İlköğretim Yorum ve Soruları Dikkat daginikligi

Evet disleksi....onunda çeşitleri var biliyorsun yanlız çok uc boyutta değil bizimki konuşurken bazen kelimelerde hecelerin yerini değiştiriyordu ilk aklıma gelen kelime ateş oğlum aset derdi kocaman deyimezdi komacan derdi bilgisayar Ogretmen onları telafuz edemiyorum ama su an söylemiyor hepsini düzelttik artikulasyon bozukluğu vardı terapi aldı ama malesef bir seans ...sonrası doktor gitti küçük bir yerde de yaşadığım için bir daha gidemedik o zamanlar 1.siniftaydik bize bol bol tekerleme söylemişti doktor gitti biz yine devam ettik..

İşlem, matematiksel zekası iyi durumda demek.

Ama okumasının kötü olması her derste karşısına eksi olarak çıkacaktır maalesef.
Mesela matematikte problemleri anlayamayacak, işlemi bilse de çözemeyecek.

Hayat bilgisi gibi kolay bir derste de dikkatsizlik ve sıkıntılı okuma yüzünden istenilen başarıyı gösteremeyecek.

Sen okuduğunda doğru cevabı verecektir ama kendi kendine aynı hataları yapacaktır.

Bu tarz çocuklar için işlem yapmak ve işlemlerin nasıl yapıldığına dair kafa yormak güzeldir çünkü
uğraştırmadığını düşünürler, daha zevkli gelir.

Uzun cümleleri okumak ve anlamlandırmak zor gelir.

Her gün okuma saati yapmak ve aksatmamak çok önemli elbette.
Ama ben kitap içeriğini de çok önemsiyorum.

Bazı kitaplar yetişkin olarak benim bile ilgimi çekmiyor.
Çocuğun ilgisini çekecek kitap daha isminden belli oluyor aslında.

Geçmiş sayfalardaki önerimi dikkate almak istersen aynı yayını öneririm sana da.

Kolaylıklar diliyorum

Çocuk başlı başına zor bi de okul zamanı çok zor Rabbim onlara sağlık versin canlarımız ama bizede sabır. Benimde çocukken sadece dikkat dağınıklığım vardı psikolojik yardımla çözüldü hiç aldın mı yardım. Çocuğunuz bir şeylere tepki vermek içinde yapıyor olabilir mi ki

Tarihsel bişeyler okumak istiyor, bızım evde egenın odası bır duvarı kıtaplık hepsı kendıne aıt seyler,hepsını ben okudum bazılarını o okudu bazılarını henuz okumadı. Mesela levent serısını cok merak ederek okudu ama en son aldıgı kıtap Büyük ataturkten kucuk hıkayeler . Olmadı tabı okuyamadı cunku bolca ıngılızce kelımeler ısımler var ıcınde.
Neyse en son olarak korku kıtabı aldık. Daha baslamadı bugun gunduz baslayacaktı. Dedım ya sorunumuz arkasında durmuyoruz her gun ayrı bır stratejıde olmuyor tabı .
Neyse hemen su okuma saatıne gerı donmemız lazım.

Buarada arkadakı kıtapları not almıstım :)

O zaman Adam olmuş Çocuklar diye aratabilirsin :)
O seri gayet hoş bence.
Tarihsel seviyor madem
Kolaylıklar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…