• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dikiş makinesi kullanıyor musunuz ?

• Ankete Katılan
    854
Dikiş makinam yok.Ama yıllar önce annemin 1970 model singer dikiş makinasını getirip birşeyler dikmeyi denemiştim.Sonra eski olduğu için(kullanımı zor)anneme geri verdim:)
İyi bir marka(kolay kullanımlı)bir dikiş makinası almayı düşünüyorum.Tabi şu dönemde sadece düşünme aşamasındayım:)
Eki Görüntüle 2152829
Aaa bu model de ilk defa gördüüüm,çekmeceler süper:)

Dikiş dikenler ne dikiyorsunuz mesela?

Evde deneme yanılma öğrenilecek bişey mi bu? Nasıl öğrendinizi? Kendine elbise, tunik dikmek kulağa çok hoş geliyor ama benim için imkansız sanırım.
Mesela son zamanlarda triko bluzlarımı dikiyorum,pazarda süper parçalar var;)

Nasıl güzel makina değil mi mune, lisabellanın koyduğu resimdeki.İnsanın başköşede seyredesi geliyor...Evler küçülüyor,elden çıkarılıyor,köşelere atılıyor filan ama aslında korunmalı,şu konu nasıl da duygulandırdı bizi.Babaannemin kara makinası kaç çocuğu giydirmiş,arkadaşımın ki kaç nesildir korunmuş,kimbilir kimlerin en değerli eşyasıydı.Güzel konu oldu valla,gözlerim doldu:cry:

Öyle valla, @Lisabella dikiş makinesinin fotoğrafını koyunca ben de çooook eskilere gittim, hatırlar mısın kömürlü ütüler vardı, rahmetli anneannemin kömürlü ütüsü vardı, gençken bilemedim böyle şeylerin kıymetini, cahillik işte, aman o kütük gibi ütüden ne olacak diyordum, anneanne babaannemden hatıra diye sakladıklarım var ama daha çok el işi olarak yaptıklarını saklıyorum.

Dikiş makinam yok.Ama yıllar önce annemin 1970 model singer dikiş makinasını getirip birşeyler dikmeyi denemiştim.Sonra eski olduğu için(kullanımı zor)anneme geri verdim:)
İyi bir marka(kolay kullanımlı)bir dikiş makinası almayı düşünüyorum.Tabi şu dönemde sadece düşünme aşamasındayım:)
Eki Görüntüle 2152829

Bu annemin makinesine çok benziyor ama biraz daha farklı modeli, ben singerciyim o yüzden diğer markaları kıyaslayamayacağım ama pratik olsun dersen hangi marka dikiş makinesi alırsan al çantalı olanlardan al ablacım, taşıması kolay, evin istediğin bölümüne götürüp dikiş dikebiliyorsun, anneminde benimde makinem kasalıydı, kasalı modeli evin belirli bir yerine koyuyorsun oradan oraya taşıyamıyorsun, ben sonradan kasasından ayırmıştım elimde çanta gibi her odaya taşıyordum :)

Bu annemin makinesine çok benziyor ama biraz daha farklı modeli, ben singerciyim o yüzden diğer markaları kıyaslayamayacağım ama pratik olsun dersen hangi marka dikiş makinesi alırsan al çantalı olanlardan al ablacım, taşıması kolay, evin istediğin bölümüne götürüp dikiş dikebiliyorsun, anneminde benimde makinem kasalıydı, kasalı modeli evin belirli bir yerine koyuyorsun oradan oraya taşıyamıyorsun, ben sonradan kasasından ayırmıştım elimde çanta gibi her odaya taşıyordum :)
Teşekkür ederim ablacım:KK200:Annem sonra kasalı olandan aldı.Ama bir süre dediğin gibi evde koyacak yer bulunmuyor.Onuda elden çıkardı.Ben de çok istiyorum.İnşaallah birgün ona sıra gelir:)

