Dikiş makinesi kullanıyor musunuz ?

• Ankete Katılan
    854
Güler erkanın kalıplarını hiç kullanmadım ben ya burdadan çıkartıyorum yada kendim birebir ölçülerde çıkartıyorum. Bazı modellerde burdanın kalıpları üzerinde beden ölçülerimin sağlamasını yapıyorum, ya bir beden küçük çıkartıyorum yada kalıba pay vermeden direkt kesiyorum .

Burda kalıplarının büyük gelmesinin sebebi , burda dergisi almanlara ait ve onların ortalama beden ölçülerine göre çıkartılıyor. Bizim beden ölçülerimiz onlara göre küçük kalıyor. Malum almanlar bize göre daha iri :)

Teşekkür ederim

Annemin eski ayaklı singeri vardı babam elektrikliye çevirtti umudum yoktu ama çok güzel olmuş lisede de hazır giyim üzerine okumuştum dikişle aram iyidir

3 tane annemin var.zetina singer diğeri ne marka bilmiyorum. Siyah eski makinalardan ama. Bitane singer de benim var

Güler Erkanın kalıplarının kol oyuntuları hatalı bence.Kumaşlarda kollar çektiriyor genelde
Ayrıca salaş modellerde değil elbette ama,genelde kalıplar çok geniş.
Acemiler için basit ve anlaşılır,fakat bir tık ötesi için yetersiz buluyorum ben.Jarse ve triko dikiminde sorun çıkmıyor tabi,esnek olduğu için...

bende 1 yıldir singerin makinesini aldim acemice bişeyler yapmaya çalışıyorum.babaanneminde taa gençliginin siyah singer makineside bende hala.

Nerelerden ucuz kumas alabilirim arada geliyorum istanbula .Tam isim yer verirsen gider alırım .
Umraniye carsida parcacilar var. Kapi onune koyuyolar 2-3-4 metre degisiyor. 5-10 tl fiyatlari. Ben avrupa yakasinda oturuyorum sirf kumas icin oraya gittim. 2 elbiselik,2 bluzluk kumas aldim 30 tl verdim :)) bluzluklar 5 tlydi,elbiselik 10. Hamileler icin bluz,elbise ya çok dandik modeller var ya da aşırı pahali. Kendim diktim cok da guzel oldu

Kumas mekani eminonu,zeytinburnu aslinda ama parca kumaslar daha ucuz oluyor. Eminonunde metreyle satilir genelde metre 5 tlden baslar kumasa gore. İnstada da parca kumas satan sayfalar var. Arama bolumune parca kumas yaz cikar. Onlar da cok uygun oluyor

Ben bunun büyükannesini gördüm lisabella, arkadaşımın babaannesinin çeyizindenmiş.Sanırım 50li yılların geliniymiş.Mekiği yatay ve nasıl desem,tekstil makinalarının mekiği gibiydi.Fakat öyle muhteşem,işçilikli demir aksamı vardı ki evin başköşesine konabilecek güzellikte.Artı oymalı makina kapağı,ne yaptılar bilmiyorum sonra,irtibatımız koptu,inşallah kıymetini bilmişlerdir

Nasıl güzel makina değil mi mune, lisabellanın koyduğu resimdeki.İnsanın başköşede seyredesi geliyor...Evler küçülüyor,elden çıkarılıyor,köşelere atılıyor filan ama aslında korunmalı,şu konu nasıl da duygulandırdı bizi.Babaannemin kara makinası kaç çocuğu giydirmiş,arkadaşımın ki kaç nesildir korunmuş,kimbilir kimlerin en değerli eşyasıydı.Güzel konu oldu valla,gözlerim doldu

Su küçük pratik olan dikis makinelerinden vardi bende, söküklerde paça kıvırmada elim ayağım gibiydi ama bozuldu malesef, singer janome gibi markalar bu tarz küçük makinelerden çıkarırsa almayı düşünürüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…