• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dikiş makinesi kullanıyor musunuz ?

• Ankete Katılan
    854
a101e gelen dikiş makinaları için ne düşünüyorsunuz. acemililer için olabilir mi:)
Marka ve model onemli. Singerin her modeli iyi degil. Ev tipi için en iyisi pfaff. Genelde singer geliyor a101e model numarasindan bakın netten kullanıcı yorumlarina. Bazi modellerinde asla randiman alinmiyor, tamirciyle akraba oluyosunuz ki her tamir en az 50 tl. Makina zaten 250 :)

Marka ve model onemli. Singerin her modeli iyi degil. Ev tipi için en iyisi pfaff. Genelde singer geliyor a101e model numarasindan bakın netten kullanıcı yorumlarina. Bazi modellerinde asla randiman alinmiyor, tamirciyle akraba oluyosunuz ki her tamir en az 50 tl. Makina zaten 250 :)
İşte o kadar uzağım makinaya :)

Ablamın çok eski makinesi var Singer 1288 şuan idareten onu kullanoyorum çok sağlıklı fakat yenisini alıcam illaki ne alsam kararsızım..

Yok bunla anca evde kendi capinizda takilabilirsiniz mahalleye acilamazsiniz :KK70:
tamam o zaman teşekkür ederim. Favorilerime ekledim fiyatına da baktım. Geçen hafta pazardan kumaş aldım. Pazarda çok ucuz oluyorlar. Anneme kıyamıyorum diktirmeye. Kaldı duruyor bakalım :KK53:

Kalıp falan alsak misal böyle kolayca bu işe girebilir miyiz.

tamam o zaman teşekkür ederim. Favorilerime ekledim fiyatına da baktım. Geçen hafta pazardan kumaş aldım. Pazarda çok ucuz oluyorlar. Anneme kıyamıyorum diktirmeye. Kaldı duruyor bakalım :KK53:

Kalıp falan alsak misal böyle kolayca bu işe girebilir miyiz.

Rica ederim :) basit dikimlerle girebilirsiniz yavas yavas işi büyütürsünüz. "Burda" isimli dergiler var. Onlarin icinde modeller ve kaliplari var. İnternette de detayli anlatımları mevcut. Kiz kardesim instada görmüş heves etmis singer 8280 model makina aldi 3 sene once. Burda dergileriyle kalip model calisti ilk zamanlar basit duz etek dikerken simdi abiye dikiyor :)

Parca kumas satan yerler var,istanbuldaysaniz umraniyede umraniyede cok var mesela. 3 metresi 5-10 tlye harika kumaslar aliyor,oyle seyler dikiyor ki vitrindekiler basit kaliyor :)

annemde singer var sanirim 1980 lerden kalma. bende isiyorum ama dikis dikmeyi bilmiyorum:bicak:

Rica ederim :) basit dikimlerle girebilirsiniz yavas yavas işi büyütürsünüz. "Burda" isimli dergiler var. Onlarin icinde modeller ve kaliplari var. İnternette de detayli anlatımları mevcut. Kiz kardesim instada görmüş heves etmis singer 8280 model makina aldi 3 sene once. Burda degileriyle kalip model calisti ilk zamanlar basit duz etek dikerken simdi abiye dikiyor :)
evde o kaliplarla kendimiz ögrenebilir miyiz. illa kursa gitmek gerekir mi

Evet benimde bir singer marka bir makinam var yeni başladığım için basit dikişler için aldığım ilerleyince modeli değiştireceğim muhakkak

Rica ederim :) basit dikimlerle girebilirsiniz yavas yavas işi büyütürsünüz. "Burda" isimli dergiler var. Onlarin icinde modeller ve kaliplari var. İnternette de detayli anlatımları mevcut. Kiz kardesim instada görmüş heves etmis singer 8280 model makina aldi 3 sene once. Burda dergileriyle kalip model calisti ilk zamanlar basit duz etek dikerken simdi abiye dikiyor :)

Parca kumas satan yerler var,istanbuldaysaniz umraniyede umraniyede cok var mesela. 3 metresi 5-10 tlye harika kumaslar aliyor,oyle seyler dikiyor ki vitrindekiler basit kaliyor :)

Kendimi hep kursa gidersem güzel şeyler yaparım diye şartlarım.
Ama kardeşiniz ne düzel şeyler yapmış.
Kumaş aldım 2,5 metre 20 lira. Günlük elbise diktirmek için. o elbiseyi en az 150 tl satarlar. tesettürlüyüm fiyatlar aşırı derecede yüksek.

Bilmediğim için soruyorum. Misal bu dergilerde 36 beden çan etek, 36 beden dar etek, 36 beden bluz gibi mi kalıplar geliyor. kalıpl model çalıştı ne demek :KK53:

Annemin de singer makinası var. 30 yıldır kullanıyor ve 30 yıldır bir kıyafetini attığını görmedim. Yamalar düzeltir yine giyer. Allah başımızdan eksik etmesin annemizi. Emektar kadındır

Kendimi hep kursa gidersem güzel şeyler yaparım diye şartlarım.
Ama kardeşiniz ne düzel şeyler yapmış.
Kumaş aldım 2,5 metre 20 lira. Günlük elbise diktirmek için. o elbiseyi en az 150 tl satarlar. tesettürlüyüm fiyatlar aşırı derecede yüksek.

Bilmediğim için soruyorum. Misal bu dergilerde 36 beden çan etek, 36 beden dar etek, 36 beden bluz gibi mi kalıplar geliyor. kalıpl model çalıştı ne demek :KK53:

Ya kursa gitmek de kolay degil ki cok zaman aliyor gunun yarisi gidiyor. Bence cok verimli bile degil. Halk egitime giden arkadaşlarım vardi da pek bisey yapamiyolardi.

Söyle ki etegin ya da elbisenin modeline gore kaliplar oluyor. Bazi etekler sadece 44-50 beden arasi. Bazilari 36-42 arasi. Her bedende 2 cm fark var. Ana kalip oluyo 36 beden mesela,2 cm yaninda kirmizi cirgiyle 38,mavi cizgiyle 40 seklinde. Boyle yazmamla anlatamam görmeniz lazim. Googledan bakin burda kaliplari diye daha iyi anlarsiniz

Back