- 10 Aralık 2017
- 2.316
- 5.351
- 108
Güler erkanın kalıplarını hiç kullanmadım ben ya burdadan çıkartıyorum yada kendim birebir ölçülerde çıkartıyorum. Bazı modellerde burdanın kalıpları üzerinde beden ölçülerimin sağlamasını yapıyorum, ya bir beden küçük çıkartıyorum yada kalıba pay vermeden direkt kesiyorum .Yakalamışken sorayım :)
Hocam güler erkan kalıpları için ne düşünüyorsunuz? Burda her zaman bir beden büyük çıkıyor. Ama çizimleri çookkk teferruatlı. Bazen kör olucam sanıyorum, hele yeşil paftaya denk geldiysem
Güler erkanın ki çookk sade. Kalıp çıkarmak 3 dk. Burda gibi cuk diye oturur mu?
Bizim kurs hocamız hiç önermiyor
Teşekkür ederimGüler erkanın kalıplarını hiç kullanmadım ben ya burdadan çıkartıyorum yada kendim birebir ölçülerde çıkartıyorum. Bazı modellerde burdanın kalıpları üzerinde beden ölçülerimin sağlamasını yapıyorum, ya bir beden küçük çıkartıyorum yada kalıba pay vermeden direkt kesiyorum .
Burda kalıplarının büyük gelmesinin sebebi , burda dergisi almanlara ait ve onların ortalama beden ölçülerine göre çıkartılıyor. Bizim beden ölçülerimiz onlara göre küçük kalıyor. Malum almanlar bize göre daha iri :)
Rica ederimTeşekkür ederim
Güler Erkanın kalıplarının kol oyuntuları hatalı bence.Kumaşlarda kollar çektiriyor geneldeYakalamışken sorayım :)
Hocam güler erkan kalıpları için ne düşünüyorsunuz? Burda her zaman bir beden büyük çıkıyor. Ama çizimleri çookkk teferruatlı. Bazen kör olucam sanıyorum, hele yeşil paftaya denk geldiysem
Güler erkanın ki çookk sade. Kalıp çıkarmak 3 dk. Burda gibi cuk diye oturur mu?
Bizim kurs hocamız hiç önermiyor
Umraniye carsida parcacilar var. Kapi onune koyuyolar 2-3-4 metre degisiyor. 5-10 tl fiyatlari. Ben avrupa yakasinda oturuyorum sirf kumas icin oraya gittim. 2 elbiselik,2 bluzluk kumas aldim 30 tl verdim :)) bluzluklar 5 tlydi,elbiselik 10. Hamileler icin bluz,elbise ya çok dandik modeller var ya da aşırı pahali. Kendim diktim cok da guzel olduNerelerden ucuz kumas alabilirim arada geliyorum istanbula .Tam isim yer verirsen gider alırım .
Ben bunun büyükannesini gördüm lisabella, arkadaşımın babaannesinin çeyizindenmiş.Sanırım 50li yılların geliniymiş.Mekiği yatay ve nasıl desem,tekstil makinalarının mekiği gibiydi.Fakat öyle muhteşem,işçilikli demir aksamı vardı ki evin başköşesine konabilecek güzellikte.Artı oymalı makina kapağı,ne yaptılar bilmiyorum sonra,irtibatımız koptu,inşallah kıymetini bilmişlerdir
Nasıl güzel makina değil mi mune, lisabellanın koyduğu resimdeki.İnsanın başköşede seyredesi geliyor...Evler küçülüyor,elden çıkarılıyor,köşelere atılıyor filan ama aslında korunmalı,şu konu nasıl da duygulandırdı bizi.Babaannemin kara makinası kaç çocuğu giydirmiş,arkadaşımın ki kaç nesildir korunmuş,kimbilir kimlerin en değerli eşyasıydı.Güzel konu oldu valla,gözlerim dolduHaklısın, bizde kıymetini bilemedik, bizimki kasalı hem ayakla hem pedalla çalışanlardandı, küçükken annemden gizli pedalına basardım, o kadar sağlam bir makineymiş ki senelerce hiçbirşey olmadı, şimdiki makinelere göre gövdeleri döküm olduğundan epey ağır makinedir, artık onlar gibisi üretilmiyor, gözün gibi bakmanı tavsiye ederim, birde lambalı radyoların varsa onları da sakla, eskiler daha bir güzeldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?