüyorum yada Türkiyede egitim görüp yurtdışında çalışmayı düşünüyorum ve ingilizce konusunda cok zayıfım anlamadıgım bı dıl ne yapmalıyım nasıl bır kursa gıtmelıyım?

Merhaba arkadaşım sana birşey danışmak istiyorum.. Yurtdışı eğitim düşünüyorum yada Türkiyede egitim görüp yurtdışında çalışmayı düşünüyorum ve ingilizce konusunda cok zayıfım anlamadıgım bı dıl ne yapmalıyım nasıl bır kursa gıtmelıyım?
agh yi araştırabilirsin bence.

6 kur hiç de fena değil. çabuk da unutulmaz. günde bir saat ayrısanız kısa sürede toparlarsınız..bebeğinizle birlikte ing. şarkılar dinleyebilirsiniz,
lyriclerini internetten bakarak dinlerseniz anlama kolaylığı sağlanır,bilemediğiniz kelimeleri zargandan kontrol edersiniz hem de.bunun dısında seviyenize uygun kitaplar okuyabılırsınız.illa ki dilbilgisi notlarınız vardır.tekrarlar yapın notlar üzerinden.küçük testler çözün..
merhaba gerçekden çok faydalı br girişimde bu. bende intermediate sevyesindeyim ve halen devam ediyorum ing. dil sınavına hazırlanıyorum inş. olur tavsiyeleriniz nelerdir bu aşamada ?

Merhabalar,

ıngiliz dili ve edebiyatı mezunuyum. Aynı zamanda ingilizce öğretmenliği üzerine yüksek lisansım var. Buradan ihtiyacı olanlara, boş vakitlerim dahilinde (sizlere,eşlerinize ve ya çocuklarınıza) online yardım etmek isterim.ıngilizcenin her türlü aşamasında yardımcı olabilirim ve bunun içinde herhangi bir ücret talep etmiyorum.

mrb bana yardımcı olabılırmısınız cok ıhtıyacım var kursa gıdıorum ama hoca hep ıng ce konusuo sınıfın genelıde ıng konusuo ucretsız bır kurs.bırakmayı bıle dusunuroum .ödev verdı hoca bana yardımcı olurmusunuz size ulasabılcegım bır adres varmı????

Merhabalar,

Merhaba öncelikle ilginize teşekkür ediyorum.
Benim okulda öğrendiğim ingilizcem var. Şuan lise 3 deyim ve bunun üzerine koymak istiyorum elimden geldiği kadarıyla. Ama şuan sizden şu konuda bana yardım etmenizi istiyorum. Ben önce bir set filan almayı düşünüyorum. Öncelikle. Bana hem telafüz hem grameri iyi olan ve Cd'li kitaplı, önerebilceğiniz iyi bir set varmı? Yayın olarak filan ne önerirsiniz?

Son düzenleme:
özellikle son zamanlarda insanlarımımız para kazanmak amacıyla boyundan büyük işlere kalkışıyorlar...nereye gitseniz aynı aynı yazı "ODTÜ fizik bölümü öğrencisinden ingilizce ders verilir ya da Hacettepe matematik, mühendislik bölümü öğrencisinden ingilizce ders verilir " Sorun okul değil şu: Bu işin eğitimini yapmış kişilerin değilde başka bir dalda eğitim almış kişilerin ingilizce ders vermeye cüret etmesi....ve işin kötü yanı biliçsiz velilerin bu yalanlara kanması.... o zman ben de Amerikan Kültürü ve edebiyatı öğrencisiyim gidiyim sırf ilkolul öğrencisi diye bir veliyi kazıklıyım matematik dersi veriyim.... Burada önemli olan ingilizcenin kolay ya da zor olması değil olay öğretme sistemi... oh ya ne güzel iş bu ben 20 yılımı ingilizceye veriyim adam yok bilmem ne mezunu ya da öğrencisi hayatında ingilizceyle karşılaşalı daha 1 yıl olmuş belkide gelsin ingizce desi versin veliler de bu konuda ona yardımcı olsun.... ( bu bir alıntıdır) En azından edebiyatçıların da formsyonla bu işi yapabilceklerini düşünüyorum. çok hoşuma gitti bende aynı fikirdeyim ingilizce öğretmenliği eğitim fakültesi okuyorum. ve ingilizce eğitiminin ne kadar ciddi bir konu olduğunu biliyorum alan dışı kişilerinde bu işi yapmamasını istiyorum. konumuz dışı belki ama ingilizce ile ilgilenen herkesin konu üzzernde düşünmelerini istedim.
hacettepe değil ama odtüde ingilizce eğitim dili var ve bi odtülünün ingilizce ders vermek istemesinde bir sakınca yok.Benim öğrenim dilim yüzde yüz ingilizce ve ben de gayet iyi ingilizce ders verebilirim istersem.Hem zaten şöyle bir şey var üniversitede ingilizce ders veren( ingilizce muhasebe, ingilizce ekonomi, ingilizce istatiskik vsç) bi öğretmen olmak istiyorsan ya lisans ya da yüksek lisansta öğrenim dilin ingilizce olacak.Yani zaten öğrenim dili ingilizce olanlara bu bir hak

