Arkdaşlar ben klomenden sonra kistlerim oluştuğu için incir kürüne başlamıştım. İlk adetin 3. günü başladım. İncir küründen fayda gördüm ve kistlerim 7. günde tamamen kayboldu. Kendi yumurtamla aşılama yapmaya karar verdi dr.um ve yumurta takibine başladık. Bu arada ben incir kürüne devam ettim. Her iki yumurtada 5-6 şar yumurta gelişmeye başladı. Benim normalde kendiliğinden ayda tek yumurtam oluyordu. O da genellikle 11-12. günd20-22 cm'ye ulaşıyordu. 12. gün gittiğimde yine her iki yumurtamda bol bol gelişmekte olan yumurta vardı ancak dr.um dediki bunlar olgunlaşamıyorlar. En büyük yumurta 11.8mm idi. Bol yumurta var fakat hiç biri çatlamaya uygun boyuta gelemiyor. Bence incir bunları baskılıyor olabilir bırak dedi. Ve bu aydan pek umutlu olmadığını, bu ayın yumurtlama olmadan geçebileceğini söyledi. Çünkü o da geçen aylarda yumurta boyutunun bu günlerde olgunlaştığını hatırlıyordu. Dr.um 2 gün sonra tekrar kontrole çağırdı. İnciri bıraktım. Bugün tekrar kontrole gittiğimde gerçekten yumurtalardan 2 si tekrar olgunlaşmaya başlamış. Dr. da şaşırdı. Kistlerinin kaybolmasına yardımcı oldu incir ama demekki incirde yumurtanın olgunlaşmasını baskılayan bi şey var dedi.
Yalnız arkadaşlar bende şöyle düşündüm. Sonuçta incir küründen faydalanan ve bununla hamile kalan çok arkadaş gördüm forumda. Benim normalde yumurtlamam olduğu için yumurtlamayı incirin baskıladığını düşündüm. Sonuçta bir çok yumurta gelişmeye başlayınca hepsi gelişmeye çalıştığından birbirini baskıladı diye düşündüm.
Biraz uzun oldu ama benzer şeyler yaşayanlar olabilir diye yazmak istedim.
Rabbimin hepimize sağlıklı, hayırlı evlatlar vermesi dileğiyle..