dikkat sapık var

Yahu ben o kızın anası olsam bu durumdan kesinlikle rahatsız olup " gel kızım gidelim" derim bir kere. Veya daha sert tepki veririm, bilemiyorum.

16 yaşında biri hangi hareketin taciz olup olmadığı ayırt edebilir. Rahatsız olursa dansa devam etmeyebilir.
Minicik çocuklara mahremiyet eğitimi veriliyor sonuçta.

Kız o an bunun ayrımına varamadiysa anası kesinlikle müdahale etmeliydi ama o da oralı olmamış.

Diğer taraftan belki onların normali budur , aile kültürünü bilemeyiz.

Yani ben derim ki " kızın poposunu minciklamadigi kaldi", başkasi der ki " ayol dans ediyorlar abartma".

Ben olaya her açıdan yorum yapmaya çalıştım.
Aile kültürüyle değil de dans kültürüyle alakası var bence. Dans okullarında, dans geceleri yapılan mekanlarda, dans ortamlarında çizgiler biraz aşılıyor. Aşılması gerekiyor zaten aksi halde dans etmek mümkün değil. Ortama alışık olmayan insanlar bunu taciz ya da sapıklık olarak adlandırabiliyor zaman zaman. Asla adam sapık değildir olamaz demiyorum ama konu sahibi bana ufo görmüş masum köylü gibi de gelmedi değil.

Ne yazık ki böyle konularda sizin gibi iyi niyetli insanlara çemkiren çok oluyor. Kız küçük değilmiş. Rahatsız oluyorsa adamla dans etmeyebilirdi, keza annesi de buna engel olabilirdi. Demek ki analı kızlı o durumdan rahatsız olmamışlar.

Özel ders hocasına bu konuyu demenize hiiç ama hiç gerek yok. Sebebinj sorarsa " özel dersle daha çabuk öğreniriz, hem de karı koca daha rahat oluruz diye düşündük" dersiniz.

Ayrıca " ayıp" kavramı da kişiden kişiye göre değişiyor. Ben bir adama " sapık" derken diğeri " ne var bunda ayol" diyebiliyor.

Bu nasıl bi zihniyet ya?
Bi bile kocaman insanken bazen bazı durumlarda donup kalabiliyoruz.
Dünyada kaç kadın korkudan veya başka sebeplerden sesini çıkaramıyor.
Hadi annesi neysede 15 16 yaşındaki kıza söylediklerinize bak.

Sevgili arkadaşlar bir konuda sizden fikir almak istiyorum siz olsanız ne yapardınız?
Biz eşimle yeni bir ilçeye taşındık. İkimiz de yeni emekli olduk. Bize faaliyet olsun, yeni insanlarla tanışalım diye kurslara gitmeye niyetlendik. Dansa meraklıyız ikimiz de ve bir dans kursuna gittik. Konuşmaya gittiğimizde oradaki kurs sahibi adam, kısaca bana eşimin yanında asıldı. Çok rahatsız olduk ikimiz de ve gitmemeye karar verdik. İlçede sadece bir tane dans kursu var. Sonra bu kursa gidemediğimiz için epey de canımız sıkıldı biz de evde özel ders almaya karar verdik. Orada bir kadın dans hocasına sorduk, evde özel ders veriyormuş "daha iyi olur daha hızlı ilerler" dedi ve anlaştık. Bu arada o dans kursunun bir kafede geceleri oluyor. Bu bize ders verecek hoca ile tanışmak için o gecelerden birine gittik. Neyse o adam da oradaydı ve masaları dolaşıp insanları dansa kaldırıyordu. Bir masada 15-16 yaşında bir kız oturuyordu onu iki kere zorla dansa kaldırdı. Ben adamla göz göze gelmeyim bizim masamıza da gelmeye yüz bulmasın diye o tarafa bakmadım. Eşim adamın kızın poposunu ellediğini söyledi. Sonra baktım kız bayağı rahatsız böyle parmak uçları ile tutuyor adamın ellerini. Böyle tedirgin duruşu vardı çok belli oluyordu. Kızın bir de yanında annesi vardı. Ben annesinin yanına gidip "kızınıza dikkat edin bu adamın tavırları biraz rahatsız edici" mealinde bir şey demeyi düşündüm ama eşim engel oldu, annesi var dedi. Hani kadın bir de kızı o adamla dans ederken video çekti. yani görmedi mi kızının rahatsız edildiğini? adam ikinci kez zorla kaldırırken kız istemedi annesi kalk kalk dedi. Ben bir şey demediğime pişman oldum kadın belki çok saf, iyi niyetli, anlamamış olabilir. Kıza üzüldüm.
Neyse şimdi o bizim anlaştığımız kadın dans hocası gelecek evimize ders vermeye. Ben olur da neden kursa gelmeyi tercih etmediniz? diye sorarsa ben o adamın tavrından rahatsız olduğumu ben dili ile söylerim dedim. Eşim başımıza bela mı alacaksın? sakın söyleme kadın neden? diyecek sonra sen adama sapık demiş olursun, başımıza bela alırız, adam kapımıza dayanır, bir yere giderken hep tedirgin mi gideceğiz? diyor. Ben demeyim, o demesin bu demesin, adam taciz edip dursun mu kızları?

