Gelinlik Modelleri Diktirmeyi Çok Ama Çok İstediğim Gelinliğim İçin Fikir Verir misiniz?

gelinliğin altında tül kullanmamışlar, satenin üstüne dantel etek kesmişler :/

http://www.kadinlarkulubu.com/gelinlik-modelleri/545333-gelinlik-provamdan-goruntuler.html

bak bu gelinlik benim forumda gördüğüm bu tip gelinliklerin en başarılı kopyası. seninki de böyle olmalıydı sonra üstüne üç boyutlu ufak çiçekler dikilmeliydi. modaevinde buna benzer bir model varsa dikebiliyorlar demektir ısrar et değiştirsinler senin gelinliği. aslında mayıs ayında bile (daha tam sezon açılmamışken yani) fatih'te buna benzer o kadar çok gelinlik vardı ki şaşırıp kalmıştım görünce. gelinlikçin nasıl dikememiş hayret.

iyi ki kaporayı çok vermemişsin baktın olmuyor istanbul'da fatihi bir dolaş derim aynısını değil ama benzerlerini bulabilirsin. canını da sıkma hiç daha var düğüne bulursun istediğin gibi mutlaka merak etme.

öpüyorum canım kolay gelsin

cnm gelinlikçelirn şöyle bir özelliği var düğüne az kaldığı ve çok sık prova yaptırmadıkları için en son gittiğinde içine sinmeyen gelinliği yenisini hemen yaptıramayağın ve parada verdiğin için alıyorsun mutsuz gelinler kervanına katılıyorsun gerekirse baban ya da nişanlını da götür yada ağzı iyi laf yapan çemkiren yakın akraba arkadaş yanında olsun büyük baskılı gelinlik fotoğrafını da götür bence göğüs kısmı ve etek kısmı olmamış yazan birçok arkadaşa buradan katılıyorum. ayrıca duvak meselesiyle ilgili olarak şunu tavsiye edebilirim - ki uzun ve işlemeli bir duvak yaptırmış biri olarak yazıyorum- kesinlikle kısa ve sade tül yaptır çünkü uzun ve işlemeli duvaklar topuzunu kafanı geriye doğru çekiyor büyük sıkıntı yaratıyor. ayakkabılarına gelince bence netten alma git kendin dene ve çok krem rengi gibi geldi daha açık renkli ve sade bir ayakkabı seçmelisin. çiçeğinde beyaz olmalı ve içinde yeşil yapraklar olmalı çünkü böyle gelinliklere doğal görünümlü el çiçekleri daha güzel gidiyor. ki istersen iki tane yaptır biri gerçek çiçerklerden biride yapay olsun birini nikahta kullanırsın eğer düğün olacaksa diğerini de düğünde kullanırsın. düğün olmasa da yedeklemekte fayda var. Allah mutlu mesut etsin

Ben de anlamadım yaa bu kadar iddialı olup da bence resmen tek başıma gittim diye önemsemedi beni 2000 TL az mı para yaa. Birebir aynısı değil di beklediğim sadece özenilmiş ve benzeri yapılmaya çalışılmış olmasıydı bu ise ayrı bir gelinlik modeli oldu kollar ve göğüs kısmı biraz benziyor. Bakalım annemle gittiğimizde neler olacak.

Bu kadar canınızı sıkmayın. İkinci prova olduğuna göre henüz dantelleri tutturmamış, sadece iğnelemiştir büyük ihtimal. Tül etekler zaten saten kalıba sonradan belden takılarak yapılırlar. Yalnız konuda önceden de dedim. Az kat tül koymasa iyi olur. En az 5 kat kloş kesim tül koymalı. Bunun 2 katı kom tül olabilir, 3 katı hayal tül mesela. Tabi 5 kat tül koyduğunda, bunların bedenle birleşme noktasında bir kabarıklık oluyor. Onu da aşmanın yolu, tül katlarını birbirine dikip saten kalıba tutturmaktan ziyade, tüm tül katlarını tek tek, altta kalacak olan katın dikim noktası, bir sonrakinden birazcık aşağıda olacak şekilde saten kalıba dikerse, bunu da aşmış olursunuz. Buluşma yerinin üstüne de zaten dantel aplik yapılır.

Omuzlar, göğüs sonradan yapılır zaten. Göğüste dantel dilimini taşırması lazım biraz.

