Dikiş makinesi kullanıyor musunuz ?

• Ankete Katılan
    854
Mune ablacım makinenin nesi var .Bi carsıya inince sorar bilgi alırım .Olabilir birseyse kargoyla filan hallederiz .

Dikmiyor ve motora basar basmaz acayip ses çıkartıyordu, hani nasıl diyeyim az sonra tüm parçalarım dağılacak zorlama beni der gibi garip gürültülü bir ses, tabii kaç senedir ardiyede daha ne sorunları çıkmıştır kim bilir.

Yağ deliklerinden bi makine yağıyla yaglayın.Yoksa zeytin yagıda olur nasılsa Aydında cok .Bidaha bi bakın

Yağ deliklerinden bi makine yağıyla yaglayın.Yoksa zeytin yagıda olur nasılsa Aydında cok .Bidaha bi bakın

Evet, önce sağlam bir temizlemem lazım sonra da makine yağını dökerim, yağ heryerine işleyince bir bakarım çalışacak mı :))) nazlanmaz umarım, he valla burası zeytinyağı cenneti makine yağı yoksa zeytinyağı var yanıklarımıza bile zeytinyağı sürüyoruz

Evet kullanıyorum. Overlock makinem janome TR1300 dün sanırım modeli. Dikiş makinem Alman markası W6 Wertarbeit.

Eweeeeet Singer var ama janomenin şu herseyi yapanından almak istiyorum .
O kara singer makineden annemin var hala kullanıyor .Tas gibi herseyi dikiyor .
O altı döküm kara sınger makinadan anneminde var. Çocukluğumdan beri dikmeyi dener annem, bir tat vermedi, sürekli iplik kırar, dikmez, durup duruyor maalesef.

Almak istediğim makine penye .ince kumas dikiyormu.Ona overlok ayağıda takılıyor .Satsanıza bana ,durumu nasıl.

O kumaslar dikiliyor mu bilmiyorum ama sanki kullanma klavuzunda yaziyordu dikildigi, hatta hangi dikis stiliyle fln dikilecegine kadar yaziyordu..ama dedigim gibi makine annemde o kullaniyor :)

Paff ın hangi modeli?

Makınası olupta bır turlu dıkmeyı beceremeyen ,yeteneksız bırıyım .duz bir sekilde dikmenin puf noktasi nedir :/

Babamdan kalma singer marka var , salonda dekor olarak kullanıyorum. Yeni birtane almak istiyordum iyi oldu bu konu, fikir almış oldum

Paff ın hangi modeli?
Pfaff hobby 1142 biraz eski model 2. El bulursunuz ama harika bi makina. Hem dikis yapar, ilik acar,bir kac desen piko da yapiyor. 400-500 civari

Pfaff Smarter 260C Dikiş Makinesi biraz pahali ama yeni nesil makina 1300-1500 arasi

Daha uygun bisey düşünürseniz pfaff smarter 130s ya da smarter 150s bu modellerde guzel 650-850 arasi

Makınası olupta bır turlu dıkmeyı beceremeyen ,yeteneksız bırıyım .duz bir sekilde dikmenin puf noktasi nedir :/

Bol antreman yapmak
İlk etapta sabunla işaretleme yap dikeceğin düz hattı
İkinci etapta makinanın ayağını hizala, mesela bir ayak ölçüsünden dikeceğim de kendi kendine ve makinanın ayağını kumaşın bittiği yere hizala o şekilde dik
İğneleyerek ya da ütü izinden dikmeye alışma çünkü sonra düz hizalama yeteneği kazanılmıyor
Ben ev tekstili dikiyorum, rahmetli annem de ondan sonra işi devralan ablamda minimum iğneleme ile çalışırlardı, mesela kenar dikilecek hizalama ile dikilir bizde, bol bol mezura kullan, mesela kumaşın kenarını 1cm den kıvırıp temiz dikiş yapacaksın, ölçe ölçe katlayarak dik, zamanla dümdüz dikişlerin olur. Önce parça kumaşlarda çalış, sonra köşe yapmayı öğren. Sormak istediğin bir şey olursa yardımcı olurum.

Bu da benim canım Pfaff 262 im
Makinacım ona sanayi motoru taktı, bu sayede epey hızlandı, ev tipi dikiş makinasından çıktı yani. Bu haliye tezgahı, motoru, ilave ayakları, iplik standı vs.. hepsi birlikte 1.500 e mal oldu bana, piko, ilik,nervür, desen her tür dikişi normal ev tipi makinalardan çok daha hızlı yapabiliyor. Bundan hızlısı atölye tipi Berninalar, yeni nesil plastik gövdeli makinaları sevmiyorum, döküm olması benim için çok önemli.

Siyahta pedallı değil direk masa üstü : ) Elle çevirilen. Benden yaşı büyük ahşabını elden geçirmeliyim. Eskilerin değerini bilemedik
dekotrend instagram hesabında çok güzel ve kolay boyama önerileri var. Eskileri değerlendirmek için.
Ben de kumaşlarla oynamaya bayılıyorum, hele o pamuk, keten doğal kumaşlara aşığım. Ama dikiş makinasını kullanabilir miyim diye cesaret edip alamadım.
Yen’i başlayacaklara eğitim videosu vb. Bir etkinlik yapılabilir mi acaba. Sevgiler

Kızlar merhaba benim de A101 sen aldığım sünger 1408 makinem var

Acemiyim hiç bir eğitimim Yok

Ancak internetten okuyarak izleyerek oğluma fermuarlı yatak yan korumalığını diktim içi süngerli

Sonra da kendime bir tunik diktim..
Öyle güzel oldu ki insanın el emeğini kullanaması üretmesi güzel şey

Elbette dikiş hatalarım var eksiklerim çok ama başladım emek etti. Azim etti. Bu bile saygıya değer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…