Merhabalar,

merhaba;
nette bana yardım edecek birilerini ararken sizi gördüm. Sırf sizin için siteye üye oldum. Ama şimdi bakıyorum ağustostan beri yokmuşsunuz. Yoksa ben mi yanlış anlıyorum. Neyse sonuç olarak tam da sizin teklif ettiğiniz gibi bir yardıma ihtiyacım var. Şu an bir kursa gitmek için ne param ne de zamanım var. Ama bana ders verecek birine ihtiyacım var. acaba hâlâ buralarda mısınız? Ve asıl önemlisi bana yardım edebilir misiniz?

merhaba gerçekden çok faydalı br girişimde bu. bende intermediate sevyesindeyim ve halen devam ediyorum ing. dil sınavına hazırlanıyorum inş. olur tavsiyeleriniz nelerdir bu aşamada ?
intermediate'n üstüne kendi çabanla rahatlıkla çıkabilirsin.özellikle hazırlandığın bir dil sınavı varsa onun formatına uygun şekilde hazırlanmanı öneririm. dil öğrenmek içinse genel olarak verdiğim tavsiyeleri uygulamanı öneririm.

mrb bana yardımcı olabılırmısınız cok ıhtıyacım var kursa gıdıorum ama hoca hep ıng ce konusuo sınıfın genelıde ıng konusuo ucretsız bır kurs.bırakmayı bıle dusunuroum .ödev verdı hoca bana yardımcı olurmusunuz size ulasabılcegım bır adres varmı????
neden? senin seviyen diğer kursiyerlerden daha mı aşağıda? genellikle yakın seviyeleri gruplarlar. ücretsiz bir kurssa vaktin de çok değerli değilse bence devam et. telafuzu iyi ise öğretmeninin dil kulağın gelişir en azından.

Merhaba öncelikle ilginize teşekkür ediyorum.
Benim okulda öğrendiğim ingilizcem var. Şuan lise 3 deyim ve bunun üzerine koymak istiyorum elimden geldiği kadarıyla. Ama şuan sizden şu konuda bana yardım etmenizi istiyorum. Ben önce bir set filan almayı düşünüyorum. Öncelikle. Bana hem telafüz hem grameri iyi olan ve Cd'li kitaplı, önerebilceğiniz iyi bir set varmı? Yayın olarak filan ne önerirsiniz?
var ama set önermek istemiyorum reklama girdiği için. yabancı yayınlar bu konuda daha iyi..
hacettepe değil ama odtüde ingilizce eğitim dili var ve bi odtülünün ingilizce ders vermek istemesinde bir sakınca yok.Benim öğrenim dilim yüzde yüz ingilizce ve ben de gayet iyi ingilizce ders verebilirim istersem.Hem zaten şöyle bir şey var üniversitede ingilizce ders veren( ingilizce muhasebe, ingilizce ekonomi, ingilizce istatiskik vsç) bi öğretmen olmak istiyorsan ya lisans ya da yüksek lisansta öğrenim dilin ingilizce olacak.Yani zaten öğrenim dili ingilizce olanlara bu bir hak
............................
yanlışlıkla alıntı yapmışım,pardon.
Benim gramerim çok iyi ama konuşamıyorum ya :KK43:[/QUOTE)
müzik dinle,film izle,native speaker arkadaslar edinmeye calış.
merhaba;
nette bana yardım edecek birilerini ararken sizi gördüm. Sırf sizin için siteye üye oldum. Ama şimdi bakıyorum ağustostan beri yokmuşsunuz. Yoksa ben mi yanlış anlıyorum. Neyse sonuç olarak tam da sizin teklif ettiğiniz gibi bir yardıma ihtiyacım var. Şu an bir kursa gitmek için ne param ne de zamanım var. Ama bana ders verecek birine ihtiyacım var. acaba hâlâ buralarda mısınız? Ve asıl önemlisi bana yardım edebilir misiniz?

