dikkat eksikliği bıktım artık

Wolfsrain

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2012
113
5
48
İstanbul
arkadaşlar o kadar bıktımki bu illetden Allah kimselere vermesin tabiki bundan kat kat kötü rahatsızlıklar var ama inanın buda tedavisi olmayan ömür boyu insanı kısıtlayan bir illet ilacı var ama öyle çok yan etkisi var ki kullansan bir dert kullanmasan ayrı bir dert ben mühendislik okuyorum ama bölüm değiştirmek için tekrar sınava hazırlanıyorum 3.girişim olacak ygs için çok stresliyim normalde stresli bir insan değilim zaten bölümümde okulumda iyi kazanamazsam boşta kalırım stresi yok yani geneldede rahat biriyim kafaya çok takmam bir şeyleri 2 haftadır concerta kullanıyorum ve bende yan etki olarak anksiyete yaptığını düşünüyorum açıkcası birden bire kalp çarpıntısı iç sıkıntısı gereksiz endişeler ya yapamazsam o ne der bu ne der diye düşünmeye başlıyorum sınavda hiç bir şey yetişmeyecek hiç bir şey yapamayacağım tarzı şeyler düşünüyorum yada geri dönünce bölümüde bitiremessem okuldan atılırsam vs vs yani çok uç noktada olumsuz şeyler düşünüyorumşimdi benim dikkat eksikliğim var orta sonda teşhis edildi ilaçları sadece sınav senelerimde kullandım bu yılda sınava gireceğim için başladım tekrar ilaç sayesinde 7-8 saat derse odaklanabiliyorum ama sonrasında kafada bir bulanıklık insanda bir tükenmişlik hissi yapıyor.napcağımı şaşırdım ilacı almasam çalışamıyorum alsam aşırı stres yapıyor.var mı benim gibi olan yada tanıdığı akrabası vs olan dertleşelimartık şu sınav bitince antidepresan mı başlarım ne yaparım bilmiyorum bu yaşata bu kadar sıkıntıdan bıktım bende yaşıtlarım gibi olmak istiyorum

Bu konu için henüz bir doktora gitmesem de çok büyük ihtimalle ben de bu problemle karşı karşıyayım, yıllardır olsa da sınava hazırlanırken ayrı bir dert ..
Belki doktorunla görüşürsen yanında anksiyetini bastıracak bir şeyler de verebilir ..

Bir de nasıl bir test sonucu bu teşhisi koydular beni aydınlatabilir misin ?

ilacı bırakma alışma dönemidir ya da olması gereken bir şeydir.çünkü çok rahatım diyorsunuz yani bu da iyi bir şey değil.bu hayatta biraz strasli ve endişeli olmak gerekiyor.

Canım alternatif tedavileri de araştırsan. Bach remedies diye bişey varsa; bir incelesene.

demır eksikliği dikkat eksikliği yapar...onada bi baktır

canım anksiyete içinde bir şeyler alıyım tamamda sınavada az kaldı yani sonuçta onlarda bir nevi antidepresan ilaca alışma süreci var ama benim riske atacak vaktim yok zaten büyük ihtimal sınavdan sonra doktora gidip yeni ayarlama yapmasını isteyeceğim bu şekilde çalışsam bile sınavda stresten kaybediyorum yine sonuç alamıyorum yani tümden bıraksam mı diyorum ama o zamanda çok kolay şeyleri kaçırıyorum sınavda yada hiç çalışamıyorum:44: sürece gelirsek şüpheli bir durum görüldüğünde genelde ailen yada öğretmenlerin fark ediyor önce bunun üzerine seni çocuk pskiatristine yönlendiriyorlar zaten orda bütün aileyle konuşuyorlar senin hakkında ayrı ayrı seninlede konuşuyorlar çeşitli testler yapıyorlar ailen ve sana sayfalarca ve baya özel de soruların olduğu anket tarzı bir şey var onu dolduruyor herkes bu sonuçlar tek tek inceleniyor.sonra test yapıyorlar ama sanırım çocukken yaptıklarıyla yetişkinlere yaptıkları aynı değil üstünden çok zaman geçtiği için tam hatırlamıyorum ama bu sitedeki testlere benziyordu hatırladığım kadarıyla
http://www.psikoloji.com.tr/cocuk/c...sinde-kullanilan-test-ve-bataryalar-3165.html

Dideral diye bir ilaç vat belki bilirsin kaygı düzeyini azaltıyor. İnsanlar genelde sınav öncesi sunum öncesi iş görüşmesine giderken falan kullanıyor. Ben de 2. Üniversite için sınava hazırlanıyorum genel olarak stresli bir insan olduğumdan zaman zaman kullanıyor belki doktoruna danışarak kullanabilirsin. Stres bildiğini de alıp götürüyor.

ilacı bırakma alışma dönemidir ya da olması gereken bir şeydir.çünkü çok rahatım diyorsunuz yani bu da iyi bir şey değil.bu hayatta biraz strasli ve endişeli olmak gerekiyor.

