How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Istemediğim bir alanda başarılı olabilir miyim sizce?

9 ve 10.sınıf matematiği bilmeden dilde de pek iyi bir şey yapamazsın. bizim zamanımızda ygsydi adı şimdi ne bilmiyorum ama ygs matematik tamamen yorumdur. ne yapıp edip halletmen gerek. tm de olsan dil de olsan ygs matematik şart yani dili kaçış olarak görmek.

ikincisi de dil okumak bana göre basite kaçmaktır. dilciler gelmeden söyleyeyim bu bana göre yani çevremde gözlemlediğime göre. çünkü mesela ben mühendislik okuyorum ama ingilizce dahil 3 dil biliyorum. bunu kariyerine yön vermeden de yapabilirsin. babanın senin kötülüğünü isteyeceğini asla sanmıyorum.

lys matematik ygsden kolaydır. trigonometri,limit,türev,integral bunlar tamamen formüle dayalıdır yani yorum gücüne bakmaz. yerinde olsam denerdim. gerekirse ingilizce kursuna yazılır bir yandan devam ettirirdim ama ilk bine girmezsem çöp olacak bölüm için tehlikeye girmezdim.

hukuk ve psikoloji istemiyorsan da bilkent,koç,sabancı,tobb gibi vakıf üniversitelerinde işletme veya ekonomi okuyup bambaşka yerlere gelebilirsin ülke dışına çıkmak istiyorsan tek çare dil değil.

Istemedigin bir alanda basarili olamazsin. Basarmanin ilk sarti inanmaktir, o da istemekle olur. Seni anliyorum, seni hayal kurmakla itham edenlere kiziyorsun ama emin ol kimse seni sinirlendirmek icin yapmiyor bunu. Dunya tamamiyle kotu bir yer degil ama toz pembe de bakamayiz, bakis acimiz pozitif olmali tabi ki ama daha sonra hayal kirikligina ugramamak icin olumsuzluklari da dusunmek gerekiyor. Bu arada ben matematik yapamiyorum diye kendini sartlandirma, uzerine gitmedikce yapamazsin zaten. Duzenli calisman ve inatci olman gerekiyor. Bunlari yaptigin takdirde basarili olamayacagini dusunmuyorum. Dil ogrenmek icin de tek yol dil bolumune gitmek degil, boyle dusunme. Elinin altinda internet gibi bir kaynak varken okulda bolumunu okumana hic gerek yok.

Ülkenin hali vs. bu tür şeyler hayal kurmana engel olmasın. Hangi meslekte daha mutlu olacagına inanıyorsan ona yönel. Babanda bir sene surat asar iki sene surat asar sonra unutur.
Son olarak dilde seçsen matematik bir şekilde karşına çıkar. Ales,kpss vs. Matematiğide önem ver.Matematikten çook çekmiş biri olarak söylüyorum:KK25:

Şimdi de dedi ki "hep benim başıma kakacaksan git seç o zaman"
Bunu yaparsam benimle asla konuşmayacak biliyorum. Aynı evin içinde iki yabancıdan farkımız olmayacak. Ya ben sadece benim kararıma saygı duysun istiyorum.. Kafayı yicem ya cidden duvarları parçalamak istiyorum DİL OKUMAK ISTİYORUM BEN YA
En fazla bir ay 2 ay konusmaz sonra duzelir. Hayat hayalini yasamamaknicin cok kisa.

Olabilirsin ama daha cok disiplin ve emek gerektirir.

Sadece dil okumak yeterli değil ki başka alanlarda da eğitim alman gerekir. Dilden mezun olup iş bulmada sıkıntı çekenler daha çok gözlemlediğim kadarıyla. Dili seviyorsan yeteneğin varsa lisede illaki o bölümü okumana gerek var mı? Açığını kendin çalışarak kapatamaz mısın? İki alanda da sınava girersin hangisi daha yüksek ve olabiletisi varsa onu seçersin. Tm yi sonradan istersen zorlanabilirsin gibi geliyor çünkü. Önünü aç, fırsat ve olanakları değerlendir. Ayrıca matematik yapamıyorum diye kendini ikna etme, çalışınca yapmaya başlayacaksın yapmaya başladıkça da hevesleneceksin ki bunu liseye gelene kadar matematik sevmeyen sonra da tm den derece yapan biri olarak söylüyorum.

Back