denerim..
geçen yaz evlendim. işim yoğun. ve biraz çalkantılı bir süreçten geçmem sebebiyle forumla fazla ilgilenemiyorum maalesef. seviyen ne durumda öncelikle onu belirtirsen iyi olur. bir de forumu baştan okursan kendine uygun tavsiyeler bulabilirsin belki içerisnde.. farklı sorularını bekliyorum.

denerim..
geçen yaz evlendim. işim yoğun. ve biraz çalkantılı bir süreçten geçmem sebebiyle forumla fazla ilgilenemiyorum maalesef. seviyen ne durumda öncelikle onu belirtirsen iyi olur. bir de forumu baştan okursan kendine uygun tavsiyeler bulabilirsin belki içerisnde.. farklı sorularını bekliyorum.[/QUOTE]

Her şeyden önce tebrikler ve bütün çalkantılarına rağmen hep mutlu olman dileğiyle aslında çok çok huzurlu olman dileğiyle....
cevap vermiş olman bile çok güzel çünkü direkt yardım istiyorum. forumu baştan sona okudum bana yardım edecek kimse yok hemen hemen herkes en az konuşabiliyor.setler falan öneriliyor ancak şu an bir öğretmene ihtiyacım var. bana gelince tamamen başlangıç seviyesindeyim. ezberimde yazılışları ve okunuşlarıyla birlikte 500 kadar (belki biraz daha fazla olabilir) kelime var. geliyorum gidiyorum gibi çocukların bile kurabildiği basit cümleler kurabiliyorum. konunun özünün özne+yüklem+fiil olduğunu biliyorum ama olmuyor. çünkü öğrenmenin kriminolojisini bilmiyorum her şey birbirine giriyor.

denerim..
geçen yaz evlendim. işim yoğun. ve biraz çalkantılı bir süreçten geçmem sebebiyle forumla fazla ilgilenemiyorum maalesef. seviyen ne durumda öncelikle onu belirtirsen iyi olur. bir de forumu baştan okursan kendine uygun tavsiyeler bulabilirsin belki içerisnde.. farklı sorularını bekliyorum.

Her şeyden önce tebrikler ve bütün çalkantılarına rağmen hep mutlu olman dileğiyle aslında çok çok huzurlu olman dileğiyle....
cevap vermiş olman bile çok güzel çünkü direkt yardım istiyorum. forumu baştan sona okudum bana yardım edecek kimse yok hemen hemen herkes en az konuşabiliyor.setler falan öneriliyor ancak şu an bir öğretmene ihtiyacım var. bana gelince tamamen başlangıç seviyesindeyim. ezberimde yazılışları ve okunuşlarıyla birlikte 500 kadar (belki biraz daha fazla olabilir) kelime var. geliyorum gidiyorum gibi çocukların bile kurabildiği basit cümleler kurabiliyorum. konunun özünün özne+yüklem+fiil olduğunu biliyorum ama olmuyor. çünkü öğrenmenin kriminolojisini bilmiyorum her şey birbirine giriyor.[/QUOTE]

aslında kendin iyi bir tespitte bulunmuşsun. senin rehbere ihtiyacın var. zira yolun çok başındasın.imkanın varsa iyi bir öğretmen bulmanı tavsiye ederim yoksa temel bir kitap edin. türkçe olmasın içinde. intro seviyesindekilerden başlayabilirsin.dilbilgisinin gelişmesi için çok soru görmek de faydalıdır. alıştırma kitapların da olsun,düşük seviye hikaye kitapların da.