zaten benim gibilerin sorunuda denge yok ilaç yokken sürekli ertelerim kaytarırım asırı rahatım mesela vize final dönemi millet napcaz ne etcez diye yırtınır ben son ana kadar ertelerim hatta bazen aman zaten bu saatden sonra olmayacak boşver derim bırakırım sabır göstermem.sonra başlarım bir işe sonu gelmez hiç ilgi süremde çok kısıtlıdır ve çoğu zamanda asıl yapmam gereken şeyden çok uzaktır kimsenin merak etmediği şeyleri saatlerce araştırırım ve en ince ayrıntısına kadar öğrenirim öyleki artık o konuda uzmanımdır benim bütün ilgi alanım o olmuştur ama 1 hafta sonra hiç bir şey olmamış gibi onu tamamen bırakır başka bir şeye aynı şekilde yönelirim bu böyle sürer gider bazen dizi bile izleyemem çünkü o sırada birden fazla şey düşünürüm yada oturamam dolanırım insanları dinleyemem çoğu zaman dinliyormuş gibi görünürüm ama kafamda aynı anda milyon tane şey döner...kısacası ilaç yardımcı oluyor bu konuda ama yan etkileride bir yandan bu yararı eksiltiyor ilacı alınca uykusuzluk iştahsızlık yapıyor 10-15 kilo verdim daha önceki kullanımda ve stresi tetikliyor zaten stresde dikkatsizlik yapıyor ee o zaman ben ne anladım bu işten anca beni strese sokup farkındalık yaratıyor bence tamam 7-8 saat oturuyorum sayesinde ama sonra hissetiğim ruhsal bedensel çöküntü hayatdan soğutuyor.neden ilaca mecburum bende sıradan olmak isterdim orta düzeyde biri gibi her şeye gerektiği kadar ilgi göstermek çok şey mi istiyorum başarımda çok dengesizdir neredeyse her şey tesadüftür ya çok iyidir ya çok kötüdür ortası yoktur o anki psikolojime bağlıdır yani.ama kesinlikle boş bir insan değilim bu zamana kadar bu illete rağmen iyi gittim ama artık olmuyor mücadele istiyor üniversitede mühendislik dersi hiç dinlemeden mümkün değil yani zorlanıyorum sınavlar desen çalışmadan ancak bu kadar oluyor yani artık çalışmadan yapmanın bir şeyler elde etmenin sınırına dayandım

sana aynen katılıyorum stres yapabilceğinide yaptırmaz.dediğin ilaca bakacağım hemen.sana tavsiyem yetişkin dönemde dikkat eksikliği teşhisi daha zor oluyor bir kaç doktora görün çünkü benzeştiği psikolojik rahatsızlıklar var neden olduğu rahatsızlıklarda çok sosyal fobi depresyon gibi.ağır ağır ilaçlar alma sonra boşuna.

Sınavdan önce gözükmeyi düşünmüyorum riske atmamak adına kendi kendime idare etmeye çalışıyorum, mümkün oldukça zorlayarak ..
Çünkü 1 ay önce falan gittiğimde kaygıdandır deyip prozac veriverdi, malum uyku yapıyor, o yüzden biraz dursun bakalım dedim.

Ben trilyon tane ilaç kullanan biri olarak ilacı bırakmanı salık veriririm.Maalesef tedavisi yok bu hastalığın.Ve verilen ialçlarında hepsinde uyuşturucu var.Beyni uyuşturuyor ve bağımlı hale getiriryor.Bir saatten sonra ilaçları avuç avuç yutuyorsunuz bana mısın demıyor.

Concerta ve ritalin senelerce ben de kullandım.
Ama kullandıgın sürece etkisi bıraktıgın an başa dönüyorsun.
Sabret yaş ilerledikçe azalıyor, ömür boyu süren bişey değil.
Ben de 4 üniversite değiştirdim, arada üniversite hariç meşgalelerle vakit harcadım hepsinden sıkıldım, hep başa döndüm.
Son okulu artık şükür bitirdim.
Yaş artık 30a yaklasırken bende azalmalar başladı.
Ki doktorum da 30dan sonra kendiliğinden azala azala bitecek demişti.
Bikaç yıl kaldı benim 30a sabırla bekliyorum artık düzelmeyi.
Demem o ki hayat boyu süren bi illet değil yaş aldıkça azalıyor.
Eskiden ilaçsız hiç ders çalışamayan ben 2 dönemin derslerini birden alıp okulu bitirdim.

Bu konu ile ilgili birkaç kere mr çektirip bir sürü Endokrinolog'la görüştüm.Hepsinin ortak söylediği aslında psikolojik bir rahatsızlık olmadığı,sadece genetik olduğu.Beyin odaklanma ile ilgili salgıyı hormonu üretmiyor.Fakat verilen ilaçların içeriğinden dolayı bu dalda tedavi edilmesi gerekiyor.Ayrıca sizinki derecesine göre düşük kalmış olabilir.Evet yaş ilerledikçe azalıyor çünkü baş etmeyi öğreniyorsunuz.Amerikan Kültürü bölümünü bitirdim fakat ağlaya ağlaya.Çünkü herkes 2 defa okurken ben abartmıyorum 15-20 kere sayfalarca okumak zorundaydım.

