- 6 Ağustos 2011
- 100
- 0
özellikle son zamanlarda insanlarımımız para kazanmak amacıyla boyundan büyük işlere kalkışıyorlar...nereye gitseniz aynı aynı yazı "ODTÜ fizik bölümü öğrencisinden ingilizce ders verilir ya da Hacettepe matematik, mühendislik bölümü öğrencisinden ingilizce ders verilir " Sorun okul değil şu: Bu işin eğitimini yapmış kişilerin değilde başka bir dalda eğitim almış kişilerin ingilizce ders vermeye cüret etmesi....ve işin kötü yanı biliçsiz velilerin bu yalanlara kanması.... o zman ben de Amerikan Kültürü ve edebiyatı öğrencisiyim gidiyim sırf ilkolul öğrencisi diye bir veliyi kazıklıyım matematik dersi veriyim.... Burada önemli olan ingilizcenin kolay ya da zor olması değil olay öğretme sistemi... oh ya ne güzel iş bu ben 20 yılımı ingilizceye veriyim adam yok bilmem ne mezunu ya da öğrencisi hayatında ingilizceyle karşılaşalı daha 1 yıl olmuş belkide gelsin ingizce desi versin veliler de bu konuda ona yardımcı olsun.... ( bu bir alıntıdır) En azından edebiyatçıların da formsyonla bu işi yapabilceklerini düşünüyorum. çok hoşuma gitti bende aynı fikirdeyim ingilizce öğretmenliği eğitim fakültesi okuyorum. ve ingilizce eğitiminin ne kadar ciddi bir konu olduğunu biliyorum alan dışı kişilerinde bu işi yapmamasını istiyorum. konumuz dışı belki ama ingilizce ile ilgilenen herkesin konu üzzernde düşünmelerini istedim.