merhaba çok güzel topik açmışsınız size teşekkür ederim artık 2.bir dili olmayanın işe alınması çok zor(istanbul için).İngilizce bilmek altın bir bilezik gibi.bende lisede dil mezunuyum okulla beraber 3sene dershaneye gittim ve yinede 2yıllık kazandım rehberlik mezunuyum.KPDS den 70 almamm gerekiyordu ama okulda ingilizce dersi kısıtlanıyor oysaki turizm rehberlik okuyoruz.mezun olduktan sonra istanbula geldim sıfırdan başladım sultanahmette butik otelde garsonluk yaptım sonra resepsiyona geçtim.daha sonra 2.otelimiz açıldı orda resepsiyona geçtim pratik yaptıkça daha iyi oldu ingilizce kursa gitmeye karar verdim o sırada evlendim evlilik kurs iş bir arada yürümedi kursu bıraktım zamn olmayınca ingilizce işte kaldı ama bu sefer gerilemeye başladı.kursa level 3ten başladım seviye tespit yapıldı 3-4arası çıktı ben 3ten başladım kursta grammer,reading.speaking ve writing vardı ilk defa adam gibi kursta yazmayı öğrendim level 4te writing sınavında cinemaya gittiğimiz bir filmi özetleyecektik tam 1 sayfa yazdım kendime şaşırdım .6 ay önce işten ayrılmak zorunda kaldım sağlık nedeniyle şuan evdeyim kursuma devam ediyorum level 5-6yı tamamladım.6da tamamiyle konuşmaydı.şuan TOEFL kursuna gidiyorum ama zorlanıyorum.Listening beni zorluyor.bilgisayardan farklı kişilerden konuşma dinleyip soru cevaplamak çok zor.buda aksanları şiveleri çok farklı birde kelime eksikliğinden .birde 45saniyede konuşma zorluyor.hocanın 1cümle verip konuşma alıştırmaları yapmaları.birde çekingenlik var ingilizce konuşurken karşımdakiler yabancı olduğu için acaba yanlışmı konuşuyorum diye hep çekindim bunu yapmamam lazımdı.Galiba kursu bırakıcam yapamıyorum çünkü toefl ve kpds sınavlarına girip yeterli puan almaktı amacım ama toefl zor görünüyor .kpdsye de evde devam.tabi şunu unutmamamk lazım kustaki hocalarımın hepsi yabancıydı ve ingilizceyi sevmek lazım öğrenmek için ben yabancı kanalları dinliyorum ingilizce şarkı ve kitap okumaya çalışıyorum.
kusura bakmayın başınızı ağrıttım böyle bir konu görünce kendimide anlatmak istedim

slm bana ingilizce hakkında yardıma ihtıyacım var benım istedigim yardım açık lısede okuyorum 2-5 kadar ingilizce derslerını vermem gerekıyor bu konuda özellıkle CATHARSİS kullanıcıdan yardım istiyorum eger bu konuda yardım edebilcek arkadaslar varsa yardımlarını beklıyorum

Slm
Ben de ingilizce öğretmeniyim; siteye yeni üye oldum ne tür bir yardıma ihtiyacınız var belki faydam dokunur.

Slm
Ben de ingilizce öğretmeniyim; siteye yeni üye oldum ne tür bir yardıma ihtiyacınız var belki faydam dokunur.

yakında ingilizce sınavlarına giricem açık lise sitesine girin orda dersler bölümü var ingilizce 1-5 kadar daha sonrasıda var ama onlara ben daha gelmedim neyse bu kıtaplarda anlamadıgım yerler oluyo anlamadıgım yerlerde yardımcı olucak birini istiyorum cathersisi üyeye özelden yazicaktim sayısını hatırlıyamadım o mesaj kadar mesaj yazmak gerekıyomus bu konuda yardımı dokunucak bırını arıyorum sizde yardım ederseniz memnunıyetle kabul ederım

Eğer konu başlıklarını ve anlamakta güçlük çektiğiniz konuları yazarsanız yardımcı olabilirim.

merhaba öncelikle böyle bir paylaşımda bulunduğunuz için teşekkür ederim , işim gereği mutlaka ingilizce konuşmam gerekiyor gramer bilgim fena değildi gerçi epeydir kullanmadım . Biraz anlayabiiyorum ama iş konuşmaya gelince ağzımı açamıyorum , kelime bilgim az ,en sık kullanılan kelimeler nelerdir , bu konuda yardımcı olursanız sevinirim . Şimdiden teşekkürler

istanbul anadolu yakasında tercihen üsküdarda (ücreti mukabilinde) benimle yabacı dil pratik yapabilecek anadili ingilizce olan bir tanıdığınız var mı?

X