- 23 Ekim 2017
- 211
- 250
- 18
- Konu Sahibi Konstantinopolis1985
-
çok teşekkür ederim geçen gün bir dilekçe yazmam gerekti yazdım ama okul müdürü bana bağırdı hayatında hiç mi kalem almadın eline filan dedi birde bu günlerde aile ilişkilerine fazla takildigimi düşünüyorum gereksiz kavgalara giriyorum eşimin ailesiyle en azından dedim kendi kendime biseyler ugrasirsam bu tür şeylere daha az katilirim hemde sizler gibi olabilirimÜcretsiz beden dili ve diksiyon eğitimi veren halk eğitim merkezlerini ya da gönüllü oluşumları araştırdınız mı? Ben İzmir'de yaşıyorum, Serüven Kültür Evi'nin buradaki kolunda bu eğitim var. İstanbul'da da yanılmıyorsam iki ayrı yakada iki ayrı kolunun olması lazım. Belki orada da diksiyon kursu veriliyordur, biraz daha bakın internetten. Aslında diksiyon eğitimi sizin fonetiğinizi düzeltir. Yani size faydası kelimeleri doğru telaffuz etmek olur, kelime dağarcığınızı genişletmez bu eğitim. Onun için önerim bulunduğunuz semtteki bir devlet kütüphanesine kaydolmanız. Haftada bir gidip hoşunuza gidecek kitaplar alın. Anlamını bilmediğiniz eski Türkçe kelimelerin ya da terimlerin altını çizip anlamlarını öğrenin. Bu hem kelime haznenizi geliştirir, hem okuya okuya zamanla imla hatanız azalır. Kendi kendinize bir konu bulup kompozisyon yazabilir ve Türkçesine güvendiğiniz birinden ara ara hatalarınızı göstermesini isteyebilirsiniz imlanızın gelişmesi için. Kompozisyon zor gelirse okuduğunuz kitapların özetini de yazabilirsiniz. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri yazılarınızda kullanmaya çalışın. Umarım yardımcı olur, iyi geceler.
çok teşekkür ederim geçen gün bir dilekçe yazmam gerekti yazdım ama okul müdürü bana bağırdı hayatında hiç mi kalem almadın eline filan dedi birde bu günlerde aile ilişkilerine fazla takildigimi düşünüyorum gereksiz kavgalara giriyorum eşimin ailesiyle en azından dedim kendi kendime biseyler ugrasirsam bu tür şeylere daha az katilirim hemde sizler gibi olabilirim
Rabbim babanızın da şifasını versin inşallah aynen bende her 3 ayda bir oluyorum ya kusura bakmazsaniz sormam gerekenler var babaniz operasyondan sonra ne kadar zamanda normal hayatına dönüyor ben en sonuncu ameliyatı 3 hafta önce oldum ama halen kanamam devam ediyor yine başa döndüm altına kacirmalarim başladı tekrar beze sarıldım acaba siz hangi doktora gidiyorsunuzİsmek kursları var her mahallede artık yazıl birine kafan dağılır. Mesane kanseriymişsin Allah şifalar versin babamda mesane kanseri 3 ayda bir operasyon oluyordu şimdi 6 aya çıktı inşallah yener kurtulursun
Kitap okumanızı tavsiye ederim.Merhabalar hanımlar olaylı geçen bir kaç günden sonra bugün uzun uzun düşündüm kendimi değiştirmem lazım yani şöyle anlatayım burda konuları okuyorum herkes o kadar güzel cümleler yazıyorlar ki eğitimli oldukları her hallerinden belli sanki çoğunuzun ben bunu nasıl başarırim sanırım ise bu kısımdan başlamak lazım neler yapabilirim internetten araştırdım bunun için kurslar varmış ama şuan buna imkanım yok bana tavsiye verirmisiniz
Instagram acmistim kendime ama kullanmayı beceremedim birde şu en büyük sorunum iç Anadolu şivesini bir turlu birakamayorum en azından sivesiz konuşsam o bile mutluluk vallaTanidigim tanimadigim o kadar cok insan bana diksiyonumun güzel oldugunu söyledi ki..hatta biri bana filmleri seslendirmeyi dusunmezmisin diye sormustu o zaman yas 17:) hic diksiyon egitimim olmadi. Bende bazi hanimlarin yazma seklini cok begeniyorum ama telefondan girdigim icin iki kucuk cocukla anca bu kadar oluyor:)
Bence kitap okumakla baslayin. Kendinize bir liste belirleyin instagramda takip edebileceginiz hesaplarda var. Okudukca ufkunuz genisleyecektir. Ve sesli okuyun harfleri guzel cikarmaya calisin.
çok teşekkür ederim geçen gün bir dilekçe yazmam gerekti yazdım ama okul müdürü bana bağırdı hayatında hiç mi kalem almadın eline filan dedi birde bu günlerde aile ilişkilerine fazla takildigimi düşünüyorum gereksiz kavgalara giriyorum eşimin ailesiyle en azından dedim kendi kendime biseyler ugrasirsam bu tür şeylere daha az katilirim hemde sizler gibi olabilirim
O kanama normal mesane duvarını kazıyorlar babamında kanamaları var Bakırköy'e sadi konuk üroloji ismail Evren e tedavi oluyor yakınsan tavsiye ederim. Mesane duvarı 7 katmış her kazıma da inceliyor ve kanserli hücre temizleniyor ama malesef bünye tekrar kanserli hücreyi ürettiği için 3 ayda operasyon oluyorsunuz. Ne zaman durursa 6 ay ondan sonra da 1 sene de operasyon aralıkları olacak. Babamın 6 aya çıkmıştı birden tekrar kanama başladı operasyona alındı zarı inceldiği için artık mesaneyi çıkarıp yerine torba takacaklar.Rabbim babanızın da şifasını versin inşallah aynen bende her 3 ayda bir oluyorum ya kusura bakmazsaniz sormam gerekenler var babaniz operasyondan sonra ne kadar zamanda normal hayatına dönüyor ben en sonuncu ameliyatı 3 hafta önce oldum ama halen kanamam devam ediyor yine başa döndüm altına kacirmalarim başladı tekrar beze sarıldım acaba siz hangi doktora gidiyorsunuz
ben egitim almadim hic mesela normal evde nasil istersem oylekonusurum evlenmeden once calisirdim is yerlerine basvuruya gittigimde mulakata girerdim bana diksiyon dersimi aldin derlerdiMerhabalar hanımlar olaylı geçen bir kaç günden sonra bugün uzun uzun düşündüm kendimi değiştirmem lazım yani şöyle anlatayım burda konuları okuyorum herkes o kadar güzel cümleler yazıyorlar ki eğitimli oldukları her hallerinden belli sanki çoğunuzun ben bunu nasıl başarırim sanırım ise bu kısımdan başlamak lazım neler yapabilirim internetten araştırdım bunun için kurslar varmış ama şuan buna imkanım yok bana tavsiye verirmisiniz
İlahi siz. Arada kullanıverin ne olacak. Size şöyle bir örnek vereyim. İç Anadoluluyum ben de. Kendim şiveli konuşmam ama büyüklerimizden duyarız hep. Bir gün Osmanlıca dersinde değişik bir kelimenin anlamını sordu hoca. Hemen cevapladım çünkü annem çok kullanıyor bu kelimeyi. Ve bunun gibi durum birkaç kez yaşandı. Sınıfta havam oldu.Instagram acmistim kendime ama kullanmayı beceremedim birde şu en büyük sorunum iç Anadolu şivesini bir turlu birakamayorum en azından sivesiz konuşsam o bile mutluluk valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?