• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dikiş makinesi kullanıyor musunuz ?

• Ankete Katılan
    854
Janome 3022 kullanıyorum. Herşey için özel ayağı var, çok kullanışlı, yeni dikiş dikmeye başladım kendi kendime öğrenebildim, makine çok yardımcı oluyor. Bir de janome ve pfaff gibi sanayi tipi dikiş makinesi üreticilerinin ürettiği ev tipi makineler sadece ev tipi dikiş makinesi üreten firmalarınkine kıyasla daha sağlam oluyor. Almak isteyenlere duyurulur:)

Almak istediğim makine penye .ince kumas dikiyormu.Ona overlok ayağıda takılıyor .Satsanıza bana ,durumu nasıl.
Benim bildiğim çoğu makinede penye dikiliyor, normal iğne kullanmaz, hariçten penye dikme aparatı alırsan olur bence, en kötü ihtimalle takıyorsun jarse iğnesini penyeyi gerdirerek dikiyorsun.

Evet, önce sağlam bir temizlemem lazım sonra da makine yağını dökerim, yağ heryerine işleyince bir bakarım çalışacak mı :))) nazlanmaz umarım, he valla burası zeytinyağı cenneti makine yağı yoksa zeytinyağı var :-) yanıklarımıza bile zeytinyağı sürüyoruz :KK70:
Yaşlanmazsınızda siz .Esim Nazillide görev yapıyor bizde Karacasu zeytinyağı kullanıyoruz.Misss missss
Benim bildiğim çoğu makinede penye dikiliyor, normal iğne kullanmaz, hariçten penye dikme aparatı alırsan olur bence, en kötü ihtimalle takıyorsun jarse iğnesini penyeyi gerdirerek dikiyorsun.
Yok munecim bayaaa dikis dikiyorum.Kalem eteklerim filan hep kendim diktim.Penye ignem var .Ama iste olmuyor istediğim gibi. Esnek dikis ve overlok iyi oluyor .Bu makinede bunlar var .Dikis dikilse bile penye gerilince patır patır gidiyor .
Alacağım da tam emin olamadım .Hangisini alsam .Singer yoknaz var bende .

Bol antreman yapmak
İlk etapta sabunla işaretleme yap dikeceğin düz hattı
İkinci etapta makinanın ayağını hizala, mesela bir ayak ölçüsünden dikeceğim de kendi kendine ve makinanın ayağını kumaşın bittiği yere hizala o şekilde dik
İğneleyerek ya da ütü izinden dikmeye alışma çünkü sonra düz hizalama yeteneği kazanılmıyor
Ben ev tekstili dikiyorum, rahmetli annem de ondan sonra işi devralan ablamda minimum iğneleme ile çalışırlardı, mesela kenar dikilecek hizalama ile dikilir bizde, bol bol mezura kullan, mesela kumaşın kenarını 1cm den kıvırıp temiz dikiş yapacaksın, ölçe ölçe katlayarak dik, zamanla dümdüz dikişlerin olur. Önce parça kumaşlarda çalış, sonra köşe yapmayı öğren. Sormak istediğin bir şey olursa yardımcı olurum.
Annene Allah rahmet eylesin nurlar icinde yatsin InsaAllah . Verdigin bilgiler icin ,yardimci oldugun icin cok tesekkur ederim ❣️

Evet abla SS yazar genelde makinelerde normal dikiş yada üç kat dikiş oluyor. Zikzak yada düz dikiş olunca esnek likralı kumaşı dikiyor. Benim makinede mesela normal dikiş mavi renk SS olan dikisler kırmızı renk.

Merhaba,
Aklımıza geldi üyelerimize soralım dedik. Dikiş makinesi kullanan var mı ? Kullanıyor ise markasını öğrenebilir miyiz ? Sonuçlara göre bakarsınız güzel bir sürpriz olur...

"Her genç kızın rüyası..." Sloganını da unutmamak gerek...
Benim yok anlamam da zaten annemin var singer si o da yanlış hatırlamıyorsam

Annemin evinde singer vardı çok kullandım Hala da biriktirir dikilecekleri gidince otururum dikerim ne varsa. Kurslarda da janome kullanıyorduk piko desenleri çeşitli olanından. Ey gidi günler az çeyiz dikmedim ☺

Kullanıyorum hatta ev harçlığımı çıkarıyorum ,elbise , etek ,bluz dikiyorum ... Üniv. De tekstil bölümü okudum aslında Stilist ve modelistlik alanında kendimi geliştirdim ama 3 sene özel sektör canımı yedi . Bende şuan kiradayım eşime destek oluyorum . İnşallah dükkan açmak istiyorum nasipte varsa tabii... bayanlara dikiş bilmelerini tavsiye ederim ,temel ihtiyaç artık..

Kullanıyorum hatta ev harçlığımı çıkarıyorum ,elbise , etek ,bluz dikiyorum ... Üniv. De tekstil bölümü okudum aslında Stilist ve modelistlik alanında kendimi geliştirdim ama 3 sene özel sektör canımı yedi . Bende şuan kiradayım eşime destek oluyorum . İnşallah dükkan açmak istiyorum nasipte varsa tabii... bayanlara dikiş bilmelerini tavsiye ederim ,temel ihtiyaç artık..
Ne güzel :) ne üzerine açmak istiyorsunuz dükkanı? Her şey gönlünüzce olur inşallahh.

Bende yok ama anneannemden kalma Singer marka bir dikiş makinesi vardı annemde, şimdi kız kardeşlerim kullanıyorlar.

seceneklerde yok ama ben w6 kullaniyorum (Alman markasi olmasi gerek)

Guzel süpriz ne olaalabilsem neler dikcem de.yeni ürün cıkarmak cok keyifli

Gerdirerek dikince penye dikişi düzgün oluyor mu ki bırakınca?

Back