Dil renmek isteyenlere cretsiz yardm

ben de yazdım biriki yere yardım ederim pratik vs her türlü ama talep olmadı.. ben ing öğrenirken böyle birini bulsam peşine düşer bırakmazdım valla :)

ben de yazdım biriki yere yardım ederim pratik vs her türlü ama talep olmadı.. ben ing öğrenirken böyle birini bulsam peşine düşer bırakmazdım valla :)
doğru söylüyorsun canım, ben de daha çok talep olur diye ummuştum ama olmadı.. gene de katılan arkadaslara cok tesekkürler...
ayy ne güzel bir topik
ben bi ara heveslendim öğreneyim diye ama sonra kaldı tabi.

geçti bende geçti...

öyle düşünmemelisin. tekrardan çaban olursa elimden geleni yaparım senin için. bana hiç de geçmiş gibi gelmedi:)

merhabalar. ben ingilizce bölümünde okuyorum lise 3.sınıfa geçtim. ilk sayfada verdiğiniz tüm düzeylere sahibim. zamanlar if clause has have objects pronoun vs. hepsini biliyorum benim amacım konusma dilini de öğrenmek ve kelime haznemi geliştirmem lazım yazılan şeyleri az çok anlıyorum cevapta verebiliyorum telaffuzlarımda cok güzel hocam böyle söylüyor.. çok mükemmel bir hocaya sahibim KTÜ de okutman ve mükemmel bir hocam var. ama yds yide kazanmam için çok çalışmam lazım. msn adresinizi almam da bir sakınca varmı yardımlarınız için acaba? :kedi: kalıplarda çok zayıfım ve kelime sorunum var aslında bikaç kez tekrar etsem hemen aklımda kalıyor ama ben konuşarak aklımda kalmasını istiyorum. çünkü benim hocam herşeyden önce duyarak öğrenmek der hep. görerek değil. ve türkçesini bilerek değil. ingilizcesi söylendimi aklıma o nesnenin gelmesini ister yada fiilin önce türkçesi sonra anlamı değil. bu yüzden facebooktanda olabildiğince arkadas edindim ve muhabbet etmeye calısıyorum. sizde yardımcı olursanız bu gelecekteki meslekdaşınıza çok sevinirim ya ün. kalıp hoca olmak istiyorum yada tercüman olmak istiyorum yardımlarınız için teşekkürler msn adresimi yazıyorum eğer vermek istemesseniz eklerseniz cok sevinirim ablacım saygılar :)) vestankko@hotmail.com adım özlem simdiden saolun :)

özlemcim,
öncelikle zorlu yds yolunda başarılar diliyorum sana..
iyi bir rehber bulduğun için çok şanlısın,bu şansını doğru kullan canım. ayrıca hocan doğru bir metot izliyor üzerinde .türkçe düşünmeden ingilizce öğrenme metotu ,en geçerli olanıdır.kalıpları ve kelimeleri öğrenmekse, papağan gibi ezberlemekten ziyade hedef dilin sık kullanımı ile gerceklesir..hayatını ingilizce ile ne kadar doldurursan o kadar vakıf olursun o dile.ingilizce filmler izle,şarkılar dinle,ingilizce kulağını geliştir,beğendiğin sarkıların lyrıclerini internetten bul,öğren,şarkıcıların telafuzlarına dikkar et..yabancı kelımelere karsı sonsuz bir ilgin olsun. ingilizce-inglizce sözlük kullan.
ingilizce yayınlara abone ol, oku,hedef dilin kültürüne ve formal ingilizcesine de vakıf ol.daha ileri bir boyut ise ingiliz edebiyatına ilgin olsun,klasikler oku.ingiliz yazarların tarzlarını öğren,edebi bakış açın gelişsin..
tüm bunlar dili kaliteli öğrenmene yardımcı olur.. ama maalesef su salak sacma sınav sistemini de öğrenmelisin.bol bol test çözmeyi,çok soru görmeyi ihmal etme..
msn meselesine gelince , canım ben msnı sık acan bırı değilim. ayda yılda bir bakıyorum o kadar.kusura bakmadın umarım. ama bu topic e her gun ugrarım. her sıkıntında sana danışmanlık ederim. bu sınav stresin,baska bır sorunun bıle olabılır.
özel meselelerin için özelime mesaj atabılırsın.
bir de yabancı arkadaslar edinebilmen için özeline uluslararası bir chat sitesı adresı gönderıcem. ama bir söz vereceksın; müptelası olmak yok.haftada bir iki saat pratik yapıp kafa dagıtmak için gireceksın. senin önceliğin yds..lütfen bunu unutma benı de pişman etme. sana çok güvenıyorum.
başarılar canım
iyi çalısmalar..

