Kayınvalidemle şükür iyiyiz esimde şimdilik aldatmadi...onun için arka sayfalara düştüm herhalde!!!
Cevaplar için teşekkürler
Evet istiyorum ki derslerinde başarılı olsun ama sosyalde olsun sporla ilgilensin ama spor sevmez ama okul harici tatilde yazın eve sokamam sitedeyiz sürekli hareket halinde...pedagog ile ilaç için psikiyatristle konuştuğumuz dönem konuşmuştu testte yapmıştı özgül öğrenme güçlüğü tanısı kondu...evde kitap sürekli okunur baba ben severiz okuruz ama oğlum okumakta zorlandığı için zulüm gelir ona şimdi o yasda okuduğu kitaplar birazda resimsiz küçük yazı hepten sıkılıyor ama dediğiniz gibi bira daha küçük yaş grubu kitabı alicam birde o seti alayim yeter ki faydası olsun..
Konuşma olayimizi şöyle açıklayayım yazmak okumak gibi konuşmakta ona gereksiz geliyor birde cümlenin başı sonu bazen karışıyor misli bir cümleyi şimdiki zamanla tamamlayabilir okumadığı için kelime haznesi az ve olanida yeterli kullanmadığı için sıkıntı yasiyor O yüzden bu seneden türkçe ders aldiriyorum...
Yazı içinde tavsiye alabilirimnomunomuchua
U uzumbugusu Allah sizinde yardımcınız olsun çok zor ve katlanıyor sorunlar büyüdükçe
Cocuklar icin elimizden geleni yapmaliyz ama bazen ne yapsakta onlar istedigi kadarini aliyorlar.zorlarsak aramizdaki iliski bozuluyor.soylediginiz setin faydasi olacagini dusunuyorsaniz alin tabii ki.ama kendinizi cok yipratmayin bu konuyla ilgili.belki derslere degil baska alanlara ilgisi olacak. yani biliyorum hepimiz cocugumuz okusun dersleri iyi olsun basarili olsun istiyoruz ama cok zorlamaylada birseyler olmuyor.bu aralarbende cok dertliyim 8 yasinda oglumla ilgili.Allah hepimize sabir versin.anne.olmak gerecekten cok zor
nomunomuchua peki okuma hızı ne olmalıdır bu olculmelı mıdır ?
bence tekrar farklı bir doktora göstermekte fayda var. emin olun ki teşhisten ona göre bir yol belirlersiniz. takviye mi ek eğitim mi,okuma mı terapi mi ne gerekiyorsa...blue_ismyheart birkez gittik o zamanda zaten zeka testi yapmıştı psikaytrist özgül öğrenme güçlüğü dedi ama o zaman'dan bu zamana 2 sene oldu
Diğer konuna cevap yazamadan kilitlenmişti Cute.
Buradan yardımcı olayım sana :)
2. sınıf öğrencisinin sene sonundaki dakikada okuduğu kelime sayısı 70-80 se bu gayet iyi bir sonuçtur.
Ama dakikada 50 ve üzeri kelime okuyan çocuk da okuduğunu anlıyorsa iyidir.
Yani aslında okuduğunu anlıyor olması çok daha önemli.
Okurken harf yutmasın ya da harf eklemesin akıcı okusun ve okuduğunu anlasın.
Şahsen kolay kolay hız ölçmem.
2 ayda bir falan ilerlemeyi görmek adına baktığım olur.
Konularını her okuduğumda keşke oğlunu 1 saatlik tanıma imkanım olsa da daha iyi yardımcı olsam diye düşünüyorum :)
Kendini oğlun konusunda pek üzme, yardımcı olmamı istediğin her konuda danışabilirsin.