Mesela bende aşağıdaki belirtilerden hepsi var:

” Detaylara dikkat etmede zorluk çekme ve okulda veya diğer aktivitelerde düşüncesizce hatalar yapma eğilimi; umursamaz ve karmakarışık iş üretmek

“Kolayca alakasız dürtülerle dikkatin dağılması ve düzenli olarak devam eden çalışmaları başkalarını rahatsız eden sesler ve olaylarla bölmek

” Görevler ve aktivitelerde dikkati sürdürme yeteneğinin olmaması

” Konsantrasyon gerektiren ev ödevi veya hesap veya görevleri bitirmede zorluk çekme

” Sürekli bitmemiş bir aktiviteden bir başkasına geçme

” Oyalanma

” Düzensiz çalışma alışkanlıkları

” Günlük aktiviteleri unutma (örneğin randevuları kaçırma, yemek getirmeyi unutma)

” Ev ödevi veya günlük işler gibi görevleri tamamlamama

” Konuşmada daldan dala atlama, diğerlerini dinlememe, aklını konuşmaya vermeme, sosyal durumlarda aktivite kurallarını veya detaylarına uymama

Ayrıca bilimsel bir makaleden aldığım yazı da şu şekildeikkatsizlik çocukluk, adelosans ve yetişkinlik boyunca kalıcı olmaya meyillidir. Hiperaktivite ve impulsivite yaşla beraber yok olmaya meyillidir.

benim çocuğumda aynı anlattığınız gibi

Endokriye yollamadılar beni hiç.
Bana çocukluğumda hiperaktivite bozukluğu teşhisi konmuştu, ve doktorum da hala devam ettiğini söyledi.
Ve artık kullanacağım ritalinin yaşım nedeniyle bi işe yaramayacağını, yaş ilerledikçe kendiliğinden iyileşeceğimi söyledi.
Ki 20li yaşların başında ders çalışmam imkansızdı.
25imden sonra ders çalışabilmeye başladım ve okulu bitirebildim.
Bide şöyle eskiden öss zamanları kullanırdım ritalin ya da concerta çok iyi bölümlere yerleşirdim.
En son bölümümü artık bitsin diye kolay bile bölüm seçtim.
Çünkü ilaç kullanmak bünyemi mahvediyodu, gergin ve mutsuz bi insana dönüşüyordum.
Ayy neyse konuyu çok dağıttım:))
Ben 30'a yaklaştıkça geçtiğini hissediyorum, misal eskiden lamba kapatma alıskanlıgım yoktu şimdi bu tarz şeyleri kontrol edebiliyorum.

Bir de 5 sene önce bu durumumla ilgili bir konu da açmışım.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/sikilmaktan-sikilmak.368617/

Şu an bu halime göre çok çok iyiyim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Benimde öyle bir sorunum var malesef. Bunun için doktorada gitmedim..İnsanlarla rahat bir şekilde sohbet edemiyorum mesela kalabalık bir ortamda çok rahatsız oluyorum o kişiye odaklanamıyorum, telefondada konuşurken öyle oluyor hayat boyu böyle çekilir artık..

benim çocuğumda aynı anlattığınız gibi
Allah kolaylık versin onada ben hala sürünüyorum.tek tavsiyem var yaşı kaç bilmiyorum ama mümkünse üniversite ve lisede yatkın olduğu alanı ve bölümü seçsin en azından daha az çalışarak yapabilir.ben kendime aykırı zor bir bölüm seçtim lisedede aynısını yapmıştım ama orda çalışmadan başarılı olmak beni yanılttı.üniversiteye girince anladım şimdi okulun biteceğinden şüphem var.çalışmadan mühendislik okunmuyor zekada bir yere kadarmış
banada aynı şekilde tanı konuldu şuan bende 20li yaşlardayım ve okula ara verdim gibi bir şey çünkü mümkün değil çalışamıyorum yada ders dinleyemiyorum.eskiden bu derece değildi zaten olsaydı asla liseyi bile bitiremezdim.son iki yılda semptomlarda aşırı bir artış oldu bende.doktor ilaçları düzenli kullanmadığın için dedi.bende tekrar başladım ama nolur bilmiyorum.sanki pek faydasınıda görmedim.bende kolay bir bölüme geçmeyi düşünüyorum.severek girdiğim bölümden soğudum resmen.okulu bitirsem yeterdi bana zamanlama çok kötü olduömür boyu sürmesede etkileri bir ömür sürüyor kendime güvenimi kaybettim artık
her zaman mı vardı peki yoksa yeni mi ortaya çıktı?neden doktora gitmediniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…