Dil renmek isteyenlere cretsiz yardm

üniversitede, lisede hiç hazırlık okumadım. ama tömer de sınavlara katıldım. b2 seviyesinde idim. diplomam da var. ama bağzı sorunlardan sonra hafıza kaybı gibi bişey oldu. tekrar çalıştığımda hatırlarım inşallah. tömerden öncesinde de ingilizce konusunda çok iyiydim. tez çevirilerine falan yardım ediyordum. dış ticaret te çalıştım bi süre 16 yaşında başlayıp üniversite ortalarında bıraktım işi. şu anda çok yabancı gibi geliyo o yüzden şevkim kırılıyo. sizi görünce isteğim arttı. çünkü karşılık beklemeden sunduğunuz emek çok değerli. çook teşekkür ederim..

teşekkürler cevabınız için. acaba bahsettiğiniz sitelerle ilgili linkte verebilirseniz ben masa başında fırsat buldukça bu linklerden faydalanayım.

Rica ederim ne demek konunun ilk sayfasında bir konu sıralaması var,öncelikle kendinize bir kitap edinin ya da cd ama bol bol alıştırma yapın,dinleyin,izleyin,okuyun ne kadar iç içe olursanız o kadar kolay olur sizin için.
TEMEL İNGİLİZCE GRAMER KONULARI VE ÇALIŞMA SIRALAMASI

" BE & HAVE " KULLANIMI

>> A - AN + isim
>> Tekil - Çoğul İsimler
>> BE ve am, is, are
>> ŞAHIS ZEMİRLERİ : I , You , He, she, it..
>> OLMSUZ CÜMLE YAPISI: BE + NOT
>> BE+ SIFAT
>> BE+YER
>> YES/NO SORULARI
>> BE İLE BİLGİ SORULARI: WHERE,WHAT ,WHO ETC.
>> HAVE& HAS KULLANIMI
>> İYELİK : MY, YOUR, HIS, HER, OUR, THEIR
>> İŞARET SIFATLARI : THIS AND THAT - THESE AND THOSE

VERB TENSES
(FİİLERİN ZAMANA GÖRE ÇEKİMLERİ)

>> SIMPLE PRESENT TENSE
>> PRESENT CONTINUOUS TENSE
>> SIMPLE PAST TENSE
>> SIMPLE FUTURE TENSE
>> PRESENT PERFECT TENSE

MODAL FİİLLER (KİPLİK)

>> YARDIM İSTEMEK : WOULD YOU, COULD YOU, WILL YOU , CAN YOU
>> İZİN İSTEMEK: MAY I, COULD I, CAN I
>> İHTİMAL & MÜSADE ETMEK: MAY AND CAN
>> RİCA ETMEK: WOULD YOU MIND
>> GERKLİLİK: MUST, HAVE TO , HAVE GOT TO
>> GEREKSİZLİK, GEREK YOK: DON’T HAVE TO , NEEDN’T, MUSTN’T
>> TAVSİYE ETMEK: SHOULD, OUGHT TO , HAD BETTER

İSİMLER VE ZAMİRLER (NOUNS & PRONOUNS)

>> MİKTAR BELİRTEÇLERİ : SOME, ANY , NO, MANY. MUCH,
>> THE + İSİM
>> SAYILAN - SAYILAMAYAN İSİMLER
>> DÖNÜŞLÜ ZAMERİLER : MYSELF,YOURSELF,HERSELF...

SIFATLAR VE ZARFLAR

>> SIFAT + İSİM
>> SIFAT + BE
>> TOO - ENOUGH
>> ZAMİRLER
DİĞER KONULAR

>> IF CLAUSES ( PRESENT, FUTURE)
>> ZAMAN CÜMLELERİ : AFTER, BEFORE, WHEN, + cümle (Time Clauses)

*** BU GRAMER KONULARI SİZİ ORTA SEVİYE İÇİN OLDUKÇA İYİ HAZIRLAYACAKTIR ****

teşekkür ederim jean. kelime hazinem için neler yapmam gerek. hazinede bayağı bi açık var... bu açığı nasıl kapatıcam..

teşekkür ederim jean. kelime hazinem için neler yapmam gerek. hazinede bayağı bi açık var... bu açığı nasıl kapatıcam..

Kelime öğrenmenin birçok yolu var,size hangisi uygun onu bulmanız gerek kimi insan kelimeleri duvara yapıştırır hergün görerek öğrenir,kimi kelimelerle cümle kurarak,kimi sayfanın ön yüzüne türkçesini arkasına ingilizcesini yazarak ,kimi bol bol okuyarak,kimi sürekli yazarak ...vb siz deneyerek bunu bulmalısınız ama en önemli olan okumak,dinlemek yani iç içe olmaktır.