Son düzenleme:

teşekkür ederim. bu dediklerinizi aynen uyguluyorum. kelimelerimi geliştirmek için hocam bana kelimeleri çizip tahmin etmemi istiyor bu şekilde aklımda kalsın istiyor. gözlerimizi kapatıp okuduğumuz küçük parçaları kendi cumlelerimizle anlatmamızı istiyor. kitaplar okuyorum şarkıları bakıp telaffuzları öğreniyorum 3 şarkı biliyorum şimdilik duydummu tam anlamıyla anladığım :)) filmler izliyorum ingilizce. prison break ingilizce yayınını izliyorum kendi kanalında. ingilizce ingilizce sözlük kullanıyorum başka türlüsüne hocam izin vermiyor zaten bende çok rahat anlıyorum daha rahat kalıyor aklımda :)) okuldaki hocamda hacettepe mezunu ama ben dershane hocamın daha buyuk etkisi olduğunu düşünüyorum kazandıramadığı öğrencisi yok ve yöntemi kalıcı. ve daha deneyimli üniversitede okutman. bunu değerlendireceğim yolun başında böyle bi hoca bulduğum için çok şanslıyım üstelik türkçe dil bilgisi hocamda mükemmel. umarım yds yide kazanabilirim ama korkuyorum açıkcası 95 lerinde üzerinde bir net yapmam söz konusu ve hatayı affetmiyor burda beni biraz ürkütüyor. benim hocam zaten test çözdümeyi son 1.5 1 yılıma bıraktı. önce öğrenmelisin der hep sonra testi zaten çözebilirsin der. peki birşey daha rica etsem sizden? mesleğiniz hakkında bana özelden mesaj atarmısınız? bende tercüman olmak istiyorum genelde kitap vs. çevirmek ve maaşıda benim için önemli yaşamam için bunun hakkında da bilgi verirmisiniz bana? simdiden teşekkürler cevap için ayrıca teşekkürler. verdiğiniz kanalada nadir gireceğimden emin olabilirsiniz sadece geliştirmek adına :)) sorularımı sorunlarımı size yazarım bilgilendiririm sizi gelişmemden :)) teşekkür ederim görüşmek üzere. ayrıca bu dediğiniz tüm metodlar hocam bana uyguluyor. kitaplar veriyor okuduğumu bidaha okutuyor vs. müzikler dinleme kulak çok gelişiyor ve küçüklüğümden beri yabancı müzik dinlemem çok işe yaradı çok mutluyum :)) görüşmek üzere :))

arkadaşlar isteyenler olursa bende seve seve yardım ederim ingilizce öğretmenliğinden mezun değilim ama ingilizcem çok iyi şimdiden kolay gelsin öpüyorum ve bende bu topiği açan arkadaşıma çok teşekkür ediyorum bir sürü paralı ders verenin yanında çok cömert ve alçakgönüllü bir davranış tebrik ediyorum keşke herkes sizin gibi olabilse alkisalkisalkis

