• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dikiş makinesi kullanıyor musunuz ?

• Ankete Katılan
    854
Abla niye kaldırdın baş köşede durması lazım bunun çok çok çok güzel nostalji :KK51:
Kuşum valla aslında bir temizlesem, işinin ehli tamirci bulup yaptırsam yine kullanılır ama her tamirciye güvenemiyorum, bir kere bir tanesine baktırdım ne olduğunu anlamadı bile, yaparım deyip daha çok bozuyorlar, bu anket aşka getirdi, ardiyeden bir çıkartırım tamir edilemese bile bir köşede durur, az dikiş dikmedim onla.

Yaaa sorma Mune" M yaaa..Eskileri düşününce insan hüzünleniyor.:cry:Bu makinenin bizde de anısı büyük.Dedim ya rahmetli kayınvalidemin miş ve çok kullanmış zamanında..Ona ait olduğu için çok çok kıymetli..

Allah rahmet eylesin, nurlar içinde yatsın inşaallah, eskiler çok becerikliydi, anneannem, babaannemden hatıra diye sakladığım el emeği eşyalara bakıyorum da, onların tırnağı bile olamamışım:(

Allah rahmet eylesin, nurlar içinde yatsın inşaallah, eskiler çok becerikliydi, anneannem, babaannemden hatıra diye sakladığım el emeği eşyalara bakıyorum da, onların tırnağı bile olamamışım:KK43:

Amin ,sağol Mune..Şimdi herşey rahat ve kolay.Bakalım bizden sonrakiler bizleri nasıl anacak :KK69:

Dikiş makinam yok.Ama yıllar önce annemin 1970 model singer dikiş makinasını getirip birşeyler dikmeyi denemiştim.Sonra eski olduğu için(kullanımı zor)anneme geri verdim:)
İyi bir marka(kolay kullanımlı)bir dikiş makinası almayı düşünüyorum.Tabi şu dönemde sadece düşünme aşamasındayım:)
55456_1.jpg

Her genç kızın rüyası, kullandıkça tutkuya dönüşüyor sanırım :)
Sanayi tipinde Brother ya da JUKI kullanmayı tercih ediyordum.
Evde Singer Simple 3210 modelini kullanıyorum.
Janome hiç denemedim.

Babannem terziydi ondan yadigar kara kafa zetina var. Biraz modifiye ettirdik motor taktirdik otomatik oldu :)

Sanayi tipi juki makinamla brother overlok makinam var. Bir de singer yoknaz nakis makinesi. Her markadan bitane :D

Annem eski pikoculardan ve terzilerden..
hep singer kullandı oda. Ben de çok istiyorum. ama kurslar hep mesai saatleri içerisinde..

Dikiş dikenler ne dikiyorsunuz mesela?

Evde deneme yanılma öğrenilecek bişey mi bu? Nasıl öğrendinizi? Kendine elbise, tunik dikmek kulağa çok hoş geliyor ama benim için imkansız sanırım.

Evet markası singer ve evet iyi degil a101 den aldim diye boyle olmamaliyfi. Mukemmel dikis deligi deliyor ama o delige ipi de gecireyim diye akil edemiyor

Babannem terziydi ondan yadigar kara kafa zetina var. Biraz modifiye ettirdik motor taktirdik otomatik oldu :)

Sanayi tipi juki makinamla brother overlok makinam var. Bir de singer yoknaz nakis makinesi. Her markadan bitane :KK70:
Nettin sen atolye gibi .Overlokum olsaydı keske .Cok kıskandım seni .

Modeli nedir .Size de sorayım penye ve ince kumas diktiniz mi hiç .Ayrıca overlok ayağı takılabiliyormu .
Overlokçu geldi hanııım...diyesim var:D

Ya çok imrendim, ne çok dikişden anlayan insan varmış burda. Ben bunun geçmişte kaldığını, şimdi sadece meslek olarak yapanlar hariç kimsenin kendine bişey dikmediğini sanıyordum.

Back