Eşinizi aşırı pasif buldum. Biri eşimin yanında bana asılsa eşim o an çok sert tepki gösterir.
Aynı şekilde bende adama ayağını denk almasını yoksa şikayet edeceğimi söylerim.

Aile kültürüyle değil de dans kültürüyle alakası var bence. Dans okullarında, dans geceleri yapılan mekanlarda, dans ortamlarında çizgiler biraz aşılıyor. Aşılması gerekiyor zaten aksi halde dans etmek mümkün değil. Ortama alışık olmayan insanlar bunu taciz ya da sapıklık olarak adlandırabiliyor zaman zaman. Asla adam sapık değildir olamaz demiyorum ama konu sahibi bana ufo görmüş masum köylü gibi de gelmedi değil.

Ne alaka? Kaç senedir dans kurslarına gidiyorum. Kimsenin kimseyi zorla kaldırıp taciz ettiğini görmedim.

Ne alaka? Kaç senedir dans kurslarına gidiyorum. Kimsenin kimseyi zorla kaldırıp taciz ettiğini görmedim.
Ben size cevap vermiyorum niye sürekli alıntılıyorsunuz?

Konu sahibinin anlatımıyla zorla kaldırılmış taciz edilmiş çocuk. Gerçekte olan biteni bilmiyoruz.

Bazı şeyler yazı diliyle ifade edilemiyor okuyunca hoş gözükmüyor adamı tanısanız bu denli iğrenç görmezsiniz zaten. Kendinizi kurtarmışsınızdan kastım aslında söyleyeceğinizde adamın sizle uğraşması vs idi orada da tam ifade edememişim hızlı yazdığımdan ..

Yanında annesi vardı diyorsunuz. Yani bu olasılık ülkemizin heryerinde mevcut zaten engel olunamıyor. Bulaşan da ya başına bela alıyor ya katil oluyor. Benim annem emekli öğretmen müdür yardımcısıydı kendisi.. bayan bir öğretmenle erkek hademeyi sarılırlarken görüp okulda çocukların önünde napıyorsunuz hocam demiş. Biz aile dostuyuz diye kadın herkesi başına topllayıp ayıldı bayıldı akşama kocasıyla evimize geldi adam kapımıza dayandı.. açmayınca kapıyı kırmaya kalkıştı 2 arabamıza da hasar verdi. Babam allahtan evde yoktu yetmedi mahkemeye verdi annemi üzerine 12 bin para cezası ödedi o dönem 11. 12 sene oldu 2 yalancı şahitle kadın olayları farklı yere çekti ve davayı kazandı.

Her insan insan değil birşey yaparken önünü arkasını düşünüp evet başıma gelebilecek bir bela olursa önemi yok diyebiliyorsanız elinizden geleni ardınıza koymayın. Bu cesaret malesef birçoğumuzda bastırılmak zorunda kaldı..
Aynen, suçlu güçlü oluyor maalesef. Valla eşim olmasa bende deli cesareti var ama maalesef bir de toplumumuzda şöyle bir şey var, kadın sivrilik yapınca olay kocasının başına patlıyor.

Ben de bundan rahatsızım ya, hiçbir şey yapmayacak mıyız yazıklar olsun dedim_ Yani orada 100 kisiden fazla insan vardı, diğer eğitmenler vardı, öğrenciler vardı, koca koca insanlar vardı, dahası kızın annesi vardı kıza kalk diyor video çekiyor. Kimse bir şey demedi yapmadı herkes herşey normalmiş gibi. Yani ben adamın biz ilk konuşmaya gittiğimiz zaman bana karşı olan ve beni rahatsız eden yılışık tavrından dolayı önyargılıydım zaten, Kıl kaptım bir kere, ben kızın poposunu ellediğini görmedim eşim görmüş, ben, eşim söyleyince kızın da tedirgin duruşunu gözlemleyince bu iki olayı birleştirdim ve rahatsız oldum kızın annesini uyarmak istedim. Ama herkes anne dahil herşey normal gibi davranıyordu. Neyse ben yine de ben dili ile adamdan rahatsız olduğumu, tavırlarının bana doğru gelmediğini ifade etmemin doğru olacağını düşündüm çünkü benden başka insanlar da aynı şeyi hissediyorsa herkes susuyorsa bir kişinin de susmaması lazım ki diğerleri de tepki göstersin. Herkes susunca senin de susman mübah oluyor ama öyle değil. Ben de bir şey yapmak istediğim için ne yapayım? nasıl yapayım? diye sizlerden akıl almak için konuyu açtım. Siz de fikrinizi söyleyerek yardımcı olabilirseniz, yol gösterebilirseniz sevinirim. Mesela siz olsanız ne yapardınız?