Öyle valla, @Lisabella dikiş makinesinin fotoğrafını koyunca ben de çooook eskilere gittim, hatırlar mısın kömürlü ütüler vardı, rahmetli anneannemin kömürlü ütüsü vardı, gençken bilemedim böyle şeylerin kıymetini, cahillik işte, aman o kütük gibi ütüden ne olacak diyordum, anneanne babaannemden hatıra diye sakladıklarım var ama daha çok el işi olarak yaptıklarını saklıyorum.
O ütüleri hiç görmemiştim,babaannemin anlattıklarıyla biliyordum.Sonra o eskilerin satıldığı pazarlar var ya,orada gördüm paslı filan,daha da neler,saatlerce gezip inceledim.munecim vallahi düğün fotoğrafları bile vardı,artı eski çerçevelerde dede ninelerin gençlik resimleri:KK43:
Onları onları oralara atan torunlara ne denir...Anılar korunmalı ya,başka ne kalıyor ki insanın elinde=/

O ütüleri hiç görmemiştim,babaannemin anlattıklarıyla biliyordum.Sonra o eskilerin satıldığı pazarlar var ya,orada gördüm paslı filan,dah da neler,saatlerce gezip inceledim.munecim vallahi düğün fotoğrafları bile vardı,artı eski çerçevelerde dede ninelerin gençlik resimleri:KK43:
Onları onları oralara atan torunlara ne denir...Anılar korunmalı ya,başka ne kalıyor ki insanın elinde=/

Ahhh ah sorma, satılmasına kesinlikle karşıyım :( Allah'a şükür ben aile yadigarlarını hiç satmadım ama kıymet bilemem diye almadım, ailemdeki diğer kişiler aldılar, ben el işi çeyizliklerden aldım hatıra diye, yıllardır saklıyorum. Arada çıkarır bakarım bunu babaannem örmüş nasıl da güzel örmüş diye, anneannemin yaptıklarına bakarım, annemin ördüklerini de saklıyorum, Allah ömür versin çok şükür anamız başımızda ama ölümlü dünya, kim önden gider bilinmez ama ölürse ördükleri hatıra kalsın diye bir köşede duruyor hepsi.

Merhaba,
Aklımıza geldi üyelerimize soralım dedik. Dikiş makinesi kullanan var mı ? Kullanıyor ise markasını öğrenebilir miyiz ? Sonuçlara göre bakarsınız güzel bir sürpriz olur...

"Her genç kızın rüyası..." Sloganını da unutmamak gerek...

Anacığımın makinasını kullanıyorum Beko FM 36.. 98 de almistik 20 sene olmuş maşaallah:halay: ama yenilemek istiyorum insaallah nasibse :)

Dikiş dikenler ne dikiyorsunuz mesela?

Evde deneme yanılma öğrenilecek bişey mi bu? Nasıl öğrendinizi? Kendine elbise, tunik dikmek kulağa çok hoş geliyor ama benim için imkansız sanırım.
Ben de kullanmayı hiç bilmiyordum, iplik nereye takılır, hangi kumaşa hangi dikiş... vs Bir ara etamin işliyordum, bunları yastık yapayım hevesiyle aldım makineyi. Uzun süre öyle dümdüz dikiş gerektiren şeyler diktim; çocuğa battaniye, yastık, minder, perde, toz bezi... Elim alıştıkça kızıma basit elbiseler dikmeye başladım, öyle kalıp filan gerektirmeyen. İş güç çok üstüne düşemedim ama kendime kırk yama kot çanta diktim en son. Youtube'da videolar var, genelde onlardan fikir alıyorum.

Ahhh ah sorma, satılmasına kesinlikle karşıyım :KK43: Allah'a şükür ben aile yadigarlarını hiç satmadım ama kıymet bilemem diye almadım, ailemdeki diğer kişiler aldılar, ben el işi çeyizliklerden aldım hatıra diye, yıllardır saklıyorum. Arada çıkarır bakarım bunu babaannem örmüş nasıl da güzel örmüş diye, anneannemin yaptıklarına bakarım, annemin ördüklerini de saklıyorum, Allah ömür versin çok şükür anamız başımızda ama ölümlü dünya, kim önden gider bilinmez ama ölürse ördükleri hatıra kalsın diye bir köşede duruyor hepsi.
"Beni anarsın" sözü var ya,ne kadar da gerçek değil mi?Yaşlı bir komşum var,geçen bayram kızıma süslü bir torbada patik, dantelli havlu vs hazırlamış,verdi "beni anarsın"diyerek...ben de kızıma not yazdırdım x teyzemden diyerek,üzerine iliştirdi.Geçen kermes vardı burada,kucak kucak danteller yerlerde süründü adeta.Halbuki onlarda kimlerin uykusuz geceleri,tatlı rüyaları var kimbilir değil mi

babamın mesleği terzilik olunca küçüklüğümden beri bütün yaz tatilleri yanında geçti. bu sayede bütün sanayi dikiş makinelerini overlok makinesi falan hepsini çok iyi biliyorum...:KK39:

Merhaba,
Aklımıza geldi üyelerimize soralım dedik. Dikiş makinesi kullanan var mı ? Kullanıyor ise markasını öğrenebilir miyiz ? Sonuçlara göre bakarsınız güzel bir sürpriz olur...

