Herkese Selam
Okuduğumu anlamada ya da yazmada fazla bir problem yaşamasamda özellikle yabancı bir kişi ile konuştuğumda her dediğini anlamıyorum. ( hızlı da konuşuyorlar) Bu eksikliği nasıl giderebilirim? Sürekli konuşarak pratik yapmak lasım ama benimle konuşacak birini bulamadım daha... Farklı bir öneriniz olursa memnun olurum.
selam canım
sana çok uzun yazmıştım ama sayfa silindi..
öncelikle seviyen advance mi?advance seviyeye ulaşmadan akıcı ingilizce konuşabilmek olası değildir çünkü..
advance ise ve buna rağmen olmuyorsa;
dille çok fazla haşır neşir olmalısın canım. bol boll okumalısın..tek düze bir tip roman okumaktan ziyade .. dilin kültürünü ve güncel yapısını tanıyabileceğin şeyleri tavsiye ederim. ne gibi? dergi,gazete... seviyeli ingilizce forumlar..
oralardan çok şey edineceksin.. okurken alıcıların açık olsun mesela; yeni bir kalıp gördün hemen araştır ve yut onu..
sanıldıgının aksine okumak pratiğe yardımcı olur..
bunun yanında ingilizce kulagını geliştirmelisin. filmleri altyazısız izlemeli,yabancı soundda müzikler dinlemelisin ki anlama güçlüğün ortadan kalksın.
internetten bulabileceğin listenin aktivitelerini de kullanabılırsın. bulamazsan haber ver ben araştırayım.
ingilizce üzerine beyin fırtınası yapabılırsın. mesela kagıda bir kelime yaz ve bu kelime sana hangı kelimeleri çağrıştıryor.2dk süre tut. ve 2 dk boyunca bu kelimeleri yaz(ing tabi)
ilk sefer 50 kelime mı yazdın bir hafta sonra aynı kelimeyle tekrar calıs ve artışı gör.. hayal gücü ve çaba isteyen bir aktivitedir.
bir müddet sonra yine bir kelime yaz ve bu sefer onunla ilgili anlamlı,kurallı cümleler kur.. sonra anlamlı,kurallı,bağlaçlı cümleler kur.. ama hep süreyle yap..
cümelelr içinse 5dk idealdir.
böylece ingilizce düşünme ve cevap verme hızın artar..
eğer senin düzeyinde ingilizce bilen arkadasın varsa onunla pratik yapın,üşenmeyin. faydasını görürsünüz..
ayrıca uluslarası bir site adresi vericem sana..özeline bakıver.. ordan arkadas edinebilirsin belki..