ılgilendiğin için çok teşşekkür ederim.
kitap okayarak ve kelimenin anlamını parçadan çıkararak daha kalıcı olur sanırım..

İlgilendiğin için çok teşşekkür ederim.
kitap okayarak ve kelimenin anlamını parçadan çıkararak daha kalıcı olur sanırım..

Rica ederim canım,sen nasıl istersen öyle çalış dediğim gibi herkesin yöntemi başka ama okumak çok çok önemli iyi bir yöntem seçtin başarılar, sorun olursa biz buradayız.

weird: tuhaf

idly: tembelce

filthy: pis

shush: susmak, susturmak

Pent-up : bastırılmış (duygu)

Pent-up feelings are not allowed to be expressed or released:
Screaming at the top of your voice is a good way of venting pent-up frustration

blackmail : şantaj

egalitarian:siyasal ve sosyal eşitlik,eşitlikçi

dignity - asalet

inspiration: ilham, esin

spontaneously: kendiliginden

summit: zirve

congenital: doğuştan

bother about: canı sıkılmak, üzülmek

buyrunnnnnnnnn

jean ve catharsis sizlerden üds'ye çalışmam için link önerisinde bulunmaınızı istemiştim ama cevap lamadım. tekrar hatırlatayım dedim.:hulya:

ben değil oğlum için istesem.ingilizceyi acele öğrenmesi gerekiyor.dün bir kursa yazdırdık. 22 yaşında.iş yeri kendini bu yönde geliştirmesini istedi.bu yüzden.ama hem çalışıyor hem akşamları kurs. zor olacak.takıldığı konuları veya buradan senin yardımlarını da alabilir.akşam söyliyecem.yanlız.
akşamları müsaitmisin.isteyenlere günün hangi saatinde yardımcı olabileceksin.kendinden biraz söz edermisin.
çok tatlısın.

merhaba,
burdaki ingilizce hocalarına birşey sormak istiyorum..benim ingilizcem aslında çok iyi derece , yazılanları ve konuşulanları anlıyorum fakat ben bir türü konuşamıyorum konuşurken kelimeler aklıma gelmiyor bir türlü..iş mülakatlarında başarısız oluyorum ingilizcem iyi olduğu halde..1 yıl ingilizce hazırlık okudum, upper intermediate ve advanced seviyesinde 2 kur kursa gittim geçmiş yıllarda..bu durum beni çok üzüyor..çok önemli bir iş görüşmesini bu yüzden kaybettim sanırım..bana ne önerebilirsiniz ? konuşmamı nasıl ilerletebilirim..?

Magnlina canım sanırım sorunun çok heyecanlı olmak,yani ingilizcende bir problem yok gibi.İş mülakatlarında genelde aynı şeyler sorulur aslında önceden bir prova yapmak sizin yararınıza olacaktır.Kelime bilginizde bir az eksik sanırım,ya da çok konuşmadığınızdan aklınıza gelmiyor olabilir.Tavsiyem kelime öğrenimine önem vermeniz,konuşma için bol bol film izlemeniz,şarkı dinleeniz,bir şeyin türkçesini düşüürken aynı zamanda ingilizcesini düşünmeye çalışmanız gerek ve bol bol okuyun,mümkünse ingilizce konuşacak birini bulun.Bir az çalışmayla üstünden gelinebilecek bir şey :) başarılar . . .

rica ederim..

aksamları müsait olamıyorum maalesef.. ama sıkıntısı oldugunda onun adına paylaşırsınız burda. ve ben ve jean elimizden geleni yaparız. takıldıgı konularda yardımcı oluruz,açıklama yaparız.

bu aralar çok yoğunum. ama jeanın dönmediklerine mutlaka dönüyorum.

cnm jean hocama ilaveten,
chat yapmayı deneyebilirsiniz uluslararası sitelerde..
mülakatlara gitmeden önce educational backgroundunu..
gittiğin firmanın ingilizce sitesini,
firmanın pazarını,piyasasını .. vs ingilizce olarak not et ve çalış.
dilersen bize bildir yardımcı olalım mülakattan önce..

çok teşekkür ederim önerilerinizi dinleyeceğim, umarım faydalı olur :)))

Arkadaşlar merhaba siteye yeni yeni göz atmaya başladım, bu bölümde dikkatimi çekti, malum ingilizcem de yetersiz olunca... suan boş vaktim var değerlendirmek istiyorum, ingilizcem çok kötü elinizde döküman varsa paylaşabilir misiniz oturup çalışmayı düşünüyorum. adım adım nasıl gideceğim konusunda yardımcı olabiilri misiniz.. şimdiden teşekkürler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…