canım iyi bir yolda ilerlediğini düşünüyorum.öğretmenının yaklasımları da çok basarılı.
çevirmenlikle ilgli sana biraz bılgı vereyım.
öncelike hangi tür cevırmen olmak ıstedıgıne karar vermelısın
yazılı metın çevirmenı mı?
ardıl çevirmen mi?
simultane mi?
yazılı metın cevırmenı en yaygın olanıdır.kendını gelıstrdıgın alanlarda (ticaret,hukuk,tıp.vb..)yazılı metinleri çevirirsin. ya da dublaj çevirmeni olabılırsın. alt yazıları cevırırsın ki bu cok eğlencelıdır.yazılı cevırmenler kendı arasında ıkıye ayrılır; serbest calısanlara freelancer denır. büroda calısanlara inhouse cevırmen denır.serbest calısmayı düşünüyorsan 1000karakterı 5-6lıradan baslar ve metnin zorluk derecesıneve konusuna göre bu ucret artar.bır buroya baglı olarak calısacaksan hafta sonların tatıl oılur ama hafta ıcı genelde 7-8 cıvarı cıkarsın. baslangıc maaşları ise 1200tl net cıvarı su an ıcın. ileride redaktör olmak gıbı bır şansın olabılır. redaktör kişi çeviri sektöründe çok deneyımlı bir kişidir ve cevırmenlerın yaptıgı cevırılerde hata yoklaması yapar.freelancer calısırsan ayda elıne inhouse cevırmen kadar calısarak 2000-3000tl gecer. ama sigortanı kendın yatırırsın ve her zaman iş alma stresın olabılır.
ardıl çevirmen ise saatlik çalısır saatı 200tl cıvarı bır para alır ortalama.. yabancı kişi konusur.ardıl çevirmen kısa kısa notlar alır ve sonra bunları çevirir. ardıl cevırmenlere spor progranlarında rastlarsın sık sık. hanı yabancı futbolcu konusur sonra duraksar ve çevirmen cevirisini sunar. bır yere baglı calısacaksan da ardıl çevirmen olarak 2000tl cıvarı bır maasla baslayabılırsın.
simultane ise cok zor yetısır.ama cok da iyi kazanır. yabancı konusmayı yaparken aynı anda o da cevırısını sunar. ama saatıne 400-500alan bıle var. meslegınde cok iyiysen tabı.

rica ederım canım..
senın de yardıma gönullu olman cok takdıre layık bir davranıs.ben de senı tebrık ederım

bu bilgiler çok işime yarayacak çok teşekkür ederim size çok sağolun gerçekten :)) çok işime yaradı:)) ben metin çevirmeni olmak istiyodum ama yazdıklarınızıda düşüneceğim :))

bende acill yardım istiyorum ayrıca böle bir topik açtığın için teşekkür ediyorum,ben üniv öğrencisiyim ve part time iş buldum ve bu işi kaçırmak istemiyorum onun için ingilizcemi nasıl geliştiricem ne olur fikir verin kıslarrr:Saruboceq:

bende teşekkür ederim kolay gelsin alkisalkisalkis
rica ederim

ingilizceyi ne düzeyde ve nasıl kullanman gerek? ayrıca şu an ingilizce hangi sevıyede?

iş nasıl bir iş

bıraz bılgı verırsen daha iyi yardımcı olurum.

canım ingilizceyi öğrenci ve velilerle iletişim kuracak şekilde bilmem yeterli.ingilizcem temel bilgileri içeriyor yani rahat iletişim kurmak için onlarla öğrenmem şart bu ingilizceyi.

canım ingilizceyi öğrenci ve velilerle iletişim kuracak şekilde bilmem yeterli.ingilizcem temel bilgileri içeriyor yani rahat iletişim kurmak için onlarla öğrenmem şart bu ingilizceyi.

