Lise Yorum ve Soruları Dil mi Tm mi?

buket2626

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2011
91
0
36
Eskişehir
Katsayı kalktı diye mfciler tmcilerin kontenjanlarını dolduruyor, tm bu yönden çok avantajsız. Dil konusunda da kısıtlı ve okurken dilini geliştirenler sınava girip kazanabilir diyorlar. tmdeki mesleklerde kısıtlı dildekide. pdr okursam yüksek lisans falan uğrasmam gerekiyor. diğerleride zaten vasat kalıyor. sizce dilin mi yoksa tm bölümü mesleklerinin mi önü açık?

bence hangi derslere ilgin ve yeteneğin var önce onu belirle ve hangi mesleği istiyorsan lise alanını da ona göre seç.

canım meslek olarak degilde hangısıne ilgin varsa ona gore karar ver cunku ben su meslek ii dedim secım yaptım univde o bolume ılgım olmadıgı ıcın bıraktım bilgine

Ben bu yıl ygs girdim yabancı dil öğrencisiyim ve kesinlikle bu bölümü tavsiye ediyorum çok avantajlı. 80 ingilizce çözceksin. Çalışmaya yeni başlıcaksan ve bu yıl giriyorsan olmaz ama küçümsencek bir bölümde değil okuduğunu çok iyi anlaman gerekiyo. 1 ayda olmaz yani

allah aşkına şu ülkede her sayısalcı iyi sayısalcı mı çoğunun fiziği kimyası 3 geliyor karnesine. ben çok iyi bir sayısalcıydım tmyi seçtim. sınıfımızın yarısı sayısalcı yarısı eşit ağırlıkçı sayısalcıların hepsinden daha iyi matematik geometri yapıyorum onların deneme sınavlarında yaptıkları net 25 ise benimki 35 . milletin dediğine göre hareket etme ygs 160 soru 160 dakika bu sene çoğu sayısalcı sosyal bilimlere bile bakamadı nasıl tm kontenjanlarını doldurcaklar. kötü bir tmciysen geçmiş olsun ama iyi bir tmci olacağına inanıyorsan hiç sorun yok. coğrafya ve edebiyat üfürükten ders değildir. çalışmayan hiçbir şeyi yapamaz

Ben de dil ve sayısal arasında kaldım. Dil avantajlı evet ama seçenekler az , sayısalda fizikte çok iyi değilim ama calıssam yaparım dıye dusunuyorum , ama bence dil yerine tm seç secenekler daha fazla ve pdr bence iyi bi bölüm bu aralar revaşta

İlgi alanına göre tercih yapmalısın. Dil altyapın yoksa 1-2 seneyle çözülebilecek bir şey değil bu. Ben dil mezunuyum. Ortaokuldan bu yana ömrüm İngilizce ile geçti hala da geçiyor. Sevmesem yapamazdım. Dil bilmenin insanın önüne bir çok kapı açtığı kesin tabi İngilizce'yi okulla sınırlamaz hayatının her aşamasında kullanırsan.

80 soru için çok zor diyorlar ama. Gerçi her bölüm zorda. :) yabancı dilin sosyal çevremi ve genel kültürümü çok iyi geliştireceğinide düşünüyorum. :) İngilizce dışında başka bir dilde öğrendin mi? :)

Ben 11. sınıfa geçtim bu yıl. Sayısaldaydım tmye geçiş yapacağım. Okulumda dil sınıfı olsa dil seçerdim büyük ihtimal yani evet meslek falan az olabilir ama önemli olan senin ilgin. Ayrıca sayısal daha avantajlı diye bir şey yok 82 ortalamayla geçiyorum, eğer benim gibiysen çok fazla dersle uğraşınca hepsini iyi yapamıyorsan, ki çoğu sayısalcı böyledir büyük bir dezavantaj, tmye geçince tüm derslerine daha çok ağırlık verebilirsin, ilgi alanın da o yöndeyse neden olmasın? Mesela benim asıl ilgi alanım dil olmasına rağmen tm okuyacağım, ama dil sınavına da gireceğim ygs'de. Bence sen de yapabilirsin böyle bir şey, dil konusunda yetenekliysen öyle gece gündüz çalışmana da gerek yok bir saat ingilizce çalış, yabancı dil okuyan arkadaşların varsa defterlerine falan göz gezdir, belki onlar kadar iyi yapamazsın ama denemiş olursun. Şahsen yabancı dilin zor bir alan olduğuna inanmıyorum...

Dil hakkında bir arastırma yaptım çook küçükken bile psikolog olmak istiyorum derdim :) tm seçtim :) ama bende dil kursuyla falan destekleyip lys5e de girmeyi düsünüyorum. umarm istediğimiz yerler olur :)

Bu arada tmciler lysde 2 tane sınava giriyor dmi?

Son düzenleme:
üç tane sınava girmek zorunlu. Tmciler 1) mat geo 2) türkçe 3) coğrafya tarih giriyor. 5 tane sınav var eğer istersen dile de girebilirsin tabi alanımız olmadığından fen sınavına da girmeyiz yani ben girmem fenin iyiyse onda da deneyebilirsin kendini..

Canım zorunluluk yokmuş heralde yanlış bilgilendirmeyeyim. Diyor ki ilgili barajı geçebilen adaylar istedikleri Lys'ye girebileceklerdir...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…