• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diksiyon nasıl kazanabilirim

K Konstantinopolis1985 merhaba..
Çoğu arkadaşın dediği gibi okuyun. Eklemek istediğim ise sesli okuyun. Sesli okudukça kelimeleri nasıl telafuz ettiğinizi de duyacaksınız. Cümlelerdeki vurgulamaları böylece daha iyi fark edersiniz. Hatta bu mesaji şu an sessiz okuyorsunuz ya, bir de sesli okumayı deneyin ;)
Gazete köşe yaziları, makale, dergi ne bulursanız..
Bir de ayna karşısında pratik yaparak konuşmayı deneyin. Farz edin bir arkadaşınızla konuşuyorsunuz. Böylece mimiklerinizi de gözlemlemiş olursunuz ;)

Ben çok hızlı konuşan biriyim.
Ama lisanım açık olduğu için söylediklerim anlaşılır.
Çok hızlı konuşuyosun dedikleri için bir ara diksiyon uygulaması indirmiştim.
Bana baya faydası oldu.
Birde kurslara katılamazsanız bile internette kişisel gelişim seminerlerinin videolarını bulabilirsiniz.

Son düzenleme:
bol bol okuyun,
türk edebiyatı klasiklerinden başlayın, sindirerek okuduktan sonra ayna karşısında sesli olarak da tekrar okuyun.
yine aynı şekilde internetten haber sitelerini vs takip edin, vikipedia, hatta şimdilik onediodaki bilgilenrime içeriklerini okuyabilirsiniz. şive için diksiyon dersleri var youtube da, ayrıca dediğim gibi, kitapları yüksek sesle okuyarak da konuşmanızı büyük ölçüde düzeltirsiniz.
ha son olarak, noktalama işaretlerini nasıl kullanacağınızı öğrenin ve forum dahil her yazılı iletişim ortamında kullanın.

O kanama normal mesane duvarını kazıyorlar babamında kanamaları var Bakırköy'e sadi konuk üroloji ismail Evren e tedavi oluyor yakınsan tavsiye ederim. Mesane duvarı 7 katmış her kazıma da inceliyor ve kanserli hücre temizleniyor ama malesef bünye tekrar kanserli hücreyi ürettiği için 3 ayda operasyon oluyorsunuz. Ne zaman durursa 6 ay ondan sonra da 1 sene de operasyon aralıkları olacak. Babamın 6 aya çıkmıştı birden tekrar kanama başladı operasyona alındı zarı inceldiği için artık mesaneyi çıkarıp yerine torba takacaklar.
Bana en son aşama mesaneyi çıkartmak dedi doktorum birde ondan önce verem mikrobu veriyorlarmis mesane içine tam olarak dinleyememistim çok ağrım vardı onuda isterseniz bir araştırın sondayla yaşamakta kolay değil 1 hafta taktiklarinda bile ne kadar canımız açıyor

Ben gramere çok önem veririm. Öncelikle kendinize gramer kitabı alın ve kuralları öğrenin. Daha sonra örnekleri ayna karşısına geçip tekrarlayın. Böylece kendi dudak hareketlerinizle başkalarının hareketlerini karşılaştırarak güzel konuşacaksınız zamanla.
Ayrıca diksiyon farklı bir eğitim onu da belediyelerin ücretsiz kursları oluyor gidebilirsiniz.

Ben çok hızlı konuşan biriyim.
Ama lisanım açık olduğu için söylediklerim anlaşılır.
Çok hızlı konuşuyosun dedikleri için bir ara diksiyon uygulaması indirmiştim.
Bana baya faydası oldu.
Birde kurslara katılamazsanız bile internette kişisel gelişim seminerlerinin videolarını bulabilirsiniz.

konu sahibi diksiyon demiş buradaki yazı dili demiş bir de

ben de sizin gibi çok hızlı konuşurum

evet ne dediğim anlaşılır ama teknik bri şeyler anlatıyorsam aynı şeyi üç ayrı cümle ile anlatma ihtiyacı duyarım

yazarken de uzun uzun yazarım zira karşıdakinin anlama boyutunu bilemem

konu sahibi burada iyi yazan güzel konuşamayabilir

yahut etkili konuşanın yazım şekli iyi olmayabilir

bol bol okuyun ve dinleyin

çok teşekkür ederim geçen gün bir dilekçe yazmam gerekti yazdım ama okul müdürü bana bağırdı hayatında hiç mi kalem almadın eline filan dedi birde bu günlerde aile ilişkilerine fazla takildigimi düşünüyorum gereksiz kavgalara giriyorum eşimin ailesiyle en azından dedim kendi kendime biseyler ugrasirsam bu tür şeylere daha az katilirim hemde sizler gibi olabilirim
Sende okul müdürüne bağırsaydın.. Kendine bir güvenin gelseydi... Her şeyin başı kendine güvenmek. :temizlik:

öncelikle gazete okuyun.
siyasi gelişmeleri takip edin. ilgi duyduğunuz konulara yönelin.
köşe yazarlarını okuyun.
bunlar kısa metinler sizi zorlamaz başlangıçta.
ilginizi çeken konularda kitap okuyun. kitap okuyan insanlar varsa çevrenizde tavsiyelerini sorun.
diksiyonla güzel cümle kurmanın ilgisi yok.

Sende okul müdürüne bağırsaydın.. Kendine bir güvenin gelseydi... Her şeyin başı kendine güvenmek. :temizlik:
Bugünlerde acayip pasiflestim sindim resmen evden dışarı adim atmayinca sanırım ondan böyleyim eskiden olsa ne güzel konuşurdum ama şimdi 2 kelimeyi yan yana komaz oldum

Back
X