öğrenci ve veliler yabancı mı canım?
yalnızca temel düzeyde ingilizce bılgısyle ingilizce sağlıklı bir iletişim kurman cok zor. ingilizcen advance olmalı konusabılmen için ama iletişimden kastın mail,posta da olabılır. o zaman iş bir parca değişir.
senden rica etsem bıraz daha detaylı bılgı versen.bu sekılde yardımcı olamıyorum sana..

tabi canım.
veli ve öğrenciler yabancı türkçeyi bilmiyorlar ama öğrencilerim küçük onlarla ileşim kurabilirim belki ama velilerle nasıl olcak bu iş bilmiyorum ingilizce seviyemde elementary.
gerçi işe alınmış değilim ama bu iş olmasada ben bu ingilizceyi öğrenmeyi çok istiyorummm.
bu arada ben kurs aldım elementary olarak birde üniv ingilizce olduğu için tekarar yapmıştım o kadar.

Merhaba bende size tşk. ederek başlamak istiyorum size oğlumla ilgili bir şeyler sormak istiyorum bu sene liseye başlayacak orta okulda ing. çok kötüydu (1) bu sene lise 1 çok endişeleniyorum acaba bu yaz tatilinde liseye bir az daha hazırlıklı başlamak için neler yapabilir (di) kelime dağaracığını genişletmek mi yoksa 6-7-8 sınıfta gösterilen ingilizce konularımı gözden geçirmek mi? kendi istekli olmadığı için yönlendirmem gerekiyor açııkçası bende ne yapılabilir de takılıyorum yardımcı kitapların içinde türkçe açıklamalar kaldırıldığı için bende fazla anlamıyorum benimde ing. lise düzeyinde çünkü fikir verirseniz sevinirim.

hımm,umarım kaparsın bu işi:)
bu işe ne zaman baslanacak,ne kadar vaktın var bılmıyorum ama kalan vaktın için sistemli bir çalısma yapabılırsın.bir set ya da kitap edinebılırsın mevcut sevıyenın üstüne cıkmak ıcın,kelıme dağarcıgını gelıstırmelisin(kitap okuyabılır,ingilizce yayınları takıp edebılırsın)
ben de burdan takıldıgın konularda sana açıklama yapar,yardım ederım.
işle ilgili ingilizceyı ne yönde kullanacagın konusunda kafanda hayali şablonlar belırle ve cümle kurmaya calıs.karsı taraf sunu derse ben sunu demelıyım gıbı.buön hazırlık senı bir parca rahat ettirir.küçük bir cep sözlugun olsun işte..çaktırmadan çıkarır bakarsın arada..

rica edrım:)
ben de sizi tebrik ederim bir anne olarak şimdiden yabancı dil bilmenın önemini kavrayıp,oğlunuzla ilgili haklı endişeler yaşadığınız için.
eğer ortaokulda ingilicesi çok kötü ise bu onun konuları yetersiz öğrendıgını gösterir..onu mutlaka çalısmaya teşvik etmelı,bu açığını kapattırmalısınız yaz tatılınde..bunun için konu tekrarı yararlı olur.ortaokulda gösterilen inglizceyı tekrar etsın,eksiklerini kapatmaya çalıssın.başında gardiyan gibi elbet ama oyun gibi onunla beraber çalısabılırsınız.bu esnada karsılastıgınız güçlükleri,anlamadıgınız noktaları ve onun anlamadıgı noktaları tespit eder ve burdan bana danısırsınız..direk onun ağzından alıntılar da yapabılırsınız.ben burdan size açıklama yaparım,yardımcı olmaya calısırım.
lisede daha üst sevıyede bir ingilizceyle karsıalasacagı için ortaokuldaki açıklarını mutlaka kapatmalı yoksa dil bilgsine hiç bir şey katamaz..

cevabın için tşk. ederim çevremden 6-7 sınıflara ait defter - kitap bulmaya çalışım teker teker ele alalım bize yardıma hazır birinin olması içimi rahatlattı çok tşk iyiki varsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…