Bu nasıl bi zihniyet ya?
Bi bile kocaman insanken bazen bazı durumlarda donup kalabiliyoruz.
Dünyada kaç kadın korkudan veya başka sebeplerden sesini çıkaramıyor.
Hadi annesi neysede 15 16 yaşındaki kıza söylediklerinize bak.
Diğer yorumumu okuyun lütfen. Açıkladım.

Yani zaten öğrenciler birbirlerini dansa kaldırıyor. Eğitmenler de öğrencilerle dans ediyor. Bir de işte bu adam da oraya izlemeye gelen (sonuçta halka açık kafe gibi bir yer) kişileri "denemek ister misiniz" diye dansa kaldırıyor, müşteri adayı yapmaya çalışıyor herhalde.

Dans kültürü de öyle olabilir dediğiniz gibi.
Yahu 16 yaşındaki kız dilsiz değil, hem de tam asi ergen zamanı. Rahatsız olsa bunu dile getirir, getiremiyorsa o an dansı bırakır. Haydi bırakamadı diyelim. Madem adam taciz ediyor, kızın anası neden aval aval bakıyor? Benim kızıma öyle yapacak adamı gerekirse aglatirim ben orada. Hani tamam kız küçük ama anası da mı küçük?

Millet de ben kıza ve anasına hakaret etmişim gibi yorum yazmış. Cidden enteresan.

Kız rahatsız olup o an bir şey diyememişse kızın annesi olaya müdahale etmeliydi. Demek ki annesi bie sorun görmemiş.

Dans kültürü de öyle olabilir dediğiniz gibi.
Yahu 16 yaşındaki kız dilsiz değil, hem de tam asi ergen zamanı. Rahatsız olsa bunu dile getirir, getiremiyorsa o an dansı bırakır. Haydi bırakamadı diyelim. Madem adam taciz ediyor, kızın anası neden aval aval bakıyor? Benim kızıma öyle yapacak adamı gerekirse aglatirim ben orada. Hani tamam kız küçük ama anası da mı küçük?

Millet de ben kıza ve anasına hakaret etmişim gibi yorum yazmış. Cidden enteresan.
Annesi belki adamdan rica bile etmiş olabilir kızı kaldırsın diye. Çekiniyordur, dans etmekten utanıyordur annesi itiyordur pistlere. Çekingen yeğenim var ordan biliyorum. Zorla barmenle konuşturmuşluğum var 😂

Annesi belki adamdan rica bile etmiş olabilir kızı kaldırsın diye. Çekiniyordur, dans etmekten utanıyordur annesi itiyordur pistlere. Çekingen yeğenim var ordan biliyorum. Zorla barmenle konuşturmuşluğum var 😂
Şimdiki liselilerle 5 sene önceki liseliler arasında dahi daglar kadar fark var. Şimdiki gençlerin çoğu her şeyi çat çat diyor, çekinmiyor . Çekinen kızın da bir zahmet anası müdahale etseydi işte, onu demeye çalışıyorum kac saattir, anlaşılmıyorum.

Hem biz konuyu konu sahibinin gözüyle biliyoruz. Belki o anayla kızına sorsak olayı çok başka anlatır. Herkesin bakış açısı farklı sonuçta. Belki onlar o dansı çevresine ballandirarak anlatiyordur kim bilir?

Şimdiki liselilerle 5 sene önceki liseliler arasında dahi daglar kadar fark var. Şimdiki gençlerin çoğu her şeyi çat çat diyor, çekinmiyor . Çekinen kızın da bir zahmet anası müdahale etseydi işte, onu demeye çalışıyorum kac saattir, anlaşılmıyorum.

Hem biz konuyu konu sahibinin gözüyle biliyoruz. Belki o anayla kızına sorsak olayı çok başka anlatır. Herkesin bakış açısı farklı sonuçta. Belki onlar o dansı çevresine ballandirarak anlatiyordur kim bilir?
Hayır bir de direkt 16 yaşında demiş. Ben 16 yaşındaki genç kızla 19 yaşındaki genç kızı ayırt edemem mesela. Kime göre 16, neye göre 16…
Biraz insanların sinir uçlarına dokunmak için açılmış bir konu sanki.

Yalnız kocanızdaki pısırıklık bu konuda baş rol detaylardan biri bence, hiçbir şeye hiçbir müdahalesi yok. Kafa göz de girişmesin yani ama öyle habire aman bulaşmayalım ses etmeyelim kaçalım modunda

X