Vücudunuz çok güzel maşallah, gelinlik üzerinize çok yakışmış esasen. Eteği de tüllü yapar yaka-kol ve çiçekleri de hallederse harika olacak. Bizi bilgilendirmeye devam edin.

Son düzenleme:
Cok uzuldum canim ya okuyunca. Insanin her halde basina gelebilecek en talihsiz seylerden birisi yanlis terzi secimi. Kesske takip etseydiniz dikim asamasini yakindan. Goturdugunuz model ile dikim model arasinda dantel kullanimi haricinde hic bir benzerlik goremedim ben
saten uzeri dantel gelinliklerin modasi baya bir gecti aslinda ama sevmeye calisin gelinliginizi derim ben...ya da yaptirabileceginiz kadar degisiklik yaptirin..
Dikime de toptan karsiyim bence tum gelinlikciler birer birer kapatilmali Istanbulda bir cok marka bulabilirdiniz uygun fiyatli...
Ben bir de eger 2000bin civarinda butce ayirabilen kizlarimiz varsa onlara ciddi ciddi pronoviaslarin ikinci ellerini takip etmelerini tavsiye ediyorum. Dugunden bir hafta once teslim alinan ozensiz dikim veya istenenden farkli bir gelinlikle karsilasmaktansa, ikinci el alinan gelinlige kuru temizleme yaptirilip pronoviasin 10kat gumbur gumbur tul eteklerine gomulmeyi tercih ederim...

canım aslında senin istediğine benzememekle beraber alta tül eklenince çok güzel olacağına inancım tam izninle bu fotonu eklemek istiyorum lsiteme çünkü ben çok beğendim tam benim beğendiğim saten üstüne dantel eskide kalmış olabilir ama bu haliylede şık duruyor benim görüşürm

senin beğendiğin model harika zaten onun altına tülü güzel bir şekilde eklerlerse güzel olacağına inanıyorum canım benim belki hazır alsaydın kafan rahat edicekti doğrudur ama sen cesaretle diktirmeyi seçtin ve diğer provalarda daha iyi olucak herşey bugün bir büyüğünle git bilen biriyle o ne diyecek bakalım bence bu gelinliğin daha ilk aşamaları sakın morelini bozma canım en olmadı almazsın gelir istanbula bakarsın

Kızlar hepiniz çok sağolun dön moralim çökmüştü bugün iyiyim ama gelinlikçim mailimin üzerine erkenden aradı üzülme dedi eteğini tülle kabartırız istediğin gibi tekrar yaparız dedi. Benim en takıldığım konu eteğin duruş şekli direk dantel kullanacağını belirtmişti bana ama duruşunun diğer gelinlikten farklı olmayacağını söylemişti. Provaya tekrar gideceğim istersem eteğini tekrar bile dikeceğini belirtti. İnşallah dediğiniz gibi tüller eklenince daha hareketli ve güzel olur. Dantelini rengini ve kalıbını sevmiştim. Kol ve göğüs kısımlarına danteller eknecek onda da problem yok ama etek beni çok üzmüştü. Gelişmeleri sizinle paylaşacağım kızlar çok sağolun. Moral buldum sayenizde.

Günnurcum şok oldum görünce yorumlarını. Canım inşallah modaevin düzeltir hatasını. Hoş son aradığında gayet yapıcı konuşmuş -tekrar yaparız demesiyle söylüyorum- canım üzüldüm ya ama moralini bozma bence düzelicek çok da güzel olucak:)

Günnur bende gorunce sok olanlardanım cunku bende hıc benzetemedım gelınlıgı cok klasık bır model yapmıslar
neysekı duzelteceklerını soyluyorlarmıs bence baya bı kalabalık gıdın sız oraya bastırın bıraz nasıl boyle olabılır hayır yapamıcaklarsada yapamıcaz demelerı gerekıyordu bende 2.provoma henuz gıtmedım bende suanda cok tedırgın oldum gelınlıkcımı arıyacagım
ınsallah guzel haberlerle gelırsın