"Her genç kızın rüyası..." Sloganını da unutmamak gerek...
Ayyyy ne güzel konu olmuş .Dikis makinesi hediye mi gelecek yoksa .Ne güzel olurdu .
Umraniye carsida parcacilar var. Kapi onune koyuyolar 2-3-4 metre degisiyor. 5-10 tl fiyatlari. Ben avrupa yakasinda oturuyorum sirf kumas icin oraya gittim. 2 elbiselik,2 bluzluk kumas aldim 30 tl verdim :)) bluzluklar 5 tlydi,elbiselik 10. Hamileler icin bluz,elbise ya çok dandik modeller var ya da aşırı pahali. Kendim diktim cok da guzel oldu

Kumas mekani eminonu,zeytinburnu aslinda ama parca kumaslar daha ucuz oluyor. Eminonunde metreyle satilir genelde metre 5 tlden baslar kumasa gore. İnstada da parca kumas satan sayfalar var. Arama bolumune parca kumas yaz cikar. Onlar da cok uygun oluyor
Sagol tatlı hamişim.:KK37:

"Beni anarsın" sözü var ya,ne kadar da gerçek değil mi?Yaşlı bir komşum var,geçen bayram kızıma süslü bir torbada patik, dantelli havlu vs hazırlamış,verdi "beni anarsın"diyerek...ben de kızıma not yazdırdım x teyzemden diyerek,üzerine iliştirdi.Geçen kermes vardı burada,kucak kucak danteller yerlerde süründü adeta.Halbuki onlarda kimlerin uykusuz geceleri,tatlı rüyaları var kimbilir değil mi
Öyle valla, yıllar evvel kayınvalidemin orada bir teyzeyle tanıştık, kadın ayaklı tarih kitabı desem abartmış olmam, biz tanıştığımızda 90'lı yaşlarının başındaydı, bu teyzemiz ki nurlar içinde yatsın, mekanı cennet olsun, eşimi çok sevdi kendi ördüğü bir çift patiği hediye etti, Allah seni inandırsın Deniz'im o patikler 20 yıllık ve hala saklıyoruz, eşim çok sevmişti patiklerini, giydi tabii, giyince de yıprandı ama yamadık ve saklıyoruz hatıra diye, çekmece de durur öylece, teyze 100 yakına yakın bir yaşta vefat etti ama patikleri bizde hala saklı durur.

Öyle valla, yıllar evvel kayınvalidemin orada bir teyzeyle tanıştık, kadın ayaklı tarih kitabı desem abartmış olmam, biz tanıştığımızda 90'lı yaşlarının başındaydı, bu teyzemiz ki nurlar içinde yatsın, mekanı cennet olsun, eşimi çok sevdi kendi ördüğü bir çift patiği hediye etti, Allah seni inandırsın Deniz'im o patikler 20 yıllık ve hala saklıyoruz, eşim çok sevmişti patiklerini, giydi tabii, giyince de yıprandı ama yamadık ve saklıyoruz hatıra diye, çekmece de durur öylece, teyze 100 yakına yakın bir yaşta vefat etti ama patikleri bizde hala saklı durur.
Denizlide cok iyi tamirciler var .Malum textil şehri mune Ablacım .

Kazen Kazen dikiş makinesi mi hediye edeceksiniz valla talibim :halay:ah ne güzel olurdu şöyle ilik açan penye satende diken bi makinem olsaydı :KK28:

Elimde küçük bi makine var artes mini oda sadece nevresim dikiyor başka kumaş dikmiyor

Ayy gözlerim doldu,Allah rahmet eylesin,o güzel ellerde vardı ne varsa sanki,bereket,uğur,herşey:(

Back