Kızlar gittim tekrar provaya annem kardeşim falan ilk olarak fotolardan çok çok farklı güzel deiler ama tabi etek kısmına takılık biraz hiç hareketli durmuyor diye gerekli talimatları verdik. Sağolsunlar gelinlerden çok alışkın oldukları için nazik davrandılr ilk günkü gibi ondan sonra kol askılarını çift taraflı güpürlü ve üstüne o minik çiçeklerden eklenecek, göğüs gövde ve etek uçları da kabartmalarla hareketlendirilecek. Bu sefer içimize sindi annem de dikişten anlıyor çok uzak olduğu için evimize götüremiyordum onu da aldım 40-45 dereceye aldırmadan :)) Havalar o kadar sıcakki gelinlik provasında bayılacaktım ara ara oturdum ayakta durmaya dayanamadım. Bugün çok çok halsizim dünden beri hem stres hem sıcak bayılmadığıma şükür ediyorum. Allahım inşallah son halinde bir sorun yaşamam. Ama kesinlikle provaya bu işten anlayan biriyle gitmek lazımmış onu anlamış bulunmaktayım eve geldiğinizde soru işaretleriyle kafayı yememek için :)

Kızlar gelinlikçim sağolsun sorun yaşadığımızda hiç nezaketini bozmadı ona çok güzendiğim için provadan sonra büyük hayal kırıklığı yaşamıştım. Bakalım gelinlik bitince belli olacak asıl çok merak ediyorum gerçekten. Bana yakışşın da birebir aynısını beklemiyorum zaten kumaş farklı ve etek modelinde de değişiklik var.

Merhaba;

aradığım gelinlik modeli olduğu için konuya denk geldim.baştan sona okudum ve arada üzülmüş olsan da sonunda inşallah içine sinen hayalindeki gibi bir gelinlik olur..
Ben de sabırsızlıkla bekliyorum sonucu çünkü benim de hayalimdeki gelinlik
Eğer paylaşırsan ben de sonuca göre cesaretlenip özel diktireceğim gelinliğimi.

Bunun dışında bir de ayakkabı konusu vardı sanırım ama almışsın..
Yine de ben kendim için bulduğum ayakkabı modelini paylaşmak isterim

Herşey gönlünce olur umarım..şimdiden hayırlı olsun

günaydın. nerden ve ne kadara buldun bunu :))

Canım çok güzelmiş ayakkabın. Benim gelinlik full dantel oldu böyle bir ayakkabı giysem çok boğar gibi geldi. Bir de ben çok uzun boyluyum bulabildiğim en minik topuklu ayakkabıyı aldım. Dikildikten sonra sizlerle paylaşacağım ama bu sefer düğündeki haliylee süpriz olsun istiyorum. İnşallah güzel birşey çıkar ortaya :)

Ayakkabıyı henüz almadım..site adını mesaj olarak gönderirim krizsavar fiyatı şuan 85 TL olarak gözüküyor..
Benim de boyum 1.75 olduğu için ben de az topuklu bir ayakkabı olmasını istiyordum bu modelin de topuğu çok uygun.

bu modeli bazı yabancı sitelerde beden ölçülerini gönderdiğiniz takdirde aynısını gönderdiklerini gördüm.
senin gelinliği düğününden sonra paylaştığında ben de hangisini yaptıracağıma karar veririm
yurtdışından ölçtürüp biçtirmeden biraz riskli ama bir beden fazlası olsa burada ayarlatmak sorun olmaz diye düşünüyorum.
zaten henüz düğün tarihi de belli değil

sabırsızlıkla bekliyorum görmeyi

krizsavar sanırım istediğim kişiye mesaj atabilmem için 100 yorum yapmış olmam gerekiyormuş
Bu kuralın dışında ise Senin bana önce mesaj yazman gerekiyor

Bir ara ben de düşünüyordum aslında ama çok çılgınca geldi bu fikir. Dediğin gibi büyük gelmesi sorun olmaz zaten. Benim gelinlik nasıl olcak çok merak içerisindeyim bakalım

günaydın. nerden ve ne kadara buldun bunu :))

maalesef yine mesaj gönderemedim 100 mesaj yazmadan olmuyormuş 7 mesaj daha yazmam gerek onu beklersek ooo

şöyle yapalım arama motoruna Dantelli Ayakkabı w-b49 yazdığımda ilk sırada çıkan linke tıklarsan ayakkabıyı görebilirsin umarım

yine de olmazsa artık 100 mesaja ulaşmayı bekleyeceğiz )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…